ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Οι ΗΠΑ ζήτησαν από τη Ρωσία να πείσει τον Assad να σταματήσει να πολεμά την αντιπολίτευση

ΔΙΕΘΝΗ. - 14 Φεβ 2018 - 15:15
Loading...

© RIA Novosti / Μιχαήλ Κλυνμενέφ Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ  Άσαντ 
WASHINGTON, 14 Φεβρουαρίου (RIA Novosti). Οι ΗΠΑ καλούν τη Ρωσία να πείσει την κυβέρνηση της Συρίας να σταματήσει  να πολεμά   την αντιπολίτευση, είπε στο Κουβέιτ Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson.

«Καλούμε την Ρωσία και τους άλλους να μειώσουν την κλιμάκωση της βίας δεδομένου ότι για την  καταστροφή της τρομοκρατικής “ομάδας ισλαμικό κράτος” δεν πρέπει να προωθείται η  βία.
Έχουμε ζητήσει από τη Ρωσία να πείσει το καθεστώς να σταματήσει την εκστρατεία κατά της αντιπολίτευσης.», – είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Al Hurra [1], ένα αντίγραφο της οποίας κυκλοφόρησε  το Υπουργείο Εξωτερικών την Τρίτη.

Όπως είπε ο Tillerson « η Ρωσία έχει συμφωνήσει για τη δημιουργία ζωνών για κατάπαυση του πυρός  και σταθεροποίησης της κατάστασης». Ωστόσο, είπε, «πρέπει να το  εξασφαλίσει αυτό, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για έναν ειρηνικό ορισμό του μέλλοντος της Συρίας».

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι οι Πρόεδροι (των ΗΠΑ και της Ρωσία), Donald Trump, και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μια κοινή δήλωση που εκδόθηκε το Νοέμβριο του περασμένου έτους» στο περιθώριο  της συνόδου κορυφής της  ASEAN στο Βιετνάμ, με την υποστήριξη της διαδικασίας της Γενεύης  το ανέφεραν  ως ένα τρόπο για να προχωρήσει η Συρία. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με Τη Ρωσία και άλλους εταίρους της περιοχής για την υποστήριξη αυτής της διαδικασίας «, πρόσθεσε ο Tillerson.

Κατά τη γνώμη του, «το Συριακό Εθνικό συνέδριο διαλόγου στο Σότσι, κατά μία έννοια, δεν πληρούσε ορισμένες από τις προσδοκίες των διοργανωτών του, αλλά από την άλλη πλευρά,  υιοθέτησε την  δήλωση που  αναφέρει σαφώς την Γενεύη -. Αυτό είναι το μέρος όπου πρέπει να αντιμετωπιστούν τα  ζητήματα»

«Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι όλοι οι  μεγάλοι  συμμετέχοντες – Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και  ο συνασπισμός – υποστηρίζουν  την  διαδικασία  της Γενεύης», – δήλωσε ο Tillerson.

* Η τρομοκρατική οργάνωση απαγορευμένη  στη Ρωσία.

Η εξέλιξη της κατάσταση  της κατάστασης – στο ειδικό κεφάλαιο του RIA Novosti «Ο πόλεμος στη Συρία [2]»

References  Al Hurra
   ( https://www.alhurra.com/ )  Война в Сирии
   ( http://ria.ru/syria/ )
https://ria.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter