• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 18 Αυγούστου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Αλλάζουν όλα: Το σχέδιο για αναβάθμιση της Εθνοφυλακής – Στα όπλα και οι γυναίκες

7 έτη ago
in ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
0
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Στην αναβάθμιση της Εθνοφυλακής, με σειρά αλλαγών, προχωράει το υπουργείο Αμυνας με στόχο να γίνει σύγχρονη και περισσότερο μάχιμη και συνακόλουθα να ενισχυθεί η συμβολή της στην άμυνα της χώρας. Οι παρεμβάσεις μάλιστα θα προωθηθούν άμεσα, αφού κάθε αποτρεπτικό εργαλείο για τις Ενοπλες Δυνάμεις θεωρείται ιδιαίτερα χρήσιμο σε μία περίοδο που η τουρκική προκλητικότητα αυξάνεται και παγιώνεται.

Ανάμεσα στις αλλαγές είναι η θέσπιση κινήτρων για την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των εθνοφυλάκων στη στρατιωτική εκπαίδευση, η εξέταση για τη δυνατότητα εθελοντικής συμμετοχής και των γυναικών, η συγκρότηση μονάδων σε Αττική και Θεσσαλονίκη στο τομέα της κυβερνοάμυνας και σε αντικείμενα για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και η εκπαίδευση και σε ημέρες εκτός της Κυριακής, αναφέρει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Εθνοφυλακή υπάρχει και σήμερα και αριθμός πολιτών συμμετέχει εθελοντικά σε ασκήσεις και βολές. Πεποίθηση όμως του υπουργείου Αμυνας είναι πως η συγκεκριμένη οργανική Ενοπλη Δύναμη του Στρατού Ξηράς μπορεί να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματική. Ολο το σχέδιο αλλαγών που έχει μελετήσει και επεξεργαστεί ο υφυπουργός Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής – ο οποίος και γνωρίζει τις ανάγκες της Εθνοφυλακής από πρώτο χέρι, αφού μέχρι πριν από λίγους μήνες ήταν αρχηγός ΓΕΣ – θα περιλαμβάνεται σε έναν νέο σύγχρονο νόμο «περί Εθνοφυλακής».

Επιδίωξη είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνοφυλακή να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και να λύνει χρόνιες αγκυλώσεις, οι οποίες στο παρελθόν φρέναραν την αναβάθμισή της. Η εμπλοκή των Ταγμάτων Εθνοφυλακής σε αποστολές άμυνας κατά την υλοποίηση των σχεδίων αποτροπής του «Πενταγώνου» καταδεικνύει τη σοβαρότητα του θεσμού της Εθνοφυλακής.

Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο το υπουργείο θεωρεί την Εθνοφυλακή εθνική ανάγκη. «Μας προσφέρει δυνάμεις εκεί όπου δεν έχουμε τη δυνατότητα», όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά. Το σχέδιο αλλαγών έχει ήδη υποβληθεί στα Επιτελεία και των τριών Οπλων ούτως ώστε να καθοριστεί ποιες από τις αλλαγές μπορούν να «τρέξουν» άμεσα και ποιες σε δεύτερο χρόνο. Μάλιστα, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των αλλαγών θα πρέπει έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

OI ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Θεσπίζονται κίνητρα για την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των Εθνοφυλάκων στη στρατιωτική εκπαίδευση. Στόχος είναι το έτος 2023 η συμμετοχή να ανέλθει στο 100%. Το 2018 το ποσοστό συμμετοχής των εθνοφυλάκων στην εκπαίδευση ήταν στο 35% ενώ το 2019 υπήρξε μείωση στη συμμετοχή.

Αναβαθμίζεται και καθορίζεται νέα πολιτική εκπαίδευση των εθνοφυλάκων, η οποία θα εδράζεται στην αποστολή της μονάδας όπου υπάγονται και θα μπορεί να πραγματοποιείται και ημέρες εκτός Κυριακής. Σημειώνεται ότι σήμερα οι εκπαιδεύσεις και οι ασκήσεις των εθνοφυλάκων γίνονται μόνο Κυριακές.

Θα αυξηθεί το ποσοστό στελέχωσης των Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΤΕΘ), ιδίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και του νομού Εβρου, εξετάζοντας τη δυνατότητα συμμετοχής και των γυναικών, αφού όμως ληφθούν υπόψη θέματα θεσμικά, νομικά και εκπαίδευσης. Ελάχιστος αριθμός γυναικών συμμετέχει σήμερα άτυπα και εθελοντικά σε εκπαιδεύσεις της Εθνοφυλακής, μολονότι υπάρχει ενδιαφέρον από το γυναικείο φύλο. «ΤΑ ΝΕΑ» άλλωστε έχουν παρουσιάσει τη δράση μίας Ικαριώτισσας, της Δέσποινας Κουτσουναμέντου, που έστω και ατύπως συμμετέχει συστηματικά στις ασκήσεις και τις εκπαιδεύσεις του ΤΕΘ Αγίου Κηρύκου.

Δημιουργούνται μονάδες Εθνοφυλακής στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη στους τομείς της κυβερνοάμυνας – Νοσηλευτικής / Ιατρικής και σε τεχνικές ειδικότητες για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Πρόκειται για αλλαγές που στοχεύουν στη γενικότερη προσφορά της Εθνοφυλακής και των Ενόπλων Δυνάμεων στην κοινωνία.

Θα εξεταστεί η δημιουργία νέου κλάδου στο ΓΕΕΘΑ και σ’αυτόν θα υπάγονται, αν τελικώς υλοποιηθεί, οι Διευθύνσεις Εθνοφυλακής, Επιστράτευσης και Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών.

Ενισχύονται οι εκπαιδευτικές και άλλες δράσεις των εθνοφυλάκων στο πλαίσιο πρωτοβουλίας «Ειδικής Συνεργασίας Σύσφιξης Σχέσεων» τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Σημειώνεται ότι για όλες τις προβλεπόμενες αλλαγές θα εκπονηθεί στρατιωτικός κανονισμός που θα ρυθμίζει τις λεπτομέρειες λειτουργίας της Εθνοφυλακής.

pentapostagma.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Θρήνος για τον ξαφνικό θάνατο 50χρονου Ανθυπασπιστή του στρατού ξηράς.
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Θρήνος για τον ξαφνικό θάνατο 50χρονου Ανθυπασπιστή του στρατού ξηράς.

by admin
4 εβδομάδες ago
ΛΙΒΥΗ: 5 ζωές «στο αρχείο» και στο ΓΕΕΘΑ το «ισορροπούν» με προαγωγές…
Slider

ΛΙΒΥΗ: 5 ζωές «στο αρχείο» και στο ΓΕΕΘΑ το «ισορροπούν» με προαγωγές…

by admin
1 μήνα ago
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ! ΦΑΚΕΛΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ! ΦΑΚΕΛΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

by admin
1 μήνα ago
Βίντεο-σοκ: Φλεγόμενο F-16 της ΠΑ προσγειώθηκε χωρίς σύστημα προσγείωσης «με το ζόρι» στο αεροδρόμιο Ζακύνθου
Slider

Βίντεο-σοκ: Φλεγόμενο F-16 της ΠΑ προσγειώθηκε χωρίς σύστημα προσγείωσης «με το ζόρι» στο αεροδρόμιο Ζακύνθου

by admin
1 μήνα ago
Next Post
Περίεργο βαλκανικό «τουρ» για το γιο του Τζ.Σόρος: Μετά τoν E.Ράμα βλέπει και τον Z.Ζάεφ (φώτο)

Περίεργο βαλκανικό «τουρ» για το γιο του Τζ.Σόρος: Μετά τoν E.Ράμα βλέπει και τον Z.Ζάεφ (φώτο)

Τι ΔΕΝ μας έχουν πει για τις γαλλικές φρεγάτες Belharra

Τι ΔΕΝ μας έχουν πει για τις γαλλικές φρεγάτες Belharra

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr