• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 7 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανικά ινστιτούτα «κατακεραυνώνουν» την Άγκυρα: «Δεν μπορεί να είναι σύμμαχός μας ο Ερντογάν» – «Είναι διεφθαρμένος ισλαμιστής»

7 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
Αμερικανικά ινστιτούτα «κατακεραυνώνουν» την Άγκυρα: «Δεν μπορεί να είναι σύμμαχός μας ο Ερντογάν» – «Είναι διεφθαρμένος ισλαμιστής»
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Αλλάζει ξανά το σκηνικό μετά την χθεσινή «εκδίωξη» του Αμερικανού συμβούλου Τ.Μπόλτον από το μεγαλοπρεπές Σαράι του Ερντογάν κακήν κακώς μάλιστα, παρά την αποφυγή δημοσιοποίησης των αληθινών γεγονότων για ευνόητους λόγους σχετικά με τις τεράστιες αντεγκλήσεις για τα τουρκικά σχέδια στην Συρία.

Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι μετά την χθεσινή αποτυχία στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Τουρκίας για την Συρία, ο Τσαβούσογλου στράφηκε στην Ρωσία και το Ιράν, ενώ πληροφορίες αναφέρουν για νέα Αστάνα.

 

#BREAKING After Failed Talks With John Bolton #Turkey Calls for Joint Control With #Russia and #Iran of US Exit From #Syria. https://t.co/Owc8xVHU4i

— Ali Özkök – علي أزكوك (@Ozkok_) 9 Ιανουαρίου 2019

#Turkish FM Cavusoglu says on Wednesday about US withdrawal from eastern #Syria and #Manbj: “We want to coordinate this process with #Russia and #Iran, with which we had arranged work in the framework of the Astana process” pic.twitter.com/fqO2gEzweP

— Ali Özkök – علي أزكوك (@Ozkok_) 9 Ιανουαρίου 2019

Ρωσία και Ηνωμένες Πολιτείες όμως θα πραγματοποιήσουν σύντομες επαφές με τη Συρία σύντομα, δήλωσε πριν λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ράιαμπκοφ, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Οι επαφές για διάφορες πτυχές του συριακού ζητήματος δεν έχουν σταματήσει, δεν βλέπω τίποτα έκτακτο, εντυπωσιακό ή ιδιαίτερο»,δήλωσε ο Ryabkov.

«Αυτές οι επαφές δεν ανακοινώνονται πάντοτε. Οι επαφές βρίσκονται σε εξέλιξη και θα διεξαχθούν σύντομα και σε άλλα θέματα«, ανέφερε ο ίδιος.

Σήμερα το γνωστό αμερικανικό ινστιτούτο American Enterprise Institute που καθορίζει την πολιτική στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Αμερικανό γεωπολιτικό αναλυτή Michael Rubin,  προσδιορίζει τελεσίδικα πλέον ότι η Τουρκία του Ερντογάν δεν είναι σύμμαχος των ΗΠΑ όσο και να προσπαθήσει ο Τραμπ και οι αξιωματούχοι του.

«Σύμφωνα με την κοσμοθεωρία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της ομάδας του, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν » πρωταρχική απειλή για την Τουρκία»,  και αγκαλιάζοντας τον ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ γίνεται συνένοχος με έναν άνδρα που βοήθησε στην άνοδο και την επιβίωση του Ισλαμικού Κράτους», δηλώνει ο Rubin, από το American Enterprise Institute, σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nationalist Interest.

Πριν από λίγους μήνες, ο Ρούμπιν έγραψε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ «επικρίνει την Τουρκία και υποτιμά την οικονομία της για να γονατίσει τον Ερντογάν με αφορμή την φυλάκιση του πάστορα Andrew Brunson», ωστόσο ο ισχυρός ηγέτης της Τουρκίας αντ’ αυτού έγινε εμπιστευτικός φίλος του προέδρου των ΗΠΑ, κάτι που πλέον δεν εξυπηρετεί τα αμερικανικά συμφέροντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ερντογάν ρώτησε τον Αμερικανό πρόεδρο σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του τον περασμένο μήνα, να του εξηγήσει γιατί οι αμερικανικές δυνάμεις θα  εξακολουθούσαν να παραμένουν στη Συρία, ακόμη και όταν περατώνονταν η αποστολή τους που ήταν να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Αυτή η συνομιλία τελικά οδήγησε τον Αμερικανό πρόεδρο στην απόφαση του να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από τη Συρία αφήνοντας τα «υπολείμματα» του ISIS στα χέρια της Τουρκίας.

Η απόφαση όμως της αποχώρησης των ΗΠΑ από την Συρία αφήνοντας τους τζιχαντιστές του ISIS στα χέρια της Τουρκίας θεωρήθηκε από τα κέντρα εξουσίας στις ΗΠΑ ως νίκη από την πλευρά της Άγκυρας, η οποία σχεδιάζει μια τρίτη στρατιωτική επιχείρηση που στοχεύει την κουρδική πολιτοφυλακή στη βόρεια Συρία.

«Ο Τραμπ δεν έχει καμία απολύτως ιδέα για την περιφρόνηση με την οποία τον βλέπουν ο Ερντογάν και ο τουρκικός Τύπος», έγραψε ο Rubin, επισημαίνοντας το ίδιο συναίσθημα που τρέφει ο τουρκικός λαός  στις ετήσιες έρευνες για τον αντι-αμερικανισμό στην χώρα αυτή από το ινστιτούτο Pew Research Center, όπου η ευνοιοκρατία των Τούρκων έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών μειώθηκε από περίπου 50% από το 1999 σε 30% μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Αυτοί οι αριθμοί έχουν από τότε καταρρεύσει», πρόσθεσε ο Rubin.

«Επειδή ο ισχυρός ανήρ της Τουρκίας υπόσχεται να νικήσει το ISIS, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι βλέπει αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση ως μαριονέτα των Ηνωμένων Πολιτειών», υπογράμμισε ο Ρούμπιν, σημειώνοντας ότι ο Ερντογάν, δήλωσε μπροστά στους πολιτικούς του οπαδούς ότι το ISIS ήταν δημιούργημα των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες το χρησιμοποίησαν ως δικαιολογία για την παρέμβαση τους στην περιοχή με σκοπό την εμβάθυνση της ισλαμοφοβίας.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έπεσε επίσης ο ίδιος στην παγίδα του Ερντογάν, έγραψε ο Ρούμπιν, προσθέτοντας ωστόσο ότι κατά τη δεύτερη θητεία του ο Ομπάμα είδε τον Ερντογάν ως αυτό που πραγματικά ήταν: δηλαδή ως «έναν βαθιά διεφθαρμένο ισλαμιστή ιδεολόγο αφιερωμένο στην καταστροφή της φιλελεύθερης τάξης μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και ως έναν παράγοντα τρομοκρατίας και αντισημιτισμού».

Όπως λοιπόν γίνεται κατανοητό, οι προσπάθειες του Τραμπ με το ταξίδι του συμβούλου ασφαλείας του έπεισαν και τον τελευταίο δύσπιστο Αμερικανό αξιωματούχο ότι η Τουρκία του Ερντογάν τελείωσε οριστικά από σύμμαχος των ΗΠΑ.

Το μόνο που μένει είναι είτε η φυσική εξόντωση του Τούρκου προέδρου από την Αμερική, είτε μια «σταυροφορία» τύπου Σερβίας 1999 με το ΝΑΤΟ να περικυκλώνει και να εξουδετερώνει τον νέο δυνάστη που μάχεται την δημοκρατία σχεδιάζοντας νέες Οθωμανικές αυτοκρατορίες.

Όλα αυτά βέβαια ενδιαφέρουν άμεσα την Ελλάδα η οποία οφείλει και πρέπει να εκμεταλλευτεί την κόντρα ΗΠΑ-Τουρκίας, η οποία μεγαλώνει ημέρα με την ημέρα και παράγει αποτελέσματα σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Πρωταρχικός μας στόχος η ενδυνάμωση με νέα οπλικά συστήματα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και στους τρεις κλάδους για να διακόψουμε τα όνειρα του Τούρκου σουλτάνου στην περιοχή μας μια και καλή.

pentapostagma.gr

Tags: slide1
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Οι Αλβανοί διώχνουν τους Εβραίους από τη Χώρα τους
Slider

Οι Αλβανοί διώχνουν τους Εβραίους από τη Χώρα τους

by admin
9 ώρες ago
Καναδάς: Η Γερουσία ψήφισε την απαγόρευση της Αγίας Γραφής – Καταργείται η προστασία της θρησκευτικής έκφρασης, κίνδυνος δίωξης για “ρητορική μίσους”
ΔΙΕΘΝΗ

Καναδάς: Η Γερουσία ψήφισε την απαγόρευση της Αγίας Γραφής – Καταργείται η προστασία της θρησκευτικής έκφρασης, κίνδυνος δίωξης για “ρητορική μίσους”

by admin
20 ώρες ago
Όλεθρος – Η ουκρανική επίθεση με 140 drones στο Leningrad, φέρνει τα ρωσικά ισοπεδωτικά αντίποινα: Καταιγίδα Oreshnik
Slider

Όλεθρος – Η ουκρανική επίθεση με 140 drones στο Leningrad, φέρνει τα ρωσικά ισοπεδωτικά αντίποινα: Καταιγίδα Oreshnik

by admin
22 ώρες ago
Ο τουρκοφάγος…ταύρος! (Ποίημα της Σοφίας Παπανικολάου)
ΔΙΕΘΝΗ

Ο τουρκοφάγος…ταύρος! (Ποίημα της Σοφίας Παπανικολάου)

by admin
1 ημέρα ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Σκληρή απάντηση Καρυστιανού στην αντιρωσική προπαγάνδα του Μαξίμου – Γιατί τρέμει το σύστημα την υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων

Σκληρή απάντηση Καρυστιανού στην αντιρωσική προπαγάνδα του Μαξίμου – Γιατί τρέμει το σύστημα την υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων

9 ώρες ago
NanoBots: ο Σκοπός των Αεροψεκασμών

NanoBots: ο Σκοπός των Αεροψεκασμών

4 ημέρες ago
Το Ιράν διέκοψε κάθε επαφή με τις ΗΠΑ – Γιατί η εκεχειρία τελειώνει και ο πόλεμος επιστρέφει;

Το Ιράν διέκοψε κάθε επαφή με τις ΗΠΑ – Γιατί η εκεχειρία τελειώνει και ο πόλεμος επιστρέφει;

6 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Μήνυμα Δημητρίου: Κρατάτε γερά! Τα σχέδια τους για ταυτότητα, προσωπικό αριθμό θα καταρρεύσουν.

    Μήνυμα Δημητρίου: Κρατάτε γερά! Τα σχέδια τους για ταυτότητα, προσωπικό αριθμό θα καταρρεύσουν.

    48 shares
    Share 19 Tweet 12
  • Θαυματουργική εμφάνιση σε φωτογραφία: ο Χριστός, ο προφήτης Ηλίας και ο…

    27 shares
    Share 11 Tweet 7
  • Ηλίας Καλλιώρας: Χανταϊός: Η προαναγγελθείσα ή μια πρώτη βολή μιας άλλης πανδημίας Νο2;

    25 shares
    Share 10 Tweet 6
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (6/6/2026)

    23 shares
    Share 9 Tweet 6
  • Δρ. Κ. Βαρδάκας: Θα τρέξουν κατοστάρι για να λάβουν το νούμερο που είναι κατεξοχήν και “πνευματικό νούμερο”.

    22 shares
    Share 9 Tweet 6

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr