ΟΑμερικανός δημοσιογράφος Σέιμουρ Χερς (Seymour Hersh), γνωστός για την έρευνά του για την ανατίναξη του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream, δημοσίευσε υλικό στο οποίο έθιξε το θέμα της Ουκρανίας και των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει ΜΜΕ.
Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ουσιαστικά, υπάρχει ρεύμα στους δημοκρατικούς για πιθανή αλλαγή του Τ.Μπάιντεν ως υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ, (λόγω μεγάλης ηλικίας, ενώ η μεγαλύτερη έκπληξη είναι ότι υπάρχει μπλοκ πολιτικών που θέλουν να τελειώνει ο πόλεμος στην Ουκρανία, αφού στοιχίζει πανάκριβα στην αμερικανική οικονομία).
https://twitter.com/MaimunkaNews/status/1804442756003070286?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1804442756003070286%7Ctwgr%5E5be1a69c4eb66ff7cc4fca4efb3807dd3713224e%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pentapostagma.gr%2Fkosmos%2Fipa%2F7248577_amerikanos-dimosiografos-periptosi-antikatastasis-toy-mpainten-stis-ekloges-ipa
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, διεξήχθησαν μυστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας σχετικά με την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία.
Τα δύο μέρη συζήτησαν πιθανές παραχωρήσεις που ήταν έτοιμες να κάνουν.
Την ίδια στιγμή, από τις δύο πλευρές, ο Χερς εννοεί τη Ρωσία και τη Δύση, δηλώνοντας έτσι ότι το Κίεβο δεν αποφασίζει πλέον τίποτα.
“Είναι προφανές ότι οι εξαιρετικά διαβαθμισμένες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης δεν οδήγησαν σε συναίνεση,” είπε ο Χερς.
Κατά τη γνώμη του, αυτό επιβεβαιώθηκε από τη βάναυση δήλωση του Πούτιν, στην οποία κατονόμασε τις προϋποθέσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης.
Επιπλέον, ο ίδιος επικαλέστηκε έναν ανώνυμο ανώτερο αξιωματούχο των ΗΠΑ που του είπε ότι, “δεδομένων των ανθρώπινων και υλικών πόρων της Ρωσίας, η Ουκρανία δεν πρέπει να περιμένει σημαντική επιτυχία στο πεδίο της μάχης.
Παρόλα αυτά, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να ακολουθεί σταθερά την πολιτική του στην Ουκρανία”.
“Η εξωτερική πολιτική του Μπάιντεν είναι μια καταστροφή, ωστόσο συνεχίζει να διοχετεύει δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία και θέλει το ίδιο από τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ”, έγραψε ο Χερς.
Ο δημοσιογράφος σημείωσε ότι η κατάσταση στην Ουκρανία και γενικά η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την προεκλογική εκστρατεία στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πιστεύει ότι οι Δημοκρατικοί θα αποφασίσουν ακόμα να αντικαταστήσουν και την υποψηφιότητα Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές με έναν νεότερο υποψήφιο.
🇺🇸🇮🇷🇨🇳🇷🇺🇰🇵 Former US Army General Jack Keane: “At the Institute for the Study of War, we believe that such a threat has not been seen since World War II. Why? Because we may be involved in several wars on numerous fronts. This is a real problem we are facing.” pic.twitter.com/PKqXTKfVvV
— Lord Bebo (@MyLordBebo) June 22, 2024
Ο Στρατηγός ε.α. του αμερικανικού στρατού Τζακ Κιν δήλωσε σε αμερικανικό κανάλι: «Στο Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου, πιστεύουμε ότι τέτοια απειλή δεν έχει παρατηρηθεί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Γιατί; Γιατί μπορεί να εμπλακούμε σε πολλούς πολέμους σε πολλά μέτωπα. Αυτό είναι ένα πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε».
🚨🇷🇺Putin: “The Russian people are closely monitoring every step of our army on the battlefield.” pic.twitter.com/bmzMFqPXZb
— Aussie Cossack (@aussiecossack) June 21, 2024
🇬🇧🇺🇦🇷🇺 “We provoked this war”
— Nigel Farrage says NATO and EU expansion provoked the war. pic.twitter.com/CbjgAWQygN
— Lord Bebo (@MyLordBebo) June 21, 2024
Ο Ρώσος πρόεδρος άνοιξε τα χαρτιά του για την Ουκρανία και αναμένονται εξελίξεις
❗️”Putin said that we are ready for dialogue with the United States, but only comprehensively – Peskov
“It is impossible to tear out individual segments from the general complex of problems. We are open to dialogue, but to a dialogue of a broad complex that covers all… pic.twitter.com/Jtusohg0iP
— Victor vicktop55 (@vicktop55) June 22, 2024
“Ο Πούτιν είπε ότι είμαστε έτοιμοι για διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά μόνο συνολικά”, είπε ο Πεσκόφ.
«Είναι αδύνατο να αφαιρέσουμε μεμονωμένα τμήματα από το γενικό σύμπλεγμα προβλημάτων. Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά σε έναν διάλογο ενός ευρέος συμπλέγματος που θα καλύπτει όλες τις διαστάσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την Ουκρανία και την εμπλοκή των ΗΠΑ σε αυτήν», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας.
Όπως σημείωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, “γενικά, ο διάλογος είναι ζητούμενο, αφού είναι είναι απαραίτητος γιατί συσσωρεύονται προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων ασφαλείας».
“Η Ρωσία θα έχει προβλήματα αν δεν κερδίσει αυτόν τον πόλεμο με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ” τονίζουν ρωσικές πηγές.
🚨🇧🇾 Belarus launches surprise inspection of military units, missile troops, tactical nuclear weapons and air defenses, first time this year. pic.twitter.com/gNIVw35kQ7
— C14 News | EN (@c14english) June 21, 2024
Βίκτορ Ορμπάν: Είναι παρανοϊκοί στην δύση αφού θέλουν να νικήσουν την Ρωσία
Viktor Orban: The situation is that the Western world, under the leadership of the Americans and with Germany, wants to defeat Russia.
He wants to defeat Russia without getting involved in a direct war with it, but leaves this war to the Ukrainians.
The West wants to win,… pic.twitter.com/eNJQswXvMS
— Victor vicktop55 (@vicktop55) June 21, 2024
“Η σημερινή κατάσταση είναι ότι ο δυτικός κόσμος, υπό την ηγεσία των Αμερικανών μαζί με Γερμανία ( Βρετανία), θέλουν να νικήσουν την Ρωσία. Θέλουν να νικήσουν την Ρωσία χωρίς να εμπλακούν σε άμεσο πόλεμο μαζί της, αλλά δια μέσω των Ουκρανών.
Η Δύση θέλει να κερδίσει, αλλά νομίζω ότι είναι απελπιστικό. Οι δυτικές χώρες πλησιάζουν όλο και περισσότερο στο μέτωπο, και εμπλέκονται όλο και πιο άμεσα σε αυτόν τον πόλεμο. Υπάρχει ένας ελάχιστος στόχος που έχει επιτευχθεί.
Το ευρωπαϊκό τρένο οδεύει προς τον πόλεμο. Εάν η κυβέρνησή μας, που υποστηρίχθηκε από τον λαό στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πατήσει την βαλβίδα διακοπής, το τρένο θα σταματήσει και οι Ούγγροι θα μπορέσουν να κατέβουν.
Εάν τα αστέρια ευθυγραμμιστούν καλά, θα μπορέσετε να πείσετε τον οδηγό και κανείς δεν θα προχωρήσει παρακάτω”, δήλωσε πρόσφατα ο Β. Ορμπάν.
Κάποιοι δείχνουν ότι επιθυμούν παγκόσμιο πόλεμο στον πλανήτη μας και κάποιοι επικαλούμενοι την λογική προσπαθούν να συμβιβάσουν την κατάσταση, ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ρωσία αλλά και την Κίνα. Το ποιος θα επικρατήσει στο τέλος θα το δούμε σύντομα, πολύ σύντομα στις αμερικανικές εκλογές.
pentapostagma.gr






