• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΙΣΤΟΡΙΑ

Αποκάλυψη ΣΟΚ! Σημαίες τούρκικων εμιράτων με το άστρο του Δαυίδ!

7 έτη ago
in ΙΣΤΟΡΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

yiorgosthalassis.blogspot.com

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, υπήρξαν τουρκικά εμιράτα (Καραμανιδών, Candaroğlu, Ραμαζάν), που ως κύριο σύμβολό τους είχαν το άστρο του Δαυίδ. Αυτό σε συνδυασμό με διάφορες άλλες συμπτώσεις, όπως αυτή με την εβραϊκή αίρεση των ντονμέδων στην τουρκία (στην οποία άνηκε και ο σφαγέας κεμάλ ατατούρκ), καθώς και την υιοθέτηση του άστρου του Δαυίδ από μεγάλες ιστορικές οθωμανικές προσωπικότητες (όπως ο αιμοσταγής αρχιναύαρχος – τουρκοπειρατής μπαρμπαρόσα), αφήνει πολλά ερωτηματικά για την πραγματική σχέση και επιρροή τούρκων και εβραίων.
Επειδή η ιστορία δεν ξεγράφεται και δεν πρέπει να ξεχνιέται, σάς παρουσιάζουμε αποκαλυπτικούς Μεσαιωνικούς χάρτες, οικόσημα, σημαίες και πληροφορίες με την υιοθέτηση του άστρου του Δαυίδ από τους τούρκους, αλλά και τη σχέση τους με τους εβραίους γενικότερα.
Από όλες τις τούρκικες φυλές (Κουμάνοι, Πετσενέγκοι, Σελτζούκοι, Ογούζοι, οθωμανοί, Χαζάροι) μονάχα οι τελευταίοι ασπάστηκαν τον ιουδαϊσμό… Οι υπόλοιπες τουρκικές φυλές απλώς αντέγραφαν τους γειτονικούς λαούς και φυσικά τους λαούς που κατακτούσαν. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε λοιπόν τα τζαμιά τους, που όλα είναι αντίγραφα της Αγιάς Σοφιάς, την ψαλτική τους, που είναι κακέκτυπο της Βυζαντινής, τα περίφημα σιροπιαστά γλυκά τους, που αντέγραψαν από τους προγόνους μας, τις πέντε προσευχές της ημέρας, που αντέγραψαν από τις πέντε καθημερινές ακολουθίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας (Μεσονυκτικό, Όρθρος, Θεία Λειτουργία, Εσπερινός, Απόδειπνο) κλπ.
Οι Σελτζούκοι τούρκοι ονόμασαν το κράτος τους “Σουλτανάτο του Ρουμ”, δηλαδή χώρα των Ρωμαίων (Βυζαντινών) και ως σύμβολό τους είχαν κάτι που έμοιαζε με δικέφαλο φτερωτό τέρας! Το συγκεκριμένο σύμβολο το υιοθέτησαν από τον αρχαίο λαό των Χετταίων, που οι ίδιοι δεν έχουν καμμία σχέση.
Οι Ρωμαίοι (Βυζαντινοί) πρόγονοί μας και ο Δικέφαλος Αυτοκρατορικός Αετός έχουν ρίζες από τον αετό που έφεραν οι λεγεώνες της Παλαιάς Ρώμης και που η ίδια είχε αντιγράψει από την Αρχαία Ελλάδα (σύμβολο του Δία).
Το άστρο του Δαυίδ, που αναφέραμε πιο πάνω, αποδεικνύει ότι οι διάφορες τουρκικές εθνότητες δεν αντέγραψαν μόνο εμάς.
Στον παραπάνω χάρτη (13ου με 14ου αιώνα) μπορείτε να δείτε τη Μικρά Ασία σε μια εποχή δύσκολη για εμάς, όπου οι τελευταίοι μας Αυτοκράτορες κάνουν μια ύστατη προσπάθεια να περισώσουν ό,τι έχει απομείνει από την άλλοτε ισχυρότερη χώρα του κόσμου.
Φράγκοι και βενετοί δείχνοντας το πραγματικό τους πρόσωπο και μην μπορώντας άλλο πια να αντέξουν τη ζήλια, που ένοιωθαν για την Ρωμανία (Βυζάντιο), κατάφεραν και την διέλυσαν κατακτώντας την Κωνσταντινούπολη.
Ο Μιχαήλ Η’ Παλαιολόγος, 57 χρόνια μετά, την πήρε πίσω διώχνοντας τους λατίνους, που με λύσσα είχαν προσπαθήσει να εδραιωθούν στα Ελληνικά χώματα.
Στο διάστημα όμως αυτό των 57 χρόνων η περιπλανόμενη τούρκικη φυλή των σελτζούκων, που πριν δύο αιώνες από την εποχή του Μιχαήλ Η’ είχε εμφανιστεί στην Μικρά Ασία, μετά από μια νίκη κατά των Βυζαντινών προγόνων μας (Ματζικέρτ 1071), είχε πλέον γιγαντωθεί και εξαπλωθεί σε ένα τεράστιο κομμάτι της Μικράς Ασίας.
Τώρα πια δεν είναι μόνο βάρβαροι νομάδες, που κλέβουν και σφάζουν… Έμαθαν και να οργανώνονται ως κράτος δημιουργώντας διάφορα εμιράτα.
Στο χάρτη, το βόρειο δυτικό κομμάτι της Μικράς Ασίας (πάνω αριστερά) είναι ακόμα Βυζαντινό και η θρυλική σημαία με τα τέσσερα Β διακρίνεται καθαρά σε δύο σημεία (Κωνσταντινούπολη & Παφλαγωνία).
Νοτιοανατολικά (κάτω δεξιά) και γύρω από το πράσινο πλαίσιο διακρίνεται η Μικρή Κιλικιακή Αρμενία (1199 – 1375) με σημαία το λέοντα σε χρυσό φόντο.
Βορειοανατολικά (πάνω δεξιά) η Αυτοκρατορία της Τραπεζούντας με το χρυσό δικέφαλο αετό των Κομνηνών σε κόκκινο φόντο (φαίνεται ανάποδα) και άλλη μια σημαία που μοιάζει με της Αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας (το γνωστό Ποντιακό πουλί) μαζί με της Ιβηρίας (κόκκινος σταυρός σε άσπρο φόντο). Η Αυτοκρατορία της Τραπεζούντας όφειλε την δημιουργία της στην Ιβηρία (Γεωργία).
Αν τώρα προσέξετε τις σημαίες, που δείχνουν τα δύο βέλη πάνω στο χάρτη, θα διακρίνετε βορειοανατολικά (πάνω δεξιά) και δίπλα από τις σημαίες της Τραπεζούντας την σημαία του εμιράτου του κανταρόγλου με το κόκκινο άστρο του Δαυίδ σε άπρο φόντο…
….και νοτιοδυτικά (κάτω αριστερά) τη σημαία του εμιράτου των Καραμανίδων, που θυμίζει τη σημερινή σημαία του ισραήλ.
Πιθανολογώ, ότι η ανθρώπινη μορφή στο χάρτη (λόγω της στάσης του και γεωγραφικής θέσης) θα είναι ο σουλτάνος των σελτζούκων τούρκων (σουλτανάτο του Ρουμ).
Υπάρχει και δεύτερος χάρτης της ίδιας περίπου περιόδου, όπου διακρίνονται η σημαία της Κιλικιακής Αρμενίας, της Αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας, καθώς και του Βυζαντίου στην Θεσσαλονίκη.

 

Στην θέση της Κωνσταντινούπολης διακρίνεται η σημαία της Γένοβας με τον κόκκινο σταυρό του Αγίου Γεωργίου. Αυτό οφείλεται στη συνοικία του Γαλατά (Πέραν), την οποία οι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες είχαν παραχωρήσει για διπλωματικούς λόγους. Προφανώς ο χαρτογράφος δεν ήταν Βυζαντινός και παρέλειψε να προσθέσει τη σημαία του Βυζαντίου στην ίδια θέση.
Τέλος, δύο σημαίες με το άστρο του Δαυίδ αποκαλύπτουν ξανά το εμιράτο των Καραμανίδων καθώς και ένα άλλο άγνωστο τουρκικό κρατίδιο στα όρια της αρχαίας Παμφυλίας.

 Γιώργος Θαλάσσης  

yiorgosthalassis.blogspot.com
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ο στρατηγός της Ουγκάντα είναι 14% Έλληνας – “Συγγενής του Μεγάλου Αλεξάνδρου” δηλώνει και συγκλονίζει την παγκόσμια κοινή γνώμη
ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο στρατηγός της Ουγκάντα είναι 14% Έλληνας – “Συγγενής του Μεγάλου Αλεξάνδρου” δηλώνει και συγκλονίζει την παγκόσμια κοινή γνώμη

by admin
1 εβδομάδα ago
Αποστόλου: Κωνσταντινούπολη: Η Πόλη μας – Πόνος χιλίων χρόνων, ελπίδα αιώνια…
ΙΣΤΟΡΙΑ

Αποστόλου: Κωνσταντινούπολη: Η Πόλη μας – Πόνος χιλίων χρόνων, ελπίδα αιώνια…

by admin
3 εβδομάδες ago
Στρατηγός Ταμουρίδης: Ὦ πάτριος Ποντία γῆ!
ΙΣΤΟΡΙΑ

Στρατηγός Ταμουρίδης: Ὦ πάτριος Ποντία γῆ!

by admin
4 εβδομάδες ago
Στρατηγός Ταμουρίδης: Ιεροφάντης της Μεγάλης Ιδέας!
Slider

Στρατηγός Ταμουρίδης: Ιεροφάντης της Μεγάλης Ιδέας!

by admin
2 μήνες ago
Next Post
Ερντογάν: Είμαστε σε διαπραγματεύσεις για την προμήθεια των ρωσικών Su-57

Ερντογάν: Είμαστε σε διαπραγματεύσεις για την προμήθεια των ρωσικών Su-57

Συναγερμός για το προσφυγικό – Έκτακτο ΚΥΣΕΑ συγκαλεί το Σάββατο το πρωί ο Μητσοτάκης

Συναγερμός για το προσφυγικό - Έκτακτο ΚΥΣΕΑ συγκαλεί το Σάββατο το πρωί ο Μητσοτάκης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr