• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home Slider

Δεσμώτες ενός Χρέους 54 τρις δολαρίων οι Αμερικανοί πολίτες. Σε ποιους όμως τα χρωστάνε;

Από το 2024 έως το 2034 θα ξοδέψουν περισσότερα από 12 τρισεκατομμύρια δολάρια μόνο για το κόστος των τόκων

2 έτη ago
in Slider, ΔΙΕΘΝΗ
0
Δεσμώτες ενός Χρέους 54 τρις δολαρίων οι Αμερικανοί πολίτες. Σε ποιους όμως τα χρωστάνε;
16
SHARES
783
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να προσθέσουν σχεδόν 19 τρισεκατομμύρια δολάρια στο εθνικό τους χρέος την επόμενη δεκαετία, καθώς το αυξανόμενο κόστος της γήρανσης του πληθυσμού και οι υψηλότεροι τόκοι συνεχίζουν να επιβαρύνουν τις δημοσιονομικές προοπτικές της χώρας, ανακοίνωσε την Τετάρτη το ανεξάρτητο Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου-γράφουν οι Alan Rappeport και Jim Tankersley στην ναυαρχίδα του deep state, τους New York Times.

Μόνο που η καλή εφημερίδα και οι καλοί δημοσιογράφοι δεν μας λένε σε ποιους χρωστάει ήδη 34 τρις το αμερικανικό κράτος, δλδ οι Αμερικανοί πολίτες και σε ποιους θα χρωστάνε 54 τρισ. δολάρια στα επόμενα 10 χρόνια;

Ποιος ή ποιοι έχουν την απεριόριστη πρόσβαση στο χρήμα ώστε να μπορεί να δανείζει τις ΗΠΑ με 54 τρις δολάρια μια και το χρέος απαιτεί δύο- σαν το tango. Σήμερα οι Αμερικανοί πολίτες πληρώνουν 200 δις ευρώ ημερησίως για την εξυπηρέτηση των τόκων του χρέους το οποίο έχουν να αποπληρώσουν από τον Ιανουάριο του 1835!

Όμως το ερώτημα παραμένει. Σε ποιους χρωστάνε οι Αμερικανοί πολίτες και κατ΄επέκταση οι πολίτες της Ευρώπης; Και τι σημαίνει η εκτίμηση πρώην κορυφαίου στελέχους της BlackRock ο οποίος σημείωσε ότι η προέλευση της planδημίας είναι το σκάσιμο της φούσκας του χρέους;

Αλλά η έκθεση όντως προσφέρει μια μικρή ανακούφιση: Η νομοθεσία που θεσπίστηκε πρόσφατα για τον περιορισμό των ομοσπονδιακών δαπανών και η οικονομία των ΗΠΑ που αναπτύσσεται ταχύτερα από το αναμενόμενο καθιστούν τη δημοσιονομική εικόνα ελαφρώς λιγότερο ζοφερή. Τα ετήσια ελλείμματα την επόμενη δεκαετία θα είναι 7 τοις εκατό μικρότερα από τα 20,3 τρισεκατομμύρια δολάρια που είχε προβλέψει το γραφείο προϋπολογισμού πέρυσι.

Αυτή η πτώση αντανακλά πολλές αντικρουόμενες δυναμικές. Μια συμφωνία που συνήψαν ο πρόεδρος Biden και οι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου πέρυσι για να περιορίσουν τις διακριτικές δαπάνες για δύο χρόνια μειώνει τα ελλείμματα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας. Το ίδιο συμβαίνει και με μια αύξηση 5,2 εκατομμυρίων νέων εργαζομένων στο εργατικό δυναμικό, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μετανάστες.

Αλλά αυτές οι μειώσεις του ελλείμματος αντισταθμίζονται εν μέρει από την αύξηση του εκτιμώμενου δημοσιονομικού κόστους από την ατζέντα του Biden για την καθαρή ενέργεια, τη γήρανση του πληθυσμού των ΗΠΑ και τα υψηλότερα επιτόκια του εθνικού χρέους.

Ο διευθυντής του γραφείου προϋπολογισμού, Phillip L. Swagel, είπε ότι ακόμη και με τη μείωση των ελλειμμάτων, η χώρα παραμένει σε δρόμο προκειμένου να συγκεντρώσει περισσότερο χρέος ως μερίδιο της συνολικής οικονομικής παραγωγής της το 2034 από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία της.

«Το πρώτο μήνυμα των προβλέψεων είναι γνωστό: Η δημοσιονομική τροχιά είναι τρομακτική», είπε ο Swagel σε ενημέρωση με δημοσιογράφους την Τετάρτη. «Από την άλλη πλευρά, διαφαίνεται λίγο λιγότερο κακό από ό,τι στις προβλέψεις μας πέρυσι».

Οι προβλέψεις για τα οικονομικά των ΗΠΑ έρχονται καθώς το Κογκρέσο αντιμετωπίζει άλλη μια προθεσμία τον επόμενο μήνα για να συμφωνήσει σχετικά με την ομοσπονδιακή νομοθεσία για τις δαπάνες προκειμένου να διατηρηθεί η λειτουργία της κυβέρνησης. Οι νομοθέτες συμμετέχουν επίσης σε μια έντονη συζήτηση σχετικά με την παροχή περισσότερης βοήθειας στην Ουκρανία και το Ισραήλ και για το εάν θα επεκταθεί η πίστωση φόρου για τα παιδιά και θα αποκατασταθούν οι ληγμένες φορολογικές ελαφρύνσεις.

Το γραφείο προϋπολογισμού προέβλεψε ότι το ετήσιο έλλειμμα θα αυξηθεί στα 2,6 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2034 από τα ετήσια 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια, προσθέτοντας 18,9 τρισεκατομμύρια δολάρια στο εθνικό χρέος κατά τη διάρκεια της δεκαετίας. Μέχρι τότε, το χρέος προβλέπεται να ξεπεράσει τα 54 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Τα επιτόκια αυξήθηκαν σε υψηλά δύο δεκαετιών το περασμένο έτος, καθιστώντας το κόστος δανεισμού ολοένα και πιο σημαντικό παράγοντα που συνεισφέρει στο εθνικό χρέος.

Από το 2024 έως το 2034, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξοδέψουν περισσότερα από 12 τρισεκατομμύρια δολάρια μόνο για το κόστος των τόκων. Από το επόμενο έτος, το καθαρό κόστος των τόκων θα είναι μεγαλύτερο ως μερίδιο της οικονομίας των ΗΠΑ από οποιαδήποτε άλλη στιγμή από τότε που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση άρχισε να διατηρεί αρχεία το 1940, σύμφωνα με το γραφείο προϋπολογισμού.

Οι δαπάνες για προγράμματα που σχετίζονται με τα δίχτυα ασφαλείας, όπως η Κοινωνική Ασφάλιση και το Medicare, συνεχίζουν να αυξάνονται ακόμη και όταν τα καταπιστευματικά τους κεφάλαια αντιμετωπίζουν την προοπτική να εξαντληθούν τα επόμενα 10 χρόνια.

«Επίσης, η ενίσχυση των ελλειμμάτων είναι δύο υποκείμενες τάσεις: Η γήρανση του πληθυσμού (συντάξεις) και η αύξηση του ομοσπονδιακού κόστους υγειονομικής περίθαλψης ανά δικαιούχο», είπε ο Swagel. «Αυτές οι τάσεις ασκούν ανοδική πίεση στις υποχρεωτικές δαπάνες».

Το εθνικό χρέος είναι πιθανό να είναι ακόμη μεγαλύτερο από ό,τι προβλέπει το γραφείο προϋπολογισμού, καθώς η πρόβλεψή του προϋποθέτει ότι οι φορολογικές περικοπές του 2017 που επέβαλαν οι Ρεπουμπλικάνοι θα λήξουν ολοκληρωτικά, παρόλο που οι νομοθέτες εξετάζουν ήδη το ενδεχόμενο να επεκτείνουν πολλά από τα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων χαμηλότερων πλαισίων φόρου εισοδήματος.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, το γραφείο προϋπολογισμού είπε ότι τώρα αναμένει πως οι προσπάθειες του Biden να απογαλακτίσει τη χώρα από τα ορυκτά καύσιμα θα είναι πιο δημοφιλείς στο κοινό -και πιο ακριβές για τους φορολογούμενους- από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Ο νόμος του 2022 για τη μείωση του πληθωρισμού του Biden περιλάμβανε τα μεγαλύτερα κίνητρα στην αμερικανική ιστορία για την επιτάχυνση της ανάπτυξης ενεργειακών τεχνολογιών. Μεταξύ αυτών των κινήτρων είναι οι φορολογικές ελαφρύνσεις για εταιρείες που επενδύουν σε εργοστάσια για την παραγωγή ανεμογεννητριών, ηλιακών συλλεκτών και άλλων τεχνολογιών καθαρής ενέργειας, μαζί με πίστωση έως και 7.500 $ για άτομα που αγοράζουν συγκεκριμένα ηλεκτρικά οχήματα.

Το γραφείο προϋπολογισμού αρχικά προέβλεψε ότι αυτές οι διατάξεις για το κλίμα θα πρόσθεταν 391 δισεκατομμύρια δολάρια στα ελλείμματα από το 2022 έως το 2031. Τώρα υπολογίζει ότι το πραγματικό κόστος θα είναι τουλάχιστον διπλάσιο όταν θα μετρηθεί στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Η αλλαγή οφείλεται εν μέρει στο ότι το γραφείο εκτιμά τώρα πολύ μεγαλύτερη ζήτηση για πιστώσεις παραγωγής ενέργειας από ό,τι αρχικά περίμενε. Είναι επίσης εν μέρει αποτέλεσμα μιας άλλης πολιτικής του Biden: Ένας προτεινόμενος κανονισμός της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος που προορίζεται να διασφαλίσει ότι τα δύο τρίτα των νέων επιβατικών αυτοκινήτων που πωλούνται στην Αμερική θα είναι εξ ολοκλήρου ηλεκτρικά μέχρι το 2032.

Το γραφείο αναμένει ότι αυτός ο κανονισμός θα επιβαρύνει τη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα και θα μειώσει την ποσότητα βενζίνης που καταναλώνουν οι Αμερικανοί οδηγοί —κάτι που με τη σειρά του θα μειώσει τα ομοσπονδιακά έσοδα από τους φόρους βενζίνης.

Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες έσπευσαν να εκφράσουν ανησυχία για το αυξανόμενο φορτίο χρέους και να κατηγορήσουν τον Biden και τους Δημοκρατικούς, παρά το γεγονός ότι και τα δύο κόμματα έχουν εγκρίνει πακέτα δαπανών και φόρων που έχουν προσθέσει στο χρέος της χώρας.

«Η οικονομική ζημιά και οι ανεξέλεγκτες δαπάνες που έγιναν κατά τον έλεγχο της Ουάσιγκτον από τους Δημοκρατικούς, που αύξησαν το κόστος για τον αμερικανικό λαό και αύξησαν το εθνικό μας χρέος, μας έφεραν στη σκοτεινή πραγματικότητα του σήμερα», δήλωσε ο Πρόεδρος Mike Johnson σε δήλωση του.

Οι Δημοκρατικοί εστίασαν στον πιο αισιόδοξο χαρακτηρισμό της οικονομίας και στο γεγονός ότι το έλλειμμα θα είναι μικρότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

kourdistoportocali.com

Tags: slide3
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Data Center Λάρισας: Θα καταναλώνει ηλ. ρεύμα 500.000 νοικοκυριών & 100 εκατ. λίτρα νερό ετησίως για μόλις… 300 θέσεις εργασίας!
Slider

Data Center Λάρισας: Θα καταναλώνει ηλ. ρεύμα 500.000 νοικοκυριών & 100 εκατ. λίτρα νερό ετησίως για μόλις… 300 θέσεις εργασίας!

by admin
4 ώρες ago
Γιατί η φούσκα της AI είναι έτοιμη να σκάσει; Η προειδοποίηση του Adams για την επικείμενη κατάρρευση
Slider

Γιατί η φούσκα της AI είναι έτοιμη να σκάσει; Η προειδοποίηση του Adams για την επικείμενη κατάρρευση

by admin
4 ώρες ago
Το ρωσικό τσιπ “Altai” αντιγράφει τον ανθρώπινο εγκέφαλο – Γιατί η Δύση είναι σοκαρισμένη;
Slider

Το ρωσικό τσιπ “Altai” αντιγράφει τον ανθρώπινο εγκέφαλο – Γιατί η Δύση είναι σοκαρισμένη;

by admin
5 ώρες ago
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΠΟ ΤΟ 2018 ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.!
Slider

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΠΟ ΤΟ 2018 ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.!

by admin
10 ώρες ago

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Το ΧΑΡΑΓΜΑ του Θηρίου το 2026 5 Τεχνολογίες που ΗΔΗ Δοκιμάζονται – Αποκάλυψη 13

Το ΧΑΡΑΓΜΑ του Θηρίου το 2026 5 Τεχνολογίες που ΗΔΗ Δοκιμάζονται – Αποκάλυψη 13

6 ημέρες ago
Σχεδόν 1 στους 4 Καναδούς έχει Αρνηθεί να Κάνει τα Εμβόλια, Σύμφωνα με Έρευνα

Σχεδόν 1 στους 4 Καναδούς έχει Αρνηθεί να Κάνει τα Εμβόλια, Σύμφωνα με Έρευνα

1 ημέρα ago
Ακούστε και θα πάθετε σοκ με το τι άκουσα σήμερα και είδα με τα μάτια μου στο Κολχικό Θεσσαλονίκης. – ΒΙΝΤΕΟ

Ακούστε και θα πάθετε σοκ με το τι άκουσα σήμερα και είδα με τα μάτια μου στο Κολχικό Θεσσαλονίκης. – ΒΙΝΤΕΟ

1 ημέρα ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ τον Αντίχριστο: Έθνος, Καταγωγή & η έλευση του Σατανά

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (3/6/2026)

    27 shares
    Share 11 Tweet 7
  • Δρ. Κ. Βαρδάκας: Στο πίσω μέρος του διεστραμμένου εγκεφάλου τους σχεδιάζουν, αλλά …

    18 shares
    Share 7 Tweet 5
  • Μετά τον Τραμπ η Αμερική τελειώνει. Πώς και γιατί…

    17 shares
    Share 7 Tweet 4

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr