• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 16 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Η άκρως απόρρητη αποστολή που είχε το μοιραίο Mirage 2000EGM: Προσβολή του τουρκικού Στόλου! (βίντεο)

9 έτη ago
in ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
0
Η άκρως απόρρητη αποστολή που είχε το μοιραίο Mirage 2000EGM: Προσβολή του τουρκικού Στόλου! (βίντεο)
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Αποστολή εικονικής προσβολής του τουρκικού Στόλου με βλήματα αέρος-επιφανείας ΑΜ-39 Εxocet, είχε το μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000EGM της 332Μ που κατέπεσε την Δευτέρα το μεσημέρι νότια των Σποράδων, για να… πλεύσει εν συνεχεία μέχρι τις ακτές της Κύμης.

Το αεροσκάφος θα εκτελούσε εικονική προσβολή του τουρκικού Στόλου και συγκεκριμένα των νέων κορβετών stealth τεχνολογίας κλάσης Ada. Aυτός είναι ο λόγος που το αεροσκάφος πετούσε σε sea-skimming διαμόρφωση στα 100 μέτρα ύψος για να μην γίνει αντιληπτό από τα εχθρικά ραντάρ.

Εκεί κατά το σενάριο, εκτόξευσε βλήμα AM-39 Exocet και στην διαδικασία απεμπλοκής “κράτησε” ο κινητήρας.

Η 332 Μοίρα με κωδικό κλήσης  «Γεράκι», εκτελούσε αποστολή TASMO στην άσκηση “Καταιγίς” και όλα τα Mirage 2000EGM/ BGM μπορούν να εξοπλιστούν με τα βλήματα Exocet.
Ο πύραυλος αέρος επιφανείας AM-39 Exocet Block II που χρησιμοποιεί είναι η βελτιωμένη έκδοση του γνωστού ΑΜ-39 με νέο πυροσωλήνα και INS, αυτοματοποιημένο σύστημα προετοιμασίας βολής, εξελιγμένο ενεργό ερευνητή Super ADAC, αυξημένη αντοχή σε ECM και τέλος ικανότητα επανάληψης επίθεσης μετά από αστοχία!
Διαθέτει αυτόνομη καθοδήγηση παντός καιρού και η εμβέλεια του επιτρέπει άνετα την βολή του από μεγάλη απόσταση με ασφάλεια. Μετά την εξαπόλυση του, ο πιλότος μπορεί να απομακρυνθεί, ώστε  να μην εισέλθει στο βεληνεκές των όπλων του εχθρικού πλοίου.
Η εμβέλεια του ΑΜ-39 Exocet Block 2 ξεκινάει από τα 45-50 km και φτάνει έως τα 75km εάν εκτοξευτεί από μεγάλο ύψος περί τα 35.000 πόδια. Ανήκει στην κατηγορία όπλων μεγάλου βάρους και δύναται να εκτελέσει πολλαπλά προφίλ προσέγγισης πετώντας πάνω από τα κύματα (Sea Skimming) επιτρέποντας την εκτέλεση επιθέσεων κορεσμού σε πλοία με ισχυρή αντιαεροπορική άμυνα. 
Στο συγκεκριμένο προφιλ άσκησης το βλήμα θα κτυπούσε τουρκικό πλοίο βορειοανατολικά των Σποράδων επί του 25ου Μεσημβρινού.
Ο ενεργός ερευνητής του βλήματος που χρησιμοποιείται για την τελική καθοδήγηση προς το στόχο διαθέτει εμβέλεια περί τα 9 χλμ. και η ταχύτητά του είναι ελαφρά υποηχητική στα 0,94 mach.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η προετοιμασία μιας τακτικής αποστολής ναυτικής κρούσης, συνθέτει μια τεράστια πρόκληση για τους ιπταμένους της 332Μ καθώς απαιτείται προσεκτικός σχεδιασμός με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες πρό-  πτήσης,  προκειμένου να εξασφαλιστεί η προσβολή των στόχων που φυσικά μετακινούνται στη θάλασσα και μπορεί να προστατεύονται από εχθρικά αεροσκάφη..


Η παρουσία μαχητικών F-16C/D της THK σε ρόλο Fighter Sweep (επιθετικής εκκαθάρισης) / CAP (εναέριας περιπολίας), θεωρούνται δεδομένες από τη στιγμή που η απέναντι πλευρά επιδιώξει δυναμικά να κινήσει μέρος του στόλου της για τον αποκλεισμό- κατάληψη ελληνικής νήσου και για το λόγο αυτό υπήρχαν ελληνικά μαχητικά F-16 στην περιοχή που εξομοίωναν τα τουρκικά.
Η ελληνική “επίθεση” με Exocet θα είχε τα χαρακτηριστικά πλήρους αιφνιδιασμού από διαφορετικές κατευθύνσεις αυξάνοντας τις πιθανότητες επιτυχούς πλήγματος, αφού εξομοιώσεις αναφέρουν ότι απαιτούνται 6-8 βλήματα για να υπάρξει  με ασφάλεια ένα τουλάχιστον πλήγμα.
Εάν υποθέσουμε ότι σε βέλτιστες συνθήκες, οι τουρκικές φρεγάτες θα καταφέρουν να εντοπίσουν όλα τα εισερχόμενα βλήματα από απόσταση περίπου 10-15νμ τότε αυτό μεταφράζεται σε ελάχιστο χρόνο (καθώς αυτά πετάνε με ταχύτητα 0,95 Mach) προτού πλήξουν τους στόχους τους.
 Ακόμη όμως και ένα ζεύγος βλημάτων να καταφέρει να διαπεράσει την τουρκική αεράμυνα, είναι αρκετό για να πλήξει καίρια τουλάχιστον μια φρεγάτα με διαφορά δευτερολέπτων.
Λαμβάνοντας υπόψη την εκρηκτική κεφαλή ενός Exocet (165Kg) και αναλόγως εάν το κάθε βλήμα πετύχει την ίσαλο γραμμή ή την υπερκασκευή, θα σημειωθούν ισχυρές εκρήξεις που θα θέσουν αμέσως εκτός μάχης το πλοίο.

pronews.gr

Tags: slide5
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Σάλος με στρατιωτικό που ορκίστηκε στο Δωδεκάθεο – Έρευνα από το ΓΕΣ
Slider

Σάλος με στρατιωτικό που ορκίστηκε στο Δωδεκάθεο – Έρευνα από το ΓΕΣ

by admin
10 ώρες ago
Μαζικές αποχωρήσεις γυναικών από τον Στρατό! Έφοδος Δένδια τα ξημερώματα: “Πετάξτε έξω τους Αξιωματικούς, θέλω να μάθω την αλήθεια”
Slider

Μαζικές αποχωρήσεις γυναικών από τον Στρατό! Έφοδος Δένδια τα ξημερώματα: “Πετάξτε έξω τους Αξιωματικούς, θέλω να μάθω την αλήθεια”

by admin
4 ημέρες ago
Στράτευση γυναικών: Όταν και αυτό το φιάσκο «βαφτίζεται επιτυχία»
Slider

Στράτευση γυναικών: Όταν και αυτό το φιάσκο «βαφτίζεται επιτυχία»

by admin
1 εβδομάδα ago
Αιφνίδιος θάνατος 48χρονου στελέχους του ΠΝ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Αιφνίδιος θάνατος 48χρονου στελέχους του ΠΝ

by admin
2 εβδομάδες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr