• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Καλεντερίδης : Να γίνονται ψυχοτεχνικά τεστ σε υποψήφιους βουλευτές – Διαβάστε το…

7 έτη ago
in ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ, ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ
0
Καλεντερίδης : Να γίνονται ψυχοτεχνικά τεστ σε υποψήφιους βουλευτές – Διαβάστε το…
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Του Σάββα Καλεντερίδη

Όταν ένας νέος ή νέα θέλει να δώσει εξετάσεις στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι υποχρεωμένος να περάσει από ψυχοτεχνικά τεστ. Ο λόγος είναι απλός. Τα τεστ αυτά λειτουργούν ως «φίλτρο» για να μην περάσουν στις σχολές άτομα με χαμηλή νοημοσύνη ή με διαταραγμένη προσωπικότητα, αφού σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους θα διαχειρίζονται την εξουσία. Και όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας, όταν διαχειρίζονται την εξουσία άτομα με χαμηλή νοημοσύνη ή με διαταραγμένη προσωπικότητα, τότε μπορεί να έχουμε δράματα και καταστροφές!

Το περίεργο είναι ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται για τους υποψήφιους βουλευτές, οι οποίοι με τις δηλώσεις, τις πράξεις και τις αποφάσεις τους επηρεάζουν τη ζωή των Ελλήνων πολιτών αλλά και το μέλλον της χώρας που λέγεται Ελλάδα.

Για παράδειγμα, καλούνται να διαχειριστούν ζητήματα όπως τα Μνημόνια, το Σκοπιανό, αλλά και το… καυτό ζήτημα των υποθαλάσσιων ενεργειακών αποθεμάτων στην Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο, τα οποία, απαιτούν παίκτες στιβαρούς, με ισχυρή και φυσικά όχι διαταραγμένη προσωπικότητα.

Τώρα αν είχαν τα παραπάνω προσόντα εκείνοι που χειρίστηκαν το θέμα των Μνημονίων και της Συμφωνίας των Πρεσπών, το αφήνουμε να το κρίνουν οι αναγνώστες μας. Εμείς δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο…

Όμως, αν στις δυο προαναφερθείσες περιπτώσεις το έγκλημα έχει συντελεστεί, το θέμα των ενεργειακών αποθεμάτων στην Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο είναι ανοικτό και σε εξέλιξη και θα πρέπει να δοθεί μέγιστη προσοχή στη διαχείρισή του, γιατί από την πορεία του θα κριθεί στην κυριολεξία το πώς θα συνεχίσουν την ύπαρξή τους ως κράτη τον 21ο αιώνα η Κύπρος και η Ελλάδα.

Στο άρθρο μας της προηγούμενης Κυριακής, με τίτλο “Να θεσπιστεί θέση “Εισαγγελέα Εθνικής Ασφάλειας” και μάλιστα επειγόντως!!!”, παρουσιάσαμε όσο πιο ξεκάθαρα μπορούσαμε τη στρατηγική που έχει υιοθετήσει η Τουρκία, για να εξουδετερώσει τις ενέργειες που γίνονται από πλευράς Κύπρου και Ελλάδας και να ιδιοποιηθεί αυτή τα κοιτάσματα σε θαλάσσιες περιοχές που με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας θεωρούνται ότι ανήκουν στην υφαλοκρηπίδα της Κύπρου και της Ελλάδας.

Τονίσαμε όσο πιο ξεκάθαρα μπορούσαμε ότι η «Γαλάζια Πατρίδα» δεν είναι απλά μια άσκηση, όπως αναφέρθηκε από ορισμένους, αλλά ένα νέο εθνικό δόγμα, η στρατηγική της Τουρκίας να επιβουλευθεί την υφαλοκρηπίδα της Κύπρου και της Ελλάδας και ότι από τούδε και στο εξής, όλες της ενέργειες, σε πολιτικό, διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο, θα εντάσσονται στην υποστήριξη αυτού του ΝΕΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ.

Και δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς Έλληνας, πέρασε δεν πέρασε ψυχοτεχνικά τεστ, ότι η λέξη «πατρίδα» δεν επιλέχτηκε τυχαία.

Να ενημερώσουμε τους Έλληνες ότι για τον Τούρκο η λέξη «πατρίδα» είναι ιερή και δεν υπάρχουν στην Τουρκία οι εθνομηδενιστές και οι «αριστεροί» που υπάρχουν στην Ελλάδα, που δεν πιστεύουν στην έννοια αυτή και όποτε βρουν την ευκαιρία, την απαξιώνουν, καθυβρίζοντας εκείνους που πιστεύουν σ’ αυτήν.

Επίσης, να ενημερώσουμε τους Έλληνες ότι η Τουρκία, όταν κατέλαβε το βόρειο τμήμα της Κύπρου, το ονόμασε «Γιαβρού Βατάν», δηλαδή «Νεογέννητη Πατρίδα» και έκτοτε την υπερασπίζεται με κάθε μέσο και τρόπο.

Άρα, το «Γαλάζια Πατρίδα» επιλέχθηκε για να προσδώσει ιερότητα στο σχέδιο αυτό και να δείξει η Τουρκία ότι η θαλάσσια περιοχή που οριοθετείται με το σχέδιο αυτό αυθαίρετα, αποτελεί προέκταση της τουρκικής επικράτειας και από τούδε και στο εξής θα την υπερασπίζεται ως τέτοια.

Αν είχαν διαβάσει με προσοχή το άρθρο οι διπλωματικοί και στρατιωτικοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού και αν το είχαν αναλύσει σωστά, θα έπρεπε να περιμένουν ότι οι Τούρκοι θα έκαναν εκείνες τις ενέργειες που θα εξουδετέρωναν -κατά την άποψή τους- το συμβολισμό που ήθελε να δώσει ο Έλληνας πρωθυπουργός με την επίσκεψή του στο Αγαθονήσι, την ημέρα της Εθνικής μας Επετείου.

Το σκεπτικό των Τούρκων ήταν το εξής:

«Έρχεσαι εσύ με ελικόπτερο στο Αγαθονήσι, το οποίο εγώ θεωρώ ότι είναι τουρκικό και το έχω μέσα στα όρια της ‘Γαλάζιας Πατρίδας’.

Πρώτον, τα ραντάρ μου θα προειδοποιήσουν το ελικόπτερο που μεταφέρει τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι εισέρχεται σε τουρκικό εναέριο χώρο και αυτό θα καταγραφεί. 

Δεύτερον, θα αναχαιτίσω το ελικόπτερο που μεταφέρει τον Έλληνα πρωθυπουργό, δίνοντας προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα ότι υπερασπίζομαι τη ‘Γαλάζια Πατρίδα’. 

Και τρίτον, στις ανακοινώσεις ή στα διαβήματα της ελληνικής πλευράς θα απαντήσω ότι ‘τα τουρκικά αεροσκάφη έκαναν το καθήκον τους’».

Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής:

Έγινε η σχετική ανάλυση πριν σχεδιαστεί το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Αγαθονήσι;

Καταγράφηκαν σε χαρτί, για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, οι πιθανές αντιδράσεις της Τουρκίας και έγιναν τα ανάλογα σχέδια για αντιμετώπισή τους;

Συμβούλεψε κάποιος διπλωμάτης πώς πρέπει να απαντήσει η κ. Τσίπρας στην τουρκική πρόκληση, για να μη φθάσουμε στο σημείο να μιλάμε για… κηροζίνες;

Για το «να μην είμαστε μοναχοφάηδες» του αρχιτέκτονα της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών κ. Κοτζιά, τις δηλώσεις του Κατρούγκαλου για τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο, και «το Καστελόριζο ανήκει στην Αν. Μεσόγειο, πώς να το κάνουμε» του κ. Τσιρώνη, παρέλκει να κάνουμε οποιαδήποτε αναφορά.

Απλά να υπογραμμίσουμε, έτσι, για να ενημερώνονται οι αναγνώστες μας, ότι οι Τούρκοι επιδιώκουν συστηματικά να αποχωρίσουν το Καστελόριζο από το νησιωτικό σύμπλεγμα του Αιγαίου. Δηλαδή, θέλουν να οριοθετήσουμε την υφαλοκρηπίδα πρώτα στα νησιά του Αιγαίου και σε επόμενη φάση να οριοθετήσουμε ξεχωριστά την υφαλοκρηπίδα στο σύμπλεγμα Καστελορίζου.

Γιατί το θέλουν αυτό;

Γιατί αν “αποκολλήσουν” το Καστελόριζο από τα άλλα νησιά του Αιγαίου, τότε η επήρειά του ως μεμονωμένη συστάδα μικρονησίδων απέναντι στην ακτή της Τουρκίας από την Τραχεία Χερσόνησο (Ντάτσα) μέχρι την Αλεξανδρέττα που έχει μήκος πάνω από 1100 χλμ, θα είναι μικρή.

Με άλλα λόγια, αν το σύμπλεγμα του Καστελορίζου αποτελεί μέρος του νησιωτικού συμπλέγματος του Αιγαίου, έχει πολύ μεγαλύτερη υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, από το αν αυτή ορισθεί ξεχωριστά, ως μεμονωμένη συστάδα απέναντι σε μια ακτή 1100 χλμ.

Α, κλείνοντας, να υπενθυμίσουμε ότι εκτός από ψυχοτεχνικά τεστ υπάρχει ανάγκη για θέσπιση θέσης Εισαγγελέα Εθνικής Ασφάλειας και ίσως μιας διάταξης που να προβλέπει την… απόσυρση βουλευτών με κάποια επιδότηση, όπως γίνεται με τα αυτοκίνητα.

Κατακαημένη Ελλάδα.

Το άρθρο δημοσιεύεται στην εφημερίδα δημοκρατία και το pontos-news

infognomonpolitics

Tags: slide5
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Αποστόλου: Τεκτονικές δονήσεις στη ΝΔ: Γιατί το Μαξίμου τρέμει μόνο τον Σαμαρά;
Slider

Αποστόλου: Τεκτονικές δονήσεις στη ΝΔ: Γιατί το Μαξίμου τρέμει μόνο τον Σαμαρά;

by admin
3 ώρες ago
Δρ. Κ. Βαρδάκας: ήρθε ο θερισμός – αν τόσοι επώνυμοι φεύγουν, τότε πόσοι ανώνυμοι αναχωρούν;
Slider

Δρ. Κ. Βαρδάκας: ήρθε ο θερισμός – αν τόσοι επώνυμοι φεύγουν, τότε πόσοι ανώνυμοι αναχωρούν;

by admin
5 ώρες ago
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (2/6/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (2/6/2026)

by admin
14 ώρες ago
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (1/6/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (1/6/2026)

by admin
2 ημέρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Η αμερικανική πρεσβεία εκκενώνει το προσωπικό της από το Κίεβο – Φήμες για γενική επίθεση από την Λευκορωσία μέχρι την Ζαπορίζια

Η αμερικανική πρεσβεία εκκενώνει το προσωπικό της από το Κίεβο – Φήμες για γενική επίθεση από την Λευκορωσία μέχρι την Ζαπορίζια

5 ημέρες ago
Πότε θα έρθει στην Ελλάδα το φάρμακο-θαύμα που εξαφανίζει τους όγκους; Η ελληνική γραφειοκρατία καθυστερεί την άφιξη της στους ασθενείς

Πότε θα έρθει στην Ελλάδα το φάρμακο-θαύμα που εξαφανίζει τους όγκους; Η ελληνική γραφειοκρατία καθυστερεί την άφιξη της στους ασθενείς

2 ημέρες ago
ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΝΑΤΟΪΚΟ ΕΔΑΦΟΣ! ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΝΑΤΟΪΚΟ ΕΔΑΦΟΣ! ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

4 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΕΡΙ του Αγιου ΠΑΪΣΙΟΥ

    ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΕΡΙ του Αγιου ΠΑΪΣΙΟΥ

    28 shares
    Share 11 Tweet 7
  • NanoBots: ο Σκοπός των Αεροψεκασμών

    28 shares
    Share 11 Tweet 7
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (2/6/2026)

    24 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Θα έρθει και η δική σας ώρα….

    23 shares
    Share 9 Tweet 6
  • 50 Μοναστήρια προς Βουλευτές της ΝΔ: «ΕΞΩ από τα ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ, ΟΣΟΙ ψηφισαν τον Σοδομονόμο».

    28 shares
    Share 11 Tweet 7

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr