Σαν τον Άγιο Παίσιο ένας απλός μοναχός που αξιώθηκε το προορατικό το προφητικό προέβλεψε το μεγάλο σεισμό της Χίου τον πιο πολύνεκρο στην πρόσφατη νεοελληνική ιστορία τα τελευταία 200 χρόνια με πάνω από 3000 νεκρούς. Συκοφαντήθηκε και εξορίστηκε σαν τον Άγιο Νεκτάριο Νεαμονίτες και οι 2 , θεόπτης του ακτίστου φωτός παιδιόθεν. Νέος Παρθένιος αναδείχθηκε δαιμονοδιώκτης.
Προγνώρισε το τέλος του με όραμα της Θεοτόκου. Κλήθηκε με ενύπνιο από τον Απ Μάρκο να ανακαινίσει ναίσκο του που μεταμορφώθηκε σε μονή του.
Ο Άγιος Μακάριος ο Νοταράς προέβλεψε τη λύση των δεσμών της ατεκνίας της μητέρας του και ότι θα έλθει μοναχός Άγιος στον κόσμο..
Την αγιότητα του ομολόγησε ως και ο Τούρκος χωροφύλακας που πήγε να τον συλλάβει ενώ στο τέλος γνώρισε τέτοια αποδοχή που οι κάτοικοι της Χίου όπου πατούσε μάζευαν το χώμα για φυλακτό.
Διαβάστε τη συνέχεια στο https://balsamopsyxhs.gr/2025/02/17/ναι-ο-άνθρωπος-του-θεού-προβλέπει-ως-κ-2/






