• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 7 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΚΛΟΙΟΣ

Ο Πάπας υπέγραψε έγγραφο για την “Ανθρώπινη Αδελφοσύνη” με ιμάμη που πιστεύει στο θάνατο των μουσουλμάνων που γίνονται χριστιανοί

7 έτη ago
in ΚΛΟΙΟΣ, ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
0
Ο Πάπας υπέγραψε έγγραφο για την “Ανθρώπινη Αδελφοσύνη” με ιμάμη που πιστεύει στο θάνατο των μουσουλμάνων που γίνονται χριστιανοί
0
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Με την ευκαιρία του πρόσφατου ταξιδιού του Φραγκίσκου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το οποίο ονομάστηκε “Αποστολικό Ταξίδι της Αυτού Αγιότητας Πάπα Φραγκίσκου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα”, το Βατικανό εξέδωσε ένα «Έγγραφο» (“Document”).

Ονομάζεται “Έγγραφο για την Ανθρώπινη Αδελφότητα για την Παγκόσμια Ειρήνη και την Κοινή Ζωή” (“A Document on HumanFraternity for World Peace and Living Together”) και υπογράφεται από κοινού από τον Πάπα Φραγκίσκο και τον “Μεγάλο Ιμάμη του Αλ-Αζάρ, Αχμέτ Αλ-Ταγιέμπ“.

Ως ο μεγάλος ιμάμης του Πανεπιστημίου Al-Azhar στο Κάιρο, ο Σείχης Αλ-Ταγιέμπ είναι αναμφίβολα ο κορυφαίος μουσουλμάνος λόγιος του κόσμου.

Είναι επίσης αυτός που έχει δηλώσει ότι αποδέχεται την τιμωρία του θανάτου για όσους «αποστατούν» από το Ισλάμ.

Συγκεκριμένα, το «Έγγραφο» λέει:

«Η ελευθερία είναι δικαίωμα κάθε ατόμου: κάθε άτομο απολαμβάνει την ελευθερία της πίστης, της σκέψης, της έκφρασης και της δράσης. Ο πλουραλισμός και η ποικιλομορφία των θρησκειών, του χρώματος, του φύλου, της φυλής και της γλώσσας είναι θέλημα του Θεού μέσα στη σοφία Του, μέσω της οποίας δημιούργησε τα ανθρώπινα όντα. Αυτή η θεϊκή σοφία είναι η πηγή από την οποία απορρέει το δικαίωμα στην ελευθερία της πίστης και στην ελευθερία της διαφορετικότητας. Ως εκ τούτου, το γεγονός ότι οι άνθρωποι εκβιάζονται να προσχωρήσουν σε μια συγκεκριμένη θρησκεία ή κουλτούρα πρέπει να απορριφθεί, καθώς και η επιβολή ενός πολιτιστικού τρόπου ζωής που άλλοι δεν αποδέχονται».

Μάλιστα. Μήπως άλλαξε γνώμη ο Al-Tayyeb; Δεν πιστεύει τώρα στον θάνατο των «αποστατών», αν και τον επιβεβαίωσε δημόσια τουλάχιστον πριν από τρία χρόνια;

Το Mahound’s Paradise είχε γράψει για το θέμα αυτό το 2016:

Κορυφαίος μουσουλμάνος σύμμαχος του Πάπα Φραγκίσκου επιβεβαιώνει ότι ένας μουσουλμάνος που μεταστρέφεται στον Χριστιανισμό πρέπει να θανατώνεται.

Πριν από δύο μήνες, ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχτηκε τον ΣεΐχηAhmed el-Tayeb, τον Μεγάλο Ιμάμη του Πανεπιστημίου Al-Azharστο Κάιρο και την ανώτατη επιστημονική εξουσία του Σουνιτικού Ισλάμ στο Βατικανό.

Και πριν από μία εβδομάδα, ο Πάπας έστειλε έναν εκπρόσωπο στοAl-Azhar ως συνέχεια και για “επανεκκίνηση του διαλόγου”.

Η αρχική συνάντηση, η οποία περιελάμβανε συνομιλίες μεταξύ μεγαλύτερων αντιπροσωπειών από το Αλ-Αζχάρ και το Βατικανό, χαρακτηρίστηκε ως εξαιρετικά φιλική – ένα είδος “επαναπροσδιορισμού” των σχέσεων Καθολικών-Μουσουλμάνων μετά από την «παγωμάρα» που φέρεται να προήλθε από τις παρατηρήσεις του Πάπα Βενέδικτου στο Ρέγκενσμπουργκ το 2006.

Στη συζήτησή τους επικεντρώθηκαν κυρίως στο θέμα της κοινής δέσμευσης των αρχών και της πίστης των μεγάλων θρησκειών για την ειρήνη στον κόσμο, την απόρριψη της βίας και της τρομοκρατίας, την κατάσταση των χριστιανών στο πλαίσιο των συγκρούσεων και των εντάσεων στη Μέση Ανατολή και την προστασία τους. Αφού αντάλλαξαν δώρα «αγκαλιάστηκαν αυθόρμητα».

Ο el-Tayeb περιγράφεται συχνά ως “μετριοπαθής”. Φαίνεται λογικός και συνετός, χωρίς το τρελό χαμόγελο του φανατικού. Υποστήριξε τον el-Sisi κατά της μουσουλμανικής αδελφότητας στην Αίγυπτο και έχει προβεί σε διάφορες δημόσιες δηλώσεις κατά του βίαιου εξτρεμισμού και υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εν γένει.

Λίγους μήνες πριν τη συνάντηση του Πάπα δήλωσε μπροστά στο γερμανικό κοινοβούλιο ότι το Κοράνι «εγγυάται τη θρησκευτική ελευθερία».

Ωστόσο, όπως επεσήμανε πρόσφατα το Ινστιτούτο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Καΐρου (όπως επισημαίνεται από τονRaymond Ibrahim σε πρόσφατο δοκίμιο), ο el-Tayeb έχει ένα ιστορικό άλλα να λέει στα δυτικά ακροατήρια και άλλα στα αραβικά ή μουσουλμανικά.

Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου Ραμαζανιού, ο el-Tayeb επιβεβαίωσε στην τηλεοπτική του εκπομπή ότι το Ισλάμ επιβάλλει τον θάνατο για αποστάτες:

«Η σημερινή αποστασία παρουσιάζεται με το πρόσχημα των εγκλημάτων, των επιθέσεων και της μεγάλης προδοσίας, γι’ αυτό το αντιμετωπίζουμε τώρα ως έγκλημα που πρέπει να αντιμετωπισθεί και να τιμωρηθεί …. Εκείνοι που μαθητεύουν στο Ισλάμ [al-fuqaha] και οι ιμάμηδες των τεσσάρων σχολών του δικαίου θεωρούν την αποστασία έγκλημα και συμφωνούν ότι ο αποστάτης πρέπει είτε να απαρνηθεί την αποστασία του είτε και να θανατωθεί».

Το Ινστιτούτο έκανε μια δημόσια δήλωση που τον κάλεσε να αποκηρύξει αυτή την θέση, κάνοντας επίσης τη γενική παρατήρηση ότι

Το Al Azhar υιοθετεί δύο αντιφατικές ομιλίες: η μία είναι ανοικτή και κατευθύνεται στο εξωτερικό, ενώ η άλλη υποστηρίζει τον βίαιο εξτρεμισμό και κατευθύνεται στο εσωτερικό.

Γνωρίζει ο Francis ότι ο νέος μουσουλμάνος φίλος του φαίνεται να πιστεύει ότι θα πρέπει να σκοτώνονται οι «αποστάτες» από το Ισλάμ; Πώς συμβαδίζει αυτό με την “προστασία” των χριστιανών στην περιοχή; Ή ίσως ο Πάπας, στην προσπάθειά του απορρίψει τον «προσηλυτισμό», δεν πιστεύει ότι οι μουσουλμάνοι που γίνονται χριστιανοί αξίζουν προστασία ή δεν πρέπει καν να θεωρούνται “χριστιανοί”. Ίσως ανήκουν σε κάποια άλλη κατηγορία.

Άλλωστε όσοι μουσουλμάνοι μεταστρέφονται στον χριστιανισμό τείνουν να είναι κάπως «συντηρητικοί» και ίσως αυτό ενοχλεί τον «προοδευτικό» Francis.

Για να είμαστε δίκαιοι, ο el-Tayeb, ως ο υψηλότερος σουνίτης μουσουλμάνος λόγιος στον κόσμο, θα ήταν δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να δηλώσει μπροστά σε μουσουλμανικό κοινό ότι οι αποστάτες δεν θα πρέπει να θανατωθούν, όπως αναφέρεται σαφώς στο Κοράνι, την Hadith και την μουσουλμανική ιστορία και παράδοση. Στο πλαίσιο αυτό, η υποστήριξη της θανατικής ποινής για τους αποστάτες δεν είναι καθόλου ασυνήθιστη ή ακραία θέση. Πράγματι, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι περισσότεροι μουσουλμάνοι στην Αίγυπτο την υποστηρίζουν.

ΚΟ / από εδώ

redskywarning

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ένα ακόμη ΕΠΙΚΟ Βήμα προς την Ενιαία Παγκόσμια Πανθρησκεία
ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ

Ένα ακόμη ΕΠΙΚΟ Βήμα προς την Ενιαία Παγκόσμια Πανθρησκεία

by admin
6 μήνες ago
Ο Πάπας στη Νίκαια της Βιθυνίας προωθεί την ψευδο-Ένωση των «Εκκλησιών» με τις πλάτες των ΗΠΑ
ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ

Ο Πάπας στη Νίκαια της Βιθυνίας προωθεί την ψευδο-Ένωση των «Εκκλησιών» με τις πλάτες των ΗΠΑ

by admin
6 μήνες ago
Οι γεωφυσικοί λένε ότι η επανάληψη του Κατακλυσμού του Νώε είναι απολύτως εφικτή.
Slider

Οι γεωφυσικοί λένε ότι η επανάληψη του Κατακλυσμού του Νώε είναι απολύτως εφικτή.

by admin
7 μήνες ago
Τι δεν μας λένε! Γιατί η NASA απέκλεισε απροσδόκητα την πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τον αστεροειδή 2025 US6 ; (ΒΙΝΤΕΟ)
Slider

Τι δεν μας λένε! Γιατί η NASA απέκλεισε απροσδόκητα την πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τον αστεροειδή 2025 US6 ; (ΒΙΝΤΕΟ)

by admin
7 μήνες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Ν. Παπαδόπουλος: Νέο «χαράτσι» στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών ρεύματος καταγγέλλουν τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές»

Ν. Παπαδόπουλος: Νέο «χαράτσι» στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών ρεύματος καταγγέλλουν τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές»

2 ώρες ago
Πύραυλοι, drones και Hellfire στον Περσικό Κόλπο – Γιατί η εκεχειρία κατέρρευσε και η περιοχή φλέγεται

Πύραυλοι, drones και Hellfire στον Περσικό Κόλπο – Γιατί η εκεχειρία κατέρρευσε και η περιοχή φλέγεται

4 ημέρες ago
Τι απέκρυψε η κυβέρνηση για το drone που βρέθηκε στη Λευκάδα; Μια ανάσα βρέθηκε η Ελλάδα από τον πόλεμο!

Τι απέκρυψε η κυβέρνηση για το drone που βρέθηκε στη Λευκάδα; Μια ανάσα βρέθηκε η Ελλάδα από τον πόλεμο!

14 ώρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Μήνυμα Δημητρίου: Κρατάτε γερά! Τα σχέδια τους για ταυτότητα, προσωπικό αριθμό θα καταρρεύσουν.

    Μήνυμα Δημητρίου: Κρατάτε γερά! Τα σχέδια τους για ταυτότητα, προσωπικό αριθμό θα καταρρεύσουν.

    40 shares
    Share 16 Tweet 10
  • ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ: SOS ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ! ΘΑ ΣΑΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ;

    53 shares
    Share 21 Tweet 13
  • Ηλίας Καλλιώρας: Χανταϊός: Η προαναγγελθείσα ή μια πρώτη βολή μιας άλλης πανδημίας Νο2;

    20 shares
    Share 8 Tweet 5
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (6/6/2026)

    19 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Θαυματουργική εμφάνιση σε φωτογραφία: ο Χριστός, ο προφήτης Ηλίας και ο…

    19 shares
    Share 8 Tweet 5

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr