Η αλυσίδα του τρόμου μεγαλώνει, και τώρα φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο. Ο Ντόναλντ Τραμπ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, παραδέχθηκε ότι η κυβέρνησή του ερευνά ενεργά τους μυστηριώδεις θανάτους και εξαφανίσεις επιστημόνων που συνδέονται με τα πιο απόρρητα προγράμματα των ΗΠΑ – πυρηνικά, διαστημικά, και πιθανώς με τα λεγόμενα UFO . Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα έχουμε απαντήσεις «στις επόμενες μιάμιση εβδομάδες» . Η δήλωση αυτή είναι ιστορική: για πρώτη φορά, ένας εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ συνδέει δημόσια τις μυστηριώδεις υποθέσεις με την αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών για τεχνολογίες αιχμής και μη αναγνωρισμένα ιπτάμενα αντικείμενα.
Η δήλωση-ορόσημο: «Θα μάθουμε σε μιάμιση εβδομάδα»
Σε μια απάντηση που συγκλόνισε τους δημοσιογράφους και τους αναλυτές, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στις υποθέσεις των επιστημόνων που έχουν βρεθεί νεκροί ή έχουν εξαφανιστεί κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση ερευνά:
«Ελπίζω να είναι τυχαίο, αλλά θα το μάθουμε τις επόμενες μιάμιση εβδομάδες. Κάποιοι από αυτούς ήταν πολύ σημαντικοί άνθρωποι» .
Η φράση «ελπίζω να είναι τυχαίο» είναι ιδιαίτερα σημαντική. Υποδηλώνει ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μην είναι τυχαίο – δηλαδή, να πρόκειται για στοχευμένες δολοφονίες ή εξαφανίσεις.
Ο Τραμπ δεσμεύτηκε να δώσει εντολή στον Υπουργό Άμυνας και σε άλλες αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν τη διαδικασία αποχαρακτηρισμού και δημοσιοποίησης των αρχείων .
Η αλυσίδα: Από την Amy Eskridge στον Steven Garcia
Η δήλωση Τραμπ έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που το triklopodia.gr έχει αναδείξει σε πολλά άρθρα του: ότι υπάρχει μια μακάβρια λίστα επιστημόνων και αξιωματούχων που είχαν πρόσβαση σε απόρρητα προγράμματα και τώρα είτε είναι νεκροί είτε έχουν εξαφανιστεί.
Η λίστα περιλαμβάνει, ενδεικτικά:
-
Amy Eskridge (34 ετών): Ερευνήτρια αντ-βαρύτητας. Βρέθηκε νεκρή το 2022. Είχε προειδοποιήσει ότι κινδυνεύει η ζωή της.
-
Nuno Loureiro: Διευθυντής MIT (πυρηνική σύντηξη). Δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 2025.
-
Carl Grillmair: Αστροφυσικός Caltech (NASA). Πυροβολήθηκε στο σπίτι του τον Φεβρουάριο του 2026.
-
William McCasland: Υποστράτηγος USAF. Εξαφανίστηκε τον Φεβρουάριο του 2026.
-
Steven Garcia: Εργολάβος πυρηνικών όπλων. Εξαφανίστηκε το 2025.
-
Monica Reza: Επιστήμονας υλικών NASA. Εξαφανίστηκε το 2025.
Και η λίστα συνεχίζεται. Τώρα, ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπόσχεται απαντήσεις.
Η σύνδεση με UFO: Το μεγάλο άγνωστο
Το πιο συναρπαστικό (και τρομακτικό) σημείο της δήλωσης Τραμπ είναι η σύνδεση με UFO (ή UAP – Unidentified Anomalous Phenomena). Ο Τραμπ δεν το είπε ρητά, αλλά η αναφορά σε επιστήμονες που συνδέονται με «τεχνολογίες πέρα από τη συμβατική επιστήμη» έχει οδηγήσει πολλούς αναλυτές στο συμπέρασμα ότι η έρευνα περιλαμβάνει και μη αναγνωρισμένα ιπτάμενα αντικείμενα.
Η Amy Eskridge, για παράδειγμα, ερευνούσε την αντι-βαρύτητα – μια τεχνολογία που αν υπάρχει, θα μπορούσε να εξηγήσει πολλές από τις παρατηρήσεις UFO. Η δολοφονία της, και η προειδοποίησή της ότι κινδύνευε, αποκτά νέο νόημα υπό αυτό το πρίσμα.
Γιατί τώρα; Οι πιέσεις για αποκάλυψη
Η απόφαση Τραμπ να δώσει προθεσμία μιάμιση εβδομάδας δεν είναι τυχαία. Τα τελευταία χρόνια, οι πιέσεις για αποχαρακτηρισμό των αρχείων που σχετίζονται με UFO έχουν ενταθεί. Η κυβέρνηση έχει ήδη παραδεχθεί την ύπαρξη UAP και έχει δημοσιεύσει επίσημες αναφορές.
Η σύνδεση, όμως, με τους θανάτους επιστημόνων είναι νέο έδαφος. Δείχνει ότι η κυβέρνηση Τραμπ ίσως ετοιμάζεται να αποκαλύψει όχι μόνο την ύπαρξη UFO, αλλά και το γεγονός ότι υπάρχουν δυνάμεις (εντός ή εκτός κυβέρνησης) που είναι διατεθειμένες να σκοτώσουν για να κρατήσουν αυτές τις τεχνολογίες μυστικές.
Το ερώτημα: Θα μάθουμε την αλήθεια ή μια ακόμα «αποκάλυψη»;
Η υπόσχεση Τραμπ είναι σημαντική, αλλά η ιστορία μας έχει διδάξει να είμαστε επιφυλακτικοί. Δεν είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση υπόσχεται αποχαρακτηρισμό και αποκαλύπτει τελικά ελάχιστα.
Το ερώτημα είναι: θα μάθουμε ποιος σκότωσε την Amy Eskridge; Θα μάθουμε τι συνέβη στον Steven Garcia και τον William McCasland; Θα μάθουμε αν οι τεχνολογίες που ερευνούσαν σχετίζονται με UFO;
Η απάντηση θα δοθεί, σύμφωνα με τον Τραμπ, «στις επόμενες μιάμιση εβδομάδες». Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αλυσίδα του τρόμου δεν έχει σταματήσει – και ότι η αλήθεια, όποια κι αν είναι, θα είναι συγκλονιστική.






