• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 18 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παίρνει φωτιά (πάλι) η τιμή του καφέ! Ανατιμήσεις στη χώρα μας θα αγγίξουν το 10%-20%

Εκτίναξη της διεθνούς τιμής

2 έτη ago
in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Φωτιά παίρνουν οι τιμές για την πλέον καθημερινή συνήθεια του Ελληνα, τον καφέ. Οι αυξανόμενες θερμοκρασίες και η μείωση των βροχοπτώσεων στις χώρες παραγωγής του καφέ λειτουργούν ως καταλύτης για την ανατροπή των προβλεπόμενων ποσοτήτων παραγωγής και την αύξηση του κόστους παραγωγής. Στην πράξη δημιουργείται μεγάλη έλλειψη σε καφέ σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ οι παραγωγοί καλούνται να πληρώσουν υψηλότερα ποσά -σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια- για να παράξουν τον καρπό.

Είναι χαρακτηριστικό πως η παραγωγή καφέ βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, καθώς οι τιμές του καφέ ρομπούστα έχουν φτάσει σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί εδώ και δεκαετίες. Ο καφές βρίσκεται σε κρίση λόγω προβλημάτων στην παραγωγή, ιδίως στο Βιετνάμ, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός καφέ στον κόσμο.

Τις προηγούμενες ημέρες η διεθνής τιμή του καφέ, που αποτελεί χρηματιστηριακό είδος, βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 45 ετών (!), με αποτέλεσμα να αναμένονται τεράστιες αυξήσεις και στην ελληνική αγορά. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως το επόμενο διάστημα οι ανατιμήσεις στη χώρα μας θα αγγίξουν το 10%-20%, που θα έρθει να προστεθεί στο ήδη πιεσμένο πορτοφόλι των καταναλωτών, πόσο μάλλον αν αναλογιστεί κανείς πως αποτελεί καθημερινή συνήθεια για τους περισσότερους.

Σήμερα ο φρέντο εσπρέσο κοστίζει σε χάρτινο ποτήρι από 2 έως 2,20 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ οι ανατιμήσεις που έρχονται θα φέρουν την τιμή του καφέ από τα 2,40 έως 2,60 ευρώ. Ο φρέντο καπουτσίνο από 2,20 έως 2,40 που κοστίζει σήμερα θα κοστίζει από 2,60 έως 2,90 ευρώ. Δηλαδή, ένας καταναλωτής θα κληθεί να πληρώσει κάτι λιγότερο από ένα ωρομίσθιο για να πιει δυο γουλιές καφέ, ακόμα και αν τον πάρει take away.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής (Eurostat) για τον μήνα Μάρτιο, ο πληθωρισμός για τον καφέ έχει αρχίσει να δείχνει μικρές τάσεις αποκλιμάκωσης, καθώς έφτασε σε δυσθεώρητα επίπεδα τον Οκτώβριο του 2022. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη σε όλες τις χώρες, ενώ αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα στοιχεία για τον μήνα Απρίλιο, όταν εκτοξεύθηκαν οι διεθνείς τιμές του καφέ. Συγκεκριμένα, σε 15 χώρες, ο ρυθμός αύξησης της τιμής ήταν υψηλότερος φέτος τον Μάρτιο από τον αντίστοιχο περσινό μήνα, με τα υψηλότερα ποσοστά να σημειώνονται στην Κροατία (7,4%), στη Ρουμανία (6,8%) και τη Βουλγαρία (6,6%). Στις υπόλοιπες 12 χώρες ο ρυθμός αύξησης μειώθηκε, ενώ σε σειρά χωρών καταγράφονται σημαντικές μειώσεις τιμών, όπως στη Φινλανδία (15,5%), στη Λιθουανία (15,4%) και τη Δανία (7,5%). Οσο για τη χώρα μας, ο πληθωρισμός στον καφέ τον μήνα Μάρτιο μειώθηκε μόλις κατά 0,4%.

newsbreak.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Χωρίς τραπεζικό λογαριασμό: Είναι θέμα χρόνου να συμβεί και σε εσάς.
Slider

Χωρίς τραπεζικό λογαριασμό: Είναι θέμα χρόνου να συμβεί και σε εσάς.

by admin
1 ημέρα ago
Απελευθέρωσαν το ψηφιακό ευρω… τέρας: Ωμό πραξικόπημα από την ΕΚΤ – Έτσι θα ελέγχουν τα χρήματα και τις ζωές μας
Slider

Απελευθέρωσαν το ψηφιακό ευρω… τέρας: Ωμό πραξικόπημα από την ΕΚΤ – Έτσι θα ελέγχουν τα χρήματα και τις ζωές μας

by admin
3 ημέρες ago
Γιατί οι κεντρικές τράπεζες σιωπούν ξαφνικά για το ψηφιακό νόμισμα; Το μυστικό σχέδιο του BIS, η προετοιμασία του ψηφιακού ευρώ και η απειλή για την εθνική κυριαρχία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί οι κεντρικές τράπεζες σιωπούν ξαφνικά για το ψηφιακό νόμισμα; Το μυστικό σχέδιο του BIS, η προετοιμασία του ψηφιακού ευρώ και η απειλή για την εθνική κυριαρχία.

by admin
5 ημέρες ago
Το Μυστικό Σχέδιο της Κίνας… Γιατί η 24η Ιουλίου Σηματοδοτεί το Τέλος του Δολαρίου – Όσα Δεν Σας Λένε
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Μυστικό Σχέδιο της Κίνας… Γιατί η 24η Ιουλίου Σηματοδοτεί το Τέλος του Δολαρίου – Όσα Δεν Σας Λένε

by admin
6 ημέρες ago
Next Post
Kiyosaki: Τρέξτε να αγοράσετε bitcoin – Το crypto των BRICS θα καταστρέψει το δολάριο

Kiyosaki: Τρέξτε να αγοράσετε bitcoin - Το crypto των BRICS θα καταστρέψει το δολάριο

Δρ. Κ. Βαρδάκας : που είσαι Μέγα Αλέξανδρε να τους “φτύσεις” να μην βασκαθούν και χαλάσει ο χαλβάς τους;

Δρ. Κ. Βαρδάκας : που είσαι Μέγα Αλέξανδρε να τους "φτύσεις" να μην βασκαθούν και χαλάσει ο χαλβάς τους;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr