• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Προς “διάλυση” η Τουρκία αν τολμήσει να επιτεθεί στην Ελλάδα – Στα “σκαριά” το Κουρδιστάν

6 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google
Έρχεται το τέλος της Τουρκίας και η αρχή της δημιουργίας του Κουρδιστάν

Σήμερα πολλά δυτικά ΜΜΕ συμφωνούν ότι η Τουρκία δέχεται τρομερές πιέσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στα διάφορα στρατιωτικά μέτωπα που άνοιξε σε πολλές γειτονικές χώρες, ενώ διατηρείται η κόντρα με την Ελλάδα.

Η πρόσφατη κρίση με την Αθήνα υπό την απειλή μάλιστα ακόμα και της κήρυξης πολέμου για ζητήματα υδρογονανθράκων σε ορισμένες περιοχές του Αιγαίου, έχουν κινητοποιήσει και τους Γάλλους (οι οποίοι ανησυχούν πολύ για τις ενέργειες της Τουρκίας στη Λιβύη) και τους Ευρωπαίους αναφέρει το neweurope.eu.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν επίσης σοβαρά και το Πεντάγωνο τώρα σχεδιάζει να μετεγκαταστήσει την αμερικανική αεροπορική βάση του Incirlik από την Ανατολική Τουρκία, η οποία στεγάζει πυρηνικές βόμβες προς στοχεύουν το Ιράν, στη βάση του κόλπου της Σούδας στην Κρήτη.

Πρέπει να πούμε ότι μόλις πρόσφατα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, εξέφρασε δημοσίως την ανησυχία του για την τουρκική συμπεριφορά.

Υπό τις συνθήκες αυτές, εκτιμήσεις ειδικών φέρουν την Τουρκία να επιμείνει και να συνεχίσει την πολεμική στάση απέναντι στην Ελλάδα, αλλά μόνο σε επίπεδο ρητορικής.

Οι ίδιοι εκτιμούν ότι η Τουρκία έχει συνειδητοποιήσει ότι θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο να προχωρήσει σε ανοιχτή πολεμική ρήξη εναντίον κράτους μέλους της ΕΕ / ΝΑΤΟ, καθώς θα προκαλούσε άμεσα την απόσχιση των κουρδικών εδαφών από την νοτιοανατολική Τουρκία.

Η περιοχή Ντιγιαρμπακίρ πιθανότατα θα ενώνονταν με τις κουρδικές περιοχές του βόρειου Ιράκ και της Συρίας, οδηγώντας στην ίδρυση ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους που θα είχε πρόσβαση στη θάλασσα, τεράστιους πόρους πετρελαίου και έναν αδιαμφισβήτητο προσανατολισμό υπέρ της Αμερικής και του Ισραήλ.

Το νέο κράτος, μαζί με το κράτος του Ισραήλ, θα αποτελούσε έναν σταθεροποιητικό παράγοντα στη Μέση Ανατολή και, σύμφωνα με δυτικές πηγές πληροφοριών, μια νέα κουρδική κυβέρνηση βρίσκεται έτοιμη στην περιοχή, κοντά σε μια αμερικανική εγκατάσταση.

Η ίδρυση ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους, το οποίο θα μπορούσε να αντικαταστήσει την Τουρκία στη συμμαχία του ΝΑΤΟ (ή σε μια νέα Δυτική Συμμαχία εάν καταργηθεί το ΝΑΤΟ), μπορεί να σημαίνει περαιτέρω σημαντική μείωση του εδάφους της Τουρκίας.

Μολονότι μοιάζει με μια παρανοϊκή ιδέα, ορισμένα μέρη απολαμβάνουν τη δυνατότητα διεθνοποίησης της μικρής γεωγραφικής ευρωπαϊκής περιοχής της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Kadikoy (στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης), προκειμένου το Στενό του Βοσπόρου να τεθεί υπό τον άμεσο έλεγχο των άλλων δυνάμεων.

Η σημερινή Τουρκία είναι αυτό που έχει μείνει από τη διαμελισμένη Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Δεδομένου ότι είναι μια χώρα που αποτελείται από μια ποικιλία φυλών και εθνοτήτων, είναι ευάλωτη σε ακόμη μεγαλύτερη αποσύνθεση.

Η υπερβολική εξόντωση των αντιπάλων του καθεστώτος Ερντογάν με το πρόσχημα ότι έπρεπε να τους τιμωρήσουν για  το πραξικόπημα, έδωσε στην κυβέρνηση Ερντογάν κάποιον «χώρο» για λίγα χρόνια, αλλά τώρα  που εξαφανίστηκε λόγω των επιπτώσεων της κοινωνικοοικονομικής κρίσης που αναπτύχθηκε στην Τουρκία ως αποτέλεσμα κακής διοίκησης, διαφθοράς, προοδευτικής καταστολής των βασικών δημοκρατικών ελευθεριών και της απόστασης από την Ευρώπη, όλα τα σενάρια είναι ανοικτά.

Τα τελευταία 30 χρόνια, η Τουρκία είχε αρκετές ευκαιρίες να κάνει μια πορεία προς μια ρεαλιστική και σταθερή σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Δυτικοί Ευρωπαίοι είδαν στην Τουρκία μια μεγάλη αναπτυσσόμενη αγορά όπου μπορούσαν να πουλήσουν τα προϊόντα τους και μια μητρόπολη πολλών εκατομμυρίων Τούρκων που θα μετανάστευσαν στην Ευρώπη ως φθηνοί εργάτες. Οι Ευρωπαίοι ήθελαν την Τουρκία να “συγκλίνει” στην ΕΕ και όχι το αντίθετο.

Εάν η Τουρκία γίνονταν ποτέ μέλος της ΕΕ, με 85 εκατομμύρια κατοίκους, θα είχε τον μεγαλύτερο αριθμό μελών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και θα κατείχε τον μεγαλύτερο αριθμό βασικών θέσεων στην Επιτροπή και κυρίαρχη θέση στο Συμβούλιο της Ένωσης.

Έχοντας υποφέρει μεταξύ στρατιωτικών και αυταρχικών κυβερνήσεων, η Τουρκία δεν ήθελε ποτέ να οικοδομήσει στενότερη σχέση με την ΕΕ, εκτός από ζητήματα που θα την ωφελούσαν οικονομικά, αλλά χωρίς παραχωρήσεις προς την εξευρωπαϊσμό της χώρας.

Ο στρατός εμπόδιζε πάντα τη διαδικασία ένταξης, διότι οι στενότεροι δεσμοί με την Ευρώπη θα συνεπάγονταν περισσότερη δημοκρατία στη χώρα και, ως αποτέλεσμα, περικοπή της ισχύος του στρατού.

Η επιχειρηματική ελίτ της Τουρκίας αντιτίθεται σε στενότερους δεσμούς με την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι αυτό θα συνεπάγοντα ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις όσον αφορά τις πρωτόγονες εργασιακές σχέσεις που δίνουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στους Τούρκους εξαγωγείς.

Η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κυβερνά τη χώρα από το 2003. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Ερντογάν έβαλε ανοιχτά ως στόχο την μετατροπή της Τουρκίας ως ηγέτιδας του ισλαμικού κόσμου και εγκατέλειψε πλήρως την δύσκολη πορεία της δυτικοποίησης της τουρκικής κοινωνίας.

Η πλειοψηφία του τουρκικού λαού, ωστόσο, παραμένει πιστή  και αφοσιωμένη στις αρχές του Κεμάλ, ενώ η νεολαία ετοιμάζει την δική της “’άνοιξη” στο θεοκρατικό κράτος του Ερντογάν και των Ιμάμηδων, και ευρίσκεται σε πορεία διάλυσης κυρίως λόγω του Κουρδιστάν.

pentapostagma.gr

Tags: slide4
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Η Γιορτή του… αίσχους στη Γαλλία: Εικόνες χάους με μαχαιρώματα, βιασμούς και άγριους ξυλοδαρμούς σε ετήσιο μουσικό φεστιβάλ, δείτε βίντεο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γιορτή του… αίσχους στη Γαλλία: Εικόνες χάους με μαχαιρώματα, βιασμούς και άγριους ξυλοδαρμούς σε ετήσιο μουσικό φεστιβάλ, δείτε βίντεο

by admin
6 λεπτά ago
Κόλαση – Στρατηγικό λάθος Zelensky εάν επιτεθεί σε Λευκορωσία, Γέφυρα Κριμαίας – Ρωσία: Θα «καούν» δυτική Ουκρανία, Οδησσός
Slider

Κόλαση – Στρατηγικό λάθος Zelensky εάν επιτεθεί σε Λευκορωσία, Γέφυρα Κριμαίας – Ρωσία: Θα «καούν» δυτική Ουκρανία, Οδησσός

by admin
6 ώρες ago
Σιωνιστές Δηλητηρίασαν/Ακτινοβολώντας 100.000 Σεφαραδίτικα Εβραιόπουλα από τον Barry Chamish
ΔΙΕΘΝΗ

Σιωνιστές Δηλητηρίασαν/Ακτινοβολώντας 100.000 Σεφαραδίτικα Εβραιόπουλα από τον Barry Chamish

by admin
6 ώρες ago
Το Ισραήλ Κατηγορείται ότι Παραβίασε το Εκλογικό Σύστημα της Κολομβίας
Slider

Το Ισραήλ Κατηγορείται ότι Παραβίασε το Εκλογικό Σύστημα της Κολομβίας

by admin
6 ώρες ago
Next Post
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ : Η τουρκική επίθεση μόλις ξεκίνησε. Πως θα τους αντιμετωπίσουμε

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ : Η τουρκική επίθεση μόλις ξεκίνησε. Πως θα τους αντιμετωπίσουμε

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΡΑΒΙΝΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ: «ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΜΕΣΣΙΑ»-Tι θα συμβεί με τον Κορονα’ι’ό,το Ιράν και τον 3ο Παγκόσμιο πόλεμο.

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΡΑΒΙΝΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ: «ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΜΕΣΣΙΑ»-Tι θα συμβεί με τον Κορονα'ι'ό,το Ιράν και τον 3ο Παγκόσμιο πόλεμο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr