• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home Slider

Το ανύπαρκτο απόφθεγμα του Βίκτωρος Ουγκώ που κάνει τον γύρo του Διαδικτύου Προσοχή στο τι διαβάζετε

2 μήνες ago
in Slider, ΔΙΑΦΟΡΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Έρευνα

Δημήτρη Συμεωνίδη JP

Δημοσιογράφου/Ανταποκριτού

Ε.Σ.Ε.Μ.Ε.( Ένωση Συντακτών Ευρωπαϊκών Μέσων Ενημέρωσης)

Η υποτιθέμενη φράση αυτή του Βίκτωρος Ουγκώ («Ο κόσμος είναι η Ελλάδα που διαστέλλεται και η Ελλάδα είναι ο κόσμος που συστέλλεται») είναι  κατασκεύασμα ενός έξυπνου αλλά επικίνδυνου ατόμου που ξεγέλασε τον κόσμο και έκανε τους αφελείς να γράψουν ύμνους γι αυτή την απάτη.

Η σωστή φράση του Βίκτωρος Ουγκώ είναι «Ο πυκνός κόσμος είναι ο Θεός. Ο Θεός διευρυμένος είναι ο κόσμος» « Le monde dense, c’est Dieu. Dieu dilaté, c’est le monde.

Ο εξυπνάκιας αντικατέστησε τη λέξη θεός (Dieu)  με τη λέξη Ελλάδα και έτσι έχουμε τη φράση («Ο κόσμος είναι η Ελλάδα που διαστέλλεται και η Ελλάδα είναι ο κόσμος που συστέλλεται»).Η σωστή φράση ευρίσκεται στο βιβλίου του Βίκτωρος Ουγκώ William Shakespeare στην σελίδα 40 όπως θα διαβάσετε παρακάτω που παραθέτω αυτήν την σελίδα και θα διαπιστώσετε την απάτη.

Μου προξενεί εντύπωση πως ακόμα και μία καθηγήτρια Πανεπιστημίου σε άρθρο της στην εφημερίδα «Καθημερινή» έγραψε άρθρο με τίτλο την δήθεν φράση του Βίκτωρος Ουγκώ «Ο κόσμος είναι η Ελλάδα που διαστέλλεται»

Δυστυχώς αυτό γένεται σε καθημερινή βάση από πολλούς δημοσιογράφους που παίρνουν απομονωμένες λέξεις  και διαστέφουν την πραγματικότητα.

Δυστυχώς οι ανίδεοι πιστεύουν τους πληρωμένους καλαμαράδες.

Μετάφραση από τα Γαλλικά από τον Δημήτρη Συμεωνίδη JP

Η διάσημη φράση του Βίκτωρος Ουγκώ, «Ο πυκνός κόσμος είναι ο Θεός. Ο Θεός διευρυμένος είναι ο κόσμος», εκφράζει το μυστικιστικό και πανθεϊστικό του όραμα για τη δημιουργία, όπου ο υλικός κόσμος γίνεται αντιληπτός ως μια θεϊκή επέκταση, όπως περιγράφεται λεπτομερώς στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Αυτή η σκέψη, που ενώνει την ύλη και το πνεύμα, θεωρεί τον Θεό ως την ψυχή του σύμπαντος, μια παρουσία συγκεντρωμένη σε όλη τη φύση.

Το πρωτότυπο κείμενο

La célèbre formule de Victor Hugo, « Le monde dense, c’est Dieu. Dieu dilaté, c’est le monde », exprime sa vision mystique et panthéiste de la création, où le monde matériel est perçu comme une expansion divine, comme détaillé dans son œuvre William Shakespeare. Cette pensée, qui unit la matière et l’esprit, considère Dieu comme l’âme de l’univers, une présence concentrée dans toute la nature

Πηγές :

1.gnomikologikon.gr/authquotes.php?auth=160 (αναφέρει ανακρίβειες)

2.Victor Hugo: William Shakespeare. Page 40

https://www.orthodoxianewsagency.gr/ellada-1821-2021/o-kosmos-einai-i-ellada-pou-diastelletai-sta-galanoleyka-ntynetai-o-planitis-o-anthropos-piso-apo-aytin-tin-protovoulia/  *25.03.2023   ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ

Κωνσταντίνα Δ. Καρακώστα*25.03.2023  «Ο κόσμος είναι η Ελλάδα που διαστέλλεται» Η Κωνσταντίνα Δ. Καρακώστα είναι επίκουρη καθηγήτρια Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας

  1. Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (Κύπρου)

https://sch.cy › 2020_2021_a_vraveio_sammouti…

PDF

        ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ Ο κόσμος είναι η Ελλάδα που διαστέλλεται. …Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (Κύπρου)https://sch.cy › 2020_2021_a_vraveio_sammouti…ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ. ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ. 2020-2021. «Ο κόσμος είναι η Ελλάδα που διαστέλλεται. Η. Ελλάδα είναι ο κόσμος που συστέλλεται.»

 (Μέχρι και τα Υπουργεία  παπαγαλίζουν )


«Ο κόσμος είναι η Ελλάδα που διαστέλλεται»

Στη φωτογραφία, το έργο «Η μάχη της Αλαμάνας», του Αλέξανδρου Ησαΐα. Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Κωνσταντίνα Δ. Καρακώστα*25.03.2023  « Εφημερίδα Καθημερινή»

Σε πολλούς σήμερα ηχεί υπερβολικό, σε άλλους ιδεαλιστικό και σε κάποιους εντελώς ευφάνταστο, όμως για τον Βίκτορα Ουγκώ που είχε εμπνευστεί από το πάθος του ελληνικού εθνικού κινήματος, ο κόσμος ήταν η Ελλάδα που διαστελλόταν. Την εποποιία της Ελληνικής Επανάστασης που ζωντανεύει τις ημέρες αυτές μέσα από τις αφιερωματικές αφηγήσεις δεν θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε προκατειλημμένα, αλλά με την απαιτούμενη ιστορική ενσυναίσθηση. Να αποδείξουμε ότι μπορούμε να σταθούμε για λίγο έξω από τη σύγχρονη καθημερινότητά μας, ότι είμαστε σε θέση να συναισθανθούμε διαφορετικές εμπειρίες και να αφουγκραστούμε το πνεύμα μιας αλλοτινής εποχής. Να αποδείξουμε ότι μπορούμε τελικά να κατανοήσουμε το «πως» και το «γιατί» που καθόρισαν καίρια τη ζωή κάποιων άλλων ανθρώπων.  

Πρόκειται ουσιαστικά για την αρχή της βιωματικότητας, που ξεκινάει από τη συναισθηματική και γνωστική ικανότητα του ατόμου να αποστασιοποιείται από την εποχή του και να αντιλαμβάνεται τα βιώματα άλλων εποχών. Να πλησιάζει δηλαδή το ιστορικό παρελθόν μέσα από τις αντιλήψεις και τις επιταγές που το όριζαν, αποδεσμευμένο πλήρως από το σήμερα. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ιστορική ενσυναίσθηση, κατάσταση που καθορίζει ουσιωδώς τη διαδικασία της σκέψης και επομένως τη νοηματοδότηση του ιστορικού παρελθόντος. Αν και φαίνεται ενδιαφέρουσα ως κατάσταση, και πράγματι είναι, εντούτοις η ιστορική ενσυναίσθηση απαιτεί έναν πολυσύνθετο συγκερασμό πραγμάτων για να επιτευχθεί. Απαιτεί την ύπαρξη ενός γνωστικού ιστορικού υπόβαθρου και συγχρόνως την ικανότητα να χρησιμοποιείται το υπόβαθρο αυτό για να ερμηνευτούν καταστάσεις και ενέργειες. Τα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης, λοιπόν, τα όσα προηγήθηκαν και τα όσα ακολούθησαν μέχρι τη δημιουργία του ανεξάρτητου εθνικού κράτους των Ελλήνων οφείλουν να προσεγγιστούν και να αναλυθούν με αυτόν τον τρόπο.

Βέβαια, η συναισθηματική ταύτιση με τα δρώντα υποκείμενα μιας άλλης εποχής δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο κόσμος εκείνων των ατόμων ανεπίγνωστα συγκρίνεται με τον σύγχρονο, αναζητώντας ομοιότητες και διαφορές. Για αυτό και πολλοί έσπευσαν ήδη να υποστηρίξουν ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ομοιότητα ανάμεσα στον σύγχρονο Έλληνα με τον ήρωα λόγου χάρη της Μάχης στην Αλαμάνα. Παρασύρθηκαν από έναν συναισθηματικό και λογικό αποπροσανατολισμό στη βάση ενός ολότελα λαθεμένου παροντισμού για να καταλήξουν τελικά στην σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα. Το κίνημα των Ελλήνων ήταν ένα εθνικό και πολιτικό κίνημα που αποσκοπούσε όχι μόνο στην απελευθέρωση του ελληνικού έθνους και στην δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, αλλά στόχευε παράλληλα και στη συγκρότηση μιας ευνομούμενης πολιτείας. Για όλους εκείνους τους πρωταγωνιστές, λοιπόν, ο γαλλικός ρομαντισμός του 19ου αιώνα μπορεί εμπνευσμένα να διακηρύσσει μέσω του έξοχου αντιπροσώπου του ότι «Ο κόσμος είναι η Ελλάδα που διαστέλλεται».

*Η Κωνσταντίνα Δ. Καρακώστα είναι επίκουρη καθηγήτρια Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας

Tags: slide3
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Chat Control: ΔΕΙΤΕ πως ψήφισαν οι Ευρωβολευτές μας…
Slider

Chat Control: ΔΕΙΤΕ πως ψήφισαν οι Ευρωβολευτές μας…

by admin
2 ώρες ago
COVID: Η Συγκάλυψη του Αιώνα και η Θεσμική Σιωπή που Καθιστά Όλους Συνένοχους
Slider

COVID: Η Συγκάλυψη του Αιώνα και η Θεσμική Σιωπή που Καθιστά Όλους Συνένοχους

by admin
3 ώρες ago
Reuters: Η Ρωσία σχεδιάζει επιθέσεις σε βάσεις του ΝΑΤΟ σε Βαλτική και Ρουμανία
Slider

Reuters: Η Ρωσία σχεδιάζει επιθέσεις σε βάσεις του ΝΑΤΟ σε Βαλτική και Ρουμανία

by admin
3 ώρες ago
Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ: Μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Ο Πλανήτης Βαδίζει προς τον Όλεθρο
Slider

Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ: Μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Ο Πλανήτης Βαδίζει προς τον Όλεθρο

by admin
8 ώρες ago
Next Post
Νίκος Οικονομόπουλος για το θαύμα που έζησε στην εκκλησία: Το είδαν όλοι δεν το βγάζω από το μυαλό μου!

Νίκος Οικονομόπουλος για το θαύμα που έζησε στην εκκλησία: Το είδαν όλοι δεν το βγάζω από το μυαλό μου!

Πέρα από τα Cookies – Πώς να Σταματήσετε το Διαδικτυακό Αποτύπωμα σας που σας Παρακολουθεί Παντού

Πέρα από τα Cookies - Πώς να Σταματήσετε το Διαδικτυακό Αποτύπωμα σας που σας Παρακολουθεί Παντού

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr