• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 28 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

«Το Τσαντισμένο Τέρας δεν θα σε σώσει!» Απίστευτο βίντεο από το εθνικιστικό Κόμμα των Φινλανδών! (ελληνικοί υπότιτλοι)

7 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ένα εξαιρετικά ευφυές και καλοδουλεμένο προεκλογικό βίντεο διάρκειας έξι λεπτών δημιούργησε το εθνικιστικό Κόμμα των Φινλανδών, (φινλανδικά: Perussuomalaiset). Το video έχει την μορφή μιας ταινίας που βασίζεται σε κάποιο κόμικ, στην οποία περιγράφεται πως κατάντησε χώρα που κάποτε ήταν παράδειγμα ασφάλειας και ευημερίας, και την οποία κατέστρεψαν διεφθαρμένοι πολιτικοί που ξεπούλησαν την εθνική ανεξαρτησία της, αδιαφόρησαν για τον λαό και έφεραν χιλιάδες ξένους, σπέρνοντας ανασφάλεια και φτώχεια, ενώ οι ίδιοι ενδιαφέρονται πως θα πλουτίσουν. Στην ταινία οι κακοί είναι μία ομάδα από τρεις άντρες που φοράνε μάσκες. Οι τρεις τους – που εμφανίζονται σαν μαφιόζοι – εκπροσωπούν τους δημοσιογράφους, τους πολιτικούς και τους αδίστακτους επιχειρηματίες.

Το ότι φοράνε μάσκα είναι για να μην φαίνεται το αληθινό τους πρόσωπο στον κόσμο. Παρουσιάζονται «καλοί» και «ηθικοί» (μάλιστα πηγαίνουν και στην εκκλησία) και καταγγέλλουν όσους λένε την αλήθεια ως «ρατσιστές» και «εγκληματίες». Το βίντεο καλεί τους πολίτες να μην εμπιστευτούν τα παλαιά κόμματα και τους θυμίζει, πολύ σωστά, ότι καμία «λαϊκή αγανάκτηση» και κανένα «σούπερ τέρας – τιμωρός» δεν θα τους σώσει από την διεφθαρμένους και προδότες πολιτικούς. Την λύση θα την δώσουν οι ίδιοι οι προδομένοι πολίτες, επιλέγοντας να ψηφίσουν το Κόμμα των Φινλανδών, το οποίο σκοπεύει να διαλύσει το πολιτικό κατεστημένο.

Το βίντεο ονομάζεται “Katutus: A story of being seriously pissed off”, (σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει “Μια ιστορία του να είσαι σοβαρά τσαντισμένος”. To “Katutus”, στα φινλανδικά πρέπει να είναι κάτι σαν αυτό που λέμε εμείς «τα έχω πάρει»). Οι Ευρωκράτες της Φινλανδίας εμφανίζονται σαν μια κλίκα μαφιόζων που ζουν μέσα στην χλιδή, οι οποίοι θέλουν να κάνουν τον λαό να «εγκαταλείψει την πατρίδα του, την κουλτούρα της, τις παραδόσεις της και τις αξίες της».

Οι ηγέτες της χώρας «μέσα από τη νομοθεσία και τη φορολογία, κατέκλεβαν το δικό τους τον λαό ολοένα και περισσότερο, ενώ την ίδια στιγμή άνοιξαν τα σύνορα της χώρας τους στους ξένους όλου του κόσμου που μπήκαν σαν πλημμυρίδα», λέει ο αφηγητής, ενώ κάποια στιγμή εμφανίζεται ένας σκουρόχρωμος άντρας με γενειάδα που λέει “Είμαι μόνο δεκαεπτά χρονών”. “Η χώρα που κάποτε ήταν ασφαλές μέρος για τις γυναίκες και τα παιδιά, τώρα είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν”, λέει ο αφηγητής.

Στο βίντεο εμφανίζεται ένα άσχημο τέρας που σχηματίζεται από τον «καπνό της οργής του λαού», ως ο ήρωας – εκδικητής που θα «καθαρίσει» την διαφθορά. Μόνο που όταν οι πολιτικοί δίνουν υποσχέσεις ότι θα τα φτιάξουν τα πράγματα, το τέρας – καπνός πείθεται και εξαφανίζεται. Πολύ σωστό και έξυπνο το μήνυμα με τον καπνό! Η σκέτη οργή είναι καπνός που εύκολα διαλύεται.
Στο τέλος, το κόμικ το κλείνει ο ηγέτης του Κόμματος των Φινλανδών, Jussi Halla-aho, ο οποίος με ήρεμο τρόπο εξηγεί ότι, στην πραγματικότητα, κανείς δεν θα έρθει και να μας σώσει. Τα παλαιά κόμματα δεν θα αλλάξουν τίποτα, γι’ αυτό και οι συμπατριώτες του πρέπει να ψηφίσουν για αλλαγή.

Δείτε το εδώ με ελληνικούς υπότιτλους! (πατήστε ρυθμίσεις – υπότιτλοι: ελληνικά)

Η προβολή του βίντεο απαγορεύτηκε στους φινλανδικούς κινηματογράφους λίγες ημέρες πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές στην χώρα.

Μόλις άσκησαν κριτική «ακτιβιστές» της αριστεράς, ο Finnkino, ο οργανισμός κινηματογράφων της Φινλανδίας, που ανήκει στην αμερικάνικη AMC Theaters, αποφάσισε να σταματήσει την προβολή του βίντεο στους κινηματογράφους. “Ο Finnkino υποστηρίζει την ανεκτικότητα, την ελευθερία της έκφρασης και τη δημοκρατία και δεν δέχεται ρατσισμό ή διακρίσεις”, ανέφερε ο Finnkino. Και όλα αυτό όταν ο Finnkino ανακοίνωσε αρχικά ότι δεν είχε πρόβλημα με το βίντεο. Παρ ‘όλα αυτά, μέσα σε λίγες μέρες, το βίντεο συγκέντρωσε εκατοντάδες χιλιάδες views στο YouTube.

Η Φινλανδία οδεύει προς τις γενικές εκλογές στις 14 Απριλίου και οι πρόσφατες έρευνες δείχνουν μια σημαντική αύξηση στη δημοτικότητα για το Κόμμα των Φινλανδών, το οποίο υπέστη σχίσμα το 2017. Το ήμισυ του κόμματος, μαζί με τον ιδρυτή του Timo Soini, αποχώρησε για να φτιάξει το κόμμα Blue Reform. Το κόμμα που είναι γνωστό και ως Αληθινοί Φινλανδοί, είναι αντίθετο στην παγκοσμιοποίηση και την μαζική μετανάστευση και ενώ χαρακτηρίζεται από κάποιους συντηρητικό και ριζοσπαστικό δεξιό λαϊκιστικό κόμμα, κάποιοι άλλοι το περιγράφουν κεντροαριστερό από οικονομική άποψη. Το κόμμα έχει λάβει υποστήριξη τόσο από αριστερούς όσο και από δεξιούς ψηφοφόρους.

Χίλια μπράβο για την φαντασία τους!

ΚΟ / από εδώ κι εδώ

redskywarning

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Προειδοποίηση από τη Μόσχα: Θα επιτεθούμε σε χώρες του ΝΑΤΟ
Slider

Προειδοποίηση από τη Μόσχα: Θα επιτεθούμε σε χώρες του ΝΑΤΟ

by admin
2 ώρες ago
Καύσωνας-θεομηνία στην Ευρώπη. Το τελευταίο 24ωρο 109 άτομα πέθαναν στο Παρίσι και 327 νεκροί στην Ισπανία!! Απαγορεύθηκε ως και το Pride στο Παρίσι!
Slider

Καύσωνας-θεομηνία στην Ευρώπη. Το τελευταίο 24ωρο 109 άτομα πέθαναν στο Παρίσι και 327 νεκροί στην Ισπανία!! Απαγορεύθηκε ως και το Pride στο Παρίσι!

by admin
3 ώρες ago
Στην κόψη του ξυραφιού, χάος ξανά – Trump: Θα εξαφανίσουμε το Ιράν – IRGC: Μόνο κόλαση, ισοπεδώθηκαν 8 αμερικανικές βάσεις
Slider

Στην κόψη του ξυραφιού, χάος ξανά – Trump: Θα εξαφανίσουμε το Ιράν – IRGC: Μόνο κόλαση, ισοπεδώθηκαν 8 αμερικανικές βάσεις

by admin
4 ώρες ago
Την Ταινία που οι Νεοταξίτες της Γερμανίας την Απαγόρευσαν την Δημοσίευσε ο Έλον Μασκ στο Χ (Βίντεο)
Slider

Την Ταινία που οι Νεοταξίτες της Γερμανίας την Απαγόρευσαν την Δημοσίευσε ο Έλον Μασκ στο Χ (Βίντεο)

by admin
15 ώρες ago
Next Post
Ο Αβραμόπουλος μπορεί να χαίρεται, αλλά η ΕΕ λέει ότι οι Ταυτότητες ΔΕΝ είναι υποχρεωτικές.

Ο Αβραμόπουλος μπορεί να χαίρεται, αλλά η ΕΕ λέει ότι οι Ταυτότητες ΔΕΝ είναι υποχρεωτικές.

Η Ξεπαπαδέα επιβεβαιώνει: Ήταν και στον Αρτεμίου και στο υπ. Δικαιοσύνης

Η Ξεπαπαδέα επιβεβαιώνει: Ήταν και στον Αρτεμίου και στο υπ. Δικαιοσύνης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr