ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ : ΠΑΛΑΙΟ-ΩΡΙΤΕΣ όπως ΠΑΛΑΙΟ-ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ; / ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥ;

ΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 30 Απρ 2021 - 20:37

Σχετικά με την διχογνωμία περί της τελέσεως της Αναστάσεως φέτος 3 ώρες νωρίτερα, τα στοιχεία αντιλογίας είναι τα εξής :

α – Η συντόμευσις της τελετής για να προλάβουν τα χρονικά όρια περιορισμού της κυκλοφορίας

β – Η σύμπτωσις εβραϊκού Πάσχα (νομικόν Φάσχα) με την Ορθόδοξην Ανάστασιν του Χριστού.

γ – Η μη τήρησις του “και Αναστάντα την ΤΡΙΤΗΝ ημέρα κατά τας Γραφάς” της Πίστεως, όπως καταγράφεται και στο Σύμβολον της Πίστεως κατά την Α’ και Β’ Οικουμενικήν Σύνοδον. [1]Είμαι υπέρ των τύπων, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με Χριστόν, αλλά με ξεπερνά το γεγονός ότι κάποιοι καταπίνουν την κάμηλον και διυλίζουν τον κώνωπα, όταν κολάνε σε 3 ώρες ενώ επανειλλημένα η Ανάσταση έχει γιορταστεί με διαφορά σχεδόν μήνα από ότι όρισε η Α’ Οικουμενική Σύνοδος, υπολογιζόμενη με προσεγγιστικούς τύπους αρχαίων Ελλήνων επιστημόνων κι όχι με την πραγματική Εαρινή Ισημερία και Πανσέληνον. Δυστυχώς δεν έχω χρόνον να το αποδείξω, αλλά αν ζητηθεί θα γίνει κι αυτό. [2] Πήγαν στη κόλαση όσοι το γιόρτασαν τότε, όπως προαναγγέλουν ακόμα και κάποιοι ενδεδυμένοι το αγγελικό σχήμα (μοναχοί); (www.triklopodia.gr/κων-νος-μοναχός-να-ετοιμαστεί-ο-κόσμος/ ). Προσοχή, η κρίση είναι μόνον του Χριστού, ούτε καν του Πατρός… αφού Του την παραχώρησε.

Σε δημόσιες επιστολές μου προς το σύνολον αλλά και ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει αποτυπωθεί το πως τους βλέπω, κατ’ επέκταση και τους υπάκοους σκυφτούληδες. Το αναφέρω προκαταβολικά για να μην νομισθεί έστω κι αχνά ότι υποστηρίζω τις θέσεις τους [3].

Είναι αποκρουστική η διαπίστωση ότι οι ιεράρχες δεν βγάζουν τίποτα το πατερικό, ίσως γι αυτό το κρύβουν με την μάσκα. Τι πατερικό να βγάλει ένα μασκοφορεμένο πρόσωπο όταν δεν βλέπουν στόμα ενώ ο κόσμος λέει “τι γλυκό χαμόγελο” για κάποιον; Αν μπορούσαν θα έκρυβαν και τα μάτια, αφού πάλι ο κόσμος λέει “μα είδες το βλέμμα του;” Τι κήρυγμα να κάνουν όταν δεν μπορούν ούτε να αρθρώσουν πλέον ένα Ευαγγελικόν απόσπασμα, ούτε καν το όνομα του Χριστού! Δεν έχουν πια αντικείμενο κηρύγματος αφού το όποιο κήρυγμα αντίκειται στα πεπραγμένα τους. Χαρακτηριστικά τους είχα γράψει :

«Ξεχνάτε όμως ότι ο Χριστός έδωσε κι αυτή την ιατρική : «προσκαλεσάμενος τους δώδεκα μαθητάς αυτού έδωκεν αυτοίς εξουσίαν πνευμάτων ακαθάρτων ώστε εκβάλλειν αυτά και θεραπεύειν πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν. … Τούτους τους δώδεκα απέστειλεν ο Ιησούς παραγγείλας αυτοίς λέγων· Εις οδόν εθνών μη απέλθητε, και εις πόλιν Σαμαριτών μη εισέλθητε· πορεύεσθε δε μάλλον προς τα πρόβατα τα απολωλότα οίκου Ισραήλ. πορευόμενοι δε κηρύσσετε λέγοντες ότι ήγγικεν η βασιλεία των οὐρανών. ασθενούντας θεραπεύετε, λεπρούς καθαρίζετε, νεκρούς εγείρετε, δαιμόνια εκβάλλετε· δωρεάν ελάβετε, δωρεάν δότε» (Ματθ.Ι,1,5-8). ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ; Αποστολικοί διάδοχοι δεν είστε; Χάσατε στο δρόμο της ιστορίας αυτή την δωρεά, ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ;»

Αντίθετα κάνουν τις πάπιες ή μάλλον όπως πρόβλεψα τις αρσακειάδες («Σε κανένα δεν αναγνωρίζει έστω μερική γνώση και απαντάει “αρσακειακώς – η σιωπή μου προς απάντησή σας” κρυβόμενη πίσω από την ποιμαντορική ράβδον»). Ξεπουλώντας τώρα και την Πίστη (όπως οι πολιτικοί την Πατρίδα), το συμπέρασμα είναι δυστυχώς : ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΝ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ. Αυτό δείχνει η εξωφρενική “αδυναμία” των νέων φαρισαίων να μην απαιτήσουν από την πολιτεία μια εξαίρεση όχι απλά για κάποιον αλλά για Εκείνον, τον αρχηγόν του κράτους, όπως λέει στην επικεφαλίδα το Σύνταγμα «Εις το όνομα της Αγίας κι αδιαιρέτου Τριάδος».

Πέρα από την πλειοψηφία των ουδέτερων και χλυαρών υπάρχει ο αντίποδας των αρκετών αντιτιθεμένων στους κολυμπαράδες (εκ της οικουμενιστικής συνόδου Κολυμπαρίου) ιεράρχες και ιερείς, που κάνουν αγώνα επί έτη. Πάντα είχα μια απορία : ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΘΟΥΝ[4] Δυστυχώς κατέληξα είναι ότι τελικά ο καθένας μας κουβαλά την δική του αλήθεια, που διαφέρει από την Αλήθεια του Χριστού. Όσοι αντιδρούμεενάντια στο οικουμενιστικό ρεύμα (=σατανικό, κυριολεκτώ), θα έπρεπε να το γνωρίζουμε καλά, αφού αυτό είναι στην ουσία η διδασκαλία του Χριστού : «Αποβάλετε τη σατανική μάκα από την ψυχή σας, γίνετε σαν τα παιδιά, όπως σας έπλασα κι ελάτε ΙΝΑ ΩΣΙΝ ΕΝ». Όλα τα άλλα διδάγματα είναι απλά για να βάζουμε σάλτα στο φαί και μπούρου-μπούρου στη πλατεία Κουμουνδούρου. Το παιδεύουμε πολύ και τελικά χάνουμε την ουσία, ώστε να αλωνίζουν οι οικουμενιστές. Αν λοιπόν προσάπτω στην ιεραρχίαν ότι δεν συμπροσευχήθηκαν (όπως τους πρότεινα), ώστε να πάρουν το Θείο μήνυμα και να είναι σεβαστόν από όλους, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ, γιατί δεν ισχύει και για μας τους αντιδρώντες είτε επίσκοποι είτε ιερείς είτε λαϊκοί. Ξεχνάμε το ΙΝΑ ΩΣΙΝ ΕΝ και καθένας από το καπετανάτο του ξιφουλκεί σαν Δον Κιχώτης, μοναχούλης του;

Προσωπικά βλέπω ότι δεν πάει άλλο κι αποφάσισα να γιορτάσω την Ανάσταση “σπίτι” Του κι όχι σπίτι μου. Αν βρω κάποιον γενναίον ιερέα να λειτουργήσει νωρίς το πρωί θα επιλέξω αυτόν τον Οίκον Του. Αλλιώς θα πάω σε κάποιον άλλον Οίκον Του στις 21.00 (όχι γιατί το όρισε η κυβέρνηση στην ιεραρχία) και θα παρακαλέσω τον Χριστό : “φώτισόν μας το σκότος”. Δεν έχω σπουδάσει Θεολογία, δεν χειροτονήθηκα ιερέας ούτε μοναχός έγινα. Είμαι ένας θεολογικά ακατήχητος κι ο Χριστός το ξέρει καλύτερα, τι Παντογνώστης είναι. Αυτός βλέπει και κρίνει την κίνηση της καρδιάς και την ειλικρινή μετάνοια. Το δε Αναστάσιμο Φως μετρά, όταν το ανάψει στην καρδιά σου ο Χριστός κι όχι στο κερί. Προσωπικά δεν θα αντέξω αν αύριο μου πει : “καλά μόνο με άφησαν στα Πάθη Μου, αλλά και στη γιορτή Μου δεν ήρθες ‘σπίτι’ μου; που για σας έπαθα, που ούτε σας ζήτησα να θυσιάσετε τίποτα πέραν του εγωισμού σας και το συνεχίζετε; που μόνο κερδίζετε και δεν χάνετε τίποτα παρά μόνον τα ‘σατανικά τοξικά λίπη’ σας;”

Αυτό θα κάνω. Μη θέλοντας να μείνω σαν μωρή παρθένα εκτός νυμφώνος θα ανταποκριθώ στην πρόσκλησή Του “ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥ; (www.triklopodia.gr/θα-έλθεις-στη-γιορτή-μου/ ). Καθένας είναι ελεύθερος να πράξει ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΑ. Αλλά ας σκεφθούμε μην καταντήσουμε σαν τους παλαιοημερολογίτες, που κάποτε επαναστάτησαν για το ημερολόγιο και κατάντησαν 100 κομμάτια (άραγε ποιά ήταν η μόνη Αλήθεια κι Αγάπη που είχαν;) ενώ σήμερα επαναστατούμε για το ωρολόγιον, όντας ήδη τόσα καπετανάτα, δοβλέτια και βαρωνάτα. Όλα αυτά γιατί δεν έχουμε την δύναμη να πέσουμε στα πόδια Του και να πούμε : “είμαστε ανάξιοι να αυτοκυβερνηθούμε, έλα σώσε μας”, νομίζοντας ότι θα διορθώσουμε μόνοι τα χάλια μας, αγνοώντας το «χωρίς Εμού, ου δύνασθε ποιείν ουδέν» ακόμα και για να ορίσουμε μια ημερομηνία ή ώρα. Γι αυτό θέτω τον προβληματισμό : ΠΑΛΑΙΟ-ΩΡΟΛΟΓΙΤΕΣ όπως ΠΑΛΑΙΟ-ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ; Αυτά δίδαξε ο Χριστός; ή μήπως : «Καθαρίστε την ψυχή σας, γίνετε σαν τα παιδιά, όπως σας έπλασα, αγαπήστε τον πλησίον σας κι ελάτε ΙΝΑ ΩΣΙΝ ΕΝ». Είναι πολύ βαρύ για μας τους διδαγμένους από το στόμα των Αποστόλων να μας βάζουν τα γυαλιά οι “πρωτόγονοι μαύροι” της Αφρικής (https://www.facebook.com/humans.kalamata/posts/4401385283222149 ). ΝΤΡΟΠΗ!!!

Μόνο για τον Χριστόν! Ξεχάστε όλους τους άλλους. Ας τον βάλουμε μια φορά πρώτον, να αλλάξει η ζωή μας. Να μην αγνοούμε ότι 2000 χρόνια σχεδόν, όχι μόνο πάσχει και ανασταίνεται μια φορά τον χρόνον αλλά σε κάθε ορθόδοξη Θεία Λειτουργία απανταχού της γης πάσχει κατά την ανθρώπινη φύση Του για μας. Υπολογίστε : Πόσες Θείες Λειτουργίες καθημερινά επί δυο χιλιετίες… αυτό κι αν είναι συγκλονιστικό Μυστήριο.

«Αναστήτω ὁ Θεός, καὶ διασκορπισθήτωσαν οἱ ἐχθροὶ αὐτοῦ, καὶ φυγέτωσαν ἀπὸ προσώπου αὐτοῦ οἱ μισοῦντες αὐτόν. ὡς ἐκλείπει καπνός, ἐκλιπέτωσαν· ὡς τήκεται κηρὸς ἀπὸ προσώπου πυρός, οὕτως ἀπολοῦνται οἱ ἁμαρτωλοὶ ἀπὸ προσώπου τοῦ Θεοῦ. καὶ οἱ δίκαιοι εὐφρανθήτωσαν». Καλη Ανάσταση στις ψυχές όλων.

ΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ

aristefanidis@mail.com

Παραπομπές :

[1] Δεν είναι του τύπου μου να τα βλέπω όλα χύμα και να καταργήσουμε τους πατροπαράδοτους τύπους της Ορθοδοξίας αλλά επί του καθενός κάνω ένα σύντομο σχόλιο :

α – Από αυτούς που θα διαμαρτυρηθούν για την παράλειψη του όρθρου προ της Αναστάσιμης Λειτουργίας, πόσοι παρακολουθούν τον όρθρον προσερχόμενοι στις άλλες Θείες Λειτουργίες;

Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω!

β – Εκπλήσσομαι που καταξιωμένοι ιερείς το αγνοούν. Νομικόν Φάσχα είναι όρος της Ορθόδοξης προσεγγιστικής για καθορισμόν του Πασχαλίου κι δεν έχει σχέση με την εβραϊκή θρησκεία. Μόνο οι εβραίοι καθορίζουν το Πάσχα (Πεσάχ) τους και ήδη γιορτάστηκε στις 27 Μαρτίου 2021. ΠΕΡΑΣΕ! Τώρα αν φοβούνται την σύμπτωση με την ημερομηνία ίδρυσης των Illuminati (1η Μαϊου 1776) είναι άλλη υπόθεση.

γ – Την εποχήν του Χριστού μέχρι προ 2 αιώνων (όταν καθιερώθηκε η σημερινή ωρολόγηση των ημερών) στην Μέση Ανατολή η μέρα άρχιζε με την δύση του ηλίου (στις 18.00 σημερινή ώρα για την εαρινή εποχή). Με αυτήν την ωρολόγηση μίλησαν οι Απόστολοι κι Ευαγγελιστές, με αυτήν οι πατέρες όλων των Οικουμενικών Συνόδων αλλά και οι λοιποί ορθόδοξοι πατέρες. Με την ίδια μέχρι σήμερα λειτουργεί το Άγιον Όρος αλλά και η Εκκλησία, που με τον εσπερινόν αλλάζει την μέρα κι αν τελέσει Θεία Λειτουργία βραδυνή (δεν μιλώ για αγρυπνία), ας πούμε 20.00 με 22.00, τιμά τον Άγιον της επομένης (κοσμικής) ημέρας αφού για την Εκκλησία ήση άλλαξε μέρα. Ο Χριστός λοιπόν ξεψύχησε 3 ώρες πριν φύγει η Παρασκευή και και στη δύση της, μπαίνοντας το Σάββατο, ήταν δεύτερη μέρα στον Άδη και 24 ώρες μετά (δύση του Σαββάτου) διήνυε την 3η του μέρα στον Άδη (κοσμική ώρα 18.00 Σαββάτου). Αιώνες μετά ήρθε η … Ελβετία με τα ρολόγια της… Όποιος δεν μπορεί να ξεκολλήσει το μυαλό του από την σημερινή κοσμικήν ωρολόγηση, πρόβλημά του. Ακούς πάτερ; (www.triklopodia.gr/καὶ-ἀναστάντα-τῇ-δευτέρᾳ-ἡμέρᾳ-κα/ )

ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΠΕΣΕΙ ΕΒΡΑΪΚΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΑΝΑΣΤΑΣΗ. Το ένα είναι Σάββατο, το άλλο Κυριακή αλλά όπως τότε, την εποχή που συνέβησαν! Η δύση του Σαββάτου τα ξεχωρίζει. Όπως για τους μουσουλμάνους η αργία της Παρασκευής είναι από δύση Πέμπτης μέχρι δύση Παρασκευής, έτσι η εβραϊκή αργία του Σαββάτου από δύση Παρασκευής ώς δύση Σαββάτου, έτσι και η κατά την Εκκλησία αργία της Κυριακής από δύση Σαββάτου ως δύση Κυριακής.

Αν παρ’όλα αυτά κάποιοι επιμένουν στους τύπους ας θυμηθούν τι απάντησε ο Χριστός στους φαρισαίους, όταν έψεξαν τους μαθητές που δεν νήστευαν.

Ας αναλογιστούν πόσοι εντελώς άνομοι ιερείς τελούν εγκυρότατα Μυστήρια. Αλλίμονο αν η Πρόνοια του Χριστού εξαντλείτο στη στενοκεφαλιά μας ή την κουτοπονηριά του διαβόλου.

Ας μας εξηγήσουν επίπλέον πως η ημέρα της Τετάρτης είναι αφιερωμένη στα Πάθη του Κυρίου (www.vimaorthodoxias.gr/peri-zois/pou-einai-afieromeni-i-kathe-imera-tis-evdomadas-2/ ) ενώ την Μεγάλη Πέμπτη γιορτάζουμε τον Μυστικόν Δείπνον. Δεν είναι ανακολουθία αυτό; Αυτά και σταματω για να μην πω περισσότερα..

[2] Η ορθόδοξη προσεγγιστική αποδεδειγμένα λανθάνει πολλές φορές όχι μόνο στο νομικό Φάσχα αλλά ακόμα και στον υπολογισμόν της Αναστάσεως ακόμα και σχεδόν ένα μήνα λόγω προσεγγιστικών τύπων υπολογισμού Εαρινής Ισημερίας και επόμενης Πανσελήνου. Τι;;; δεν το ξέρετε; Δικαιολογημένοι, εδώ το αγνοεί η συντριπτική πλεοψηφία του κλήρου, αλλά κολλάει σε 3 ώρες. Σχετικό > www.saintlucas.gr/_arthra_meletes/leitourgika6.html

Εδώ τι σχολιάζουν όσοι μιλούν για τις 3 ώρες (που δεν τις εγκρίνω).

[3] http://uploaded.net/file/jqq44nhu

https://ethnegersis.blogspot.com/2020/06/blog-post_505.html

www.triklopodia.gr/αρησ-στεφανιδησ-προσ-το-επιλεκτικά-λα/

www.triklopodia.gr/αρησ-στεφανιδησ-προς-τον-σεβασμιωτατ/

www.triklopodia.gr/αρησ-στεφανιδησ-δημοσια-επιστολη-προ/

[4] Έχω πικρή εμπειρία από αυτό. Αναγκάστηκα πριν μερικούς μήνες να δημοσιεύσω το άρθρο www.triklopodia.gr/αρησ-στεφανιδησ-παραπονο/ ζητώντας βοήθεια (όχι για μένα αλλά για όλους) από όσους ξέρουν αλλά κι αποστέλλοντας mail σχεδόν σε όλους τους διακεκριμένους ιερείς στη μάχη κατά του οικουμενισμού. Δυστυχώς δεν απάντησε (έστω από θέμα ευγένειας) ΚΑΝΕΙΣ πλην του μακαριστού π.Νικολάου Μανώλη (ο οποίος όμως ήταν ήδη εμφανώς καταβεβλημένος). Τελικά είναι κι αυτή πατερική συμπεριφορά; Να αναφέρω όμως την αξιόμαχη διεύθυνση της Τρικλοποδιάς, που με έκανε να ντραπώ από την συνεχή επί δεκαήμερον ανάρτηση του άρθρου στην σελίδα της στο fb και την προώθησή του σε όλους τους πλέον καταρτισμένους θεολογικά αρθρογράφους της. Νά’ναι πάντα στις ορθόδοξες επάλξεις κι έχει ο Θεός.

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr