• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 13 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΨΕΙΣ

Είναι εν ισχύι το Σύνταγμα;

6 έτη ago
in ΑΠΟΨΕΙΣ
0
Είναι εν ισχύι το Σύνταγμα;
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη, των Ελλήνων τα ιερά,

και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε Ελευθεριά!

(Ύμνος εις την Ελευθερίαν, Διονυσίου Σολωμού)

Την ώρα που ένα απίστευτο οικονομικών συμφερόντων παιχνίδι σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο παίζεται όσον αφορά τα μέσα ατομικής προστασίας, την δημιουργία και διακίνηση εμβολίων, την ενημέρωση και ειδησεογραφία πάνω σε αυτά τα ζητήματα και τα αίτια, πραγματικά ή φανταστικά, που δημιούργησαν όλον αυτόν τον ανασχηματισμό της λειτουργίας της κοινωνίας, οι πολίτες μουδιασμένοι από το απρόσμενο σοκ αυτής της τρέλας του κατ’ οίκον εγκλεισμού τους, λες και πρόκειται για εγκληματίες ή πολιτικούς κρατουμένους, αναζητούν μια διέξοδο, προτού το παγκόσμιο πλέον πολιτικό κατεστημένο με την σιωπηρή συγκατάθεσή των λαών διαμορφώσει και παγιώσει καταστάσεις που θα ζήλευε ακόμα και ο Χίτλερ ή ο οποιοσδήποτε ιστορικά θέλησε να διοικεί ένα σώμα κοινωνίας χωρίς βούληση, ηθική, δικαιώματα, γνώμη και αξίες.

Τί κι αν ο Π.Ο.Υ. με τρίμηνη τουλάχιστον καθυστέρηση βγήκε και ανακοίνωσε ότι πιστεύει ότι η ίωση αυτή είναι φυσικής προελεύσεως; Τον πίστεψε κανείς; Μπορεί να τον πιστέψει κανείς όταν ο ιός μεταδίδεται το ίδιο καλά σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης με διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες, ενώ την ίδια ώρα πλήττει κυρίως χώρες με αντικρουόμενα οικονομικά συμφέροντα; Ειδικά όταν αυτό το πιστεύω του Π.Ο.Υ. δεν στηρίζεται σε επιστημονικές μελέτες. Ο ιός παράχθηκε σε εργαστήριο, αυτό εξάλλου οι επιμέρους κυβερνήσεις το παραδέχονται, κι απλά η διαμάχη εστιάζεται ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί η διασπορά του.

Άπαξ και διεσπάρει ο ιός, το πολιτικό προσωπικό των χωρών φάνηκε να αποφασίζει ταχύτατα και «σαν έτοιμο από καιρό» να επιτελέσει το μυστικό σχέδιό του, με την συνδρομή και αγαστή συνεργασία (καλοπροαίρετη ή μη είναι άλλο θέμα) φορέων όπως είναι η επιστήμη (εξαγοράζοντας τα χείλη και την γραφίδα επιστημόνων όλων των πεδίων), των σωμάτων ασφαλείας, των θρησκευτικών ιδρυμάτων και εν μέρει της ιεραρχίας της εκκλησίας, των ΜΜΕ, των πολιτικών σχηματισμών, ακόμα και των εξωκοινοβουλευτικών, των πολιτευτών, στελεχών και μελών του κομματικού σωλήνα, των πνευματικών ανθρώπων διά της σιωπής τους και των δημοσίων προσώπων διά της επ’ αμοιβή μελετημένης ραδιοτηλεοπτική προπαγάνδα τους.

Ποιο είναι αυτό το σχέδιο; Δε το γνωρίζω. Είναι όμως φανερό στα δικά μου μάτια και στα μάτια της πλειοψηφίας των πολιτών ότι υπάρχει, καθώς μία ασθένεια που προκαλεί πολύ λιγότερους θανάτους από άλλες αιτίες χρησιμοποιήθηκε, απρόσμενα και τάχιστα, σαν όχημα να περάσουν αντιλαϊκά μέτρα και λειτουργίες που περιορίζουν τα κατοχυρωμένα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών, όπως αυτά ρυθμίζονται από το Σύνταγμα, που πλέον μόνο σαν όνομα πλατείας υπάρχει στη χώρα μας, που διοικείται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και μεταφράσεις ευρωπαϊκών αναφορών και οδηγιών.

Με ελάχιστες λοιπόν εξαιρέσεις διαμορφώνεται ένα ισχυρό μπλοκ από πολιτικούς και κυβερνητικούς σχηματισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο που υιοθετεί την ως άνω περιγραφόμενη διαδικασία και διαχείριση. Ένα πολιτικό σύστημα που λειτουργεί ενάντια στην κοινή λογική (που ακόμα κι αυτή βάλλεται τα τελευταία χρόνια ως μη έχουσα ύπαρξη

χιλιετιών) και το Σύνταγμα. Ένα σύστημα που ανεξάρτητα από δεξιές ή αριστερές ιδεοληψίες συνασπίζεται ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες.

Ένα σύστημα που πιο πολύ μοιάζει με μεσαιωνική παπική ιεροεξέταση παρά με σύγχρονη δημοκρατία που στηρίζεται στην επιστήμη (της παρατήρησης, του πειράματος και της τεκμηρίωσης) και την αξία και ελευθερία του προσώπου. Ένα σύστημα που λειτουργεί με γνώμονα πως θα καθυποτάξει την βούληση των πολιτών και παράλληλα πώς θα τους στερήσει την κοινή λογική. Πώς θα απεμπολήσουν οι ίδιοι οι πολίτες τα συνταγματικά δικαιώματά τους, πώς θα καταργήσουν οι ίδιοι με τις πράξεις και την σύμφωνη γνώμη τους προς τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης το ίδιο το Σύνταγμα, αφού οι κυβερνήσεις διαπίστωσαν καιρό τώρα ότι δεν είχαν την δυνατότητα να το καταργήσουν ευθέως.

Οι κυβερνήσεις γνωρίζουν ότι με την τεχνολογική πρόοδο των τελευταίων ετών, έχουν πλέον την δυνατότητα πλήρους ελέγχου και παρακολούθησης κάθε πτυχής και στιγμής των πολιτών. Αυτό όπως είναι λογικό είναι πολύ ελκυστικό, για ηγέτες που έχουν γαλουχηθεί με πολιτικές ιδεολογίες εκπροσώπησης και εν μέρει με μεσσιανικού τύπου πιστεύω. Οι ηγέτες αυτοί είναι πολύ δύσκολο να αφήσουν ανέγγιχτο αυτό το λαχταριστό έδεσμα που θα τους επιτρέψει μεγαλύτερη κερδοφορία στις επιλογές τους και πολύ μικρότερες λαϊκές αντιδράσεις. Και επειδή η μετάβαση σε μια νέα κατώτερη κανονικότητα δεν είναι εύκολο να γίνει χωρίς αντιδράσεις και δίχως την ευρείας κλίμακας κατάλυση του υπάρχοντος Συντάγματος, για αυτόν τον λόγο χρησιμοποιείται η ίωση τούτη σαν δούρειος ίππος. Και σε όσους μπορούν να δουν το δάσος, το γενικό πλαίσιο, τούτο στ’ αλήθεια φαντάζει ως ένα από τα μεγαλύτερα αστεία της ανθρώπινης ιστορίας.

Ας αναρωτηθούμε, έχουμε το δικαίωμα, ακόμα κι αν οι ίδιοι το επιθυμούμε να μετατραπούμε σε πειθήνια πιόνια, να απεμπολήσουμε δικαιώματα και πανανθρώπινες αξίες; Όποιος έχει παιδιά ή όποιος νοιάζεται για την νέα γενιά, νομίζω έχει έτοιμη την απάντηση και αυτή είναι αρνητική. Τώρα είναι η ώρα της ατομικής και της συλλογικής δράσης του κάθενός μας, για να στηρίξουμε αυτήν την απάντηση. Γιατί, όπως λέει και το γνωστό άσμα, «όταν κοιμάσαι, άλλος γράφει ιστορία». Και την γράφουν και διαμορφώνουν την ιστορία όπως εκείνοι θέλουν και όχι όπως πραγματικά είναι. Είναι η ώρα, μια ώρα στ’ αλήθεια δύσκολη καθώς η ανέχεια κι ο εκφοβισμός χτυπάνε λυσσαλέα την πόρτα μας, να δείξει ο λαός, με την βοήθεια του Θεού, την δύναμή του, διατρανώνοντας με κάθε πρόσφορο μέσο που του παρέχει το ισχύον Σύνταγμα ότι δεν πρόκειται να απεμπολήσει δημοκρατικά δικαιώματα και προσωπικές ελευθερίες εξαιτίας μιας… ίωσης.

Φιλικά,

Δρ. Ηλίας Κοπανάκης

Tags: slide1
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Διονύσης Μακρής: Μέσα στο 2026 η γενίκευση του πολέμου… Τι προκάλεσε τους σεισμούς στο Προκόπι Ευβοίας;
ΑΠΟΨΕΙΣ

Διονύσης Μακρής: Μέσα στο 2026 η γενίκευση του πολέμου… Τι προκάλεσε τους σεισμούς στο Προκόπι Ευβοίας;

by admin
1 ημέρα ago
Επεισόδιο Παιδικής βίας και ναρκωτικών στην Κηφισιά!.. Γράφει ο Γιώργος Πιπερόπουλος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Επεισόδιο Παιδικής βίας και ναρκωτικών στην Κηφισιά!.. Γράφει ο Γιώργος Πιπερόπουλος

by admin
1 ημέρα ago
Δεν καταργούν τα μετρητά. Καταργούν την ελευθερία. Από το πλαστικό χρήμα στο ψηφιακό ευρώ και στον πλήρη οικονομικό έλεγχο του πολίτη
Slider

Δεν καταργούν τα μετρητά. Καταργούν την ελευθερία. Από το πλαστικό χρήμα στο ψηφιακό ευρώ και στον πλήρη οικονομικό έλεγχο του πολίτη

by admin
1 ημέρα ago
Θέλουν ένα φοβισμένο και μιζερεμένο αντρικό φύλο
Slider

Θέλουν ένα φοβισμένο και μιζερεμένο αντρικό φύλο

by admin
2 ημέρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

ΙΔΟΥ Η “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ”: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΣΟΥΔΑΝΟΣ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΞΟΣ ΒΙΑΣΤΗΣ – ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΓΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ…

ΙΔΟΥ Η “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ”: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΣΟΥΔΑΝΟΣ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΞΟΣ ΒΙΑΣΤΗΣ – ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΓΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ…

3 ημέρες ago
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (9/6/2026)

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (9/6/2026)

4 ημέρες ago
ΑΡΘΡΟ ΦΑΝΟΥΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ: Η ενσυνείδητη τουρκοποίηση της Κερύνειας με τον διζωνικό χάρτη…

ΑΡΘΡΟ ΦΑΝΟΥΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ: Η ενσυνείδητη τουρκοποίηση της Κερύνειας με τον διζωνικό χάρτη…

2 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Η μικρή ήταν 11 χρόνων και η Παναγία της έδειξε τον πόλεμο. Η μικρή την ρώτησε πότε θα γίνει αυτό και η Παναγία της απάντησε …”

    Η μικρή ήταν 11 χρόνων και η Παναγία της έδειξε τον πόλεμο. Η μικρή την ρώτησε πότε θα γίνει αυτό και η Παναγία της απάντησε …”

    36 shares
    Share 14 Tweet 9
  • Κυανούς Ουρανός: Προφητείααα!!!!

    36 shares
    Share 14 Tweet 9
  • Εγκεφαλικά νεκρός! Το μεγάλο ψέμα. Δείτε πώς αντιδρούν όταν τους παίρνουν τα όργανα.

    29 shares
    Share 12 Tweet 7
  • Ηλίας Καλλιώρας: Από τα πυρηνικά όπλα στο αλέτρι: Η συγκλονιστική προφητεία του Αγίου Μεθοδίου Πατάρων

    26 shares
    Share 10 Tweet 7
  • Δύο λευκές γυναίκες αποκεφαλίστηκαν – Μία στη Βαρκελώνη της Ισπανίας και μία άλλη στο Σκαντίτσι της Ιταλίας

    22 shares
    Share 9 Tweet 6

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr