ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ;

ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. - 28 Απρ 2021 - 20:02

Στη Δευτέρα Ανοικτή Επιστολή του πατρός Στυλιανού Καρπαθίου προς την Αγία και Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας επισημαίνεται ότι η Επιτροπή Βιοηθικής και, κατʼ επέκταση, η Ιερά Σύνοδος παρέλειψαν μία κρίσιμη πρόταση του πρωτοτύπου κειμένου της North Dakota Health: «Στο αρχικό στάδιο ανάπτυξης της τεχνολογίας του εμβολίου m-RNA χρησιμοποιήθηκαν εμβρυϊκά κύτταρα…».

Άραγε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας (ο πρόεδρος της Επιτροπής Βιοηθικής) ήθελε να εξαπατήσει τους πιστούς;

Εγώ νομίζω ότι, επειδή η κρίσιμη πρόταση δεν έχει σχέση με το τελικό προϊόν, τουτέστιν με τα εμβόλια που κυκλοφορούν στην αγορά, η φράση παραλείφθηκε για να μην δημιουργήσει σύγχυση.

«Το τελικό προϊόν του εμβολίου δεν περιέχει εμβρυϊκά κύτταρα… καθʼ όσον το προκλινικό προϊόν πλένεται και καθαρίζεται σε μία προσπάθεια να απαλλαγεί από τα ανθρώπινα κυτταρικά υπολείμματα».

Ωστόσο τίθενται μερικά ζητήματα. Το πρώτο είναι ότι «η τελική καθαρότητά τους [των εμβολίων από εμβρυϊκά κύτταρα] είναι αμφίβολη».

Το δεύτερο είναι ότι «είναι ανήθικη η χρήση εμβρυϊκών κυτταροσειρών για την προκλινική παρασκευή εμβολίων» (σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Institute Charlotte Losier, David Prentice).

Μέχρις εδώ τίθενται ηθικά διλήμματα, κοινά στον χριστιανικό και τον κοσμικό τρόπο σκέψης. Υπάρχει και ένα τρίτο θέμα που ανακύπτει στον ορθόδοξο τρόπο σκέψης ή μάλλον το ορθόδοξο βίωμα, ξένο και ακατανόητο στην κοσμική σκέψη.

ΕΜΒΟΛΙΑ ΠΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΧΘΟΥΝ, ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΡΧΙΚΗ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ, ΦΑΣΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ.

Τέτοια εμβόλια ενδέχεται να προξενήσουν προβλήματα στους ανθρώπους που τα λαμβάνουν, όπως, πράγματι, βλέπουμε να συμβαίνει με τις παρενέργειες που έχουν (μέχρι και τον θάνατο). Όχι ότι είναι δαιμονικά, αλλά δεν είναι και ευλογημένα.

ΚΑΘΕΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ, ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΜΙΚΡΟ Ή ΜΕΓΑΛΟ.

Αυτό εκφεύγει τελείως από τον επιστημονικό τρόπο σκέψης. Είναι ένας «νόμος» καθαρά πνευματικός. Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει έναν τρόπο σκέψης, έναν τρόπο βιώματος, που δεν εξαντλείται σε αυτά που θα μπορούσε να πει ένας επιστήμονας ή ένας φιλόσοφος.

ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ. (ΙΣΩΣ Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ).

Αν υποθέσουμε ότι υιοθετείται μια καινούργια ευχή από την Ορθόδοξη Εκκλησία για τα εμβόλια, αυτή δεν θα έχει αποτέλεσμα στα συγκεκριμένα εμβόλια. Δεν επιδέχονται όλα τα πράγματα ευλογία. Παράδειγμα, αν και διαφορετικής τάξεως, είναι τα ούρα, τα οποία δεν επιδέχονται ευλογία (παράδειγμα του Αγίου Παϊσίου του αγιορείτου). ΤΑ ΜΗ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Δηλαδή, προορίζονται για τους ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την Εκκλησία, καθώς και για τους πιστούς που δεν εκπληρώνουν το θέλημα του Θεού στη ζωή τους, οπότε εξομοιώνονται με τους εκτός Εκκλησίας. Επιπλέον, ενδέχεται να τα πάρουν και μερικοί πιστοί λόγω πλάνης. Οι κληρικοί που βιάστηκαν να τα πάρουν, ας κατατάξουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους.

Δημήτρης Α.

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr