ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΕΚΤΑΚΤΟ! Ρωσικά ΜΜΕ για φυσικό αέριο: «Οι ελληνικές εταιρείες στράφηκαν στην πληρωμή σε ΡΟΥΒΛΙΑ»

ΕΝΕΡΓΕΙΑ. - 24 Μάι 2022 - 11:29
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Τον δρόμο πολλών άλλων ευρωπαϊκών εταιρειών ακολουθεί και η χώρα μας.

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις στο ενεργειακό ζήτημα, με την ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιεί το “παραθυράκι” της Κομισιόν για το ρωσικό φυσικό αέριο.

«Όλες οι ελληνικές εταιρείες που εισάγουν ρωσικό αέριο έχουν περάσει σε νέα διαδικασία πληρωμής της Gazprom, δεν θα υπάρξει διακοπή των προμηθειών», δήλωσε στο RIA Novosti πηγή του κλάδου.

«Όλες οι ελληνικές αγοραστικές εταιρείες έχουν στραφεί στην πληρωμή σε ρούβλια», συμπλήρωσε η πηγή στο ρωσικό κρατικό μέσο.

Τρεις είναι οι βασικοί εισαγωγείς στη χώρα, η ΔΕΠΑ Εμπορική, η Μυτιληναίος, η Προμηθέας Gas. 

Οι παραδόσεις από τη Ρωσία αντιπροσωπεύουν το 45% έως 55% των εισαγωγών, ανάλογα με την εποχή.

Σύμφωνα με ειδικούς, δεν θα είναι δυνατή η αντικατάσταση του ρωσικού φυσικού αερίου με άλλες πηγές τα επόμενα χρόνια.

«Η προθεσμία πληρωμής για τις προμήθειες φυσικού αερίου Απριλίου είναι η 25η Μαΐου. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο τα χρήματα να παραληφθούν σε ειδικό λογαριασμό στις 23 Μαΐου. Χρειάζονται δύο ημέρες για τη μετατροπή σε ρούβλια και τη μεταφορά χρημάτων από τον έναν λογαριασμό στον άλλο. Για αυτό, η πληρωμή σε ευρώ πρέπει να ληφθεί στις 23 Μαΐου», εξήγησε η πηγή.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων η ΔΕΠΑ τις προηγούμενες ημέρες είχε συμβιβαστεί με την Gazprom για τις παραδόσεις Απριλίου σε ευρώ σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με ημερομηνία 19 Μαΐου.

(φωτο:screenshot)

el.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr