Μια νέα, συγκλονιστική πρόβλεψη από τον γνωστό Πολωνό διορατικό, Κσίστοφ Γιατσκόφσκι, προβλέπει ότι τον Ιούλιο του 2026 θα σημειωθεί μια μεγάλη ναυμαχία στον Περσικό Κόλπο, με τη συμμετοχή κινεζικών δυνάμεων. Η σύγκρουση αυτή θα σηματοδοτήσει την αρχή ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου . Ο Γιατσκόφσκι προειδοποιεί ότι ο ηγέτης του Ιράν πιστεύει ότι έχει λάβει εγγυήσεις από μια υπερδύναμη (την Κίνα) ότι θα παρέμβει αν οι ΗΠΑ επιτεθούν . Επαναλαμβάνει την προειδοποίηση για ραδιενεργό νέφος (από διαρροή, όχι από βόμβα), που θα πλήξει την Ανατολική Ευρώπη (Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία, χώρες της Βαλτικής) . Προβλέπει επίσης μαζικό κύμα προσφύγων και ότι οι κυβερνήσεις θα διανέμουν κάποιο υγρό (ιώδιο;) «για παν ενδεχόμενο» . Η προειδοποίηση είναι σαφής: η κλιμάκωση στο Ιράν δεν θα μείνει περιορισμένη – θα οδηγήσει σε παγκόσμια σύγκρουση.
Η ναυμαχία του Ιουλίου: Κίνα vs ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο
Σύμφωνα με τον Γιατσκόφσκι, η ένταση στο Ιράν θα κορυφωθεί τον Ιούλιο. Ο διορατικός αισθάνεται ότι ο ηγέτης του Ιράν πιστεύει ότι έχει λάβει εγγυήσεις από μια υπερδύναμη (αναμφίβολα την Κίνα) ότι θα παρέμβει αν οι ΗΠΑ εξαπολύσουν πλήρους κλίμακας επίθεση.
«Ο ηγέτης του Ιράν έχει την πεποίθηση ότι αν ξεκινήσει μια πλήρης αμερικανική επίθεση, κάποιες χώρες (η Κίνα) θα αναλάβουν δράση. Τότε, θα γίνει μια σύγκρουση όταν οι δυνάμεις (κινεζικές) φτάσουν στον Κόλπο. Άλλες μεγάλες χώρες θα παρέμβουν, και θα αρχίσουν να αντιπαρατίθενται. Τότε, θα μιλάμε για έναν πλήρη Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Φοβάμαι ότι όλα αυτά θα συμβούν τον Ιούλιο» .
Ο Γιατσκόφσκι δεν διευκρινίζει αν η κινεζική επέμβαση θα είναι ναυτική (αεροπλανοφόρα, αντιτορπιλικά) ή αν θα περιοριστεί σε παροχή όπλων και πληροφοριών. Η πρόβλεψη, ωστόσο, είναι σαφής: η σύγκρουση θα αποκτήσει παγκόσμιες διαστάσεις.
Το ραδιενεργό νέφος: Διαρροή, όχι βόμβα – Η Ανατολική Ευρώπη στο στόχαστρο
Ο Γιατσκόφσκι επαναλαμβάνει την προειδοποίησή του για ραδιενεργό νέφος, αλλά προσθέτει νέες λεπτομέρειες:
-
Αιτία: Πιθανότατα διαρροή (από πυρηνικό εργοστάσιο, πυρηνικά απόβλητα, ή κάποιο ατύχημα), όχι πυρηνική βόμβα. Η διαρροή θα είναι δύσκολο να ελεγχθεί.
-
Προέλευση: Συνδέεται με την Ανατολική Ευρώπη (ίσως από την Ουκρανία, ή από κάποια εγκατάσταση σε χώρα του πρώην Ανατολικού μπλοκ).
-
Πληττόμενες χώρες: Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία.
-
Σουηδία: Θα έχει μικρότερη έκθεση (θα δηλώνει ότι το ραδιενεργό νέφος είναι «ελάχιστο»).
-
Ο ρόλος των ΜΜΕ: Ο Γιατσκόφσκι προειδοποιεί ότι τα μέσα ενημέρωσης θα δημιουργήσουν υπερβολικό πανικό για τη ραδιενέργεια, ειδικά στα ανατολικά σύνορα, ενώ η πραγματική απειλή θα έρχεται από τη Μέση Ανατολή.
«Το ραδιενεργό νέφος θα συμβεί, αλλά ο φόβος γι’ αυτό θα είναι δυσανάλογα μεγάλος. Θα είναι περισσότερο μια σκηνοθετημένη φασαρία (mediatyku). Η μεγαλύτερη απειλή θα προέρχεται από τη Μέση Ανατολή» .
Το μαζικό κύμα προσφύγων και το μυστηριώδες «υγρό»
Ο Γιατσκόφσκι προβλέπει ότι, μετά την έναρξη του πολέμου, θα ξεκινήσει μια μαζική εκροή πληθυσμού από τη Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη. Εκατομμύρια πρόσφυγες θα κατακλύσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την Πολωνία να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.
Προειδοποιεί επίσης ότι οι κυβερνήσεις θα αρχίσουν να διανέμουν κάποιο υγρό (liquid) στους πολίτες, προτρέποντάς τους να το πάρουν «για παν ενδεχόμενο». Το υγρό αυτό πιθανότατα είναι ιώδιο (ως προστασία από τη ραδιενέργεια), αλλά η σύσταση και η αναγκαιότητά του θα είναι αμφιλεγόμενες.
Η γεωπολιτική συγκυρία: Γιατί η πρόβλεψη δεν είναι τυχαία
Η πρόβλεψη του Γιατσκόφσκι δεν γίνεται στο κενό. Τα γεγονότα που περιγράφει συνδέονται άμεσα με τις τρέχουσες εξελίξεις:
-
Η Κίνα έχει ήδη στείλει φρεγάτες στον Κόλπο του Ομάν για να προστατεύσει τα συμφέροντά της.
-
Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει για χρήση τακτικών πυρηνικών αν η Δύση συνεχίσει να προκαλεί.
-
Η Ευρώπη βρίσκεται σε ενεργειακό στραγγαλισμό και ετοιμάζεται για πόλεμο (πυρηνικές ασκήσεις Γαλλίας-Πολωνίας, Φινλανδία εξετάζει πυρηνικά όπλα).
-
Το Ιράν στοχοποιεί ήδη 7 καλώδια και 7 διυλιστήρια, και οι ΗΠΑ σχεδιάζουν στοχευμένες δολοφονίες (Hellfire).
Η κλιμάκωση είναι ήδη σε εξέλιξη. Η πρόβλεψη του Γιατσκόφσκι είναι ότι η κορύφωση θα έρθει τον Ιούλιο.
Το συμπέρασμα: Μια αντίστροφη μέτρηση για το χάος
Η πρόβλεψη του Πολωνού διορατικού είναι μια από τις πιο συγκεκριμένες και ανησυχητικές που έχουν γίνει. Δεν μιλά για αόριστες καταστροφές, αλλά για μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή (Ιούλιος 2026) , ένα συγκεκριμένο γεγονός (ναυμαχία) , και μια συγκεκριμένη συμμετοχή (Κίνα) .
Το ραδιενεργό νέφος, η μαζική μετανάστευση, και η διανομή του μυστηριώδους υγρού είναι οι λεπτομέρειες που συμπληρώνουν το εφιαλτικό σκηνικό.
Το ερώτημα που μένει είναι: οι ηγέτες του κόσμου θα ακούσουν την προειδοποίηση, ή θα οδηγηθούν τυφλά προς την άβυσσο; Η απάντηση, δυστυχώς, είναι ότι ήδη βαδίζουμε προς τα εκεί.
Με πληροφορίες από το https://thebigtheone.com/




