• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΨΕΙΣ

Μην υποτιμά κανείς την οργή του λαού!

8 έτη ago
in ΑΠΟΨΕΙΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Οσοι κρίνουν τέτοιες διαμαρτυρίες με αθηνοκεντρική λογική είναι βαθιά νυχτωμένοι!

Από το Δημήτρη Ριζούλη

Αμέσως μετά το τέλος των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία έσπευσαν οι γνωστοί διαμορφωτές κοινής γνώμης της Αριστεράς να ακυρώσουν το λαϊκό μήνυμα και να υποτιμήσουν τη διαμαρτυρία με απαξιωτικές αναφορές. Αν πράγματι τα πιστεύουν όλα αυτά, τόσο το χειρότερο για τους ίδιους. Γιατί όποιος αδυνατεί να αντιληφθεί τον σφυγμό και τις ευαισθησίες της κοινωνίας είναι πολιτικά τελειωμένος.

Τα προχθεσινά συλλαλητήρια σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν εντυπωσιακά σε συμμετοχή και παλμό. Κάποια άλλα ήταν ελαφρώς υποτονικά και ένα δυο κατώτερα του αναμενόμενου. Ομως δεν κρύβεται εκεί η ουσία. Το πρωτοφανές εγχείρημα της διοργάνωσης ταυτόχρονων συγκεντρώσεων σε τόσες πόλεις, και μάλιστα αρκετές εξ αυτών γειτονικές, συνιστά ιστορικό γεγονός. Ποτέ ξανά στα χρονικά δεν συνέβη κάτι ανάλογο. Ουδείς τόλμησε ούτε να το σκεφτεί. Κι όμως! Εγιναν και τα 24, και τα περισσότερα πέτυχαν.

Οσοι κρίνουν τέτοιες διαμαρτυρίες με αθηνοκεντρική λογική είναι βαθιά νυχτωμένοι και δεν έχουν ιδέα για όσα συμβαίνουν εκτός των τειχών της Αττικής. Για πόλεις όπως η Βέροια, οι Σέρρες, η Καστοριά, η Λάρισα, η Καβάλα είναι σπάνιο να γεμίζει η κεντρική πλατεία στην εποχή μας και, όταν αυτό συμβαίνει, συνιστά γεγονός πρώτου μεγέθους. Οι 5.000 διαδηλωτές της Πέλλας μπορεί να ακούγονται… λίγοι για τους καρεκλοκένταυρους των Αθηνών και τα κομματικά στελέχη που σιτίζονται στα γραφεία της πρωτεύουσας, όμως για την τοπική κοινωνία είναι συγκλονιστικός αριθμός.
Η άλλη Ελλάδα, αυτή της περιφέρειας, έχει διαφορετική ιεράρχηση της «ατζέντας» από τους Αθηναίους και (εν μέρει) τους Θεσσαλονικείς. Αυτή η Ελλάδα διαδήλωσε προχθές και το έκανε αγνά, ασύντακτα και χωρίς σκοπιμότητα. Οι χιλιάδες που συμμετείχαν, να είστε βέβαιοι, μετέδωσαν σε πολλούς ακόμα τη σπίθα της αντίδρασης, αφού στις μικρότερες κοινωνίες η ζύμωση είναι πολύ μεγαλύτερη και το γενικότερο κλίμα μεταφέρεται πιο εύκολα.

Από προχθές το κλίμα στις περισσότερες πόλεις της χώρας είναι πολύ βαρύ για τους κυβερνώντες και όσους συνυπογράψουν την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας. Η οργή που εκδηλώθηκε, σε άλλες περιπτώσεις έντονα και σε άλλες πιο σιωπηρά, θα γιγαντωθεί όσο περνούν οι μέρες και διαδίδεται από στόμα σε στόμα το κεντρικό μήνυμα των συλλαλητηρίων. Οι συριζαίοι συνεχίζουν το λάθος που έκαναν και στα προηγούμενα συλλαλητήρια, υβρίζοντας και υποτιμώντας τους απλούς πολίτες που συμμετείχαν… Η απαξίωση μεγάλης μερίδας Ελλήνων, και κυρίως εκείνων της περιφέρειας που δικαίως νιώθουν ξεχασμένοι από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, μπορεί να αποδειχτεί το μεγαλύτερο και καθοριστικότερο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οσο, λοιπόν, και αν ορισμένα μέσα ενημέρωσης απομονώνουν εικόνες (δείχνοντας φωτογραφίες από την προετοιμασία των συλλαλητηρίων) για να αποδείξουν ότι η συμμετοχή ήταν μικρή, όσο και αν διάφοροι σχολιαστές και αρθρογράφοι προσβάλλουν το εθνικό συναίσθημα του απλού κόσμου θέλοντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις, αυτοί που πήγαν στα συλλαλητήρια γνωρίζουν πολύ καλά τι συνέβη. Δεν είναι οι πρώτη φορά, άλλωστε, που είδαν τα κανάλια να τους γυρνούν την πλάτη κρύβοντας την αλήθεια. Το ξέρουν πλέον το έργο, το έχουν δει πολλές φορές και δεν πτοούνται. Οι τοπικές κοινωνίες έχουν άλλους κώδικες επικοινωνίας και αντίδρασης. Αυτούς που δεν μπορούν να αποκωδικοποιήσουν τα αθηνοκεντρικά κόμματα.

Αλλο ένα στοιχείο που δεν μέτρησαν οι «αναλυτές» των Αθηνών είναι τα τοπικά χαρακτηριστικά των συγκεντρώσεων. Για παράδειγμα, όπου οργάνωνε το συλλαλητήριο ο δήμος πέραν της κινητοποίησης για να μαζευτεί ο κόσμος έγιναν και… αντισυγκεντρώσεις. Από ποιους; Μα φυσικά από τους αντιπάλους των δημάρχων που δεν ήθελαν να τους χαρίσουν μια επιτυχία μόλις έναν χρόνο πριν από τις δημοτικές εκλογές. Επίσης, όπου ο μητροπολίτης είναι υποτονικός, ο λαός σχεδόν απείχε. Δεν πείστηκε να κατεβεί στην πλατεία από έναν ιεράρχη που δεν εμπνέει. Τέλος, εκεί που η διοργάνωση έγινε από ομάδες και συλλόγους με μικρή επιρροή, ήταν λογικό η συμμετοχή να είναι σχεδόν συμβολική.

Σε καθεμία από τις 24 περιοχές υπήρχαν τέτοιοι ιδιαίτεροι λόγοι που επηρέασαν τη λαϊκή συμμετοχή. Κι όμως, παρ’ όλα αυτά το τελικό αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Οσα κόμματα δεν εκτιμήσουν σωστά το προχθεσινό μήνυμα θα την πατήσουν άγρια!

dimokratianews.gr

thesecretrealtruth

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Η νέα Ελληνική Κυβέρνηση του 2027 πρέπει να έχει φιλορωσικό πρόσημο και γιατί η σύγκριση με Κύπρο είναι λάθος
Slider

Η νέα Ελληνική Κυβέρνηση του 2027 πρέπει να έχει φιλορωσικό πρόσημο και γιατί η σύγκριση με Κύπρο είναι λάθος

by admin
1 ώρα ago
Η Ρωσία Χάνει τον Πόλεμο!
Slider

Η Ρωσία Χάνει τον Πόλεμο!

by admin
9 ώρες ago
Μαρία Δεναξά: Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει!
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μαρία Δεναξά: Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει!

by admin
11 ώρες ago
ΖΩΗΣ ΜΠΕΧΛΗΣ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΤΡΑ: ΝΑΤΟ, Τουρκία, Μητσοτάκης και γεωπολιτικές ανατροπές
Slider

ΖΩΗΣ ΜΠΕΧΛΗΣ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΤΡΑ: ΝΑΤΟ, Τουρκία, Μητσοτάκης και γεωπολιτικές ανατροπές

by admin
24 ώρες ago
Next Post
Το Φαινόμενο στην Κρήτη που Δεν Μπορούν να Εξηγήσουν Ούτε οι Επιστήμονες

Το Φαινόμενο στην Κρήτη που Δεν Μπορούν να Εξηγήσουν Ούτε οι Επιστήμονες

«Σφαγή» ανάμεσα σε Ιταλία και Μάλτα για το Aquarius – Κανείς δεν θέλει τους μετανάστες

«Σφαγή» ανάμεσα σε Ιταλία και Μάλτα για το Aquarius – Κανείς δεν θέλει τους μετανάστες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr