ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Οικουμενιστική προσευχή των σχισματικών στο Κίεβο

ΚΛΟΙΟΣ. ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ. - 6 Φεβ 2020 - 10:56
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Ο «Επίσκοπος» της σχισματικής αυτοκέφαλης «Εκκλησίας» του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία Αλέξανδρος Ντραμπίνκο, συμμετείχε σε συμπροσευχή στο Κίεβο μαζί με Παπικούς, Ουνίτες, Εβραίους κ.α. Μάλιστα στον λόγο που εξεφώνησε δήλωσε ότι οι ιδέες του Πάπα Φραγκίσκου αποτελούν πρόκληση για όλους τους χριστιανούς του πλανήτη. Τον αποκάλεσε και Άγιο Πατέρα.

«Οι πράξεις του Αγίου Πατρός είναι τόσο γεμάτες από ενέργεια της αγάπης και ελέους που η καρδιά μας αισθάνεται αναμφισβήτητα ότι είναι κάτι πραγματικό. Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου είναι μια συγκεκριμένη πρόκληση για εμάς ορθόδοξους και μια πρόκληση για τους χριστιανούς στον πλανήτη γενικά», – δήλωσε ο Ντραμπίνκο.

Δυστυχώς ενώ αυτά συμβαίνουν στο Κίεβο πολλοί Έλληνες Ιεράρχες συνεχίζουν να αναγνωρίζουν την σχισματική Εκκλησία της Ουκρανίας και να συλλειτουργούν μαζί της. 

Ο Αλέξανδρος έγινε γνωστός στην Ελλάδα από το γεγονός ότι μετά την αναγνώριση που έλαβε η «Εκκλησία» του από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, προσπάθησε, χωρίς αποτέλεσμα, με ομάδα Ουκρανών σχισματικών κληρικών να λειτουργήσει στα μεγάλα προσκυνήματα της Ελλάδος.

Στην “συμπροσευχή” αυτή προεξήρχε o “Επίσκοπος” Αλέξανδρος Ντραμπίνκο και ο Ουνίτης αρχιεπίσκοπος Ουκρανίας Σβιατοσλάβ και συμμετείχαν εκπρόσωποι των άλλων χριστιανικών ομολογιών αλλά και Εβραίοι.
Στην ομιλία του ο Αλέξανδρος ανέφερε μεταξύ των άλλων και τα παρακάτω τραγικά για την Ορθοδοξία:

«…Οι ιδέες του Πάπα Φραγκίσκου αποτελούν πρόκληση για όλους τους χριστιανούς του πλανήτη.

Οι πράξεις του Αγίου Πατρός είναι ταυτισμένες με τις ενέργειες της αγάπης και του ελέους και η καρδιά μας αισθάνεται αναμφισβήτητα ότι είναι πραγματικές.

Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου είναι μια πρόκληση για εμάς τους ορθόδοξους αλλά και μια πρόκληση για τους χριστιανούς στον πλανήτη εν γένει.

Ο Άγιος Πατέρας μας προσφέρει μια νέα παγκόσμια χριστιανική ταυτότητα. Μια ταυτότητα που δεν βασίζεται στις ομολογιακές διαφορές, αφού οι δογματικές διατυπώσεις μπορεί να διαχωρίζουν τους ανθρώπους, αλλά στην αποτελεσματική αγάπη του ευαγγελίου».
spzh.news

orthodoxostypos.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…