ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

ΑΠΟΨΕΙΣ. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 24 Οκτ 2018 - 14:30
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Ο αδύναμος κρίκος για τη συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ΝΔ, που παριστάνει δήθεν ότι διαφωνεί, αλλά στην πράξη δηλώνει ότι θα τη σεβαστεί, αν την ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή λοιπόν θα πρέπει να κτυπηθεί πολιτικά. 

Αν η ΝΔ πει ότι η συμφωνία δεν περνάει χωρίς δημοψήφισμα, τότε τα μολύβια θα κατέβουν αμέσως και η συμφωνία αυτόματα θα είναι νεκρή. Δεν το κάνει όμως, αλλά λέει ότι θα σεβαστεί την υπογραφή του κ. Κοτζιά. 

Κύριε Μητσοτάκη, ιδού λοιπόν η Ρόδος. Δήλωσε τώρα ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα τεθεί σε δημοψήφισμα. Τα υπόλοιπα είναι λόγια για πολιτικά αφελείς.

Μας λένε ότι το κράτος έχει συνέχεια. Αυτό είναι σύνθημα μόνο για πολιτικά μειωμένης αντίληψης. Ο Τράμπ αποχώρησε μονομερώς από τη συνθήκη για τα πυρηνικά. Άρα, οι ΗΠΑ δεν έχουν συνέχεια;

Κάθε συνθήκη συνεχίζει να ισχύει μόνο όσο τη θέλει το ισχυρό μέρος της συνθήκης. Στη συμφωνία των Πρεσπών ποιος είναι το ισχυρό μέρος; Εμείς η τα Σκόπια; Γιατί ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει συνεχώς ότι δεν θα την καταγγείλει λέγοντας ότι “το κράτος έχει συνέχεια”; Ποιος τον εμποδίζει να την καταγγείλει; Μήπως η σοβαρή εικόνα του χρεοκοπημένου ελληνικού κράτους στο εξωτερικό;

Δύο γεγονότα μόνο μπορούν να σταματήσουν την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή. Είτε θα βγει ο κ. Μητσοτάκης και θα δηλώσει ότι η ΝΔ θα κάνει δημοψήφισμα, είτε θα ξεπεταχτεί ένα νέο πολιτικό κίνημα που θα τρομάξει το σύστημα και θα το αναγκάσει να κατεβάσει αμέσως τα μολύβια.

Πέτρος Χασάπης

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…