ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο “Βάλτος της Washington” θα βάλει τον Πούτιν εναντίον του Τραμπ

ΔΙΕΘΝΗ. - 1 Αυγ 2020 - 19:55
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Η Καμάλα Χάρις

Αν ο Donald Trump φοβάται τον Βλαντιμίρ Πούτιν όσο ισχυρίζονται οι αντίπαλοι του Αμερικανού προέδρου, τότε τι πρέπει να κάνουν για να τον εμποδίσουν να επανεκλεγεί στις εκλογές του Νοεμβρίου; Λάβανε μια παραγγελία από το Κρεμλίνο για κατάργηση του Trump; Αλλά ο ύπουλος ο Πούτιν δεν θέλει να ανακαλέσει τον πράκτορά του. Βάλανε φωτιά στην Αμερική, ώστε ο Τραμπ να ξεφύγει από τον Λευκό Οίκο σαν κατσαρίδα; Προσπαθούμε, αλλά δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Χρειαζόμαστε μη τυπικές κινήσεις.

Τι γίνεται όμως αν βρείτε ένα είδος αστρικού διπλού του Πούτιν – κάποιος που θα υπνωτίσει τον Τραμπ με τον ίδιο τρόπο όπως αυτός ο περιβόητος Ρώσος με το γυμνό σώμα που κυκλοφορεί στην Ρωσία ; Πολλοί μήνες αφιερώθηκαν στην αναζήτηση, φέρανε τα πάνω κάτω όλο τον “βάλτο της Ουάσιγκτον” – και τελικά βρέθηκε! Αύριο ο Τζο Μπάιντεν, ο προεδρικός υποψήφιος από όλη την αντι-Τραμπ Αμερική, θα ανακοινώσει το μυστικό του όπλο – θα ονομάσει την υποψηφιότητα του συντρόφου του, εκείνου που θα πάει μαζί του στην αντιπροεδρία. Λαμβάνοντας υπόψη τόσο την ηλικία του – ο Μπάιντεν θα γίνει 78 φέτος – και με τα προβλήματα μνήμης, ο εκπρόσωπος του Μπάιντεν έχει πολύ καλές πιθανότητες να γίνει πρόεδρος αυτή τη φορά πριν από το 2024. Για να γίνει αυτό, είναι αλήθεια, πρέπει ακόμα να κερδίσετε τις εκλογές εναντίον του Τραμπ στις 3 Νοεμβρίου, αλλά αυτός είναι ο λόγος που απαιτείται ο “Αμερικανός Πούτιν”.

Δηλαδή, η Καμάλα Χάρις, η οποία γεννήθηκε κάτω από το σημάδι του Ζυγού κατά το έτος του Δράκου, όπως και ο Βλαντιμίρ Πούτιν (αυτός, ωστόσο, έχει έναν δράκο νερού, όχι έναν ξύλινο). Με μια τέτοια προσέγγιση, η νίκη του Μπάιντεν είναι σίγουρη – ο Τραμπ θα νικηθεί  και μετά θα φυλακιστεί.

 Είναι πάρα πολύ σωστά έτσι δεν είναι; Δεν είναι αυτό που ακούμε για τον Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία χρόνια το καθαρό θέατρο του παράλογου; Δεν συζητούνται απολύτως τρελές εφευρέσεις σχετικά με τη ρωσική επιρροή στον Τραμπ στον αμερικανικό τύπο και το Κογκρέσο; Σε αυτό το πλαίσιο, η υπόθεση ότι η Χάρις επιλέχθηκε από το ωροσκόπιο της φαίνεται εντελώς οργανική, και γενικά η αστρολογία, ειδικά η αρχαία Κινέζικη, είναι πολύ πιο σοβαρή επιστήμη από την σύγχρονη αμερικανική προπαγανδιστική πολιτική επιστήμη.Αλλά μπορεί η Kamala Devi Harris, 55 ετών, να βοηθήσει τον Joe Biden να νικήσει τον Trump; – Ποια είναι αυτή;

Η μόνη μαύρη γυναίκα στη Γερουσία, ολόκληρη η καριέρα της συνδέεται με την Καλιφόρνια – αφού κέρδισε τις εκλογές και έγινε περιφερειακός εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο σε ηλικία 39 ετών, παρατηρήθηκε σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Ήδη στο τέλος της δεκαετίας του 2000, έγραψαν για αυτήν ως μελλοντική πρόεδρο, που περιλαμβάνονται σε διάφορους καταλόγους με τις πιο σημαντικές και πολλά υποσχόμενες γυναίκες πολιτικές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2010, κερδίζει σε επίπεδο πολιτείας και γίνεται γενική εισαγγελέας της Καλιφόρνια. Τρία χρόνια αργότερα, παντρεύτηκε τελικά για πρώτη φορά: δικηγόρο εβραϊκής καταγωγής, ο οποίος έχει δύο μεγάλα παιδιά. Η ανύπαντρη εξακολουθούσε να θέτει ερωτήματα ακόμη και στην υπερφιλελεύθερη Καλιφόρνια. Και τον Νοέμβριο του 2016, η Χάρις κερδίζει τις εκλογές στη Γερουσία, δηλαδή, υπάρχει μόνο μια άλλη εκλεγμένη θέση παραπάνω. Πρόεδρος – και τον περασμένο χρόνο η Χάρις υποδεικνύει τον εαυτό της, συμμετέχει ενεργά στα πρωταθλήματα, αλλά με βαθμολογία τριών τοις εκατό, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί σοβαρά όχι μόνο με τον υποψήφιο του κατεστημένου Joe Biden και τον αριστερό ηγέτη Bernie Sanders, αλλά και με την γερουσιαστή Elizabeth Warren. Ωστόσο, τότε και οι δύο κυρίες-γερουσιαστές, όπως και οι άλλοι υποψήφιοι, απομακρύνονται από τον εκλογικό αγώνα προκειμένου να σταματήσουν τον Σάντερς και έτσι να εξασφαλίσουν τη νίκη του Μπάιντεν. Ακόμα και τότε, ήταν σαφές ότι, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και βάσει των εκλογικών υπολογισμών, ο Μπάιντεν θα επέλεγε μια γυναίκα ως σύντροφό του: αρχικά φαινόταν ότι οι πιθανότητες της Γουόρεν, πιο δημοφιλούς, με πιο αριστερές και ικανές ιδέες να προσελκύσουν το εκλογικό σώμα του Σάντερς, ήταν πιο σημαντική. Αλλά μετά την έναρξη των φυλετικών ταραχών, κατέστη σαφές ότι ήταν πιο επικερδές να πάρει μια μαύρη γυναίκα και στη συνέχεια η Χάρις έγινε η αγαπημένη. Είχε αρκετούς ανταγωνιστές, αλλά στο πλαίσιο τους φαινόταν καλύτερη

Η Χάρις έπαιξε εναντίον της επιβολής του νόμου στο παρελθόν: πρώην εισαγγελέας κατά τη στιγμή της «εξέγερσης των μαζών» ενάντια στην αστυνομική βία. Αλλά από την άλλη πλευρά, έχει τεράστια εμπειρία να κερδίσει εκλογές, αν και σε μια Πολιτεία Και το πιο σημαντικό, είναι μέτρια αριστερή, σταθερά προοδευτική (ξεκίνησε με διαμαρτυρίες κατά του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική τη δεκαετία του ’80, και τώρα παρευρίσκεται σε γκέι υπερηφάνεια και υποστηρίζει τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας) και είναι εντελώς μη λευκή. Και όχι μόνο όχι λευκή, αλλά και φρέσκια μετανάστρια. Και οι δύο γονείς της ήρθαν στις Ηνωμένες Πολιτείες για να μελετήσουν λίγο πριν από τη γέννησή της, πράγμα που σημαίνει ότι η Χάρις πρέπει να υπενθυμίσει σε δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανούς σαν αυτήν για το πεπρωμένο τους.

Πατέρας – ένας μαύρος μετανάστης από την Τζαμάικα, ο οποίος αργότερα έγινε καθηγητής στο Yale. Μητέρα – Ταμίλ από την Ινδία, γιατρός ενδοκρινολογίας. Η μικρότερη αδερφή της Καμάλα Χάρις, η Μάγια, είναι πολιτική αναλυτής στο MSNBC, η οποία εργάστηκε για την ομάδα της Χίλαρι Κλίντον το 2016. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, η ίδια η Καμάλα κάνει καριέρα εισαγγελέα, η οποία την έφερε στα ύψη της εξουσίας. Όχι μόνο λόγω της σκληρής δουλειάς, υπήρχαν οι σωστές συνδέσεις και τα σωστά ρομάντζα. Και τώρα το Δημοκρατικό κόμμα της Καλιφόρνια στην Ουάσιγκτον περιλαμβάνει το πιο ανώτερο Δημοκράτη στις Ηνωμένες Πολιτείες – τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi, για το ένα τρίτο του αιώνα που εκπροσωπεί στο Κογκρέσο μία από τις περιοχές της Καλιφόρνια.

Η ομάδα του Μπάιντεν θεωρεί ότι η Χάρις δεν είναι πολύ πιστή και διαχειρίσιμη: θυμούνται πώς κατηγόρησε τον Τζο για σχεδόν ρατσισμό στις τηλεοπτικές συζητήσεις, και αυτό ήταν ακόμη πριν από την τρέχουσα αναταραχή. Παρ ‘όλα αυτά, ο Μπάιντεν δεν έχει σχεδόν καμία εναλλακτική λύση, ελπίζει ότι η Καμάλα θα του φέρει επιπλέον ψήφους γυναικών και μειονοτήτων. Υποτίθεται ότι είναι για αυτόν η κατάλληλη, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις; Αλλά ακόμη και οι Δημοκρατικοί, καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι ο Μπάιντεν δεν διεγείρει κανέναν από το  εκλογικό σώμα του, δεν έχουν πίστη στα δεδομένα των κοινωνιολόγων. Το μόνο κίνητρο για να τον ψηφίσουν είναι να αποτρέψουν την επανεκλογή του Τραμπ. Η εξωτική και όμορφη Καμάλα πρέπει να ενθαρρύνει έναν δημοκρατικό ψηφοφόρο, να γίνει ένα είδος νούμερο δύο του Ομπάμα.

Από πολιτική άποψη, η Χάρις είναι μια απολύτως συστημική πολιτικός: χωρίς υπερβολικές απόψεις εξωτερικής πολιτικής, όλα βρίσκονται στο mainstream του «βάλτου της Ουάσιγκτον». Κάποιος αριστερός στην εγχώρια πολιτική γίνεται τώρα ένα δημοκρατικό ρεύμα, αλλά ακόμη και εδώ η Χάρις δεν μπορεί να συγκριθεί με την ιδεολογική αριστερά του Σάντερς και, εάν είναι απαραίτητο, θα προσαρμόσει εύκολα τις απόψεις της. Επιπλέον, δεν είναι μια τυπική αριστερή: αντιτάχθηκε στην κατάργηση της θανατικής ποινής στην Καλιφόρνια και η εμπειρία του εισαγγελέα δεν μπορεί να διαγραφεί.

Μπορείτε να φανταστείτε την Χάρις στην προεδρία του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών; Εάν ο Μπάιντεν εκλεγεί πρόεδρος και δεν παραιτηθεί ή πεθάνει στο αξίωμα, τότε η Χάρις θα είναι το απόλυτο φαβορί για το δημοκρατικό διορισμό το 2024. Ακόμα κι έτσι, είναι πλέον αδύνατο να εκτιμηθούν οι πιθανότητες της στις επόμενες εκλογές, διότι εάν ο Τραμπ χάσει τον Νοέμβριο, το εκλογικό σώμα των Ρεπουμπλικανών θα είναι πεπεισμένο ότι η νίκη του έχει κλαπεί από αυτήν. Και το 2024 θα προσπαθήσει να εκδικηθεί, να δώσει μια θανάσιμη μάχη στους Δημοκρατικούς, συνειδητοποιώντας ότι ο χρόνος και η αλλαγή στη δημογραφική ισορροπία λειτουργούν ενάντια στη λευκή Αμερική, ειδικά εκείνο το μέρος της που δεν ζει στις μεγάλες πόλεις των δύο ακτών.

Εάν ο Τραμπ κερδίσει και οι πιθανότητές του φαίνονται πολύ προτιμότερες, παρά όλες τις δημοσκοπήσεις, τότε η Χάρις θα συνεχίσει να μετατρέπεται σε αστέρι του πρώτου μεγέθους στον δημοκρατικό ορίζοντα. Και θα είναι πολύ δύσκολο για άλλους Δημοκρατικούς να την ανταγωνιστούν το 2024, εκτός αν, φυσικά, κάνει κάτι ηλίθιο ή αποφασίσει να την καταστρέψει πολιτικά την ίδια ο «βάλτος της Ουάσιγκτον» (για να ανοίξει ο δρόμος για έναν άλλο, πιο σωστό και βολικό υποψήφιο).

Έτσι, η πιθανότητα μιας συνάντησης μεταξύ των προέδρων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, που γεννήθηκε κάτω από το σημάδι του Ζυγού και το έτος του Δράκου, θα συνεχιστεί καθ ‘όλη τη δεκαετία του ’20. Εάν, φυσικά, θα υπάρχει ακόμα ένας πρόεδρος αναγνωρισμένος από όλους στην Αμερική.

https://ria.ru/20200801/1575234056.html

tokoutsavaki

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…