• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 29 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΨΕΙΣ

ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ;

9 έτη ago
in ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Σε κάθε ιστορική περίοδο της ανθρωπότητας, πρώτα άλλαζαν οι κοινωνικοοικονομικές και τεχνολογικές συνθήκες και στη συνέχεια άλλαζαν και τα πολιτικά συστήματα.

Για παράδειγμα, όταν η κοινωνικοοικονομική ζωή της ανθρωπότητας ήταν
γεωργική, οι άρχοντες – εξουσιαστές ήταν εκείνοι που κατείχαν γη και ο πλούτος μετρούνταν με βάση την έκταση της γης και το παραγόμενο από αυτή προϊόν. Η μεταποίηση τότε περιοριζόταν σε απλή χειροτεχνία σε μικρές μονάδες που δεν καθόριζαν αποφασιστικά τον πλούτο και την εξουσία. Το πολιτικό σύστημα ήταν αυτό της μοναρχίας, όπου ο μονάρχης αντλούσε την εξουσία του από την συναίνεση και συγκατάθεση των μεγαλοτσιφλικάδων αρχόντων, χωρίς να λείπουν φυσικά και οι εσωτερικές συγκρούσεις που αποδείκνυαν τον κανόνα. Οι λαϊκές μάζες δεν έπαιζαν κανένα απολύτως ρόλο στην ανάδειξη και την εξουσία του μονάρχη. Αυτή προερχόταν από τους κατόχους του πλούτου (δηλαδή της γης και των προϊόντων της).

Κάποια στιγμή, με την εφεύρεση των μηχανών (ειδικά της ατμομηχανής) και την εισαγωγή τους σε αντικατάσταση της μέχρι τότε χειροτεχνίας, άρχισε να αναπτύσσεται η μαζική βιομηχανική παραγωγή (βιομηχανική επανάσταση), η οποία οδήγησε μεγάλες μάζες να εγκαταλείψουν την ύπαιθρο και να συγκεντρωθούν γύρω από τα νέα εργοστάσια. Ταυτόχρονα αναπτύχθηκε σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό το εμπόριο και ο τραπεζικός τομέας. Η γεωργική παραγωγή, αν και συνέχιζε φυσικά να υπάρχει, εντούτοις πέρασε σε δεύτερη μοίρα και η εξουσία των μεγαλοτσιφλικάδων αποδυναμώθηκε. Νέα τάξη αρχόντων – πραγματικών εξουσιαστών ήταν πλέον αυτή των μεγαλοβιομηχάνων – μεγαλοαστών και ο πλούτος προερχόταν κυρίως από τη βιομηχανία, το εμπόριο κ.λ.π. Η μοναρχία έχασε τα παραδοσιακά της στηρίγματα και κατέρρευσε. Η νέα τάξη των μεγαλοαστών εισήγαγε το ολιγαρχικό σύστημα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, με τα πρώτα κοινοβούλια να αποτελούνται αποκλειστικά από μεγαλοαστούς, οι δε πρώτοι ψηφοφόροι ήταν μόνο άνδρες και μόνο εκείνοι που είχαν ένα ορισμένο μεγάλο επίπεδο πλούτου. Οι μεγάλες λαϊκές μάζες και πάλι δεν είχαν κάποια δικαιοδοσία, ούτε μπορούσαν να επέμβουν. Απλά αργότερα τους δόθηκε σταδιακά η δυνατότητα να επιλέγουν μεταξύ προκαθορισμένων και ελέγξιμων από την ολιγαρχία κομματικών μορφωμάτων. Κατά το στάδιο αυτό ο τραπεζικός τομέας δεν είχε ακόμα την ισχύ που έχει σήμερα.

Σήμερα βρισκόμαστε πάλι σε μεταβατική περίοδο. Ο πλούτος σήμερα άλλαξε τρόπο παραγωγής και σήμερα παράγεται στον χρηματοπιστωτικό τομέα, ενώ οι νέοι άρχοντες – εξουσιαστές προέρχονται από αυτόν τον τομέα (κυρίως τράπεζες, funds, χρηματιστήρια κ.λ.π.). Ο σημερινός πλούτος είναι πλέον το ίδιο το χρήμα (που μέχρι τότε ήταν περισσότερο μέσο ανταλλαγής αγαθών), το οποίο παράγεται από τους τραπεζίτες με αέρα, μέσω των δανείων που χορηγούν και πολλαπλασιάζεται με τα διάφορα χρηματοπιστωτικά παιχνίδια. Για να μπορέσει όμως να λειτουργήσει αποτελεσματικά αυτό το νέο σύστημα, έπρεπε να βγει έξω από τα στενά όρια του εθνικού κράτους και τους κυβερνητικούς ελέγχους και να καταστεί παγκόσμιο. Ενώ λοιπόν έχουμε νέα αλλαγή στην παγκόσμια κοινωνικοοικονομική κατάσταση, ενώ πλέον την πραγματική εξουσία δεν την ασκούν οι εθνικοί μεγαλοβιομήχανοι, αλλά οι διεθνείς καζινοκαπιταλιστές, εντούτοις όμως εξακολουθεί να ισχύει το ολιγαρχικό εθνικό σύστημα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, χωρίς όμως να μπορούν να το ελέγξουν οι παραδοσιακοί εθνικοί μεγαλοαστοί.

Σήμερα λοιπόν, τα εθνικά αντιπροσωπευτικά συστήματα της ολιγαρχικής κοινοβουλευτικής δημοκρατία, ελέγχονται άνετα από τους διεθνείς καζινοκαπιταλιστές, ενώ και πάλι οι μεγάλες λαϊκές μάζες δεν μπορούν να επέμβουν, οδηγούμενες ως πρόβατα επί σφαγή.

Λογικά το πολιτικό σύστημα που πρέπει να ακολουθήσει είναι αυτό της πραγματικής δημοκρατίας, αφενός για να μπορέσουν οι λαϊκές μάζες να αυτοπροστατευτούν αποτελεσματικά, αφετέρου γιατί το προβλέπει ο λογικός Αριστοτέλειος κύκλος των πολιτευμάτων (μοναρχία, ολιγαρχία, δημοκρατία). Όμως, όπως ειπώθηκε πιο πάνω, τη μορφή του νέου πολιτικού συστήματος αναμένεται ιστορικά να την καθορίσουν οι πραγματικοί εξουσιαστές. Οι οποίοι, δεν αποκλείεται να οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε πιο ολοκληρωτικές και εύκολα ελέγξιμες καταστάσεις, βοηθούσης και της νέας τεχνολογίας, την οποία εξουσιάζουν πλήρως οι νέοι άρχοντες. Αντίθετα οι λαϊκές μάζες απλά είναι χρήστες – καταναλωτές της.

Σε κάθε περίπτωση, δεν βλέπω να επιβιώνει το εθνικό κράτος με τη μορφή που άνθισε στη βιομηχανική εποχή. Τόσο οι νέοι άρχοντες, όσο και η ίδια η πραγματικότητα της οικονομικής και τεχνολογικής παγκοσμιοποίησης, επιβάλλουν τη διάσπαση των παραδοσιακών εθνικών κρατών σε μικρότερες και πιο εύκολα ελέγξιμες κοινωνικές μονάδες. Όμως όσο πιο πολύ θα μικραίνει μια κοινότητα ανθρώπων, τόσο πιο πολύ θα αυξάνει η εσωτερική της δημοκρατία.

Όπως και να έχει, ζούμε μια παγκόσμια μεταβατική περίοδο και έχουμε να δούμε πολλά «τέρατα» ακόμα. Ήδη στην πατρίδα μας συμβαίνουν “σημεία και τέρατα” χωρίς, όχι μόνο να μπορούμε να επέμβουμε, αλλά ούτε καν να τα κατανοήσουμε.

Πέτρος Χασάπης
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Δεν έχουμε «Αριστοκρατία» αλλά «Αχρηστοκρατία»!… Γράφει ο Γιώργος Πιπερόπουλος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν έχουμε «Αριστοκρατία» αλλά «Αχρηστοκρατία»!… Γράφει ο Γιώργος Πιπερόπουλος

by admin
4 ώρες ago
Αποστόλου: 300.000 ευρώ το “σπιτάκι”: Τι δεν ερεύνησαν οι ελληνικές αρχές και ερευνά τώρα η Ευρώπη;
Slider

Αποστόλου: 300.000 ευρώ το “σπιτάκι”: Τι δεν ερεύνησαν οι ελληνικές αρχές και ερευνά τώρα η Ευρώπη;

by admin
4 ώρες ago
Παναγόπουλος Αλέξιος: Οι ελληνοσερβικές σχέσεις ως γεωπολιτικός άξονας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Λέσβος, Μυστράς και σύγχρονη γεωστρατηγική συνεργασία).
Slider

Παναγόπουλος Αλέξιος: Οι ελληνοσερβικές σχέσεις ως γεωπολιτικός άξονας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Λέσβος, Μυστράς και σύγχρονη γεωστρατηγική συνεργασία).

by admin
5 ώρες ago
Δρ. Κ. Βαρδάκας: Εντολή Δυτικών στον σουλτάνο ή στον διάδοχο του; “οι Ρώσοι ετοιμάζονται να κάνουν με την κατάληψη της Οδησσού την Ουκρανία Περίκλειστο κράτος , κλείστους και εσύ τα ΣΤΕΝΑ”
Slider

Δρ. Κ. Βαρδάκας: Εντολή Δυτικών στον σουλτάνο ή στον διάδοχο του; “οι Ρώσοι ετοιμάζονται να κάνουν με την κατάληψη της Οδησσού την Ουκρανία Περίκλειστο κράτος , κλείστους και εσύ τα ΣΤΕΝΑ”

by admin
10 ώρες ago
Next Post
Βίντεο: Εικόνες από το μέλλον που έρχεται στο Αιγαίο – Δοκιμές AIM-120 AMRAAM για πρώτη φορά από F-35B

Βίντεο: Εικόνες από το μέλλον που έρχεται στο Αιγαίο - Δοκιμές AIM-120 AMRAAM για πρώτη φορά από F-35B

Πονοκέφαλος η «ενιαία» θέση για την Αθήνα: Στρώνoυν «χαλί» για πρόταση Νίμιτς οι Σκοπιανοί

Πονοκέφαλος η «ενιαία» θέση για την Αθήνα: Στρώνoυν «χαλί» για πρόταση Νίμιτς οι Σκοπιανοί

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr