Το Ιράν δήλωσε ότι έπληξε στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ σε διάφορες χώρες του Κόλπου, καθώς και ότι έστειλε βροχή πυραύλων προς το Ισραήλ, μετά την έναρξη των επιθέσεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ εναντίον στρατιωτικών και κυβερνητικών στόχων του Ιράν το πρωί του Σαββάτου, τοπική ώρα.
Ο ήχος των εκρήξεων αντήχησε σε διάφορες χώρες της περιοχής, καθώς αναπτύχθηκαν αμυντικά συστήματα για την αναχαίτιση των εισερχόμενων πυραύλων.
Το Ιράν εκτόξευσε «δεκάδες» βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ, σύμφωνα με το Nour News, ένα μέσο ενημέρωσης που συνδέεται με το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC). Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.
Οι Φρουροί δήλωσαν ότι στόχος ήταν η αεροπορική βάση Al-Udeid στο Κατάρ, η αεροπορική βάση Al-Salem στο Κουβέιτ, η αεροπορική βάση Al-Dhafra στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η ναυτική βάση των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν. Σύμφωνα με τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, στόχος ήταν επίσης η αεροπορική βάση Muwaffaq Al-Salti στην Ιορδανία, καθώς και μια αμερικανική βάση στο βόρειο Ιράκ.
Το μέγεθος των ζημιών εξακολουθεί να είναι ασαφές. Αρκετοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αναχαιτίστηκαν. Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων των ΗΑΕ, κάποια συντρίμμια πυραύλων έπεσαν σε κατοικημένη περιοχή και σκότωσαν έναν πολίτη.
Ένας πύραυλος χτύπησε μια εγκατάσταση του αμερικανικού ναυτικού στο Μπαχρέιν. Δεν αναφέρθηκαν θύματα.
Ένας αξιωματούχος του Κατάρ δήλωσε ότι το Κατάρ αναχαίτισε δύο ιρανικούς πυραύλους πάνω από την επικράτειά του.
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του Κουβέιτ δήλωσε σε ανακοίνωσή του ότι «τα συστήματα αεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν τους εισερχόμενους πυραύλους».
Ο στρατός της Ιορδανίας δήλωσε ότι τα συστήματα αεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν με επιτυχία δύο βαλλιστικούς πυραύλους.









