ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πύρινος Λόγιος : Η Ρωσία «τρέμει» τα 12 μίλια στο Αιγαίο; Σοβαρά κυρία Ζαχάροβα; Γι αυτό στηρίζετε τη Τουρκία;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΙΟΣ. - 6 Σεπ 2020 - 19:53
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση
 αγαπητός, εξαίρετος στοχαστής και συνέλληνας Rick, που άρθρα του δημοσιεύονται κι εδώ στην Τρικλοποδιά, έγραψε ένα θαυμάσιο άρθρο-καταπέλτη με τίτλο «Ένα… «δωράκι» στην κ.Μεκρελ, με την ελπίδα να την βοηθήσει να εξιχνιάσει την υπόθεση δηλητηρίασης του Ναβάλνι» για την κλίκα της Δύσης (ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ) σχετικά με την υπόθεση Ναβάλνι που «συγκλονίζει» τη Γερμανία.  Με πολλά που αναφέρει, δεν θα συμφωνήσω. Θα συμφωνήσω όμως απόλυτα σε τρία σημεία: Το ένα είναι ότι υπάρχουν χώρες που δεν θέλουν την Ελλάδα να έχει υπεροπλία στο Αιγαίο και δεν είναι μόνο οι Τούρκοι, το δεύτερο ότι πράγματι η Δύση προσπαθεί με την προσφιλή της μέθοδο της συνομωσίας να αποδομήσει τον Πούτιν και το τρίτο ότι σε μια γεωπολιτική ζούγκλα, με άγρια θηρία να την ορίζουν, δεν επιβιώνουν οι αντιλόπες και ότι όλοι οι ισχυροί (υπονοώντας εμμέσως τον Βλαδίμηρο) έχουν τις…αστοχίες τους (υπονοώντας την λυκοφιλία μεταξύ Πούτιν και Ερτογάν). 
Γράφει ο Πύρινος Λόγιος
Δεν πρόλαβε καν να περάσει ένα 48ωρο από το τελευταίο άρθρο μου στην Τρικλοποδιά «Το «ξανθό» (και κατάπτυστο) γένος μας εμπαίζει θρασύτατα» και η δικαίωση για την άποψή μου ήρθε σαν …κεραυνός εν αιθρία! Η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, σε ανάρτησή της στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, δημοσιεύει δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρίας Ζαχάροβα σχετικά με τη θέση της Μόσχας για τα…χωρικά ύδατα! Εντελώς ξαφνικά και …εντελώς απρόοπτα!
Εντελώς απρόοπτα; 
Ασφαλώς και όχι! 
Το χειρότερο δεν είναι ότι το κείμενο εμπεριέχει μια…τουλάχιστον περίεργη δήλωση. Το χειρότερο είναι ότι η δήλωση εμπεριέχει…απειλή!
Παραθέτω εδώ την επίμαχη ανάρτηση:
Image.jpeg
Για όσους δεν γνωρίζουν καλά αγγλικά, το κείμενο λέει:
«Η Ρωσία υπέγραψε τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας και η θέση της βασίζεται σε διεθνή νομικά πρότυπα που περιλαμβάνονται σε αυτό το έγγραφο. Συγκεκριμένα, το άρθρο 3 της Σύμβασης προβλέπει ότι κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να καθορίζει το εύρος των χωρικών του υδάτων έως όριο που δεν υπερβαίνει τα 12 ναυτικά μίλια, μετρούμενο από γραμμές βάσης που καθορίζονται σύμφωνα με την παρούσα σύμβαση.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, χώρες, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, καθορίζουν μια στενότερη χωρική θάλασσα. Προχωρούμε με την υπόθεση ότι σε αυτό το ζήτημα τα κράτη καθοδηγούνται από την κοινή λογική και λαμβάνουν υπόψη τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες μιας περιοχής. Σε περιπτώσεις όπου μια χωρική θάλασσα πρέπει να οριοθετηθεί μεταξύ γειτονικών κρατών, αυτό το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
Η ηγεσία της Ελληνικής Δημοκρατίας γνωρίζει καλά τη γνώμη της Ρωσίας σχετικά με αυτό το θέμα.

Όταν πρόκειται για καταστάσεις όπου επηρεάζονται άμεσα τα ρωσικά συμφέροντα, θα το αντιμετωπίσουμε κατά περίπτωση. Μέχρι στιγμής όμως, δεν βλέπουμε να υπάρχει λόγος γι’ αυτό.»

Μα φυσικά! 
Τώρα βγαίνει πλέον νόημα όχι απλά για την λυκοφιλία Πούτιν-Ερτογάν, αλλά και γενικότερα για την…περίεργη συμπεριφορά της Ρωσίας, σχετικά με τις πειρατείες Ερτογάν, τόσο στη Λιβύη, όσο και στο Αιγαίο.
Ώστε λοιπόν…η φίλτατη και ομόδοξη Ρωσία, ΑΝΗΣΥΧΕΙ για την επέκταση των μιλίων από 6 στα 12 στο Αιγαίο, το οποίο αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας με βάση την UNCLOS και το Διεθνές Δίκαιο, επειδή ακριβώς η Ρωσία το έχει υπογράψει και αν εκφράσει αντιρρήσεις δημοσίως, θα…εκτεθεί!
Εμένα τώρα, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ ΑΥΤΟ;
Και όπου φυσικά, η Ρωσία αναφέρεται σε …αντιμετώπιση προβλημάτων, αυτό σημαίνει…ξεκαθάρισμα λογαριασμών άπαξ και δια παντός. Το απέδειξε πολλές φορές στη μακρόχρονη Ιστορία της, το αποδεικνύει και στα χρόνια μας, τόσο με την επιθετική διπλωματία όσον αφορά τις επεμβάσεις της σε Συρία και Λιβύη, όσο και με την συμπεριφορά του υποκόσμου της, δηλαδή της ρώσικης μαφίας οπουδήποτε στον πλανήτη.
Η Ρωσία δεν ανέχεται «γόρδιους δεσμούς». Πολύ περισσότερο, όταν έχει στο τιμόνι της έναν ηγέτη, τον οποίο τρέμει σύμπασα η υφήλιος.