ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πύρινος Λόγιος : Νέα δικαίωση του «Ψεκασμένου»: Yeni Safak: «Μην ανησυχείτε! Ο Μητσοτάκης είναι δικός μας άνθρωπος» Ο Δένδιας έπαιξε το χαρτί του Μαξίμου για πρόωρες εκλογές!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΙΟΣ. - 21 Απρ 2021 - 22:00

Για ένα πράγμα μόνο δεν ξέρω απολύτως τίποτε. ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΔΗΜΗΣΩ ΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ. Όλα τα υπόλοιπα, είναι ζήτημα σωστής επεξεργασίας των δεδομένων. Ουδείς χρειάζεται μαθητεύσει δίπλα σε κάποιον…μελλοντολόγο ή μάγο ή αστρολόγο για να προβλέψει ένα γεγονός, τη στιγμή που τα δεδομένα που καταγράφει η Ιστορία είναι ξεκάθαρα και …αμείλικτα. 

Κατ’ αρχάς, να ευχαριστήσω θερμότατα όλους όσους μπήκαν στο…κόπο χτές και προχτές, στο να μου στείλουν τα μηνύματα τους στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση και να μου εκφράσουν τις…αντιθέσεις τους (αλλά και τη συμφωνία τους ορισμένοι) όσον αφορά το προχτεσινό μου άρθρο «Ο Θεός δεν προςτατεύει το Ψευτορωμαίϊκο. Προστατεύει την Ελλάδα» σχετικά με τα…κατορθώματα του «νέου Βελουχιώτη» της πολιτικής μας ζωής, του Νίκου Δένδια ενώπιον του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ταυτόχρονα, θέλω να τους υπενθυμίσω πως πάνω κάτω τα ίδια έγραφαν σε μένα, όσον αφορούσε προηγούμενα άρθρα μου που είχαν ως θέμα την διάλυση της Τουρκίας, την οποία επιθυμεί διακαώς η ΝΤΠ στην προσπάθεια της να ελέγξει την Μέση Ανατολή και να δημιουργήσει το πολυπόθητο και άκρως εξυπηρετικό γι αυτήν, κράτος του Κουρδιστάν.

Οι μετέπειτα φυσικά εξελίξεις, με δικαίωσαν απολύτως.

Δεν χρειάζεται άλλως τε και πολύ…μυαλό. Ένα θα σας πω μόνο: Ακόμη ο Ερτογάν περιμένει εκείνο το …ρημάδι το τηλεφώνημα του Αμερικανού (και πλήρως Νεοταξίτη) Προέδρου Τζό Μπάϊντεν. Χώρια που ήδη η αμερικανική γερουσία είναι έτοιμη εντός των ημερών στο να αποθέσει πάνω στο γραφείο του Μπάϊντεν προς υπογραφή, την αναγνώριση της Γενοκτονίας της Αρμενίας.

Αγαπητοί κύριοι, εγώ προσωπικά ποτέ δεν γράφω κάτι χωρίς να είμαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΕΒΑΙΟΣ για οτιδήποτε. Πάντοτε παραθέτω τα ανάλογα (ιστορικά) στοιχεία και τις αποδείξεις που στοιχειοθετούν τις απόψεις μου. Κάποιες φορές, δε λέω, καταφεύγω ακόμη και στην επίκληση του …μεταφυσικού, για να στοιχειοθετήσω κάποια επί πλέον αίτια. Ωστόσο, ούτε αυτό ξεφεύγει από τη λογική, γιατί αν υποθέσουμε πως η θρησκεία μας είναι η πλέον απολύτως αληθή και η μόνη ζώσα, τότε είναι καθήκον μας να λαμβάνουμε σοβαρά υπ’ όψη και αυτά που είπαν ή έγραψαν όλοι οι σύγχρονοι Άγιοι μας, τα οποία και ασφαλώς ζούμε στις μέρες μας ως γεγονότα πλέον και όχι ως προρρήσεις.

Το αυτό λοιπόν έπραξα και προχθές, γράφοντας αυτό που πραγματικά συνέβη κι όχι αυτό που ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ.
Παρ’ όλα αυτά, ένα μόνο μαίλ ξεχώρισα από τα σταλμένα των τελευταίων δύο ημερών. Αυτό του φίλτατου και συναρθρογράφου στην παρούσα ιστοσελίδα που υπογράφει με το ψευδώνυμο «Κυλιόμενος Λίθος» ο οποίος προσπαθεί μέσα από τη δική του σκοπιά, να εξηγήσει τη συμπεριφορά Δένδια. Παρ’ ό,τι η σκέψη του και τα επιχειρήματα του είναι απαύγασμα εξαιρετικού πνεύματος, ωστόσο δεν μπορεί να δεί τις σκοτεινές σκιές πίσω από το παραπέτασμα. Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα για τα καλά του λόγια προς το πρόσωπο μου και του εκφράζω, παρά τη διαφωνία μου, τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη διαυγή σκέψη του και για την προσφορά του στον αγώνα που όλοι εμείς εδώ διεξάγουμε. Και επίσης, θα είναι από τους πρώτους που θα καλέσω στη συμμετοχή για τη δημιουργία μιας «ιδιότυπης ηλεκτρονικής τραπέζης» όλων των μονίμων αρθρογράφων της ιστοσελίδας μας, με σκοπό μια καθιέρωση ενός διαφορετικού «thing tank» που θα παράγει πατριωτική σκέψη.

Το παρόν άρθρο λοιπόν, αποτελεί και για εκείνον, μια απάντηση σε όσα ειπώθηκαν τόσο για το άρθρο μου, όσο και για το «τι μέλλει γενέσθαι».

Πάμε τώρα στα του θέματος.

Τι συνέβη λοιπόν πίσω από τις «βαριές κουβέντες» που ξεστόμισε ο Υπουργός μας επί των Εξωτερικών Νίκος Δένδιας; Πώς και γιατί προέκυψε αυτός ο «παρεμβατικός» του λόγος ενάντια στις πομφόλυγες του …συμπαθούς χοντρούλη και ψευτονταή παρακοιμώμενου του γιαλαντζί Σουλτάνου; Τι πάει να σκαρώσει πάλι το «Ψευτορωμαίϊκο» και ο εκπρόσωπος του Κυριάκος Μητσοτάκης;

Ο Δένδιας, η Yeni Şafak και ο «φίλος» Μητσοτάκης

Το βράδυ της μέρας όπου ο Νίκος Δένδιας…άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου και βγήκαν ορμητικά οι μανιασμένοι άνεμοι, σχεδόν το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων πατριωτών, πανηγύριζε για τα …εκτός έδρας γκόλ της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Όμως, ουδείς εξ αυτών, δεν «είδε» πολλές και σημαντικές λεπτομέρειες, οι οποίες επισκίαζαν τους πρόωρους πανηγυρισμούς.

Λεπτομέρεια πρώτη:
Τι ήθελε ο Ερτογάν να πεί στον Δένδια, παρακάμπτοντας το αυστηρό πρωτόκολλο της νέας «Υψηλής Πύλης» της Άγκυρας; Γιατί θέλησε να συναντήσει τον Δένδια προτού αυτός παραστεί στη συνάντηση με τον Τσαβούσογλου; Τι θα μπορούσε να του πεί ο Ερτογάν, που δεν ήξερε ο Δένδιας και κυρίως, ΤΙ ΜΥΝΗΜΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ Μητσοτάκη; (διότι περί αυτού πρόκειται, αν και ποτέ δεν βγήκε τίποτε στη δημοσιότητα για το περιεχόμενο της συνάντησης)
Λεπτομέρεια δεύτερη:
Η ατζέντα των δύο Υπουργών, όπως την αναφέρει η πολύ καλή δημοσιογράφος και ειδικευμένη σε θέματα Διεθνούς Δικαίου και εξωτερικής πολιτικής Κύρα Αδάμ, ήταν η εξής:
Ελληνική ατζέντα:

ΑΟΖ και Υφαλοκρηπίδα

Τουρκο/λιβυκό Σύμφωνο για την ΑΟΖ

Παραβάσεις – παραβιάσεις της Τουρκίας

Μεταναστευτικό

Διμερείς εμπορικές σχέσεις

Τουρκική ατζέντα

Ιδιοκτησιακό καθεστώς νήσων του Αιγαίου

Αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νήσων του Αν Αιγαίου

FIR 

Υφαλοκρηπίδα ( ΜΟΝΟΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΟΖ)

Περιοχή Έρευνας και Διάσωσης(SAR)

Εύρος ελληνικού εναερίου χώρου 10νμ

Σχέδια πτήσης

Δέσμευση της Ελλάδας να υποστηρίξει στην ΕΕ τη χορήγηση βίζας στους Τούρκους πολίτες

Τούρκοι της Θράκης

Τι ακριβώς συζήτησαν επ’ αυτών των θεμάτων οι δύο υπουργοί; Σε τι συμφώνησαν και βγήκαν έξω για δηλώσεις, πλήρεις χαμόγελων και ζεστών χειραψιών, εφ’ όσον εκ των πραγμάτων θα έπρεπε λογικά να διαφωνήσουν ριζικά και ιδίως ο Δένδιας, να βγεί έξω εμφανέστατα εκνευρισμένος;

Λεπτομέρεια τρίτη:

Γιατί ο Δένδιας, εξ όσων συμπεραίνονται, εφ’ όσον ήταν…χαμογελαστός, ξαφνικά, ακούγοντας τον Τσαβούσογλου να λέει τα δικά του, και να παρέμβη δυναμικά, αλλά συμβουλευόμενος τις…σημειώσεις του; Πώς ήξερε το τι θα ειπωθεί στη πρέςς κόνφερανς, ούτως ώστε να τα…σημειώσει και ως νέος Λάνσελοτ, να βγάλει τη σπάθα απ’ το θηκάρι; Τα είδε μήπως σε καμμιά γυάλινη σφαίρα; Και γιατί δεν του τα είπε μέσα στη συνεδρίαση, και τα είπε…μπροστά στις κάμερες;

Λεπτομέρεια τέταρτη:

Γιατί μετά τον…τηλεοπτικό καβγά, η ιστοσελίδα της Yeni Safak βγήκε να…πανηγυρίσει ότι ο Μητσοτάκης παραμένει…πιστός στις θετικές ατζέντες με τη Τουρκία; Και στην αυριανή της έντυπη έκδοση, υπογράμμισε ότι «Μην ανησυχείτε! Ο Μητσοτάκης είναι δικός μας άνθρωπος»; Και όπως όλοι ξέρετε, οι Τούρκοι είναι…μαρτυριάρηδες! Δεν θυμάστε τότε στην συνάντηση Καλίν-Σουρανή που ο Τσαβούσογλου έδωσε στεγνά την ελληνική κυβέρνηση μαρτυρώντας ότι «έχουν συμφωνηθεί όλα»; Τι δεν καταλαβαίνετε;

Όπως αντιλαμβάνεστε, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια συμπαιγνία καραμπινάτη. Γιατί όμως αυτό το αισχρό και απολύτως βδελυρό «θέατρο»;
Απάντηση: ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΡΟΠΟ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ!
Τα «κουκιά» δε βγαίνουν πρόεδρε!
Η ατάκα αυτή ανήκει στον νούμερο ένα του Μαξίμου, τον Γιώργο Γεραπετρίτη. Ο τύπος αυτός είναι ό,τι χειρότερο έχει συμβεί σε ελληνική κυβέρνηση. Παμπόνηρος (με τη κακή έννοια), αμόρφωτος, αδαής, «ελάχιστος» πολιτικά και με μηδενική γνώση της διπλωματίας και των διεθνών σχέσεων.
Ο Γεραπετρίτης, προκειμένου να παραμείνει στο Μαξίμου και να παριστάνει τον…σκιώδη πρωθυπουργό, δεν θα δίσταζε να σκοτώσει ακόμη και τη μάνα του. Ο πεθερός του, γνωστό επιφανές στέλεχος της κατασκευαστικής ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, μέσω του γαμπρού του παίρνει δουλειές για λογαριασμό της εταιρίας με αναθέσεις απ’ ευθείας από το Μαξίμου. Χοντρές μπίζνες με τα λεφτά των…άλλων.
Ο Γεραπετρίτης λοιπόν, αυτό το άκρως επικίνδυνο πρόσωπο, είναι υπεύθυνος για τη δήλωση «Τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας βρίσκονται στα 6ν.μ. και όχι στα 12», όταν το Ουρούτς Ρείς αρμένιζε στα ανοιχτά της Ρόδου. Και μάλιστα το έκαναν αυτό πρωτοσέλιδο όλες οι εφημερίδες της Τουρκίας που πρόσκεινται στον Ερτογάν. Και όχι μόνον αυτό. Είναι υπεύθυνος και για πολλά άλλα.

Ο άνθρωπος αυτός, είναι το κατ’ εξοχήν άτομο που εμπιστεύεται τυφλά ο Μητσοτάκης. Και ο υπεύθυνος επίσης για τις …κατά παραγγελίαν δημοσκοπήσεις, που δείχνουν τον Μητσοτάκη περίπου σαν τον …νέο Μωϋσή που λατρεύει ο λαός.

Τα πράγματα όμως, τον τελευταίο καιρό, δεν πάνε απλά μόνο κατά διαόλου για την κυβέρνηση του «Ψευτορωμαίϊκου», αλλά χωρίς να είμαι υπερβολικός, αγγίζουν τα όρια της καταστροφής. Με πιο σημαντική αιτία την πεντάμηνη φυλάκιση ενός ολόκληρου λαού χωρίς πρόγραμμα και χωρίς στρατηγική με αίτιο την «πανδημία» του Covid-19. Αλλοπρόσαλλες αποφάσεις, αλαλούμ με τους λοιμωξιολόγους, οι οποίοι πλέον έχουν αντιληφθεί σχετικά με τι άτομα έχουν να κάνουν και προσπαθούν να απεμπλακούν από το δίχτυ και με έναν λαό που έχει ξεφύγει ήδη από τα όρια του και βγαίνει στους δρόμους και στις πλατείες συμπεριφερόμενος σαν αλαφιασμένος.

Ο Μητσοτάκης βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο, όχι μόνο για τα τραγικά λάθη και τις απίστευτες παλινωδίες της κυβέρνησης του, αλλά και διότι ενώ επιθυμούσε να ικανοποιήσει την θηριώδη ματαιοδοξία του στο να ξεπεράσει τον πατέρα του σε κυβερνητική διάρκεια, κινδυνεύει να μείνει…ακριβώς στα ίδια – μη πω και χειρότερα – από αυτόν. Οι μυστικές δημοσκοπήσεις – οι αληθινές δηλαδή – δείχνουν την ΝΔ να βρίσκεται κατά πολύ κάτω από το όριο του 30% και σταδιακά να συρρικνώνεται σε ποσοστά ακόμη και κάτω από 20%. Και πώς να μην είναι τέτοια, αφού έχει χάσει οριστικά και αμετάκλητα την μεσαία τάξη που στήριζε τη γαλάζια παράταξη διαχρονικά. Τι μέλλει γενέσθαι λοιπόν;

Εκλογές! Βεβαίως, αλλά πώς; Τώρα; Με ποσοστά συντριβής και με απλή αναλογική; Αρμαγεδδών!  Ή μήπως λίγο αργότερα; Αυτό είναι το δίλημμα του Μητσοτάκη, εδώ και καιρό. Κι αν κανείς προσθέσει στην εξίσωση και τις δύο παρεμβατικές αιχμές των Σαμαρά-Καραμανλή, το… «αργότερα» σημαίνει οριστική καταστροφή και απώλεια της εξουσίας, χωρίς καθόλου προοπτική για εκ νέου ανάκτησης της.

Εδώ ο Γεραπετρίτης βάζει τον…δικό του δάκτυλο.

Η οικονομία είναι ρημαγμένη, άρα δεν υπάρχει περίπτωση να συγκινηθεί ο λαός με τερτίπια του στύλ «Ελλάδα 2.0». Φάνηκε άλλως τε με το πώς αντιμετώπισε την προπαγάνδα περί της…ελληνικής ανάκαμψης του νέου αυτού «σχεδίου». Με απόλυτη θυμηδία. Και ποιός άλλως τε δεν έσκασε στα γέλια, ακούγοντας όλο αυτό το γελοίο πρόγραμμα, που θύμιζε… πλήρες κακέκτυπο από event της Apple στα χρόνια του Στήβ Τζόμπς. Ποιός εχέφρων Έλλην θα μπορούσε να πιστέψει έστω και μια λέξη από όλο αυτό το πατιρντί; Φαντάζομαι ουδείς. Άρα;

Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για τον Γεραπετρίτη ως προς την συμβουλευτική του αποστολή. Να στρέψει τον κόσμο σε…πατριωτική έξαρση. Αυτός ο δρόμος μόνο του απομένει.
Η Κερκόπορτα ανοίγει μόνο «εκ των έσω»!
Το σχέδιο λοιπόν ήταν απλό. Ο Δένδιας, θα είναι αυτός που θα το εκπονήσει. Και κλειδί στην ιστορία αυτή, η επικείμενη συνάντηση με τον Τσαβούσογλου στην Τουρκία. Τόσο απλά.
Τι είχε συμβεί μέχρι τώρα; Πλήρεις υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα, ντροπιαστικές για την Ελλάδα εξελίξεις, διαδοχικές ήττες και εξευτελισμοί, οι οποίοι καθοδηγούνταν από τη Γερμανία και ο Ερτογάν και οι συν αυτώ, να επιδίδονται σε κρεσέντο απειλών και ύβρεων. Τρείς σύνοδοι Κορυφής για την Τουρκία, όχι μόνο δεν έδωσαν κυρώσεις, αλλά τουναντίον, έδωσαν και…χρηματικά «έπαθλα» στον επίδοξο κατακτητή της Ελλάδας! Και ακόμη ο λαός αναρωτιόταν προς τι η συνέχεια των διερευνητικών επαφών, που δεν προσέφεραν απολύτως τίποτε το θετικό για την Ελλάδα.
Τι θα μπορούσε λοιπόν να αλλάξει το σκηνικό αυτό;
ΜΙΑ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΗ ΚΑΙ ΑΝΕΛΠΙΣΤΗ «ΜΑΓΚΙΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΝΤΡΟ ΤΟΥ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ!
Ο Γεραπετρίτης βρίσκει επιτέλους τη λύση στον γόρδιο δεσμό και την…παραδίδει στον Μητσοτάκη. Στο μεταξύ, όλοι είχαν προειδοποιηθεί και μιληθεί. Η Μέρκελ, ο Ερτογάν, ίσως και οι ΝΑΤΟικοί του Στόλτενμπεργκ. Ότι «πάμε για ένα κόλπο γκρόσσο μέσα στη Τουρκία, μην ανησυχείτε, είναι στάχτη στα μάτια». 

Οι μόνοι που δεν ήξεραν τίποτε απολύτως, ήταν ο Τσαβούσογλου και ο Χουλουσί Ακάρ. Αυτοί οι δύο, είχαν «αγρόν ηγοράσει» και γι’ αυτό ο χοντρούλης βρέθηκε προ…σοβαρής έκπληξης και κοίταζε ολούθε  σαν αυτιστικό σε πλήρη σύγχυση.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΠΟΤΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΝΑ ΜΑΣ…ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΟ ΑΥΤΑΚΙ.
ΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΡΤΟΓΑΝ ΑΠΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΥΣΤΑΚΕΣ ΤΟΥ.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ YENI SAFAK ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟ. «Είναι δικός μας άνθρωπος» ΑΝΕΚΡΑΞΕ.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ;
Ο Μητσοτάκης αναζητεί οπωσδήποτε διέξοδο από το αδιέξοδο. Και ο Γεραπετρίτης του την δίνει στο πιάτο. 
Μια διέξοδος που του δίνει τα εξής πλεονεκτήματα:

1.Η κυβέρνηση πουλάει πατριδοφροσύνη στον λαό, δείχνοντας και «εμπράκτως» πως ανεξάρτητα από τις όποιες…διερευνητικές επαφές, οι κόκκινες γραμμές μας δεν πρόκειται ποτέ να σπάσουν (ε, εντάξει, σπάσανε τον περασμένο Αύγουστο βέβαια, αλλά ποιός θυμάται τώρα τέτοιες λεπτομέρειες…)

2.Παραγκωνίζει τους δύο μεγάλους εσωκομματικούς της αντιπάλους Καραμανλή και Σαμαρά

3.Κερδίζει χρόνο, με την συνεπικουρία ακόμη και του ίδιου του Ερτογάν και φυσικά έχει τις ευλογίες της Μέρκελ

4.Πριμοδοτείται από μια «αυθόρμητη» πατριωτική έξαρση του ίδιου του Υπουργού των Εξωτερικών, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μετά από πολλά χρόνια, μέσα στην «έδρα» των Τούρκων.

5.Κατορθώνει (παίζεται αυτό) να συγκρατήσει (προσώρας) ένα σημαντικό κομμάτι του πατριωτικού τόξου του κόμματος.

Όλα αυτά με στόχο…τι; Μα τις λιγότερες το δυνατόν απώλειες σε πρόωρες εκλογές! Τόσο απλά.
Τι θα συμβεί όμως, στη περίπτωση που ο Μητσοτάκης κάνει τις εκλογές μετά το καλοκαίρι; Ας δούμε κατά προσέγγιση, τα δεδομένα που θα υπάρχουν τότε.

1.Η οικονομική κατάσταση. Με βάση τα όσα ξέρουμε ως τώρα, το χρέος έχει αυξηθεί τουλάχιστον κατά 30% και το έλλειμμα στο ΑΕΠ ίσως να ξεπερνάει το 9%. Το καλοκαίρι, λόγω φυσικά της πανδημίας, οι τουρίστες θα είναι κατά λίγο περισσότεροι από πέρσι, αλλά κατά πολύ λιγότεροι ακόμη κι από το 2018. Επομένως, ελάχιστες θα είναι οι διαφορές από πέρσι κι ας υπόσχεται ο φαιδρός Άδωνις «της Παναγιάς τα μάτια», συγχώρα με Παναγιά μου.

2.Τα λήμματα που δημιούργησε ο κορωναϊός, δηλαδή την μη άμεσα αντιμετωπίσιμη ανεργία και το οριστικό κλείσιμο 120.000 περίπου επιχειρήσεων, κυρίως της εστίασης, θα γίνουν ακόμη πιο ορατά το διάστημα αυτό. Το φθινόπωρο κυρίως, η κυβέρνηση (αν αυτή είναι ακόμη στην εξουσία) θα κληθεί να αντιμετωπίσει τεράστιες λαϊκές κινητοποιήσεις λόγω πλήρους ανέχειας.

3.Τα Σκοπιανά μνημόνια. Αυτά που ακόμη ΔΕΝ έχει φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση και που θα αναγκαστεί να τα φέρει τότε. Τι πρόκειται να συμβεί; Λογικά το …αναμενόμενο. Δηλαδή καταψήφιση τους από το σαμαρικό και καραμανλικό μπλόκ και απώλεια της δεδηλωμένης, παρά το γεγονός ότι θα τα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση θα πέσει άμεσα, μετά την ψηφοφορία, η οποία θα είναι μεν επιτυχής, αλλά…μόνο για τους Σκοπιανούς και τους Γερμανούς. Ο Μητσοτάκης θα είναι αναγκασμένος να φύγει από τη Βουλή με …ελικόπτερο. 

4.Δεν θα βάλω μέσα στην εξίσωση και τα ελληνοτουρκικά, διότι ο Ερτογάν είναι παντελώς απρόβλεπτος και ίσως να αθετήσει τον «λόγο» του για…προσωρινή εκεχειρία λόγω κυρίως εσωτερικής αστάθειας που θα τον αναγκάσει να κάνει απονενοημένες κινήσεις.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, η κατάσταση θα γίνει τρομερά περίπλοκη και ίσως μη διαχειρίσιμη όχι μόνο από αυτήν την παντελώς ανίκανη κυβέρνηση, αλλά για οποιαδήποτε κυβέρνηση. Είναι λοιπόν απολύτως λογικό και ίσως και επιτακτική ανάγκη να προσέλθει σε πρόωρες εκλογές για να εξασφαλίσει νέα λαϊκή εντολή. Και ακόμη και στη περίπτωση που δεν θα μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση ακόμη και μετά το πέρας της μεταβατικής κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εκλογές με απλή αναλογική, η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις επαναληπτικές με την ενισχυμένη, θα είναι οπωσδήποτε συγκυβέρνηση με το δεύτερο κόμμα. ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΔΙΑΚΑΩΣ Η ΜΕΡΚΕΛ.

Κι έτσι, καί οι ξένοι θα βολευτούν και θα μπορέσουν να περάσουν σκοπιανά μνημόνια και Πρέσπες 2 (Αιγαίο, θαλάσσιες ζώνες) καί ο Μητσοτάκης θα μπορέσει να παραμείνει στην πρωθυπουργία, έστω και ελεγχόμενος.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ, αγαπητοί μου συνέλληνες. Το κόλπο γκρόσσο του «Ψευτορωμαίϊκου» για να κρατηθεί στην εξουσία. 
ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;
Από μας εξαρτάται. Ο Θεός μια φορά είναι ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ. Όλοι αυτοί οι τύποι έχουν τα σχέδια τους, αλλά ΕΚΕΙΝΟΣ έχει άλλα, ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
Αυτό το ΠΑΣΧΑ, ας είναι για όλους μας ΠΑΣΧΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ. Και ο Θεός και πάνω απ’ όλα η Παναγιά, θα είναι μαζί μας στον αγώνα μας ενάντια σε όλους. «Ψευτορωμαίϊκο», Τούρκοι, Γερμανοί, Αμερικανοί.
Αυτό το ΠΑΣΧΑ, ΓΕΜΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ. Είναι ο καλύτερος τρόπος ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.
ΑΝΑΨΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. Διότι ΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ’ ΗΜΩΝ, ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΘ’ ΗΜΩΝ!
Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr