ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τώρα τα παραδέχονται – Α.Τσακρής: «Για 2 χρόνια οι εξάρσεις των αναπνευστικών ιών – Μέχρι να επανέλθει το ανοσοποιητικό μας σε κανονικότητα»

ΥΓΕΙΑ. - 11 Δεκ 2022 - 8:31

«Αναμένουμε ραγδαία αύξηση κορωνοϊού και μείωση της των κρουσμάτων γρίπης»

Ο καθηγητής μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης για την έξαρση εποχικών ιώσεων και γρίπης αλλά και τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα φαρμακεία, τόνισε ότι για τα επόμενα δύο χρόνια θα υπάρχουν εξάρσεις αναπνευστικών ιών, «μέχρι να επανέλθει το ανοσοποιητικό μας σύστημα σε κανονικότητα».

Από το καλοκαίρι τα περιστατικά γρίπης θύμισαν την πανδημία του 2019 κι αυτό έχει να κάνει με το ότι δεν είχαμε εκτεθεί σε κοινούς αναπνευστικούς ιούς επί δύο χρόνια, τόνισε ο καθηγητής και πρόσθεσε:

Το κύμα που αποτελεί και μείγμα πολλών ιών όπως αδενοϊοί και κοκσάκι, είναι παγκόσμιο φαινόμενο.

Την τελευταία εβδομάδα η αύξηση ανέρχεται σε 40% και βλέπουμε παιδιά για μεγάλο χρονικό διάστημα με συνεχείς λοιμώξεις από δεύτερο και τρίτο ιό.

Ο κ. Τσακρής είπε ότι και για τα Χριστούγεννα αναμένεται έξαρση ενώ παραμένει άγνωστο ποιοι τελικά ιοί θα επικρατήσουν.

«Αναμένουμε ραγδαία αύξηση κορωνοϊού και μείωση της των κρουσμάτων γρίπης», είπε χαρακτηριστικά ενώ για τις ελλείψεις στα φάρμακα σχολίασε ότι δεν δικαιολογούνται αφού η έξαρση ήταν αναμενόμενη.

pronews.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr