• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Έτοιμος για μία ακόμη… κωλοτούμπα ο Τραμπ: Παραμένουν 200 κομάντο στη Συρία – Θέλει τον έλεγχο των πετρελαϊκών κοιτασμάτων στα ανατολικά

7 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Υπέρ της διατήρησης -παρά την προ ημερών απομάκρυνσή τους- ενός μικρού αριθμού αμερικανικών στρατευμάτων στην ανατολική Συρία φέρεται να τάσσεται ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο λόγος, όπως μεταδίδουν οι New York Times, η μάχη κατά του ISIS, με το Πεντάγωνο μάλιστα να βρίσκεται κοντά στην έγκριση του σχεδίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εάν το Τραμπ αποφασίσει να αφήσει αρκετές εκατοντάδες στρατιωτικούς στην ανατολική Συρία, θα ήταν η δεύτερη φορά από την αρχή του έτους που ακυρώνει τη δική του εντολή να αποσύρει όλα τα αμερικανικά στρατεύματα από την περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως η προ ημερών ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου προκάλεσε κύμα αντιδράσεων ακόμη και στο εσωτερικό του κόμματός του.

Όπως αναφέρει ανώτερος αξιωματούχος που επικαλείται η εφημερίδα, από την προηγούμενη εβδομάδα ο Τραμπ σκεφτόταν να αφήσει περίπου 200 κομάντο στη βορειοανατολική Συρία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Πρόσθεσε δε, ότι τα αμερικανικά στρατεύματα ήταν πιθανό να τοποθετηθούν κατά μήκος των συνόρων με το Ιράκ, έκτος της ζώνης ασφάλειας για την οποία συμφώνησαν ο Ερντογάν με τον Μάικ Πενς.

Εμπόδιο στην ανάπτυξη Συρίας – Ρωσίας;  

Σύμφωνα πάντως με την αμερικανική εφημερίδα, εκτός από τον βασικό στόχο -να αποφευχθεί δηλαδή η αναγέννηση του ISIS στη Συρία ή στο γειτονικό Ιράκ- είναι σημαντικό οι ΗΠΑ να βοηθήσουν τους Κούρδους να διατηρήσουν τον έλεγχο των πετρελαϊκών κοιτασμάτων στα ανατολικά, αναφέρει το δημοσίευμα.

Τρεις εκπρόσωποι της αμερικανικής κυβέρνησης και του υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσαν ότι ανώτεροι αμερικανοί πολιτικοί και διοικητές είχαν συζητήσει ένα τέτοιο σχέδιο.

Ο Τραμπ, σύμφωνα πάντα με τους New York Times, τώρα βρίσκεται ανάμεσα σε δύο επιλογές: Είτε να πετύχει τον τελικό του στόχο και ο αμερικανικός στρατός να φύγει από τη Συρία, τερματίζοντας τον πόλεμο, είτε να διασφαλίσει ότι θα συνεχιστεί ο περιορισμός και η αποδυνάμωση του ISIS.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο αμερικανός πρόεδρος μπορεί να θεωρήσει ότι η ανάπτυξη μικρού στρατιωτικού σώματος είναι ένας εύλογος τρόπος για να διασφαλίσει την ασφάλεια στην περιοχή και στις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς να ταυτόχρονα να φανεί ότι δεν τηρεί τη δέσμευσή του.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο παραμονής ενός μικρού αριθμού στρατιωτών στην ανατολική Συρία, ο Λευκός Οίκος είπε ότι δεν πρόκειται για αλλαγή πολιτικής διότι ο κύριος στόχος της απόσυρσης ήταν η προστασία του λαού.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ 

Στρατιωτικός ηγέτης των Κούρδων στη Συρία, ο οποίος και υπηρετεί ως Διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων μίλησε στην αμερικανική τηλεόραση FOX.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του με Αμερικανίδα δημοσιογράφο, ο στρατηγός Μαζλούμ Αμπντί, υποστήριξε πως η Τουρκία έχει ήδη παραβιάσει την εκεχειρία, την οποία ο ίδιος ο Ερντογάν συμφώνησε με τους Αμερικανούς την περασμένη εβδομάδα.

Ο Κούρδος στρατιωτικός δήλωσε «βαθύτατα απογοητευμένος» με την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ αν αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από τη Συρία, ενώ έκανε έκκληση στον Λευκό Οίκο να ανακαλέσει την απόφαση αυτή ώστε να βοηθήσει τους Κούρδους που μάχονται για τη ζωή τους.

Ο στρατηγός Αμπντί αναφέρθηκε στην εν εξελίξει «εθνοκάθαρση», όπως τη χαρακτήρισε, σε βάρος των Κούρδων που μένουν στην Βόρεια Συρία, ενώ μετέδωσε τις ανησυχίες του άμαχου πληθυσμού στο Αφρίν, που βίωσαν παρόμοιες επιθέσεις και πριν από έναν χρόνο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του κουρδικού στρατού στη Συρία, μέχρι αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 400.000 Κούρδοι μετακινήθηκαν, ενώ οι απώλειες σε ζωές άμαχων πολιτών υπολογίζονται από την κουρδική πλευρά σε 500 ανθρώπους.

Ο Ερντογάν έχει δώσει διορία στους Κούρδους αντάρτες ως την Τρίτη, προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχής τα σύνορα με την Τουρκία, όπου ο Τούρκος Πρόεδρος σχεδιάζει να δημιουργήσει την ζώνη ασφαλείας εντός των συνόρων της Συρίας, για την οποία μιλά όλο αυτό το διάστημα. Σε αυτή, ο Ερντογάν ισχυρίζεται πως θα μετακινήσει εκατομμύρια προσφύγων που αυτή τη στιγμή ζουν στην τουρκική επικράτεια.

Οι Κούρδοι ισχυρίζονται πως έχουν Τζιχαντιστές αιχμαλώτους
Ο στρατηγός των Κούρδων της Συρίας τόνισε πως παρά τις επιθέσεις του τουρκικού στρατού, οι Κούρδοι εξακολουθούν να κρατούν αιχμαλώτους άνδρες του Ισλαμικού Κράτους και επανέλαβε πως οι δυνάμεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων θα επιθυμούσαν να συνεχίσουν τη συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά να μάχονται μόνες.

Ο Μαζλούμ σημείωσε επίσης την πεποίθησή του ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «έδωσε λανθασμένες πληροφορίες» στον Τραμπ. Όπως είπε ο στρατηγός, οι Τούρκοι στρατιώτες παρακολουθούσαν εδώ και καιρό τις κινήσεις των Κούρδων την ώρα που επιχειρούσαν κοινές περιπολίες με τις αμερικανικές δυνάμεις.

pentapostagma.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Καραγκάνοφ: «Η Ρωσία θα Πρέπει να Επιτεθεί στην Ευρώπη Αργά ή Γρήγορα» – Πρώτα η Γερμανία
Slider

Καραγκάνοφ: «Η Ρωσία θα Πρέπει να Επιτεθεί στην Ευρώπη Αργά ή Γρήγορα» – Πρώτα η Γερμανία

by admin
6 ώρες ago
Εγκατάλειψη της Ουκρανίας: Ο Βανς Ομολογεί Κατάρρευση των ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Εγκατάλειψη της Ουκρανίας: Ο Βανς Ομολογεί Κατάρρευση των ΗΠΑ

by admin
6 ώρες ago
Οι Ουκρανοί ανατίναξαν σιδηροδρομικές γέφυρες στην Κριμαία! – Κόβουν στα δύο τον ανεφοδιασμό των Ρώσων
Slider

Οι Ουκρανοί ανατίναξαν σιδηροδρομικές γέφυρες στην Κριμαία! – Κόβουν στα δύο τον ανεφοδιασμό των Ρώσων

by admin
7 ώρες ago
Η βόμβα της CIA που απειλεί να ανατινάξει την πολιτική σκηνή… Φάουτσι χρηματοδότησε έρευνα σε εργαστήριο της Κίνας, έκρυψε την αλήθεια για τον COVID-19
Slider

Η βόμβα της CIA που απειλεί να ανατινάξει την πολιτική σκηνή… Φάουτσι χρηματοδότησε έρευνα σε εργαστήριο της Κίνας, έκρυψε την αλήθεια για τον COVID-19

by admin
7 ώρες ago
Next Post
Κουρκούμη και μέλι: Γιατί το λένε «χρυσό μέλι» – Τι προσφέρει στον οργανισμό (βίντεο)

Κουρκούμη και μέλι: Γιατί το λένε «χρυσό μέλι» – Τι προσφέρει στον οργανισμό (βίντεο)

Ο αμερικανικός στρατός θα δοκιμάσει «υλικά μυστήριο» που ανήκουν στον όμιλο UFO Blink-182 ,του frontman , στις κυβερνητικές εγκαταστάσεις.

Ο αμερικανικός στρατός θα δοκιμάσει «υλικά μυστήριο» που ανήκουν στον όμιλο UFO Blink-182 ,του frontman , στις κυβερνητικές εγκαταστάσεις.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr