• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 15 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Αυξημένη στρατιωτική παρουσία στην Κρήτη: 24ωρες ασκήσεις των ΕΔ νότια της Γαύδου – Έλαβαν το μήνυμα οι Τούρκοι

7 έτη ago
in ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
0
Αυξημένη στρατιωτική παρουσία στην Κρήτη: 24ωρες ασκήσεις των ΕΔ νότια της Γαύδου – Έλαβαν το μήνυμα οι Τούρκοι
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ηχηρή απάντηση στην Τουρκία έδωσαν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς πριν μερικές μέρες αύξησαν σημαντικά την παρουσία τους στη Γαύδο, σε μια περίοδο που οι Τούρκοι απειλούν και στοχοποιούν το νησί. 

Οι στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή της Γαύδου πραγματοποιούσαν 24ωρες ασκήσεις και για πολλοστή φορά επιδείκνυαν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, την ετοιμότητα και φυσικά την ελληνική κυριαρχία και την «ατσάλινη» προστασία των εθνικών εδαφών.

Η περιοχή της Κρήτης αποτελεί στρατηγικό στόχο της Τουρκίας λόγω των κοιτασμάτων σε ελληνική και λιβυκή ΑΟΖ, και για αυτό το λόγο επιχειρεί συνεχώς μέσω της, γραφικής πλέον, προπαγάνδας να διαμελίσει το νησί και να προχωρήσει σε ένωση με την ΑΟΖ της Λιβύης. Φυσικά ο πανίσχυρος ελληνικός στρατός δεν πρόκειται να επιτρέψει καμία αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας.

Την ώρα που η Τουρκία αμφισβητεί ευθέως την ελληνική ΑΟΖ αλλά και τα σύνορα μας με τη Λιβύη κι ενώ στη Βουλή κατατέθηκαν ήδη οι συμβάσεις για την παραχώρηση θαλάσσιων οικοπέδων σε Ιόνιο και Κρήτη και στην περιοχή νοτίως της Γαύδου, προκειμένου να αρχίσουν οι έρευνες για υδρογονάνθρακες, ο ελληνικός στρατός κάνει αισθητή την παρουσία του στο ακριτικό νησί.

Στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες δύναμη του στρατού, στο πλαίσιο άσκησης που πραγματοποίησε. Σύμφωνα μάλιστα με κατοίκους της Γαύδου, οι ασκήσεις διαρκούσαν όλο το 24ωρο.

Η δήμαρχος του νησιού Λίλιαν Στεφανάκη είπε στο neakriti.gr ότι δεν υπήρξε καμία ανησυχία στο νησί καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούνται στρατιωτικές ασκήσεις στη Γαύδο. «Συνήθως κατασκηνώνουν στο ελικοδρόμιο και η παρουσία τους είναι διακριτική. Αυτή τη φορά είχαμε ενημερωθεί για την παρουσία τους μέσω email από την διοίκηση της μονάδας» είπε η κ. Στεφανάκη.

Για ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας συνολικά της ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο των ακριτών, έκαναν λόγο κάτοικοι που αντιλήφθηκαν την παρουσία του στρατού. Οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων κινήθηκαν σε περιοχές κοντά στο ελικοδρόμιο προς Αϊ Γιάννη, χωρίς να διαταράξουν τον τουρισμό και τις δραστηριότητες στο νησί.

Oι προκλήσεις της Τουρκίας συνεχίζονται

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας Γενί Σαφάκ σε δημοσίευμα της με τίτλο «Ο φόβος της Κρήτης», γράφει ότι το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο Ορούτς Ρέις φόβισε τους Έλληνες που έστριψε το πηδάλιό του προς τα ανατολικά της Κρήτης. Παράλληλα η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα προαναγγέλλει ότι μετά το Γιαβούζ από την Κύπρο φεύγει και ο Πορθητής, που θα κατευθυνθεί προς Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ολοκλήρωσε τη γεώτρησή του ανοιχτά της Πάφου και ετοιμάζεται να επιστρέψει σε κάποιο τουρκικό λιμάνι κι από εκεί να κατευθυνθεί στη Μαύρη Θάλασσα για νέα γεώτρηση, αποχωρώντας έτσι από την Κύπρο. Παράλληλα, το Γιαβούζ που έφυγε από τα Κατεχόμενα και έχει αγκυροβολήσει στην Αττάλεια ενδέχεται να σταλεί για νέα γεώτρηση νοτίως της Κύπρου, όπου το Μπαρμπαρός έχει διεξάγει έρευνες.

Ο Ερντογάν εξάλλου έχει αποδείξει πως όλες αυτές τις κινήσεις τις εντάσσει σε μια ευρύτερη σκακιέρα και προκαλεί ή υπαναχωρεί ,ανάλογα με τις εκάστοτε επιδιώξεις του, προφανώς αδιαφορώντας για τη διεθνή νομιμότητα με μόνο στόχο την επίτευξη των στόχων του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πάντως, την ώρα που τα δύο τουρκικά πλωτά γεωτρύπανα Πορθητής και Γιαβούζ αναμένουν νέες εντολές για γεωτρήσεις, το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις αναχώρησε από την Αττάλεια υπό τη συνοδεία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, γεγονός που έχει ανησυχήσει τους Έλληνες θεωρώντας ότι κατευθύνεται ανατολικά της Κρήτης.

Aκόμη δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως προς τα πού θα κινηθεί το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις. «Οι Έλληνες ανησυχούν που το Ορούτς Ρέις έστριψε το πηδάλιό του προς τα ανατολικά της Κρήτης», γράφει η εφημερίδα σχολιάζοντας σκωπτικά ότι οι Έλληνες θεωρούν τις περιοχές που η Τουρκία διεξάγει έρευνες ως «λεγόμενης ελληνικής δικαιοδοσίας».

pentapostagma.gr

Tags: slide4
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Μαζικές αποχωρήσεις γυναικών από τον Στρατό! Έφοδος Δένδια τα ξημερώματα: “Πετάξτε έξω τους Αξιωματικούς, θέλω να μάθω την αλήθεια”
Slider

Μαζικές αποχωρήσεις γυναικών από τον Στρατό! Έφοδος Δένδια τα ξημερώματα: “Πετάξτε έξω τους Αξιωματικούς, θέλω να μάθω την αλήθεια”

by admin
3 ημέρες ago
Στράτευση γυναικών: Όταν και αυτό το φιάσκο «βαφτίζεται επιτυχία»
Slider

Στράτευση γυναικών: Όταν και αυτό το φιάσκο «βαφτίζεται επιτυχία»

by admin
1 εβδομάδα ago
Αιφνίδιος θάνατος 48χρονου στελέχους του ΠΝ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Αιφνίδιος θάνατος 48χρονου στελέχους του ΠΝ

by admin
2 εβδομάδες ago
Τα 5 φονικά οπλικά συστήματα που αναμένει η Ελλάδα εντός 2026
Slider

Τα 5 φονικά οπλικά συστήματα που αναμένει η Ελλάδα εντός 2026

by admin
2 εβδομάδες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

🤣Ανέκδοτο: Μια ηλικιωμένη μάρτυρας, δύο απογοητευμένοι δικηγόροι, και ένας πρόεδρος που πάγωσε

🤣Ανέκδοτο: Μια ηλικιωμένη μάρτυρας, δύο απογοητευμένοι δικηγόροι, και ένας πρόεδρος που πάγωσε

4 ημέρες ago
Αντί για ανέκδοτο: Μουσουλμάνα επιβάτης ζητά από τον οδηγό να κλείσει τη μουσική. Και η επική απάντηση του οδηγού…

Αντί για ανέκδοτο: Μουσουλμάνα επιβάτης ζητά από τον οδηγό να κλείσει τη μουσική. Και η επική απάντηση του οδηγού…

6 ημέρες ago
Η Κηδεία του Πνεύματος: Όταν ο Λιαντίνης συνάντησε τα Σούπερ Μάρκετ και τα Παράθυρα των 20:00

Η Κηδεία του Πνεύματος: Όταν ο Λιαντίνης συνάντησε τα Σούπερ Μάρκετ και τα Παράθυρα των 20:00

7 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Δρ. Κ. Βαρδάκας: χαμπέρια από τους γείτονες – “η Ελλάδα θα ανακοινώσει τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, στο Αιγαίο Πέλαγος, τα 12 ναυτικά μίλια”

    Δρ. Κ. Βαρδάκας: χαμπέρια από τους γείτονες – “η Ελλάδα θα ανακοινώσει τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, στο Αιγαίο Πέλαγος, τα 12 ναυτικά μίλια”

    27 shares
    Share 11 Tweet 7
  • Voice to skull «Φωνή στο Κρανίο». Η τεχνολογία που εξηγεί τις μπαλκονίτιδες;

    24 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Το βρώμικο αναψυκτικό που σας σκοτώνει – 70 γραμμάρια ζάχαρη ανά μερίδα, “ισοδύναμο με 19 ντόνατς”

    24 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Εκτός από τους αεροψεκασμούς, σύννεφα, ίσως και σκόνη απο τα βουνά μας!!!

    20 shares
    Share 8 Tweet 5
  • «ΓΙΑ ΚΟΠΙΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ…»! Μήνυμα Μπόμπα από την Ειρήνη Μαρούπα! Άγριες Τάπες!

    18 shares
    Share 7 Tweet 5

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr