• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 22 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Αυτή είναι η εναέρια απειλή στο Αιγαίο: Η ΜΙΤ απέκτησε εξοπλισμένο με πυραύλους Bayraktar TB2 – Αλλάζει τακτικές η Άγκυρα

7 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Απλώνει τα πλοκάμια εξαιρετικά επικίνδυνα (και για την Ελλάδα), ο περιβόητος τουρκικός οργανισμός πληροφοριών (ΜΙΤ), με ειδικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, ειδικά σε Συρία και Ιράκ αλλά και αλλού

Για τον λόγο αυτό ενέταξε στο δυναμικό του εξοπλισμένο με πυραύλους επιθετικό μη επανδρωμένο  όχημα Bayraktar TB2, ενώ στο μέλλον αναμένονται και άλλες παραλαβές.

Σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα, η MIT επικεντρώνεται πλέον σε  υπερπόντιες επιχειρήσεις, που έχουν διαφορετικά στοιχεία πτήσης και απαιτήσεων.

Αυτό τα λέει όλα για το τι ετοιμάζουν οι νέο-οθωμανοί Τούρκοι στην περιοχή, για αυτό και θα πρέπει να ενεργοποιηθούν τα αντανακλαστικά της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας για να βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να «απαντήσουμε» ως Ελλάδα σε αυτά τα ύποπτα σχέδια.

Το Bayraktar TB2 έχει βοηθήσει έως τώρα στην άμεση ή έμμεση εξουδετέρωση εκατοντάδων Κούρδων στις επιχειρήσεις που έχει συμμετάσχει μέχρι στιγμής.

Τι το θέλουν όμως πραγματικά  τα drone Bayraktar TB2 οι Τούρκοι στην ΜΙΤ.

Πρώτον, για επιχειρήσεις κατά των Κούρδων. Τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά όπλα της κυβέρνησης Ερντογάν στον αγώνα ενάντια στους Κούρδους σε ΝΑ Τουρκία, Συρία, και Ιράκ, διαθέτοντας πλέον 100.000 ώρες πτήσης.

Δεύτερον, το τελευταίο διάστημα τουρκικά drone κυκλοφορούν στα όρια των εναέριων συνόρων στο Αιγαίο, κατασκοπεύοντας ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, υποδομές κα, ενώ μελλοντικά μπορούν να απειλήσουν ακόμα πιο σοβαρά τα νησιά μας.

Τρίτον, η χρήση αυτών των επιθετικών μη επανδρωμένων οχημάτων θα καταγράφει στοιχεία, οπουδήποτε  θελήσει η πανίσχυρη στο εσωτερικό της Τουρκίας  ΜΙΤ, κατασκοπεύοντας σε  Α.Μεσόγειο μέχρι την Λιβύη.

Τέταρτον, η χρήση του στόλου μη επανδρωμένων οχημάτων  από τους Τούρκους , τους δίνει το πλεονέκτημα των προκλήσεων ή παραβιάσεων του ΕΕΧ, χωρίς να κινδυνεύει  ανθρώπινη ζωή Τούρκου πιλότου.

ΚΑΙ ANKA-I UAV ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΤ

Όπως είχε αναφέρει στο παρελθόν το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, η τουρκική υπηρεσία με την παραλαβή αυτού του εναέριου οχήματος θα είναι σε θέση να υλοποιήσει πλείστες αποστολές σε ελληνικά νησιά , μικρονήσους και αλλού, με σενάρια άκρως επικίνδυνα για την ελληνική πλευρά.

Το όχημα αυτό από αέρος θα μεταδίδει τα δεδομένα σε ζωντανό χρόνο, υλοποιώντας συλλογή πληροφοριών και ταυτόχρονα θα διεξάγει αποστολές  ηλεκτρονικού πολέμου .

Η μέθοδος SIGINT (σηματοδοσία πληροφοριών) είναι η πληροφορία που αποκτάται από τη συλλογή και ανάλυση των σημάτων και των επικοινωνιών ενός συγκεκριμένου στόχου.

Στα χέρια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών θα ευρίσκονται , συνομιλίες, σήματα, και οτιδήποτε θα εξέρχεται από συσκευές αυτού του τύπου .

Εννοείται, ότι στο πλαίσιο αυτό, οι παρεχόμενες πληροφορίες θα  παρέχουν μεγάλη οργανωτική ή ατομική υποστήριξη για τη λήψη αποφάσεων και ενδεχομένως την απόκτηση στρατηγικού πλεονεκτήματος. Ο όρος είναι συχνά συντετμημένος ως «intel.» Οι υπηρεσίες πληροφοριών παγκοσμίως χρησιμοποιούν το SIGINT τόσο σε ξένη όσο και σε εγχώρια συλλογή δεδομένων.

Το νέο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα ονομάστηκε ΑΝΚΑ-Ι. Τα ηλεκτρονικά συστήματα και τα συστήματα πληροφοριών που αναπτύχθηκαν από την ASELSAN εγκαταστάθηκαν στο εναέριο όχημα.

Το Anka-I είναι εφοδιασμένο με ραντάρ επιτήρησης εδάφους συνθετικής απεικόνισης, σύστημα ακριβούς προσδιορισμού κατεύθυνσης και γεωγραφικού εντοπισμού, αναλογικό και ψηφιακό σύστημα κωδικοποίησης και αποκωδικοποίησης δεδομένων και πολύ-διαυλικό σύστημα παρακολούθησης και καταγραφής εκπομπής σημάτων. Το Anka-I έχει 18 ώρες αυτονομία, επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 217 χιλιόμετρα την ώρα και μέγιστο επιχειρησιακό ύψος 35.000 πόδια.

To  ΑΝΚΑ-Ι, θα συλλέγει και μεταφέρει σήματα ραντάρ και ηλεκτρονικές πληροφορίες από την ανίχνευση σημάτων από πυραυλικά συστήματα καθοδήγησης,  ραδιοεπικοινωνίες και δεδομένα  που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια πτήσης πάνω από την περιοχή-στόχο, και θα αναβαθμίσει κατακόρυφα τις δυνατότητες της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας .

Έτσι, σε περίπτωση οποιασδήποτε πιθανής τουρκικής επιχείρησης πολλές στρατιωτικές μονάδες μας στα νησιά και τον Έβρο θα «γίνουν» στόχοι του εν λόγω μη επανδρωμένου αεροχήματος.

ΠΗΓΗ

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Υπουργοί με σακίδια επιβίωσης στην Γερμανία! Προετοιμάζονται σαν να περιμένουν τον Αρμαγεδδώνα
ΔΙΕΘΝΗ

Υπουργοί με σακίδια επιβίωσης στην Γερμανία! Προετοιμάζονται σαν να περιμένουν τον Αρμαγεδδώνα

by admin
50 λεπτά ago
Γερουσιαστής Lindsey Graham Οι ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ιράν θα αποτύχουν και ο Τrump θα καταλάβει το Στενό του Hormuz με τη βία
Slider

Γερουσιαστής Lindsey Graham Οι ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ιράν θα αποτύχουν και ο Τrump θα καταλάβει το Στενό του Hormuz με τη βία

by admin
1 ώρα ago
ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ! ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ!
Slider

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ! ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ!

by admin
11 ώρες ago
To βρετανικό Puppet Show σε κρίσιμη καμπή. Παραιτείται τη Δευτέρα ο Keir Starmer;
ΔΙΕΘΝΗ

To βρετανικό Puppet Show σε κρίσιμη καμπή. Παραιτείται τη Δευτέρα ο Keir Starmer;

by admin
11 ώρες ago
Next Post
Δόγμα “Γαλάζια Πατρίδα” – “Τουρκική λίμνη” η Αν. Μεσόγειος με εκτός την Ελλάδα

Δόγμα "Γαλάζια Πατρίδα" - "Τουρκική λίμνη" η Αν. Μεσόγειος με εκτός την Ελλάδα

Ντ. Τραμπ: Ένας πόλεμος με το Ιράν δεν θα διαρκούσε πολύ.

Ντ. Τραμπ: Ένας πόλεμος με το Ιράν δεν θα διαρκούσε πολύ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr