«Γέροντα, τι σημαίνει ο αριθμός 666. Που ξέρουν και γιατί βάζουν αυτόν τον αριθμό Γέροντα;» είχε ρωτήσει ένας πιστός τον Άγιο Παΐσιο.
Κι εκείνος απάντησε: Ήξερε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης τι θα κάνη ο διάβολος, όπως και οι Προφήτες προφήτευσαν ότι θα πωλήσουν τον Χριστό για «τριάκοντα αργύρια» οτι θα τον ποτίσουν ξίδι, θά διαµερίσουν τα ιµατιά του.
Πριν από δύο χιλιάδες χρόνια έγραψε στην Αποκάλυψη ότι οι άνθρωποι θα σφραγίζωνται µε τον αριθµό 666.
«Ο έχων νουν ψηφισάτω τον αριθµόν τον θηρίου- αριθµός γαρ ανθρώπου εστί- και ο αριθµός αυτού χξς» ο 666 για τους Εβραίους είναι σύµβολο οικονοµίας.
Οι Εβραίοι, όπως αναφέρεται στην Παλαιά ∆ιαθήκη, επέβαλαν µια συγκεκριµένη φορολογία στα έθνη που υποδούλωσαν µε διάφορους πολέµους. Η ετήσια φορολογία ήταν 666 τάλαντα χρυσού.
Τώρα, για να υποτάξουν όλον τον κόσµο, βάζουν πάλι αυτόν τον παλιό φορολογικό αριθµό, που συνδέεται µε το ένδοξο παρελθόν τους.
Γι’ αυτό δεν θέλουν να τον αντικαταστήσουν µε άλλον αριθµό.
Το 666 δηλαδή είναι το σύµβολο του µάµωνα.
Το πήραν από τα σταθµάτου χρυσού – δεν ήξεραν αυτό που αναφέρει ο Άγιος Ιωάννης στην Αποκάλυψη -, άλλα δεν παύει να είναι µαµωνάς. Το Ευαγγέλιο όµως λέει «ή Χριστό ή µάµωνα». «Ου δύνασθε Θεω δουλεύειν καί µαµωνα»








