• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 13 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Δημήτρης Α. : Σχόλιο στο… Σχόλιο αναγνώστη – Γιατί δεν δίνει μια απάντηση η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ;

5 έτη ago
in ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Α
0
1
SHARES
25
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Δεν απαντώ στον αναγνώστη που έθεσε το ερώτημα (βλ. Σχόλιο αναγνώστη – Γιατί δεν δίνει μια απάντηση η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ;), διότι απευθύνεται στην εφημερίδα και όχι σε αρθρογράφο της Τρικλοποδιάς. Επειδή όμως έθεσε δημόσια το ερώτημα, θα σχολιάσω αυτό που λέει χάριν άλλων αναγνωστών.

Γράφει «απ’ τη μερα που κοιμηθηκε ο γεροντας Εφραίμ της Αριζόνα μεχρι σημερα, πόσα 40ημερα εχουν περασει χωρις να εχουν χτυπησει ακομη οι τουρκαλαδες;» Η πληροφορία αυτή δεν έχει μεταφερθεί από την πηγή με ακρίβεια. Ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας, που είναι ο πρώτος ο οποίος δημοσίευσε την πληροφορία, διαμαρτύρεται ότι δεν αναδημοσιεύθηκε σωστά, λέγοντας: «Τι γράφονται για εμάς και τι φαντάζονται ότι είπαμε με σκοπό να απαξιώσουν να προσβάλουν και να συκοφαντήσουν ; … περιμένουμε να αποκατασταθεί το άδικο που ως φήμη διασπείρεται με τις ταχύτητες του διαδικτύου μεγεθύνοντας το… ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΝΟΝΤΑΙ ΕΞ ΕΠΙΤΗΔΕΣ» (https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/01/blog-post_24.html?m=1). Το πρωτότυπο κείμενο του Δρ. Βαρδάκα αναφέρει τα εξής: «λίγα 24ωρα μετά την κοίμηση του εμφανίζεται ο μακαριστός γέροντας σε αγιασμένη ψυχούλα και της μεταφέρει ότι η τουρκική επιθετικότητα θα ενταθεί κοντά στα ΣΑΡΑΝΤΑ του».

Και σχολιάζει ο ίδιος: «Φυσικά δεν είχαμε θερμό επεισόδιο με τους τούρκους κατά παραγγελία αυτές τις μέρες και μακάρι να μην έχουμε, αλλά αν αναρωτιόμαστε κατά πόσο αυξήθηκε η τουρκική επιθετικότητα, ας δούμε τις δηλώσεις των τούρκων που θέλουν τα ¾ της Κρήτης , τα νησιά μας αποστρατικοποιήμενα και την Θράκη μας με αυτοδυναμία , όλα αυτά ΕΝ ΨΥΧΡΩ τα 24ωρα κοντά στα σαράντα του Γέροντα .» Αυτή η απάντηση θα μπορούσε να θεωρηθεί πλήρης. Ωστόσο θα ήθελα να προσθέσω και τις δικές μου παρατηρήσεις. Το ότι «ο Θεός δεν βγαζει ψευτες τους αγιους Του» είναι μια φράση που αρκετοί την χρησιμοποιούν, χωρίς όμως να έχουν, μάλλον, πλήρη επίγνωση του τι σημαίνει. Το θέμα δεν είναι τόσο αν ο Θεός θα βγάλει ή όχι ψεύτες τους αγίους (φυσικά δεν θα τους βγάλει ψεύτες), όσο το τι είπαν ακριβώς οι άγιοι.

Μόλις είδαμε την ανακρίβεια που υπεισέρχεται καμιά φορά όταν μεταφέρονται τα λόγια των Αγίων. Ωστόσο κι αν μεταφερθούν με ακρίβεια και πάλι δεν γνωρίζουμε ποιό είναι το αληθινό τους νόημα. Τούτο το λέει ο Απόστολος Πέτρος (Βʼ Πέτρ, 1, 20): «τούτο πρώτον γινώσκοντες, ότι πάσα προφητεία γραφής ιδίας επιλύσεως ου γίνεται». Αναφέρεται μεν στις προφητείες της «γραφής», δηλαδή της Αγίας Γραφής και ιδίως της Παλαιάς Διαθήκης, αλλά το ίδιο ισχύει για κάθε προφητεία όλων των Αγίων μας. «Ου γαρ θελήματι ανθρώπου ηνέχθη ποτέ προφητεία, αλλʼ υπό Πνεύματος Αγίου φερόμενοι ελάλησαν άγιοι Θεού άνθρωποι» (Βʼ Πέτρ, 1, 21). Προσωπικά, όταν πρωτοδιάβασα (δεν είχαν περάσει ακόμη οι 40 ημέρες από την κοίμηση του Γέροντος Εφραίμ) ότι «η τουρκική επιθετικότητα θα ενταθεί κοντά στα ΣΑΡΑΝΤΑ του» αναρωτήθηκα ποιά είναι τα «ΣΑΡΑΝΤΑ».

Στην καθομιλουμένη, βέβαια, είναι οι 40 ημέρες από την κοίμηση. Αλλά όταν πρόκειται για προφητεία το νόημα μπορεί να είναι διαφορετικό. Αναρωτήθηκα μήπως εννοεί 40 χρόνια από την κοίμηση του Γέροντα ή κάτι άλλο που δεν υποψιαζόμαστε. Επιπλέον δεν είναι μόνον τα «ΣΑΡΑΝΤΑ» που χρήζουν ερμηνείας. Είναι και η «τουρκική επιθετικότητα». Αναφέρεται η τουρκική επιθετικότητα στα «εξαμίλια» του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού ή όχι; Η εύκολη ταύτιση με τα εξαμίλια είναι μάλλον αυτή που οδήγησε στην ανακριβή μεταφορά της πληροφορίας που αναφέραμε παραπάνω.

Ο Δρ. Βαρδάκας δεν το συνέδεσε με τα εξαμίλια, όπως άλλωστε το έδειξε και η πραγματικότητα. Ωστόσο γιατί να αναζητάμε ένα και μόνον νόημα στην κάθε προφητεία; Το «ΣΑΡΑΝΤΑ» δεν θα μπορούσε να αναφέρεται ΚΑΙ στις 40 ημέρες, οπότε εκπληρώθηκε με τον τρόπο που εκπληρώθηκε, αλλά ΚΑΙ στα 40 χρόνια (ή οτιδήποτε άλλο, άγνωστο σε μας), οπότε ίσως συνδέεται με τα εξαμίλια;

Την απάντηση μπορούν να δώσουν μόνον «υπό Πνεύματος Αγίου φερόμενοι… άγιοι Θεού άνθρωποι», αν και εφόσον χρειαστεί να αποκαλύψουν το πραγματικό νόημα μιας προφητείας (όπως έκανε ο Άγιος Παΐσιος για τα εξαμίλια). Αυτοί οι «υπό Πνεύματος Αγίου φερόμενοι… άγιοι Θεού άνθρωποι» μας δείχνουν και το δρόμο που οφείλουμε εμείς να ακολουθήσουμε. Να μην εμπιστευόμαστε την λογική ερμηνεία που δίνουμε εμείς, η οποία με την ανθρώπινη αυτοπεποίθηση που εμπεριέχει αποδιώκει το Άγιο Πνεύμα, αλλά να αποδεχόμαστε ότι δεν τα καταλαβαίνουμε όλα (ιδίως τις προφητείες), οπότε με αυτήν την ταπεινή στάση μας ίσως προσελκύσουμε το Άγιο Πνεύμα, το οποίο όχι μόνο θα μας ερμηνεύσει σωστά τις προφητείες και τις Γραφές, αλλά θα μας δώσει και την αιώνια ζωή, που είναι ο σκοπός της επίγειας ζωής μας. Έτσι καταλήγουμε άλλη μια φορά στην σύνδεση των προφητειών με την ΜΕΤΑΝΟΙΑ, την οποία πολλοί επισημαίνουν, αλλά δεν ξέρω πόσοι την καταλαβαίνουν και την αποδέχονται.

Δημήτρης Α.

Tags: slide
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Κυανούς Ουρανός: Προφητείααα!!!!
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Κυανούς Ουρανός: Προφητείααα!!!!

by admin
12 ώρες ago
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (12/6/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (12/6/2026)

by admin
14 ώρες ago
Ηλίας Καλλιώρας: Από τα πυρηνικά όπλα στο αλέτρι: Η συγκλονιστική προφητεία του Αγίου Μεθοδίου Πατάρων
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ηλίας Καλλιώρας: Από τα πυρηνικά όπλα στο αλέτρι: Η συγκλονιστική προφητεία του Αγίου Μεθοδίου Πατάρων

by admin
16 ώρες ago
Αποστόλου: Η Siemens επιστρέφει: Το ΣτΕ, η μάρτυρας – κλειδί και οι νέες δικαστικές εξελίξεις.
Slider

Αποστόλου: Η Siemens επιστρέφει: Το ΣτΕ, η μάρτυρας – κλειδί και οι νέες δικαστικές εξελίξεις.

by admin
1 ημέρα ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

«Νίκος Παπαδόπουλος: Οι παραλίες ανήκουν στον ελληνικό λαό – Η Καλαμάτα δεν πωλείται»

«Νίκος Παπαδόπουλος: Οι παραλίες ανήκουν στον ελληνικό λαό – Η Καλαμάτα δεν πωλείται»

17 ώρες ago
ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ τι πάνε να κάνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ πριν χάσουν την εξουσία

ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ τι πάνε να κάνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ πριν χάσουν την εξουσία

5 ημέρες ago
Τι απέκρυψε η κυβέρνηση για το drone που βρέθηκε στη Λευκάδα; Μια ανάσα βρέθηκε η Ελλάδα από τον πόλεμο!

Τι απέκρυψε η κυβέρνηση για το drone που βρέθηκε στη Λευκάδα; Μια ανάσα βρέθηκε η Ελλάδα από τον πόλεμο!

7 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Η μικρή ήταν 11 χρόνων και η Παναγία της έδειξε τον πόλεμο. Η μικρή την ρώτησε πότε θα γίνει αυτό και η Παναγία της απάντησε …”

    Η μικρή ήταν 11 χρόνων και η Παναγία της έδειξε τον πόλεμο. Η μικρή την ρώτησε πότε θα γίνει αυτό και η Παναγία της απάντησε …”

    32 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Κυανούς Ουρανός: Προφητείααα!!!!

    29 shares
    Share 12 Tweet 7
  • Εγκεφαλικά νεκρός! Το μεγάλο ψέμα. Δείτε πώς αντιδρούν όταν τους παίρνουν τα όργανα.

    26 shares
    Share 10 Tweet 7
  • Ηλίας Καλλιώρας: Από τα πυρηνικά όπλα στο αλέτρι: Η συγκλονιστική προφητεία του Αγίου Μεθοδίου Πατάρων

    24 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Δύο λευκές γυναίκες αποκεφαλίστηκαν – Μία στη Βαρκελώνη της Ισπανίας και μία άλλη στο Σκαντίτσι της Ιταλίας

    21 shares
    Share 8 Tweet 5

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr