• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 6 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΥΓΕΙΑ

Είναι υψηλότερο το ιικό φορτίο των ανεμβολίαστων;

4 έτη ago
in ΥΓΕΙΑ
0
Είναι υψηλότερο το ιικό φορτίο των ανεμβολίαστων;
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Πηγή :

profamilynews.wordpress.com

Ως γνωστόν, η Κυβέρνηση, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της επιδημίας του κορωνοϊού, έχει λάβει μέτρα περιορισμού των δραστηριοτήτων των ανεμβολίαστων πολιτών, κάτι που έχει συνέπειες και στην καθημερινότητα των οικογενειών που τα μέλη τους είναι ανεμβολίαστοι. Η Πολιτεία, στην προσπάθειά της να βρει λόγους για να δικαιολογήσει τα μέτρα αυτά κατά των ανεμβολίαστων πολιτών, μεταχειριζόταν στην αρχή το επιχείρημα ότι «οι εμβολιασμένοι δεν μεταδίδουν το ιό». Όταν αυτό αποδείχθηκε ανακριβές, το επιχείρημα άλλαξε στο ότι «οι εμβολιασμένοι δεν μεταδίδουν το ιό όπως οι ανεμβολίαστοι, γιατί έχουν χαμηλότερο ιικό φορτίο». Πλέον όμως ούτε και αυτό ισχύει.

Συγκεκριμένα, πρόσφατες έρευνες (στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Αύγουστο 2021 και την Καλιφόρνια τον Οκτώβριο 2021) έδειξαν ότι το ιϊκό φορτίο των μολυσμένων με την παραλλαγή Δέλτα εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων δεν διαφέρει. Γιατί τότε επιστρατεύεται από πολλούς το επιχείρημα του «χαμηλότερου ιϊκού φορτίου των εμβολιασμένων»;

Ο λόγος είναι ότι το επιχείρημα αυτό ίσχυε στο παρελθόν, αλλά πλέον αναφέρεται σε μη ενημερωμένα στοιχεία, καθώς ίσχυε μόνο στην παραλλαγή Άλφα και όχι στη Δέλτα. Αυτό παρατήρησε και ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος, αναφερόμενος στην έρευνα που διεξήχθη στη Βρετανία, σχολίασε ότι: «Όσοι κόλλησαν την παραλλαγή Delta μετά από 2 δόσεις εμβολίου, είχαν στις υψηλότερες μετρήσεις παρόμοια επίπεδα ιικού φορτίου με τους μη εμβολιασμένους. Ενώ με την παραλλαγή Alpha, τα υψηλότερα επίπεδα ιικού φορτίου σε εκείνους που μολύνθηκαν μετά τον εμβολιασμό ήταν πολύ χαμηλότερα σε σχέση με τους ανεμβολίαστους». Ακόμα και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) αναθεώρησε την αρχική του θέση ότι «οι εμβολιασμένοι δεν φέρουν τον ιό» σε «Οι εμβολιασμένοι που φέρουν τη μετάλλαξη Δέλτα μπορούν να μεταδώσουν τον ιό το ίδιο με τους ανεμβολίαστους». Αμερικανοί γιατροί που υποστηρίζουν τα σκληρά μέτρα της Πολιτείας, σχολιάζοντας την παραπάνω αλλαγή στάσης του CDC και μη δυνάμενοι να υποστηρίξουν πλέον ότι οι εμβολιασμένοι δεν μεταδίδουν, μεταχειρίστηκαν το επιχείρημα ότι «τα εμβολιασμένα άτομα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να έχουν τον ιό» και επομένως πολύ λιγότερο πιθανό να τον μεταδώσουν. Έτσι, η Πολιτεία έχει λόγο να συνεχίσει τα μέτρα περιορισμού των ανεμβολίαστων πολιτών.

Όμως πλέον ούτε και αυτό ισχύει: πέραν του ότι το επιχείρημα κινείται σε υποθετική βάση, καθώς δεν έχουμε αναλυτικά στατιστικές για το πόσοι από τα κρούσματα είναι εμβολιασμένοι και πόσοι ανεμβολίαστοι, με την νέα παραλλαγή Όμικρον τον ιό, πλέον, φέρουν σε ίσο τουλάχιστον βαθμό (αν όχι μεγαλύτερο) και οι εμβολιασμένοι. Σε σχετική έρευνα στη Γερμανία βρέθηκε ότι πάνω από 80% των κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον αφορούσε εμβολιασμένους (σε διάφορες ιστοσελίδες αναφέρεται ότι το ποσοστό είναι 95%, όμως στην πρωτότυπη μελέτη του Ινστιτούτου Robert Koch, όπου γίνεται παραπομπή, στη σελ. 14 αναγράφεται ότι στα κρούσματα Όμικρον που ελέγχθηκαν βρέθηκαν κάπου 4.000 εμβολιασμένοι και 1.000 εμβολιασμένοι -άνευ ουσιαστικής σημασίας, βέβαια, καθώς το ποσοστό των εμβολιασμένων κρουσμάτων Όμικρον είναι πολύ υψηλό σε κάθε περίπτωση-). Μάλιστα, η πόλη με το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμού στη Γερμανία, η Βρέμη, έχει και τα περισσότερα κρούσματα παραλλαγής Όμικρον.

Μετά την κατάρρευση και αυτού του επιχειρήματος, και αφού πλέον αποδείχθηκε ότι οι εμβολιασμένοι μπορεί να νοσήσουν, μπορεί να μεταδώσουν, μπορεί να έχουν παρόμοιο ιικό φορτίο με τους ανεμβολίαστους και να είναι εξίσου πιθανό να φέρουν τον ιό, τώρα βρέθηκε νέο επιχείρημα, για να στηρίξει τη θέση ότι οι ανεμβολίαστοι πολίτες είναι οι υπεύθυνοι για τη διάδοση του ιού (και, επομένως, θα πρέπει η Πολιτεία να συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα περιορισμού τους): ότι ο χρόνος που έχει στη διάθεσή του ο ιός για να μεταδοθεί, αφού ένα άτομο νοσήσει, είναι σημαντικά μικρότερος στους εμβολιασμένους, καθώς ο χρόνος απέκκρισης του ιού από το σώμα τους είναι μικρότερος σε σχέση με τους ανεμβολίαστους. Αυτό προκύπτει βάσει έρευνας μέτρησης του ιικού φορτίου, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό New England Journal of Medicine. Θα πρέπει όμως να ληφθούν υπόψη και άλλα δεδομένα:
α) Για να γνωρίζουμε εάν κάποιος νόσησε, θα πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να κάνουν συστηματικά και, όσο το δυνατόν, αξιόπιστα τεστ, αφού γίνεται πλέον δεκτό ότι νοσούν και οι εμβολιασμένοι. Όμως συστηματικά και αξιόπιστα τεστ κάνουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό οι ανεμβολίαστοι (καθώς π.χ. ελέγχονται υποχρεωτικά με δύο rapid tests εβδομαδιαίως, για να πηγαίνουν στη δουλειά τους), οι οποίοι, επομένως, έχουν μια ισχυρή ασπίδα ελέγχου, σε σχέση με τους εμβολιασμένους, που θα κάνουν τεστ μόνο εφόσον έχουν συμπτώματα.
β) Ακόμα και να γίνει δεκτό το επιχείρημα του μικρότερου χρόνου μετάδοσης του ιού από τους εμβολιασμένους πολίτες, εάν πλέον η μεγάλη πλειοψηφία των κρουσμάτων αφορά εμβολιασμένους, όπως παρατηρήθηκε, αυτοί θα μεταδώσουν τον ιό και σε περισσότερα άτομα, καθώς το 80% -ή και περισσότερο- των κρουσμάτων, που είναι εμβολιασμένοι (σύμφωνα με τη γερμανική έρευνα για την παραλλαγή Όμικρον) θα μεταδώσει τον ιό σε περισσότερα άτομα από το 20% των ανεμβολίαστων, έστω και εάν αυτοί έχουν μεγαλύτερο χρόνο μετάδοσης.

Συμπερασματικά, το επιχείρημα του «υψηλότερου ιικού φορτίου» των ανεμβολίαστων πολιτών πλέον δεν ισχύει, βάσει ερευνών, ενώ και το επιχείρημα του μεγαλύτερου χρόνου μετάδοσης δεν συνεπάγεται αναγκαία και μεγαλύτερο ποσοστό μετάδοσης από τους ανεμβολίαστους πολίτες, εφόσον ο αριθμός των εμβολιασμένων, που είναι κρούσματα και φέρουν τον ιό, είναι σημαντικά μεγαλύτερος.

Πηγές

  • efsyn.gr
  • iatropedia.gr
  • ethnos.gr
  • kathimerini.gr
  • news12.gr
  • rki.de
  • alphatv.gr
  • in.gr
Tags: slide6
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Η σύνδεση του εμβολίου COVID-19 με τον καρκίνο αποκρύπτεται εδώ και χρόνια, αποκαλύπτει η ακρόαση της Γερουσίας
Slider

Η σύνδεση του εμβολίου COVID-19 με τον καρκίνο αποκρύπτεται εδώ και χρόνια, αποκαλύπτει η ακρόαση της Γερουσίας

by admin
10 ώρες ago
Μια απόφαση-ορόσημο που μπορεί να αλλάξει τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για πάντα
ΥΓΕΙΑ

Μια απόφαση-ορόσημο που μπορεί να αλλάξει τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για πάντα

by admin
13 ώρες ago
Μήπως κρύβουν το πραγματικό μέγεθος της νέας επιδημίας Έμπολα;
ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Μήπως κρύβουν το πραγματικό μέγεθος της νέας επιδημίας Έμπολα;

by admin
3 ημέρες ago
C.Cotton: Νεκρή βρέθηκε η Γαλλίδα επιστήμονας που κατήγγειλε τις κλινικές δοκιμές των εμβολίων για τον COVID-19
Slider

C.Cotton: Νεκρή βρέθηκε η Γαλλίδα επιστήμονας που κατήγγειλε τις κλινικές δοκιμές των εμβολίων για τον COVID-19

by admin
3 ημέρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Γ. ΠΑΥΛΟΣ: «Η Ελλάδα ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ σε ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ – Μόνο έτσι μπορεί να σωθεί!»

Γ. ΠΑΥΛΟΣ: «Η Ελλάδα ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ σε ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ – Μόνο έτσι μπορεί να σωθεί!»

13 ώρες ago
Η ανάλυση του Ακαδημαϊκού Παναγόπουλου: Προσωπικός Αριθμός και ψηφιακή ταυτότητα – Τι κρύβεται πίσω από το νέο σύστημα;

Η ανάλυση του Ακαδημαϊκού Παναγόπουλου: Προσωπικός Αριθμός και ψηφιακή ταυτότητα – Τι κρύβεται πίσω από το νέο σύστημα;

4 ημέρες ago
Γιατί ο Ντούγκιν προειδοποιεί ότι ήδη βρισκόμαστε σε πυρηνικό πόλεμο; Η Δύση εξαπέλυσε “βρώμικη βόμβα”!

Γιατί ο Ντούγκιν προειδοποιεί ότι ήδη βρισκόμαστε σε πυρηνικό πόλεμο; Η Δύση εξαπέλυσε “βρώμικη βόμβα”!

5 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ: SOS ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ! ΘΑ ΣΑΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ;

    ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ: SOS ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ! ΘΑ ΣΑΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ;

    45 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Ημέρα ντροπής για την Ορθοδοξία

    27 shares
    Share 11 Tweet 7
  • Μήνυμα Δημητρίου: Κρατάτε γερά! Τα σχέδια τους για ταυτότητα, προσωπικό αριθμό θα καταρρεύσουν.

    25 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Δρ. Κ. Βαρδάκας: ΑΣΚΗΤΗΣ “τι θα πάθουν οι Αγαρηνοί ούτε καν το διανοούνται”

    24 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Η Καρυστιανού ΤΟΛΜΗΣΕ: ”Έχω δει πολιτικούς Δένδια, Άδωνη, Μητσοτάκη με το εβραϊκό κιπά, σημαίνει κάτι;…

    22 shares
    Share 9 Tweet 6

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr