• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home Slider

Εφιάλτης – Το Ισραήλ θα πλήξει το δυτικό Ιράν με πυραύλους Jericho II – Δεν αναχαιτίζονται, τρέχουν με 6 MACH

Σημαντικές προκλήσεις και υψηλό ρίσκο για το Ισραήλ να διατάξει αεροπορικές επιθέσεις κατά του δυτικού Ιράν λέει η Greenmantle

2 έτη ago
in Slider, ΔΙΕΘΝΗ
0
Εφιάλτης – Το Ισραήλ θα πλήξει το δυτικό Ιράν με πυραύλους Jericho II – Δεν αναχαιτίζονται, τρέχουν με 6 MACH
14
SHARES
693
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι η απάντηση του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση του Ιράν με πάνω από 400 πυραύλους και drones θα οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή και θα αυξήσει περαιτέρω τις πιθανότητες εμπλοκής των ΗΠΑ στην πολεμική αντιπαράθεση αναφέρει η αμερικανική συμβουλευτική εταιρεία σε θέματα γεωπολιτικής, ενέργεια, τεχνολογίας και οικονομίας, Greenmantle, η οποία σημειωτέον είχε με ακρίβεια, περιγράψει τις εξελίξεις στην ουκρανική κρίση και την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022.
Η ανάλυση της Greenmantle αναφέρεται σε όλα τα πιθανά σενάρια της απάντησης του Ισραήλ, εκτιμώντας πως όποιο από αυτά αν επιλεγεί από την κυβέρνηση Netanyahu, θα προκαλέσει μια νέα αντίδραση από το Ιράν.

Άμεσο χτύπημα

Σύμφωνα με λοιπόν με τους αναλυτές της Greenmantle, το Ισραήλ πρόκειται να χτυπήσει απευθείας το Ιράν.

«Αν και το Ισραήλ θα μπορούσε να επιφέρει αεροπορικά πλήγματα στο δυτικό Ιράν, η επιχείρηση αυτή θα συνοδευόταν από σημαντικές προκλήσεις στα logistics και από υψηλό ρίσκο, δεδομένου ότι η αντιαεροπορική άμυνα του Ιράν έχει ενισχυθεί στο Ιράκ και στη Συρία τα τελευταία πέντε χρόνια» αναφέρει η ανάλυση της Greenmantle.

Στόχος το δυτικό Ιράν

«Εάν πράγματι το Ισραήλ επιτεθεί στο Ιράν, τότε θα χρησιμοποιήσει βαλλιστικούς πυραύλους για να χτυπήσουν στόχους στο δυτικό Ιράν, με απώτερο στόχο όπως έγινε με το Ισραήλ, να προκαλέσει καταστροφές χωρίς να επιφέρει απώλειες στον πληθυσμό.
Το μεγαλύτερο μέρος του δυτικού Ιράν είναι εντός της εμβέλειας των βαλλιστικών πυραύλων Jericho II, ενώ όλο το Ιράν είναι εντός του βεληνεκούς των πιο προηγμένων βαλλιστικών πυραύλων, των Jericho III» υποστηρίζει η Greenmantle.

Δεν αναχαιτίζονται οι Jericho

Σύμφωνα με την Greenmantle, η αντιαεροπορική άμυνα του Ιράν μέσω των συστημάτων Bushehr και Esfahan, δεν είναι σε θέση – πιθανότατα – να καταρρίψει ή να αναχαιτίσει τους ισραηλινούς Jericho, οι οποίοι «τρέχουν» με ταχύτητα 6 MACH.
Μάλιστα επισημαίνεται πως τα αντιαεροπορικά συστήματα των Φρουρών της Επανάστασης, του επίλεκτου στρατιωτικού σώματος του Ιράν έχει τεθεί στο μέγιστο δυνατό επίπεδο συναγερμού.

Που θα χτυπήσουν οι Ισραηλινοί

Βάσει της ανάλυσης, οι Ισραηλινοί πρόκειται να πλήξουν τα σιλό πυραύλων του Ιράν στις περιοχές Kermanshah, Khorramabad και Tabriz, από όπου και οι Ιρανοί εκτόξευσαν το μεγαλύτερο μέρος των πυραύλων και των drones τους κατά του ισραηλινού εδάφους.
Όπως αναφέρεται, πολλές από αυτές τις υποδομές είναι ιδιαίτερα προστατευμένες, όπως για παράδειγμα η κύρια συστοιχία του Ιράν στο Kermanshah είναι κατασκευασμένη μέσα σε ένα σκαμμένο βουνό, κάτι που ενδεχομένως να σημαίνει πως θα μπορούσε να αποφύγει μεγάλες και εκτεταμένες ζημιές.

Εναλλακτική, μαζικά αεροπορικά πλήγματα στη Συρία

Ωστόσο, επισημαίνει ότι μια εναλλακτική στο παραπάνω σενάριο, ή ενδεχομένως και ένα επιπρόσθετο κύμα επιθέσεων, θα μπορούσε να είναι ένα μαζικό κύμα αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία, αντίστοιχο με αυτό που έγινε κατά την Επιχείρηση «House of Cards» που έγινε τον Μάιο του 2018, όταν το Ισραήλ εξουδετέρωσε περισσότερους από 50 μαχητές προσκείμενους στο Ιράν και κατέστρεψε όπλα, αποθήκες και άλλες υποδομές και εγκαταστάσεις των Ιρανών.
Επιπλέον, αναφέρεται πως ένα χτύπημα στη Συρία, θα συνιστούσε μια «αναλογική» απάντηση, καθώς θα έστελνε το μήνυμα πως το Ισραήλ διατηρεί τον έλεγχο των κινήσεων κατά των Φρουρών της Επανάστασης που εδράζονται στη Συρία.

Κύμα κυβερνο-επιθέσεων

Μια άλλη εναλλακτική όσον αφορά την ισραηλινή απάντηση, θα μπορούσε να είναι ένα κύμα κυβερνο-επιθέσεων σε πυρηνικές, πετρελαϊκές και cyber υποδομές και εγκαταστάσεις σε συνδυασμό με δολοφονίες συγκεκριμένων Ιρανών αξιωματούχων εντός του ιρανικού εδάφους.
Ανάμεσα σε αυτούς αναφέρεται πως είναι πρώτος στη λίστα του Ισραήλ, ο στρατηγός Ali Hajizadeh, διοικητής των αεροδιαστημικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης, ο οποίος φέρεται πως ήταν ο αρχιτέκτονας της επίθεσης της 13ης Απριλίου.

Απάντηση Ιράν, εμπλοκή ΗΠΑ (;)

Σύμφωνα με την Greenmantle, εάν το Ισραήλ προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση από αυτές που αναφέρθηκαν κατά του ιρανικού εδάφους, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η απάντηση του Ιράν, γεγονός που αυξάνει και τις πιθανότητες εμπλοκής των ΗΠΑ σε αυτήν την πολεμική σύγκρουση.
Ήδη το Ιράν προειδοποιεί με μια άμεση και οδυνηρή για το Ισραήλ αντεπίθεση, σε περίπτωση που το Ισραήλ κάνει την παραμικρή ενέργεια.
«Η επιχείρηση για την τιμωρία του επιτιθέμενου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.
Τώρα δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ακόμη και η παραμικρή ενέργεια κατά των συμφερόντων του Ιράν θα συναντήσει σίγουρα μια τρομερή, μεγάλης κλίμακας και οδυνηρή απάντηση» υποστήριξε ο Ιρανός πρόεδρος, Ebrahim Raisi.

www.bankingnews.gr

Tags: slide3
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΠΟ ΤΟ 2018 ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.!
Slider

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΠΟ ΤΟ 2018 ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.!

by admin
3 ώρες ago
«ΤΟ ΠΛΕΓΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ χτίζεται τώρα!» – ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΑΡΟΥΠΑ
Slider

«ΤΟ ΠΛΕΓΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ χτίζεται τώρα!» – ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΑΡΟΥΠΑ

by admin
3 ώρες ago
Εφιαλτική έκθεση του ΟΟΣΑ! Έρχεται παγκόσμιο κραχ και “πάγωμα” της τεχνητής νοημοσύνης λόγω της ενέργειας
Slider

Εφιαλτική έκθεση του ΟΟΣΑ! Έρχεται παγκόσμιο κραχ και “πάγωμα” της τεχνητής νοημοσύνης λόγω της ενέργειας

by admin
3 ώρες ago
ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ! ΔΙΑΡΡΟΗ ΣΟΚ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ
Slider

ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ! ΔΙΑΡΡΟΗ ΣΟΚ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ

by admin
4 ώρες ago

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Δεν το τρώμε αρκετά αλλά αυτό το φρούτο κάνει θαύματα για την πίεση

Δεν το τρώμε αρκετά αλλά αυτό το φρούτο κάνει θαύματα για την πίεση

7 ημέρες ago
Όποιο κόμμα και πολιτικός δεν είναι κατά της υποχρεωτικότητας της ψηφιοποίησης της ταυτοποίησής μας και όχι μόνο, θα το μαυρίσουμε!

Όποιο κόμμα και πολιτικός δεν είναι κατά της υποχρεωτικότητας της ψηφιοποίησης της ταυτοποίησής μας και όχι μόνο, θα το μαυρίσουμε!

3 ημέρες ago
Πέθανε και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, αφού έδωσε μάχη με τον καρκίνο

Πέθανε και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, αφού έδωσε μάχη με τον καρκίνο

5 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    Ε λοιπόν ΝΑΙ ! Δεν είμασταν τρελλοί όταν από το 2013 λέγαμε ότι το 24ωρο μάς φαίνεται σαν 16 ώρες… ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ …

    49 shares
    Share 20 Tweet 12
  • Ακούστε και θα πάθετε σοκ με το τι άκουσα σήμερα και είδα με τα μάτια μου στο Κολχικό Θεσσαλονίκης. – ΒΙΝΤΕΟ

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (3/6/2026)

    24 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ τον Αντίχριστο: Έθνος, Καταγωγή & η έλευση του Σατανά

    23 shares
    Share 9 Tweet 6
  • Βάλτο άμεσα στην διατροφή σου – Ρίχνει το ζάχαρο & ελέγχει τους θρόμβους

    22 shares
    Share 9 Tweet 6

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr