• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home Slider

Η Μόσχα είναι έτοιμη για πλήρη διακοπή των σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες

2 έτη ago
in Slider, ΔΙΕΘΝΗ
1
© RIA Novosti/Εικόνα που δημιουργήθηκε από AI

© RIA Novosti/Εικόνα που δημιουργήθηκε από AI

0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Κύριλλος Στρέλνικοφ

Στο φόντο του άναρθρου τσιρίγματος κάτω από το χαλί των διεθνών πολιτικών ποντικιών, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ προέβη χθες σε αρκετές σημαντικές δηλώσεις.

Πρώτον, η Ρωσία μπορεί να εξετάσει την επιλογή της διακοπής των διπλωματικών σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, εάν «το πάνε για τα καλά στην προσπάθειά τους να μας πιέσουν. Μεταξύ των εσκεμμένα αποτυχημένων βημάτων των «δημοσιογράφων» είναι η προσπάθεια κατάσχεσης των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας, για τα οποία ο Ζελένσκι παρακαλάει απεγνωσμένα εν όψει ενός πιθανού κλεισίματος της χρηματοπιστωτικής βρύσης, και οποιεσδήποτε «ενέργειες κλιμάκωσης που οδηγούν σε επιπλοκή της κατάστασης στη γραμμή επαφής στην Ουκρανία». η οποία, φυσικά, περιλαμβάνει μια δραματική αύξηση της στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας, μια απόπειρα εισαγωγής στρατιωτών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και τη δυνατότητα στο καθεστώς του Κιέβου να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

Δεύτερον, η Ρωσία θα παρουσιάσει σύντομα το επικαιροποιημένο πυρηνικό της δόγμα, το οποίο θα καθιστά δυνατή την προσφυγή στην πυρηνική επιλογή υπό συνθήκες που σχετίζονται με την οξεία κρίση στις σχέσεις Ρωσίας-Δύσης και την κατάσταση στην Ουκρανία: «Μόλις το έγγραφο εμφανιστεί στην τελική του μορφή, όλα θα είναι, όπως το αποκαλούν, πραγματικά. Όλοι θα καταλάβουν τα πάντα».

Εκ πρώτης όψεως, τέτοιες δηλώσεις έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τον κατακλυσμό των αναφορών του στυλ «οΤραμπ θα έρθει, θα αποκαταστήσει την τάξη και θα φέρει το κεφάλι του Ζελένσκι στους Ρώσους σε πιατέλα». Υπάρχει πράγματι άγριος πανικός στο Κίεβο και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες: Ο Ζελένσκι έσπευσε στη Βουδαπέστη στον φίλο του Τραμπ, τον Όρμπαν, για να πει μια καλή κουβέντα γι’ αυτόν, και στη συνέχεια παρακάλεσε για ένα τηλεφώνημα στον Τραμπ και τον έπεισε επί μακρόν να μην τον πετάξει κάτω από το τρένο- ο φοβισμένος Γάλλος πρόεδρος Μακρόν απαίτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ να επιδιώξει «πραγματικές παραχωρήσεις» από τη Ρωσία σε περίπτωση διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία- ο επικεφαλής της διπλωματίας Μπορέλ έσπευσε στο Κίεβο με παρηγοριά και διαβεβαιώσεις για «υποστήριξη κατά προτεραιότητα στην Ουκρανία», ο πρόεδρος της Φινλανδίας Στουμπ άρχισε ξαφνικά να μιλάει για βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία- ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, για να ευχαριστήσει τον Τραμπ, ανακοίνωσε επικείμενη αύξηση των αμυντικών δαπανών στο 2,5% του ΑΕΠ- ο πρόεδρος της Πολωνίας Ντούντα έσπευσε στην Ουάσινγκτον για να διαχωρίσει επειγόντως τη θέση του από την προηγούμενη ρητορική κατά του Τραμπ του πρωθυπουργού Τουσκ. Και ούτω καθεξής.

Ένας από τους κύριους λόγους για τους στεφανιαίους σπασμούς είναι η πρόσφατη δημοσίευση στην εφημερίδα The Wall Street Journal, όπου παρουσιάστηκε με μεγάλη μυστικότητα το ειρηνευτικό σχέδιο του νέου προέδρου των ΗΠΑ για την Ουκρανία, το οποίο αποκτήθηκε μέσω διαρροών, και καθαρισμού των ανυψωτικών από τα πιο ενημερωμένα και κοντινά πρόσωπα. Όπως θα περίμενε κανείς, το σχέδιο αποδείχτηκε ότι λειτουργεί 100% και είναι αξιόπιστο σαν ελβετικό ρολόι: πάγωμα της σύγκρουσης κατά μήκος της σημερινής γραμμής του μετώπου- καθορισμός της άρνησης της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ για τουλάχιστον 20 χρόνια- δημιουργία μιας νεκρής ζώνης 1.200 χιλιομέτρων μεταξύ της AFU και των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων- εισαγωγή στρατιωτικού αποσπάσματος από ευρωπαϊκές χώρες σε αυτή τη ζώνη- μετατόπιση της χρηματοδότησης όλων των ουκρανικών υποθέσεων από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Και, προφανώς, η συλλογική Δύση έχει αποφασίσει ότι όλα αυτά φαίνεται να είναι αληθινά και οι Ρώσοι, σκισμένοι στα κομματάκια, θα πρέπει να σπεύσουν να υπογράψουν αποδείξεις «δούναι και λαβείν», χάνοντας βενζινάδικα στο τρέξιμο.

Προς έκπληξη των δυτικών εμπειρογνωμόνων, η ρωσική ηγεσία αντέδρασε στις υποσχέσεις του Τραμπ με το ουράνιο τόξο και στο σχέδιο που διέρρευσε με πολύ συγκρατημένο τρόπο. Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε τη δημοσιοποίηση του ειρηνευτικού σχεδίου «αφηρημένη και απρόσωπη», ενώ το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι «η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να ακούσει τις προτάσεις του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την επίλυση της κατάστασης στην Ουκρανία, ενώ δεν μπορεί να υπάρξει απλή (και γρήγορη) λύση στο πρόβλημα αυτό».

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι οι πραγματικές διαπραγματεύσεις δεν διεξάγονται μέσα από τις σελίδες των δυτικών εκδόσεων: υπάρχουν ορισμένα κανάλια που έχουν παραμείνει μέχρι σήμερα ενεργά ακόμη και στις πιο κρίσιμες περιόδους. Και κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα δημοσίευε λεπτομέρειες μιας πιθανής συμφωνίας μέχρι να οριστικοποιηθεί (και αν θα είναι κατ’ αρχήν).

Άλλωστε, είναι εντελώς ανιστόρητο να παίρνουμε τοις μετρητοίς μια ρίψη από ένα δημοσίευμα που το 2022 ισχυρίστηκε έγκυρα ότι «ο Πούτιν είναι απομονωμένος και περιβάλλεται μόνο από ένα μάτσο γερακιώτικους συμβούλους», και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ δήλωσε ότι «ο Τραμπ μοιάζει πάλι με χαμένο» και οι δηλώσεις του χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: «ψευδείς, ηλίθιες και παράλογες».

Παρά το γεγονός ότι η ρωσική ηγεσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι οι στόχοι μας στη σύγκρουση στην Ουκρανία είναι σαφώς καθορισμένοι και δεν υπόκεινται σε αναθεώρηση, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να υπάρχουν άνθρωποι στην άλλη πλευρά που δεν μπορούν να καταλάβουν και να αποδεχθούν τα προφανή πράγματα. Ο μελλοντικός πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ρωσία μεταδίδει υπομονετικά και με συνέπεια στην «άλλη πλευρά» ότι οι όμορφες υποσχέσεις για τερματισμό του πολέμου σε 24 ώρες απευθύνονται τουλάχιστον σε ένα εγχώριο ακροατήριο εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας και το πολύ-πολύ είναι εντελώς αποκομμένες από την πραγματικότητα. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος κατά καιρούς εμφανίζεται στα παγκόσμια ακροατήρια ως ένας ήπιος και λογικός άνθρωπος, είναι στην πραγματικότητα ένας εξαιρετικός ψυχολόγος και κατανοεί πολύ καλά τα κίνητρα του Τραμπ.

Ο Τραμπ, ένας εξαιρετικά επιτυχημένος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και πρώην και μελλοντικός πρόεδρος μιας από τις ισχυρότερες χώρες του κόσμου, έχει ήδη περάσει όλα τα σκαλοπάτια της πυραμίδας του Μάσλοου και έχει μόνο ένα ακόμη να κάνει: να αφήσει το όνομά του στην ιστορία. Σε συνδυασμό με τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα του Τραμπ, αυτό μπορεί να προκαλέσει την έντονη επιθυμία να πράξει «γρήγορα, ψύχραιμα και όμορφα» στο ουκρανικό ζήτημα και σε περίπτωση αποτυχίας να προκαλέσει περιττές απότομες κινήσεις.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ρωσία προειδοποιεί ευγενικά τον μελλοντικό αφέντη του Λευκού Οίκου ότι δεν υπάρχει λόγος να κινηθεί, διότι είναι επικίνδυνο – μεταξύ άλλων και για να γράψει ιστορία. Η Ρωσία δεν είναι η Ευρώπη, το Ισραήλ ή Παλαιστινιακή Αρχή, στις οποίες ο Τραμπ έχει ήδη αρχίσει να δίνει εντολές.

Ας ελπίσουμε ότι θα φτάσει μέχρι εκεί.

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Τα πρώτα σημάδια των «αποκαλυπτικών καιρών»! Την ημέρα του μνημονίου ΗΠΑ-Ιράν, καταστροφές χτύπησαν τις ΗΠΑ – Ο Σνάιντερ συγκεντρώνει τα στοιχεία»
ΔΙΕΘΝΗ

«Τα πρώτα σημάδια των «αποκαλυπτικών καιρών»! Την ημέρα του μνημονίου ΗΠΑ-Ιράν, καταστροφές χτύπησαν τις ΗΠΑ – Ο Σνάιντερ συγκεντρώνει τα στοιχεία»

by admin
5 ώρες ago
Roberts: Γιατί κανένας δικηγόρος δεν έχει μηνύσει τις φαρμακοβιομηχανίες για τα εμβόλια COVID – “Η Γερμανία απήγαγε τον δικηγόρο που ετοίμαζε την αγωγή”
Slider

Roberts: Γιατί κανένας δικηγόρος δεν έχει μηνύσει τις φαρμακοβιομηχανίες για τα εμβόλια COVID – “Η Γερμανία απήγαγε τον δικηγόρο που ετοίμαζε την αγωγή”

by admin
5 ώρες ago
Μας σερβίρουν μεταλλαγμένα χωρίς ταμπέλες: Το ηχηρό «όχι» Κεφαλογιάννη που έσπασε την κομματική γραμμή και έκανε άνω-κάτω την κυβέρνηση
Slider

Μας σερβίρουν μεταλλαγμένα χωρίς ταμπέλες: Το ηχηρό «όχι» Κεφαλογιάννη που έσπασε την κομματική γραμμή και έκανε άνω-κάτω την κυβέρνηση

by admin
5 ώρες ago
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ! ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ
Slider

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ! ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

by admin
6 ώρες ago
Next Post
Δρ. Κ. Βαρδάκας : “πάλι ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ θα πάρει στο κυνηγητό τους σημερινούς εχθρούς της Ελλάδος πάνω στην καμήλα του.”

Δρ. Κ. Βαρδάκας : "πάλι ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ θα πάρει στο κυνηγητό τους σημερινούς εχθρούς της Ελλάδος πάνω στην καμήλα του."

Παράκαμψη των Στενών του Βοσπόρου; Τι φέρεται να σχεδιάζεται στον Δούναβη, σύμφωνα με Ρώσους

Παράκαμψη των Στενών του Βοσπόρου; Τι φέρεται να σχεδιάζεται στον Δούναβη, σύμφωνα με Ρώσους

Comments 1

  1. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ says:
    2 έτη ago

    ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΕΝΩΧΛΗΣΕ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΝΑ΄ΝΑΙ ?
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr