Επαληθεύεται ο φωτισμένος γέροντας Βασίλειος ο Καυσοκαλυβίτης στις προφητείες του, που κοιμήθηκε ειρηνικά το 2015.<< Οι Αμερικανοί είναι φίδια και θα μας βάλουν να φαγωθούμε…Θα χυθεί αίμα αθώων συνανθρώπων μας, από αυτούς που μας κουβάλησαν εδώ. Ο λαός μας θα διχαστεί….Η πνευματική ξηρασία που νιώθει ο λαός θα φέρει πολλές καταστροφές και (θεομηνίες). Όταν αρχίσουν τα γεγονότα, να μην βγείτε από το σπίτι σας, ούτε για ψωμί…Να έχετε αρκετές προμήθειες σε νερό, φάρμακα, φωτιστικό πετρέλαιο και βενζίνη κίνησης σε ασφαλές μέρος…Ένα δεύτερο όπλο και αρκετά φυσίγγια θα σώσουν πολλές ψυχές. Να καλλιεργήσετε ένα κήπο με ότι μπορεί να καλλιεργηθεί, για να έχετε κάτι να φάτε. Λίγες μέρες θα κρατήσουν τα γεγονότα, κ.λ.π……>>!
Προφητείες και διδαχές τόσο του μακαριστού π. Βασιλείου, όπως και άλλων πατέρων όπως: Του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του Αγίου Παϊσίου, του Αγίου Πορφυρίου, του Αγίου Εφραίμ του Αγιορείτη, που τρομάζουν!
Κάθε μέρα πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια στην Ευρώπη, την Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή και την Άπω Ανατολή, με εγχειρίδια επιβίωσης, με ξαφνικούς εξοπλισμούς, με καταφύγια, ότι κάτι μεγάλο και επικίνδυνο έρχεται. Μήπως είμαστε στην αρχή του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου; Γιατί Δήθεν θα υπάρξει! Γιατί όλοι ετοιμάζονται για ένα Γ΄ Παγκόσμιο πόλεμο αν πραγματικά η ειρήνη βρίσκεται στο δρόμο; Ίσως τα πράγματα να μην είναι τόσο απλά όσο φαίνονται και οι χώρες του ΝΑΤΟ ίσως γνωρίζουν κάτι περισσότερο που εμείς δεν γνωρίζουμε, ή δεν έχουμε καταλάβει α κόμη.
Και μέσα σε όλα αυτά τα παγκόσμια γεγονότα που τρέχουν, έχουμε και τις ενέργειες και τις αποφάσεις της κυβέρνησής μας που μόνο προβληματισμό δημιουργούν στο χειμαζόμενο πλέον λαό μας.
– Ένας καταχρεωμένος μέσος Έλληνας, με αδιανόητα φέσια 110,6 δις ευρώ στην εφορία και ο Πρωθυπουργός μας πανηγυρίζει για την <<γιαλαντζί>> αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 20 ευρώ καθαρά, με τους ίδιους φορολογικούς συντελεστές και ο λαός στενάζει… Μόνο τους τελευταίους μήνες τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία κατέγραψαν αύξηση 3,6 δις ευρώ, με τους Έλληνες να είναι τελευταίοι στην Ευρώπη, όσον αφορά την αγοραστική τους δύναμη!
– Συνεχίζει στα κόκκινα το δημογραφικό, με τους τριαντάρηδες να είναι υπό εξαφάνιση, με την εκτίναξη της φυγής προς το εξωτερικό(brain train) μειώνοντας έτσι το εργατικό δυναμικό που είναι ικανό να πληρώνει εισφορές. Αντίστοιχα όμως με την αθρόα προσέλευση των Μουσουλμάνων αλλοδαπών, προχωρά αθόρυβα η αντικατάσταση του γηγενούς πληθυσμού!
– Κάθε μήνα ένα χωριό εξαφανίζεται από τα τροχαία ατυ χήματα και δυστυχήματα: Μόνο στην Αττική τον Μάρτιο είχαμε 18 νεκρούς και 613 τραυματίες, σε 521 αυτοκινητιστικά. Ούτε πολεμικές επιχειρήσεις να είχαμε!
– Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, κλείνει την πόρτα στους Χριστιανούς (από τη Συρία που ζήτησαν να έρθουν στη χώρα για να αποφύγουν τις σφαγές) και ανοίγει την αγκαλιά διάπλατα στους Μουσουλμάνους που πλημμυρίζουν τη χώρα κάθε μέρα, ταϊζοντάς τους και περιθάλποντάς τους από τον Κρατικό προϋπολογισμό!
– Mε την ακρίβεια διαρκείας στα ύψη τα τελευταία χρόνια και τη κακή οικονομική κατάσταση να συντρίβει τους Έλληνες δημιουργώντας προβλήματα βιοπορισμού, απαιτούνται ριζικές λύσεις από μια κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας! Φίλοι της κυβέρνησης όπως διαμορφώνεται η κατάσταση με τους μισθούς που δίνονται τώρα οι Έλληνες δεν μπορούν να σχεδιάσουν τη ζωή τους, ούτε για την επόμενη εβδομάδα! Μπορεί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη το 2019 και πριν αναλάβει να έταξε<<λα γούς με πετραχίλια>>για εντυπωσιακή άνοδο του εισοδήματος στο λαό, για να διαψευστεί οικτρά στη συνέχεια. Οι εκλογές είναι πλέον μονόδρομος, με αντικατάσταση του σημερινού πολιτικού δυναμικού από το λαό! Ο πολιτικός κόσμος όπως τον ξέρουμε σήμερα, ότι ήταν να δώσει το έδωσε, όπως το έδω σε και η ανακύκλωση της ίδιας και ίδιας πολιτικής μόνο τους Έλληνες και την Ελλάδα θα καταστρέψει – Μπορεί η Υπουργός εργασίας κ. Κεραμέως να έδωσε στο Λονδίνο περισσότερες από1000 συνεντεύξεις στην εκδήλωση επαναπατρισμού<<Rebrain Greece>>Ελλή νων του εξωτερικού για να γίνει <<Brain gain>>επι στροφή χωρίς μεγάλη ανταπόκριση. Οι παρούσες αμοι βές όπως διαμορφώνονται στη χώρα μας, αφορά μόνο κατοίκους από περιοχές της Μαχρέμπ και του Μπαγκ λαντές!
– Και μέσα σε όλα αυτά βλέπουμε ότι συμβαίνουν αψυχολόγητες και ανεξήγητες ενέργειες του ίδιου του Πρωθυπουργού σε βάρος της Εθνικής Άμυνας, ακόμη και ασφάλειας της χώρας, με το να στέλνει όπλα αξίας 270 εκατομ. ευρώ στους Ναζιστές Ουκρανούς, με τη Γαλλία να στέλνει όπλα αξίας μόνο 155 εκατομ. ευρώ, τη στιγμή που έχουμε τεράστιους φόρους σε μία χρεωκοπημένη χώρα, με ακρίβεια, πείνα και έλλειψη από φάρμακα, γιατρούς, νοσοκομεία κλπ.
– Δίνει χρυσή βίζα σε Τούρκους και Βούλγαρους υπηκόους με το να αγοράζουν ακίνητα σε παραμεθόριες νευραλγικές περιοχές της χώρας αξίας πάνω από 2,5 δις ευρώ!
-Αξιωματικοί και μόνιμοι οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας προσεγγίζονται από Τουρκικές Τράπεζες, το μακρύ χέρι της ΜΙΤ και λαμβάνουν στεγαστικά δάνεια, με ευνοϊκούς όρους επιτοκίων, με όλα τα επακόλουθα ανοιχτά για την ασφάλεια της χώρας.
-Και ενώ ο λαός στενάζει από τη βαριά φορολογία και το κυνήγι τον τραπεζών, έρχεται και ο σύζυγος της υπουργού εργασίας κ. Νίκης Κεραμέως και διαγράφει (εν είδος μαφίας)πρόστιμο 30 εκατ. ευρώ που του είχε επιβληθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού!
-Έσκαψαν και έκαναν εγκαίνια από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό σε λάθος τούνελ του μετρό. Αλήθεια ποιός θα επωμιστεί το κόστος του φιάσκου!
– Και το φιάσκο συνεχίζεται με τα Εθνικά θέματα, φτάνοντας στο σημείο ότι για οποινδήποτε νόμιμη ενέργεια της Ελλάδας στο Αιγαίο, πρέπει να ρωτάμε την Τουρκία. Ο ραγιαδασμός στο απώγειο της δόξης του! Με τον καθηγητή κ. Βαληνάκη και πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ να μας υπενθυμίζει ότι σιωπηρά έχουμε παραιτηθεί από τη θέσπιση ΑΟΖ (βλέπε Κάσο)και ότι για πέντε χρόνια:
1- Δεν ανακηρύξαμε ΑΟΖ!
2- Δεν επεκτείναμε τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο!
3- Δεν προχωρήσαμε στο θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό!
4- Δεν αξιοποιήσαμε τον χάρτη της Σεβίλλης! Με το πρώην
Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά να συνεχίζει λέγοντας: ότι παίζουμε φοβισμένα το παιγνίδι της καθυστέρισης στην ανακήρυξης και οριοθέτησης της ΑΟΖ!
Όλοι ακούμε για αδειοδότηση στη Αμερικανική:Chevron ώστε να κάνει γεωτρήσεις σε θαλάσσια οικόπεδα Νότια της Κρήτης και της Δυτικής Ελλάδος, για εξόρυξη υδρογονανθράκων. Καλό ακούγεται το σενάριο, αλλά θα διατηρήσουμε τα δικαιώματά μας Νότια της Κρήτης;
Αποτελεί η αδειοδότηση το πρώτο σήμα για να αφήσουμε το Καστελόριζο ως πρώτο θαλάσσιο σύνορο με την Κύπρο εκτός οριοθέτησης, δηλαδή υπέρ της Τουρκίας, αλλά θα χάσουμε ανατολικότερα δικαιώματα που απορρέουν από τα δικαιώματα της θαλάσσης, το κακό σενάριο;
Ο Υφυπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Ν. Τσάφος, ο αρχιτέκτονας του χάρτη Μπάϊντεν και σύμβουλος στο Μαξίμου μετά και την κυβίστηση Μητσοτάκη στη νέα πολιτική Τραμπ τι έχει να μας πει για την ΑΟΖ και τα θαλάσσια σύνορα;
Οι Ελληνικές κυβερνήσεις και ηγεσίες με τις πράξεις τους υποτίμησαν μέχρι πρότινος την Τουρκική απειλή, που είναι και σοβαρή και υπαρκτή. Όταν αποκαλεί τη Γαλλία μικρή χώρα, για μας τι λέγουν και τι σκέφτονται; Αγαπητοί φίλοι ας μη γελιόμαστε χρειάζεται άμεσα να υιοθετήσουμε μια νέα κουλτούρα εθνικής ασφάλειας, με την ανάπτυξη ενός σοβαρού προγράμματος εξοπλισμών και ειδικά από Ελληνικά χέρια! Αναζήτηση ζωτικών συμμαχιών που έχουν συγκλίνοντα συμφέροντα με τη χώρα μας, πάνω σε σοβαρές ρήτρες ασφαλείας και όχι με τρύπες και υποθέσεις!
Και συνεχίζει ο φωτισμένος γέροντας:<<Θα κοιμηθείτε ελεύθεροι και θα ξυπνήστε σκλαβωμένοι…Αποταμιεύστε πνευματικές τροφές…και να συνηθίσετε στη νηστεία…Το μεροκάματο θα φτάνει ίσα για να ζούμε…>>! Ήδη με την ηλεκτρονική ταυτότητα, τον ισόβιο προσωπικό αριθμό, τα δύο τσιπάκια και το βιομετρικό χάραγμα, που θα περιέχει: την εφορία, το κτηματολόγιο, τον τραπεζικό έλεγχο και τον έλεγχο των κινήσεων και της συμπεριφοράς, έρχεται η πρώτη υποδούλωση στον Αρχηγό του Σκότους και των παράκεντρων παγκόσμιων κέντρων εξουσίας. Έρχεται η τέλεια σκλαβιά για τους Νεοέλληνες ραγιάδες, σ΄.ένα μέλλον εφιαλτικό που δεν θα έχει καμία σχέση με τη Τουρκοκρατία!
‘Ολοι αυτοί οι κοινοβουλευτικοί δικτατορίσκοι ένθεν και ένθεν της βουλής που τα ψήφησαν στη Βουλή πριν ένα μή να κατά τους εορτασμούς της μνήμης των Τεμπών και επαληθεύτηκαν επακριβώς οι Άγιοι Κοσμάς ο Αιτωλός και ο Άγιος Παίσιος θα πρέπει να επαίρονται γιατί μας ξεγέλασαν. Να τους χαιρόμαστε λοιπόν και να τους ξαναψηφίσουμε πάλι…!
Και μαζί με τους Άγιους και φωτισμένους Πατέρες, ας δούμε και τον Οδυσσέα Ελίτη να μας υπενθυμίζει: << (Η χώρα) θέλει μελτέμι γερό, γεννημένο στην Τήνο, που να ΄ρθει με την ευχή της Παναγίας και να καθαρίσει τον τόπο απ΄ όλων των λογιών της Τουρκιάς και της γηραιάς Ευρώπης τ΄ απομεινάρια>>!
Ας ευχηθούμε και να παρακαλέσουμε η Παναγία να σκε πάζει τη χώρα μας από κάθε κακό που πιθανό θα έρθει και να προετοιμαστούμε πνευματικά για τα Πάθη του Χριστού μας και την ένδοξό Του Ανάσταση….!
Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου, φίλοι…
Απρίλιος 2025 Ιωάννης Καλάκος






ΤΙΠΟΤΕ ΑΠ’ΟΣΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΟΥΤΕ Ο ΤΡΑΜΠ Α ΚΟΥΛΑ(Σ) ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΙΕΟΡΣΟΛΥΜΑ ….