Προφανώς άλλο κείμενο συμπερασμάτων διάβασε ο πρωθυπουργός και άλλο ο πρόδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου – Πανηγυρίζει ο Τουσκ γιατί τερματίστηκαν οι παράνομες ροές
Μετά το πέρας της Συνόδου τα ξημερώματα της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας πανηγύρισε γιατί, όπως είπε, απομονώθηκαν όσοι ήθελαν να απομονώσουν την Ελλάδα. «Στην πραγματικότητα δημιουργήθηκαν τείχη απέναντι σε αυτούς που χτίζουν τείχη» είναι μία από τις φράσεις που χρησιμοποίησε.
Με τον πρωθυπουργό, όμως, διαφωνεί ο Ντόλαλντ Τουσκ. «Οι παράτυπες ροές κατά μήκος του Βαλκανικού Διαδρόμου τερματίστηκαν. Δεν πρόκειται για ζήτημα μονομερούς ενέργειας αλλά κοινή απόφαση των 28 της ΕΕ» έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter.
Και για όσους δεν κατάλαβαν προσέθεσε: «Ευχαριστώ τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων για την εφαρμογή μέρους της ολοκληρωμένης στρατηγικής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης».

protothema






