• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Οι Αμερικανοί ετοιμάζουν τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας: Προειδοποίηση και για Κούρδους

7 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Πακέτο κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας, στην περίπτωση που παραλάβει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400, είναι υποχρεωμένοι να στείλουν στη Βουλή και τη Γερουσία, ο υπουργός Εξωτερικών Μαικ Πομπέο και η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου.

Η εξέλιξη θεωρείται εξαιρετικά σημαντική και είναι η πρώτη φορά που η αμερικανική κυβέρνηση θα αποκαλύψει τις κυρώσεις που θα ανακοινώσει εναντίον της Τουρκίας, με βάση το νόμο CAATSA (Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act). Οι κυρώσεις αναμένεται να χτυπήσουν την τουρκική οικονομία, αλλά και αξιωματούχους της κυβέρνησης του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, που έχουν σχέση με την άμυνα, την οικονομία και συγκεκριμένα όσους συνεργάστηκαν με τη Ρωσία για την αγορά των S-400.

Η υποχρέωση συμπεριλαμβάνεται στο νόμο για τις κρατικές δαπάνες, που υπέγραψε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τράμπ (H.J.Res. 31, the “Consolidated Appropriations Act, 2019). Στο νόμο συμπεριλαμβάνεται η πρόνοια που δεν επιτρέπει τη μεταφορά των μαχητικών αεροσκαφών F-35 νέας γενιάς στην Τουρκία, λόγω της αγοράς των S-400 από την Τουρκία.

Πολλά μέλη του Κογκρέσου πιστεύουν ότι η Άγκυρα έχει προχωρήσει σε στρατηγική συμμαχία με τη Ρωσία και το Ιράν και ότι πρόκειται για ένα αναξιόπιστο σύμμαχο που πρέπει να εγκαταλειφθεί. Όμως, υπάρχουν και μερικοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης του κ. Τραμπ, οι οποίοι θεωρούν ότι αξίζει τον κόπο να συνεχιστεί η προσπάθεια για να επιστρέψει η Τουρκία στο δυτικό «μαντρί».

Το συγκερασμένο νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2019, εγκρίθηκε αρχικά από την κοινή επιτροπή των δύο σωμάτων του Κογκρέσου, και στη συνέχεια από την Ολομέλεια της Βουλής και της Γερουσίας.

Περιλαμβάνει πολύ σημαντικές διατάξεις που αναστέλλουν την μεταφορά στην Τουρκία των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35 μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2019, λόγω της τουρκικής προμήθειας των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400. Εάν οι Τούρκοι παραλάβουν τους S-400 τον Ιούλιο, όπως αναμένεται, τότε θα γίνουν οι σχετικές συζητήσεις και διαβουλεύσεις ώστε να επιταχυνθούν οι κυρώσεις.

Οι δύο διατάξεις που αφορούν την Τουρκία, και για την έγκρισή τους έχουν εργαστεί ελληνοαμερικανικές (HALC) και αρμενικές οργανώσεις, προβλέπουν:

Την αναστολή κάθε χρηματοδότησης για την μεταφορά στην Τουρκία των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35, μέχρις ότου οι Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας υποβάλουν έκθεση στο Κογκρέσο μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2019 που θα συμπεριλάβει και λεπτομερή περιγραφή των σχεδίων για την ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων προς την Τουρκία από την προμήθεια των S-400.

Eπίσης εμποδίζουν την πώληση όπλων στην Διεύθυνση Προσωπικού Ασφαλείας του Προέδρου της Τουρκίας, εκτός εάν ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών διαβεβαιώσει το Κογκρέσο ότι προσήχθησαν στη αμερικανική δικαιοσύνη τα μέλη της που κατηγορούνται για ξυλοδαρμό διαδηλωτών τον Μάιο του 2017 στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμερικανική κυβέρνηση είναι πλέον αποφασισμένη για τη «μεγάλη σύγκρουση» με αφορμή την επιμονή της Τουρκίας να αγοράσει τους S-400. Επικεφαλής της ομάδας που θα ασχοληθεί με το θέμα φαίνεται ότι θα είναι ο αντιπρόεδρος Μαικ Πενς, ο οποίος είχε ηγηθεί και της ομάδας που κατάφερε να απελευθερώσει τον Πάστορα Άντριου Μπράνσον, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ότι εάν ο κ. Ερντογάν αποφασίσει να ακυρώσει την παραγγελία των S-400, οι Αμερικανοί θα του δώσουν τους Πάτριοτ και τα μαχητικά F-35.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι η Τουρκία θα πληρώσει τίμημα εάν επιτεθεί εναντίον των Τούρκων στη βόρεια Συρία.

Ο κ. Πομπέο απαντούσε σε ερώτηση στη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό κανάλι RUV της Ισλανδίας. Το περιεχόμενο της συνέντευξης δόθηκε στη δημοσιότητα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Είπε σχετικά:

“Ο Πρόεδρος Τραμπ έκανε ξεκάθαρες τις προσδοκίες του όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία θα πρέπει να μεταχειριστεί αυτούς που βρίσκονται στο νότο, μέσα στη Συρία. Είπε ότι θα υπάρξει πραγματικό κόστος που θα σχετίζεται με τη συμπεριφορά (της Τουρκίας) για το θέμα αυτό. Έχουμε εμπλακεί πλήρως διπλωματικά για να επιτύχουμε ένα αποτέλεσμα το οποίο θα προστατεύει αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται στη Συρία, καθώς και εξασφαλίζει ότι αυτοί οι άνθρωποι στη Συρία δεν θα επιτίθενται την Τουρκία. Πιστεύουμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα στη δική του ασφάλεια και είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να το πετύχουμε».

apopseis.com

Tags: slide1
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Αδιανόητο: Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για πυρηνικό πόλεμο στην Ευρώπη
Slider

Αδιανόητο: Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για πυρηνικό πόλεμο στην Ευρώπη

by admin
28 λεπτά ago
Ο Τραμπ δίνει το φίλημα του Ιούδα στο Χριστό!!! καθώς θα κηρύξει μεγάλο πόλεμο με «ψευδή σημαία» στο όνομα του χριστιανισμού κατά του Ιράν ενώ είναι…
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ δίνει το φίλημα του Ιούδα στο Χριστό!!! καθώς θα κηρύξει μεγάλο πόλεμο με «ψευδή σημαία» στο όνομα του χριστιανισμού κατά του Ιράν ενώ είναι…

by admin
41 λεπτά ago
Το Ξυπνητήρι Πλέον Ουρλιάζει ! – Τα Τελευταία Ασφαλή Καταφύγια που θα Απομείνουν μετά την Πυρηνική Καταστροφή
Slider

Το Ξυπνητήρι Πλέον Ουρλιάζει ! – Τα Τελευταία Ασφαλή Καταφύγια που θα Απομείνουν μετά την Πυρηνική Καταστροφή

by admin
7 ώρες ago
Γιατί ο Τραμπ Πάγωσε τα Σχέδια Επίθεσης στο Ιράν; Το Αδιέξοδο Παιχνίδι Απειλών και Διαψεύσεων
Slider

Γιατί ο Τραμπ Πάγωσε τα Σχέδια Επίθεσης στο Ιράν; Το Αδιέξοδο Παιχνίδι Απειλών και Διαψεύσεων

by admin
8 ώρες ago
Next Post
ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΙΑΤ-ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ, ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΙΣ… ΚΑΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΙΑΤ-ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ, ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΙΣ… ΚΑΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

«Ακρωτηριάζουν» την Ελλάδα: Οι Σκοπιανοί κατοχύρωσαν το «μακεδονικός-κή» στον ΟΗΕ!

«Ακρωτηριάζουν» την Ελλάδα: Οι Σκοπιανοί κατοχύρωσαν το «μακεδονικός-κή» στον ΟΗΕ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr