27 Ιουνίου 2025 BIGONE
Στις 25 Ιουνίου 2025, άλλο ένας “βασιλιάς της ρέγγας” (Regalecus glesne), μέλος της οικογένειας των ρεμετέλων των βαθέων υδάτων της θάλασσας, ξεβράστηκε στις ακτές του ● Περού. Αυτά τα σπάνια βαθύψαρα, τα οποία γνωστό είναι γνωστά και «οι Προάγγελοι της Καταστροφής» συνήθως δεν ανεβαίνουν πάνω από τα 500 μέτρα βάθος:
Δεδομένου ότι αυτά τα ψάρια θεωρούνται προάγγελοι μεγάλων σεισμών, στο Περού έχουν αρχίσει ήδη να φοβούνται. Ωστόσο, το πράγμα που βρίσκεται σε εξέλιξη και που πρέπει να φοβόμαστε είναι στην πραγματικότητα κάπως διαφορετικό.
Υπήρχε επίσης μια ανάρτηση από τα ● Κανάρια Νησιά πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά δεν μπορέσαμε να βρούμε αυτό το Tweet πρόχειρα. Αυτό σημαίνει συνολικά ΕΞΙ αναρτήσεις για το το σπάνιο βαθύψαρο, τον βασιλιά της ρέγγας –ψάρι οιωνός, γνωστό ως oarfish – μέσα σε ένα μήνα. Δεν θυμόμαστε ποτέ στο παρελθόν να έχουν ξεβραστεί 6 βαθύψαρο σε έξι διαφορετικές ακτές μέσα σε ένα μήνα.
Ας μην συζητήσουμε το γεγονός ότι δεν δημοσιεύονται όλες οι αναφορές για αυτά αλιεύματα που πιάνονται στα δίχτυα, στο διαδίκτυο, ότι δεν εμφανίζονται όλες οι βασιλικές ρέγγες ─ αυτά τα βαθύψαρα οιωνοί που προαναγγέλλουν μεγάλους σεισμούς ή εκρήξεις ηφαιστείων ─ που ξεβράζονται στην ακτή ─ αυτό νομίζω ότι είναι αρκετά κατανοητό. Απλώς αξιολογούμε τα στατιστικά στοιχεία των ΜΜ ενημέρωσης. Διαπιστώνουμε λοιπόν, ότι υπάρχει μία πρωτοφανής αύξηση 1000%, με τις εμφανίσεις αυτών βαθύψαρων αυτό τον μήνα, γιατί συνήθως υπάρχει μια τέτοια αναφορά που δημοσιεύεται κάθε έναν ή ακόμα και δύο μήνες. Αυτό μας λέει κάτι σημαντικό.
Εκτός αυτού, βέβαια, κάτι μας λένε και οι γεωγραφικές τοποθεσίες στις οποίες βρέθηκαν αυτά τα βαθύψαρα. Έτσι, αν ένα τέτοιο ψάρι αλειευθεί ή ξεβραστεί κοντά στις ακτές της Καλιφόρνιας, όλοι, όπως είναι λογικό, σκέφτονται ότι κάτι μεγάλο θα συμβεί στην Καλιφόρνια. Και αν το ψάρι αλιευθεί από τους βετεράνους μαχητές των Βιετκόνγκ που τώρα χαλαρώνουν στην παραλία, τότε το γεγονός θα χτυπήσει κάπου σε αυτά τα μέρη. Αλλά τώρα φαίνεται, από τις ενδείξεις που έχουμε, ότι θα χτυπήσει παντού ταυτόχρονα.
Δηλαδή, με απλά λόγια, φαίνεται ότι υπάρχει κάποια παγκόσμια λιθοσφαιρική διαδικασία και ότι βρίσκεται ήδη εν εξελίξει μια ταυτόχρονη αναταραχή σε πολλές τεκτονικές πλάκες. Επομένως, το που το λύσαμε. Θα είναι κάποιο παγκόσμιο γεγονός. Τώρα το ερώτημα που τίθεται είναι μόνο το πότε θα συμβεί, αφού οι πλάκες που μοιάζουν με ζώνη έχουν ήδη αποφασίσει κατά κάποιο τρόπο για τη γεωγραφία, οπότε παρακολουθούμε την εξέλιξη των γεγονότων.
ΠΗΓΗ: https://thebigtheone.com
Μετάφραση: ΒΟΡΕΙΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
Σχόλιο Μεταφραστή: Προς ενίσχυση του παραπάνω άρθρου προσθέτω και ένα άρθρο από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης
Αυστραλία: Tο ψάρι «Προάγγελος της καταστροφής» βγήκε ξανά στη στεριά
Οι συχνές θεάσεις του ψαριού που συνδέεται με το ξέσπασμα φυσικών καταστροφών έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Ένα σπάνιο ψάρι, γνωστό ως «Προάγγελος Καταστροφής» μήκους σχεδόν τριών μέτρων έχει ξεβραστεί σε μια παραλία στην Τασμανία.
Το θαλάσσιο πλάσμα ανακαλύφθηκε στο Ocean Beach στη δυτική ακτή του νησιού της Αυστραλίας τη Δευτέρα από μία εκπαιδεύτρια ζώων.
Τα αποπκαλούμενα «κουπιά» συχνά ερμηνεύονται ως κακός οιωνός όταν παρατηρούνται έξω από το φυσικό τους περιβάλλον, που είναι τα βάθη του ωκεανού.
Η γυναίκα μοιράστηκε φωτογραφίες του σπάνιου ευρήματός της στα κοινωνικά δίκτυα και προκάλεσε χαμό σχολίων, καθώς η εμφάνιση του ψαριού στη στεριά, έχει συνδεθεί με την πρόβλεψη καταστροφικών γεγονότων στην ιαπωνική μυθολογία.
«Ο ωκεανός είναι πολύ δυσαρεστημένος με την περιφρόνηση της ανθρωπότητας γι’αυτό», σχολίασε ένας χρήστης.
Ένας άλλος είπε: «Βλέπουμε πολλά από αυτά τα σπάνια ψάρια της Ημέρας της Κρίσεως να ξεβράζονται αυτές τις μέρες, έτσι δεν είναι;».
«Ο κόσμος φαίνεται να τελειώνει πιο συχνά τελευταία», έγραψε ένας τρίτος.
Το Oarfish μπορεί να ξεπεράσει σε μήκος τα 10 μέτρα, ενώ το βάρος του είναι πάνω από 240 κιλά.
Ο θρύλος λέει ότι είναι προάγγελοι σεισμών ή άλλων φυσικών καταστροφών.
Η σπάνια θέαση στην Τασμανία έρχεται μήνες μετά από ένα κουπί που ξεβράστηκε σε μια παραλία στα Κανάρια Νησιά.
Το θαλάσσιο πλάσμα ανακαλύφθηκε στις 10 Φεβρουαρίου στην ακτή της Playa Quemada από λουόμενους και πυροδότησε φόβους στο διαδίκτυο.
Ένα βίντεο του θαλάσσιου πλάσματος έγινε viral στο Instagram, δείχνοντας πώς ένας άνδρας ανεβαίνει στο ασημένιο ψάρι για να το σώσει.
Η παρατήρηση στο ισπανικό νησί ήρθε μόλις λίγες εβδομάδες αφότου ένα παρόμοιο ψάρι πυροδότησε φόβους σε μια παραλία στο Μεξικό.
❗️🇲🇽 – This week, three "Doomsday Fish" were spotted along the coasts of Baja California Sur, Mexico. Known scientifically as oarfish, these creatures can grow up to 36 feet long and weigh over 441 pounds.
The appearance of the oarfish has long been linked to folklore, where… pic.twitter.com/e4pzgmHop2
— 🔥🗞The Informant (@theinformant_x) January 26, 2025
Οι σέρφερ εντόπισαν το πλάσμα στο νότιο άκρο της χερσονήσου Baja California.
Το τεράστιο ψάρι, περίπου όσο μια σανίδα του σερφ, είχε ένα ασημί-μπλε σώμα με ένα εκπληκτικό κόκκινο πτερύγιο να ακολουθεί την πλάτη του, αλλά είχε μια τραυματισμένη ουρά.
ΠΗΓΗ: https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/1654516/afstralia-to-psari-proaggelos-tis-katastrofis-vgike-ksana-sti-steria













