• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home Slider

Παγκόσμια οικονομική κατάρρευση στα επόμενα 5 χρόνια – Βόμβα χρέους θα εκραγεί βάναυσα, βίαια, μη αναστρέψιμα

Τα σενάρια που εξυφαίνονται είναι ζοφερά…

2 έτη ago
in Slider, ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Όλο και πιο γρήγορα αυξάνονται τα χρέη των κρατών σε όλο τον κόσμο – ειδικά στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Εύλογα, οι οικονομολόγοι θεωρούν πιθανή μια παγκόσμια οικονομική…
Σύμφωνα μάλιστα με τη γερμανική Die Welt, τα σενάρια που εξυφαίνονται είναι ζοφερά – και είναι εκ των ων ουκ άνευ η λήψη μέτρων, έστω και αντιδημοφιλών.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, τα τελευταία χρόνια, τα χρέη πολλών χωρών έχουν εκτοξευθεί σε επίπεδα ρεκόρ, και τα ερωτήματα σχετικά με το αν μια κατάρρευση είναι αναπόφευκτη τα επόμενα πέντε χρόνια αυξάνονται.
Το παγκόσμιο χρέος έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες.
Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 226 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022.

Αυτό το χρέος είναι δημόσιο, εταιρικό και ιδιωτικό χρέος – αλλά κυρίως το εθνικό χρέος έχει φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα.
Εάν η βόμβα του χρέους εκραγεί, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές.
Πιθανή επίπτωση θα ήταν να ξεσπάσει μια τεράστια χρηματοπιστωτική κρίση που θα κλόνιζε το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.
Οι τράπεζες θα καθίσταντο αφερέγγυες, τα νομίσματα θα τύγχαναν δραματικής υποτίμησης και οι χώρες θα αναγκάζονταν να λάβουν δραστικά μέτρα λιτότητας για να σταθεροποιήσουν τα οικονομικά τους.
Ένα τέτοιο κραχ δεν θα επηρεάσει μόνο τις χρηματοπιστωτικές αγορές, αλλά και την πραγματική οικονομία.
Η ανεργία θα εκτιναχθεί στα ύψη, οι εταιρείες θα κηρύξουν μαζικά πτωχεύσεις και η κοινωνική ανισότητα θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Μέτρα αποφυγής

Για να αποφευχθεί ένα τέτοιο κραχ, οικονομολόγοι και οικονομολόγοι ζητούν διάφορα μέτρα.
Μια πιθανότητα θα ήταν η εισαγωγή ενός νέου ειδικού ταμείου, όπως προτείνουν ορισμένοι.
Αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση επενδύσεων που απαιτούνται επειγόντως σε υποδομές και, συνεπώς, στην τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, επισημαίνει η Die Welt.
Μια άλλη προσέγγιση θα ήταν η εφαρμογή ολοκληρωμένων μεταρρυθμίσεων στον χρηματοπιστωτικό τομέα για τη διασφάλιση της τραπεζικής σταθερότητας και την ελαχιστοποίηση του κινδύνου αθέτησης υποχρεώσεων.
Η αυστηρότερη ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών αγορών θα μπορούσε επίσης να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου κατάρρευσης του χρέους.
Η EE αντιμετωπίζει ιδιαίτερες προκλήσεις σε ό,τι αφορά αυτή τη συζήτηση.
Δεδομένου του υψηλού εθνικού χρέους και της ευθύνης της ως εκ των μεγαλυτέρων οικονομιών του κόσμου, πρέπει να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.
Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η ΕΕ πρέπει να είναι έτοιμη να παράσχει περισσότερη οικονομική στήριξη στα κράτη μέλη.
Ωστόσο, βρίσκεται αντιμέτωπη με το δίλημμα πώς μπορεί να παράσχει αυτή τη στήριξη χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τη δική της οικονομική σταθερότητα.
Πολλοί την κατηγορούν ότι δεν έλαβε επαρκή μέτρα για την επίλυση του προβλήματος του χρέους μακροπρόθεσμα.
Συμπέρασμα
Σύμφωνα με τη Die Welt, ο κίνδυνος μιας παγκόσμιας κατάρρευσης λόγω χρέους τα επόμενα πέντε χρόνια είναι υπαρκτός και δεν πρέπει να υποτιμηθεί.
Απαιτούνται αποφασιστικά και καλά μελετημένα μέτρα για να αποτραπεί αυτή η κρίση.
Οι πολιτικοί πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνές τους τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο και να βρουν βιώσιμες λύσεις που θα προάγουν την οικονομική ανάπτυξη και θα μειώνουν το βάρος του χρέους.
Η ΕΕ έχει ιδιαίτερη υποχρέωση να εκπληρώσει τον ρόλο της ως οικονομικής κινητήριας δύναμης, διατηρώντας ταυτόχρονα σε τάξη τα δικά της οικονομικά.
Μια ισχυρή και σταθερή οικονομία είναι το κλειδί για την επιτυχή αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος, καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.
φασδφσδασφδα.JPG
www.bankingnews.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΞΕΚΙΝΗΣΕ: Έκοψε την Ντόρα – Μαζική αντίσταση για ταυτότητες!
Slider

ΞΕΚΙΝΗΣΕ: Έκοψε την Ντόρα – Μαζική αντίσταση για ταυτότητες!

by admin
5 ώρες ago
Snyder: 43 Ημέρες Μέχρι την Κατάρρευση: Το Ενεργειακό Σοκ που Θα Ξυπνήσει τον Πλανήτη – Και η Ελλάδα στο Μάτι του Κυκλώνα
ΔΙΕΘΝΗ

Snyder: 43 Ημέρες Μέχρι την Κατάρρευση: Το Ενεργειακό Σοκ που Θα Ξυπνήσει τον Πλανήτη – Και η Ελλάδα στο Μάτι του Κυκλώνα

by admin
5 ώρες ago
Ξεκίνησε – Οι Βρετανοί πρόβαραν επιδρομή χάους στην Αγ. Πετρούπολη με χιλιάδες drones – Ρωσικό μένος: Στάχτη το Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε – Οι Βρετανοί πρόβαραν επιδρομή χάους στην Αγ. Πετρούπολη με χιλιάδες drones – Ρωσικό μένος: Στάχτη το Λονδίνο

by admin
6 ώρες ago
Ο Πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν Κλιμακώνεται Επικίνδυνα – Οι Χούθοι μπαίνουν στο Πόλεμο μέχρι Εσχάτων
Slider

Ο Πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν Κλιμακώνεται Επικίνδυνα – Οι Χούθοι μπαίνουν στο Πόλεμο μέχρι Εσχάτων

by admin
6 ώρες ago
Next Post
Προσκύνημα στο μοναστήρι του Αγίου Παϊσίου

Προσκύνημα στο μοναστήρι του Αγίου Παϊσίου

Διονύσης Μακρής : Μας θεωρούν κορόιδα και μας ληστεύουν!

Διονύσης Μακρής : Μας θεωρούν κορόιδα και μας ληστεύουν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr