• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 1 Αυγούστου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Χρήστος Μαντζιάρης : Πολυεθνική εταιρεία παιχνιδιών έφτιαξε συλλογή από φιγούρες ΛΟΑΤΚΙ

5 έτη ago
in ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης

Τον περασμένο Ιούνιο, η πασίγνωστη για τα τουβλάκια της, πολυεθνική εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών LEGO έδωσε στην κυκλοφορία μια συλλογή από πολύχρωμα ειδώλια (η υπέροχη ελληνική λέξη «ειδώλιο» αντικαταστάθηκε από την κακόηχη ξένη λέξη «φιγούρα») για να γιορτάσει μαζί με τους ΛΟΑΤΚΙ· διότι ο Ιούνιος έχει καθιερωθεί ως μήνας των ΛΟΑΤΚΙ.

Η συσκευασία – συλλογή περιλαμβάνει 11 μονόχρωμες φιγούρες, που αποτελούνται από 346 κομμάτια, με βάση τα χρώματα του ουράνιου τόξου, το οποίο είναι σύμβολο των ΛΟΑΤΚΙ και της «Νέας Εποχής». Κάθε φιγούρα έχει το δικό της μοναδικό χρώμα και χτένισμα και είναι χωρίς χαρακτηριστικά προσώπου. Αντί για πρόσωπο υπάρχει μια επίπεδη επιφάνεια στην οποία ο καθένας μπορεί να φανταστεί τον οποιοδήποτε. Τα χρώματα των λωρίδων του ουράνιου τόξου επιλέχθηκαν σύμφωνα με τη σημαία του ουράνιου τόξου της κίνησης LGBTQ+, μαζί με απαλές μπλε, λευκές και ροζ αποχρώσεις που συμβολίζουν την κοινότητα των τρανσέξουαλ. Ο σχεδιαστής πρόσθεσε το μαύρο και το καφέ για να επισημάνει την ποικιλία των τόνων του δέρματος στην κοινότητα LGBTQ+. Η συλλογή αυτή ονομάζεται «Ο καθένας είναι υπέροχος».

Στην εφημερίδα Sun δημοσιεύεται και η δήλωση του σχεδιαστού των ειδωλίων αυτών, Matthew Ashton, ο οποίος μεταξύ άλλων λέει ότι: «Ο καθένας είναι μοναδικός, και με λίγη περισσότερη αγάπη, αποδοχή και κατανόηση στον κόσμο, όλοι μπορούμε να νιώσουμε πιο ελεύθεροι για να είμαστε ο πραγματικός ΥΠΕΡΟΧΟΣ εαυτός μας! Αυτό το μοντέλο δείχνει ότι νοιαζόμαστε και ότι πιστεύουμε πραγματικά ότι «Ο καθένας είναι υπέροχος»!».

Η εφημερίδα Guardian έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Αναφέρει ότι όλες οι φιγούρες, εκτός από μία, δεν έχουν συγκεκριμένο φύλο, καθώς έχουν σχεδιαστεί για να «εκφράζουν την ατομικότητα ενώ παραμένουν ασαφείς». Το ροζ ειδώλιο είναι «μια σαφής αναφορά σε όλα τα τραβεστί».

Ο Matthew Ashton στον προσωπικό του λογαριασμό στο Lego Instagram δήλωσε ότι: «Αυτό το προϊόν είναι κάτι ιδιαίτερο για την εταιρεία μας, επειδή έχει σχεδιαστεί για να τιμήσει την ποικιλομορφία των θαυμαστών μας και των μελών της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ. Έχουμε συμπεριλάβει όλα τα χρώματα της σημαίας του ουράνιου τόξου στο σετ και κάναμε το σχέδιο απλό και ελκυστικό για όλους για να το επιδεικνύουν με υπερηφάνεια στο σπίτι τους. Δημιουργήσαμε αυτό το σετ για να συμπεριλάβουμε όλους σε αυτό, ανεξάρτητα από το πόσο νέοι ή μεγάλοι είναι, και το φύλο τους».

Παραδέχτηκε επίσης ότι και ο ίδιος ανήκει στο LGBTQ+ και πέρασε μια δύσκολη παιδική ηλικία: «Μου είπαν τι να παίξω, πώς να περπατήσω, τι να πω, τι να φορέσω. Σαν να με λένε όλοι γύρω μου ότι έκανα λάθος. Ως παιδί, θα ήθελα να κοιτάξω τον κόσμο και να σκεφτώ: «Όλα θα πάνε καλά, υπάρχει μια θέση για μένα σε αυτόν τον κόσμο».

Αυτά στην Δύση. Σε κάποιες άλλες γωνιές του κόσμου, σε χώρες που παραμελήθηκαν από τους εξουσιαστές και παραμένουν παρηκμασμένες και πτωχές, σε χώρες που η εκεί προπαγάνδα δεν έχει καμία σχέση με την Δυτική προπαγάνδα, σε χώρες που μας στέλνουν πολλούς μετανάστες, στις χώρες αυτές τα παιδιά μεγαλώνουν τελείως διαφορετικά όπως μαρτυρούν φωτογραφίες που δημοσιεύουν οι ίδιοι οι γονείς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και δυο εξ αυτών δημοσιεύονται ως παραδείγματα.

Ας αντλήσουμε γνώση από την Ιστορία. Ποια ήταν τα ήθη και η κατάληξη της Συβάρεως και του Κρότωνος. Τι έπαθαν οι τρυφηλοί Συβαρίτες από τους ρεαλιστές Κρωτονιάτες. Τα ιστορικά παραδείγματα μας δείχνουν το μέλλον μας.

Χρήστος Μαντζιάρης

Tags: slide
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (31/7/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (31/7/2026)

by admin
3 ώρες ago
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (30/7/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (30/7/2026)

by admin
1 ημέρα ago
Π. Σιδέρη: Η Ελλάδα σήμερα, εν μέσω του “τρα λαλα των μπάνιων του λαού” παραδίδει άνευ όρων στους αγαπούληδες ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά, το αγαθό του νερού…στην υγεία μας!
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Π. Σιδέρη: Η Ελλάδα σήμερα, εν μέσω του “τρα λαλα των μπάνιων του λαού” παραδίδει άνευ όρων στους αγαπούληδες ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά, το αγαθό του νερού…στην υγεία μας!

by admin
1 ημέρα ago
Δημήτριος Νικ. Δασκαλάκης: Τεχνητή Νοημοσύνη και Τεχνολογικός Ολοκληρωτισμός: Βίοι Παράλληλοι
Slider

Δημήτριος Νικ. Δασκαλάκης: Τεχνητή Νοημοσύνη και Τεχνολογικός Ολοκληρωτισμός: Βίοι Παράλληλοι

by admin
2 ημέρες ago
Next Post

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Α : ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ Ο ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΜΕΝΟΣ;

GEWKWN : ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ 28/7/2021

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr