ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

13 ΠΟΛΕΜΙΚΑ & ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΑ Μπήκαν οι ρωσικοί Στόλοι από το Γιβραλτάρ στην Μεσόγειο – Πλέουν πάση δυνάμει

ΔΙΕΘΝΗ. - 7 Ιαν 2013 - 20:17
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Mία πρωτοφανούς, για τα ρωσικά δεδομένα μετά το 1990, ισχύος αρμάδα πλέει αυτή την στιγμή στην Μεσόγειο, με τα πλοία των Στόλων της Βόρειας Θάλασσας και της Βαλτικής να έχουν περάσει ή να περνάνε τα στενά του Γιβραλτάρ αυτή την στιγμή. Η ομάδα των πλοίων του Στόλου της Βαλτικής
πέρασε τα Στενά και πλέει “πάση δυνάμει” προς την Ανατολική Μεσόγειο.

Αποτελείται από μία φρεγάτα («Γιαροσλάβ Μούντρι»), τα μεγάλα αποβατικά πλοία «Καλίνινγκραντ» και «Αλεξάντρ Σαμπάλιν» και ένα ακόμα αποβατικό σκάφος. Μάλιστα τα δύο από τα τρία αποβατικά έχουν εκδηλώσει πρόθεση εισόδου στην Μαύρη Θάλασσα. Τώρα γιατί συμβαίνει αυτό, παραμένει μυστήριο. Πιθανόν να φορτώσουν άνδρες και οχήματα αφού είναι μάλλον απίθανο να έρχονται με πλήρη φόρτο μάχης από την Βαλτική.

Στην πορεία πίσω τους διαπλέουν το Γιβραλτάρ, ένα αντιτορπιλικό, το σωστικό ρυμουλκό σκάφος SB-921, το δεξαμενόπλοιο «Λένα» κλπ.

Το σκάφος ηλεκτρονικού πολέμου Azov, έφυγε από την Α.Μεσόγειο και βρίσκεται ήδη στο Αιγαίο. Αύριο πρόκειται να εισέλθει στα Στενά ή τουλάχιστον από την ενημέρωση έχει δώσεις στις τουρκικές αρχές, όπως υποχρεούται να πράξει. Μαζί του και το αρματαγωγό Ν. FILCHENKOV, (Νο 152) κλάσης Alligator, το οποίο μπήκε στο Αιγαίο και περιπολούσε αρκετές ημέρες.

Ήταν από την πρώτη ομάδα που επρόκειτο να μπει με το καταδρομικό Moskva, τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά για άγνωστους λόγους αυτό δεν συνέβη. H φρεγάτα PYTILIVIY (Νο 808) κλάσης KRIVAK εισέρχεται και αυτή στο Αιγαίο, μαζί με ένα ααρματαγωγό με ημερομηνίες εισόδου 9 και 13 Ιανουαρίου, αντίστοιχα.

Επίσης το αρματαγωγό NOVOCHERKASS, έδωσε επιστροφή στην Μαύρη Θάλασσα στις 12 με 13 Ιανουαρίου. Το αντιτορπιλικό Smetliviy θα παραμείνει στο Αιγαίο, ενώ πλέον μπαίνουν στο Αιγαίο μια φρεγάτα και ένα αντιτορπιλικό από τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Όταν ολοκληρωθούν αυτές οι μετακινήσεις η ομάδα μάχης του MOskva στην ευρύτερη περιοχή Αιγαίου και Α.Μεσογείου θα αριθμεί 2 αντιτορπιλικά και 2 φρεγάτες. Βλέπουμε δηλαδή ότι η Ρωσία ενισχύει τις μονάδες μάχης και σίγουρα έχει συγκεντρώσει έναν μεγάλο στόλο αποβατικών. Έπονται και οι μονάδες του Στόλου του Ειρηνικού, στις οποίες επίσης θα περιλαμβάνονται πλοία μάχης.

Είναι μια ιδιαίτερα ισχυρή αρμάδα, όχι τόσο για εκτέλεση αποστολών επιφανείας-επιφανείας, όσο για α/α αγώνα, ανρυποβρυχιακή κάλυψη και κυρίως αποβατικές επιχειρήσεις. Πραγματικά, είναι να διερωτάται κανείς, τι πρόκειται να ακολουθήσει στην Συρία και συγκεντρώνονται σε τέτοια απόσταση από τις βάσεις τους τόσο πολλές ρωσικές ναυτικές μονάδες…

Ας δούμε και έναν σχετικό πίνακα στον οποίο κάναμε μια προσπάθεια να βάλουμε σε μία τάξη τις συνεχείς κινήσεις των ρωσικών Στόλων:

ΟΜΑΔΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΓΕΡΙΑΣ:

1 Φ/Γ και 3 Α/Γ εκ των οποίων τα 2 έχουν δηλώσει είσοδο στα Στενά την 10 Ιαν 13

ΟΜΑΔΑ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ:

1 Α/Τ, 1 Π/Φ και 1 Βοηθητικό

ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ:

Α/Γ AZOV (Δήλωσε είσοδο στα Στενά 8 Ιαν 13)

Α/Γ Ν. FILCHENKOV (Δήλωσε είσοδο στα Στενά 8 Ιαν 13)

Α/Τ SMETLIVYY

ΟΜΑΔΑ ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ:

Α/Γ NOVOCHERKASSK (Δήλωσε είσοδο στα Στενά 12 Ιαν 13). To καταδρομικό Μοskva παραμένει ανοικτά της Συρίας.

ΟΜΑΔΑ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ:

1 Φ/Γ που δήλωσε είσοδο στο Αιγαίο από τα Στενά 10 Ιαν 13 και 1 Α/Γ που δήλωσε είσοδο στο Αιγαίο από τα Στενά 9 Ιαν 13.

ΠΗΓΗ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr