• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Διαβάστε πώς οι γερμανικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας εξαπατούν πρόσφυγες – Γερμαναράδες απατεώνες!

9 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Η κακή γνώση της γλώσσας και οι διαφορές στην καθημερινότητα οδηγούν πολλούς πρόσφυγες σε παγίδες στη Γερμανία.

Ενώσεις καταναλωτών προσφέρονται να βοηθήσουν, δίνουν μαθήματα και εφιστούν την προσοχή.

Ο Αχμέτ ήρθε στη Γερμανία το 2014 από τη Συρία.

Ήταν από τους πρώτους που αναζήτησαν ένα καλύτερο αύριο στην Ευρώπη.

Αμέσως μετά χιλιάδες ακολούθησαν την τύχη του για να προστατευτούν από τον πόλεμο.

Ο 28χρονος πρόσφυγας κατάλαβε ότι θα πρέπει να μάθει γερμανικά.

Οι ικανότητες που απέκτησε ως φοιτητής επιστημών επικοινωνίας στην πόλη Χομς, τον βοήθησαν να βρει δουλειά στην διοίκηση της πόλης της Βόννης.

Όπως κι άλλοι πολλοί που αναζήτησαν άσυλο στη Γερμανία, «θαμπώθηκε» από τις ατέλειωτες ευκαιρίες που του πρόσφεραν εταιρίες telemarketing ή εταιρίες κινητής τηλεφωνίας με φτηνά συμβόλαια.

Παγίδες στα κινητά

Για καλή του τύχη δεν έπεσε σε παγίδα.

«Πλήρωνα πάντα ολόκληρο το ποσό όταν αγόραζα το κινητό μου», λέει. «Δεν μου άρεσαν τα συμβόλαια».

Την τύχη του όμως δεν είχαν όλοι οι πρόσφυγες.

Ο Αχμέτ διηγείται την περίπτωση ενός φίλου του που τον συνόδευσε σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών για να του μεταφράζει.

Και διαπίστωσε ότι είχε υπογράψει ένα συμβόλαιο χωρίς να το θέλει, ύψους 400 ευρώ.

«Έπρεπε να καταβάλει όλο το ποσό για να μπορέσει να κάνει χρήση του κινητού του», λέει.

Η περίπτωσή του δεν είναι μοναδική στη Γερμανία, υποστηρίζει η Πέτρα Μάιερ από το τα κεντρικά γραφεία της Ένωσης Καταναλωτών Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Τα περισσότερα συμβόλαια τηλεφώνων έχουν τρίμηνη προθεσμία καταγγελίας τους, «τέτοιες τακτικές που για μας στη Γερμανία μας φαίνονται συνηθισμένες, είναι άγνωστες σε χώρες από τις οποίες προέρχονται οι πρόσφυγες, κι αυτό οδηγεί σε οικονομικά προβλήματα».

Κι όταν κάποιος δεν πληρώνει τις οφειλές του εγκαίρως, είναι δύσκολο στη συνέχεια πχ. να νοικιάσει σπίτι, γιατί δεν μπορεί να προσκομίσει στον μελλοντικό σπιτονοικοκύρη βεβαίωση ότι δεν έχει χρέη.

Η Πέτρα Μάιερ περιγράφει πόσο μοιραίες συνέπειες μπορεί να έχουν ορισμένα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας.

«Πολλά προσελκύουν πελάτες με προσφορές που συνδέονται με τη συσκευή, για παράδειγμα η συσκευή είναι δωρεάν, αλλά το συμβόλαιο ισχύει για δύο χρόνια. Ο χρήστης πρέπει να πληρώνει αναγκαστικά για ολόκληρο το διάστημα. Ορισμένοι υπογράφουν πολλά τέτοια συμβόλαια χωρίς να προσέξουν τους όρους, γιατί σε άλλες χώρες οι προπληρωμένες κάρτες prepaid είναι ο κανόνας».

Το μπέρδεμα οφείλεται στο ότι οι πελάτες δεν καταλαβαίνουν τι γράφουν τα συμβόλαια.

Αν και η Πέτρα Μάιερ πιστεύει ότι ορισμένες εταιρείες εκμεταλλεύονται το ότι οι καταναλωτής δεν μιλά γερμανικά.

Γι’ αυτό και αποφάσισε να ασχοληθεί με την προστασία του καταναλωτή πρόσφυγα για να τον προστατεύσει να μην πέσει στην παγίδα.

Μαθήματα καταναλωτικής συμπεριφοράς

Αλλά και ο Τάρεκ, φοιτητής φωτογραφίας, κατάφερε να προσπεράσει με επιτυχία τις καταναλωτικές παγίδες.

Πριν τρεις μήνες πήρε ένα τηλεφώνημα που του προκάλεσε σοκ.

Μια γυναικεία φωνή του έλεγε ότι έπρεπε να πληρώσει λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος επί τη βάσει συμβολαίου που ποτέ δεν υπέγραψε, γιατί ζούσε μαζί με άλλους φοιτητές στο ίδιο σπίτι.

Για τέτοιες και άλλες περιπτώσεις απατεώνων η Μάιερ προσφέρει ειδικά μαθήματα για να βοηθήσει πρόσφυγες από παγίδες εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρικού ρεύματος ή γυμναστηρίων.

«Πηγαίνουμε στα μαθήματα γλώσσας και ενσωμάτωσης και μιλάμε γι’ αυτά τα θέματα. Ενημερώνουμε για τις τιμές ηλεκτρικού στη Γερμανία και ποιοι πάροχοι είναι πιο φτηνοί. Ή πως δουλεύει η θέρμανση. Τα στάνταρ είναι διαφορετικά, όπως και οι καιρικές συνθήκες. Επ΄ αυτού τους λέμε ότι δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να αφήνουν τα παράθυρα ανοιχτά συνεχώς όταν δουλεύει η θέρμανση. Τους κάνουμε σαφές ότι το κόστος είναι μεγάλο».

Οι πρόσφυγες ανταποκρίνονται θετικά στα μαθήματα. Πολλοί θέλουν να καταλάβουν πως δουλεύει η αγορά. «Πολλοί πέφτουν από τα σύννεφα και δεν καταλαβαίνουν γιατί θα πρέπει να πληρώνουν σύνδεση επί δύο χρόνια, όταν δεν χρησιμοποιούν το κινητό τους. Τελικά μετά την ενημέρωση αντιλαμβάνονται ότι στη Γερμανία υπάρχουν άλλες νόρμες και είναι ευγνώμονες».

ΠΗΓΗ

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Συναγερμός στο Κίεβο από φήμες για πραξικόπημα κατά Zelensky με χτύπημα σε υπόγειο καταφύγιο – Medvedev: Τέλος οι κανόνες
Slider

Συναγερμός στο Κίεβο από φήμες για πραξικόπημα κατά Zelensky με χτύπημα σε υπόγειο καταφύγιο – Medvedev: Τέλος οι κανόνες

by admin
3 ώρες ago
Η Ανθρωπότητα κρατά την Ανάσα της… Πάμε για Μετωπική Πυρηνική – Το Κρεμλίνο Προειδοποιεί ότι Επίκειται μια «Καταστροφική Απάντηση» …
Slider

Η Ανθρωπότητα κρατά την Ανάσα της… Πάμε για Μετωπική Πυρηνική – Το Κρεμλίνο Προειδοποιεί ότι Επίκειται μια «Καταστροφική Απάντηση» …

by admin
4 ώρες ago
Άνταμς: Η ειρήνη πέθανε – Το Ισραήλ σαμποτάρει τα πάντα, το Ιράν κλείνει τα Στενά, η παγκόσμια κατάρρευση έρχεται
Slider

Άνταμς: Η ειρήνη πέθανε – Το Ισραήλ σαμποτάρει τα πάντα, το Ιράν κλείνει τα Στενά, η παγκόσμια κατάρρευση έρχεται

by admin
5 ώρες ago
Ο Κόσμος Εκτροχιάζεται… Οι Ουκρανοί Διέσχισαν τον Ρουβίκωνα – Προ των θυρών Ρωσικό Τελεσίγραφο & μετά Χρήση Πυρηνικών
Slider

Ο Κόσμος Εκτροχιάζεται… Οι Ουκρανοί Διέσχισαν τον Ρουβίκωνα – Προ των θυρών Ρωσικό Τελεσίγραφο & μετά Χρήση Πυρηνικών

by admin
9 ώρες ago
Next Post
Η Τουρκία επισπεύδει την αγορά πλωτής πλατφόρμας μεγάλου βάθους για την Ανατολική Μεσόγειο

Η Τουρκία επισπεύδει την αγορά πλωτής πλατφόρμας μεγάλου βάθους για την Ανατολική Μεσόγειο

Το ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Αποκαλύπτεται…. «SUPERSTATE»

Το ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Αποκαλύπτεται…. «SUPERSTATE»

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr