ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

BAS_4 : Κύριε Μαστιχιάδη, σας ευχαριστώ πολύ ΑΛΛΑ…

BAS_4. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 15 Νοέ 2022 - 20:58

Κύριε Μαστιχιάδη μου,

σας ευχαριστώ πολύ για την ευγενέστατη απάντησή σας (www.triklopodia.gr/η-απάντηση-του-κυρίου-μαστιχιάδη-στον-ba/ ) και τα καλά σας λόγια προς το πρόσωπό μου. Είναι γεγονός ότι οι όλες σας παρουσιάσεις αποπνέουν ένα ευγενές και ελληνοπρεπές ήθος.

Όμως κύριε Μαστιχιάδη έχω συγκεκριμένες αντιρρήσεις, που θα προσπαθήσω να εκθέσω όσο συνοπτικότερα, διότι ο χώρος δεν ενδείκνυται για εκτενείς αναλύσεις (το γράφω γενικά για τη φύση των παρόμοιων διαδικτυακών χώρων και καθόλου σαν μομφή προς τον συγκεκριμένο χώρο).

► Σχετικά με την γλώσσα, θυμίζω ότι ο μέγιστος στρατηλάτης όλων των εποχών, ο Έλληνας εκ Μακεδονίας Μέγας Αλέξανδρος (δεν γράφω Έλληνας Μακεδόνας, μην παρερμηνεύσουν κάποιοι ότι υπάρχουν και μη Έλληνες Μακεδόνες- Έλλην εκ Μακεδονίας όπως Έλλην εξ Αθηνών ή εκ Σπάρτης) διέδωσε τον μοναδικό πολιτισμό των Ελλήνων στον τότε γνωστό κόσμο ΑΛΛΑ ουδεμία νόθευση ή εισαγωγή ξένων λέξεων δεν κατέγραψε τότε η Ελληνική γλωσσολογία. Το ανώτερο αν νοθευτεί με το κατώτερο απλά αποποιείται την υπεροχή του. Ο Έλληνας ανέδειξε το χοϊκό πλάσμα σε άνω θρώσκωντα (~άνθρωπος). Ο Έλληνας κοίταξε προς τα κάτω μόνο από έμπρακτον ενδιαφέρον προς τους λοιπούς και μετά προς τα άνω, προς τον στόχο. Δεν είναι τυχαίο που οι φράγκοι χρησιμοποιούν σαν προσδιοριστικό της “ράτσας” τους το human (από το χώμα, απ’όπου και το Panhuman) ενώ ο Έλληνας υψιπετεί και ΑΝΩ-ΘΡΩΣΚΕΙ, για να αναδείξει τον στόχον του ΑΝΘΡΩΠΟΥ!

Άλλωστε η Ελληνική γλώσσα θεωρείται η μόνη εννοιολογική γλώσσα, γι αυτό ο Τριαδικός Θεός την παραχώρησε, όπως ανέφερα στο προηγούμενο άρθρο, σαν “προγεφύρωμα” των “άρρητων” ρημάτων Του, για την ενανθρώπιση του Λόγου Του. Ενδεικτικά αναφέρω, το πρόβλημα της δυτικής Χριστιανικής θεολογίας ξεκίνησε πολύ πριν το σχίσμα, διότι η λατινική γλώσσα δεν μπορούσε να αποδώσει τα υψηλά νοήματα, αντίθετα με την Ελληνική, εργαλείο της ανατολικής Ορθόδοξης θεολογίας. Παραθέτω όμως κάτι ακόμα συγκλονιστικότερο, ανάμεσα στις παρακαταθήκες του Σέρβου ηγεμόνα Στέφανου Νεμάνια προς τον γιό του, την σχετική με την γλώσσα :

«Πρόσεξε, αγαπητό μου τέκνο, τη γλώσσα όπως την πατρίδα σου. Μια λέξη μπορεί να χαθεί, όπως μια πόλη, όπως η χώρα, όπως η ψυχή. Τι γίνεται όμως όταν ο λαός χάνει τη γλώσσα, τη χώρα, την ψυχή του; Μην πιάνεις ξένη λέξη στο στόμα σου. Αν πιάσεις ξένη λέξη στο στόμα σου, να ξέρεις ότι δεν την κατέκτησες, αλλά ότι αποξενώθηκες από τον εαυτό σου. Καλύτερα είναι για σένα να χάσεις τη μεγαλύτερη και την ισχυρότερη πόλη της χώρας σου, παρά την πιο μικρή και την πιο άγνωστη λέξη της γλώσσας σου. Οι χώρες και τα κράτη δεν κατακτιώνται μόνο με τα σπαθιά, αλλά και με τις γλώσσες. Να ξέρεις ότι ο εχθρός σ’ έχει τόσο περισσότερο κυριεύσει και κατακτήσει, όσο σου έχει σβήσει τις λέξεις και τις έχει εξαφανίσει. Ένας λαός που έχει χάσει τις λέξεις του παύει να είναι λαός.»

(https://tetradiamagazine.gr/2013/issue62-63/nemanjastephan/539/ )

ΑΥΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΝ ΥΠΟΨΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΟΥ (υπό εξαφάνιση) !!!

► Αναφορικά με τα αναφερόμενά σας “ΑΙ ΕΠΟΥΡΑΝΙΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ”, σας βεβαιώνω ότι για μας τους Έλληνες έπαψαν να ΜΗΝ έχουν όνομα πριν 2000 χρόνια, όταν ο Απόστολος των Εθνών Παύλος παρουσίασε τον άγνωστο θεό στον Άρειο Πάγο. Οι επουράνιες δυνάμεις είναι οι Άγγελοι, η Παναγία μας είναι η Θεοτόκος και ο Χριστός δεν είναι απλά επουράνια δύναμις αλλά ο Πανταχού Παρών και Παντοκράτορας. ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ, συνιστώ να μην επικαλεστεί κανείς ανώνυμες επουράνιες δυνάμεις, μην βγουν οι παρδαλές υποχθόνιες δυνάμεις του αντικείμενου και τον “αρπάξουν”. Μεγάλος κίνδυνος! Ο Χριστός μας, η Παναγία μας, οι Άγγελοί μας αλλά και οι από μας Άγιοι έχουν όνομα και με αυτό τους επικαλούμαστε. «Επικαλείσθε το όνομα το Άγιον Αυτού» προτρέπει η Εκκλησία. Είναι συγκεκριμένος και αυτοονοματισμένος ο Χριστός και μας προτρέπει πως να Τον γνωρίσουμε : «ἐρευνᾶτε τὰς γραφάς, ὅτι ὑμεῖς δοκεῖτε ἐν αὐταῖς ζωὴν αἰώνιον ἔχειν· καὶ ἐκεῖναί εἰσιν αἱ μαρτυροῦσαι περὶ ἐμοῦ» (Ιω.ε’39).

Σας αναφέρω το εξής περί της συγκεκριμενικότητας του Θεού : αν ο στρατός χρησιμοποιεί πυροβόλα των 120 χιλιοστών, θα χρησιμοποιήσει βλήματα 120 χιλιοστών και όχι των 100 ή των 70 ή των 50 χιλιοστών, πολύ δε περισσότερο των 140 ή 200 χιλιοστών. Έτσι και ο Θεός. Για να έχουμε τον Πανανθρώπινο Θεό καλούμε Αυτόν που “έπλασε” τον άνθρωπο. Πάντα απευθυνόμαστε στον Δημιουργό-κατασκευαστή και στις κατά τόπους “εξουσιοδοτημένες αντιπροσωπείες” Του κι όχι σε Αλλάχ, Βραχμαπούτρες ή Σάη Μάπες, γιατί μόνον ο Χριστός μας έχει βοηθήσει και κρατήσει αιώνες τώρα, όπως μας δίδαξαν οι “άγιοι” αγωνιστές του 1821.

Δείτε ένα από τα πάμπολλα παραδείγματα έναν στρατιωτικά προστατευθέντα αξιωματικό του τιμημένου Ελληνικού στρατού, να αναφέρει γεγονός καταγεγραμένο στα αρχεία του Γενικού Επιτελείου Στρατού >

https://www.brighteon.com/56638f2d-6021-43e8-ab27-a627d6524667

Πιθανόν να τραγουδούσε/έψελνε αυτό το τραγούδι/προσευχή της μεγάλης Ελληνίδας Βέμπο >

https://www.brighteon.com/d284cd7d-480b-4f13-a740-b926731e226d

Μελετήστε τους στίχους : (από www.triklopodia.gr/bas_4-28η-οκτωβρίου-1940-2021/ )

«Νίκη νὰ δώσεις στὰ παιδιά μας ποὺ γιὰ τὴ λευτεριά μας κεῖ πάνω πολεμοῦν.

Νίκη στοὺς Ἕλληνες νὰ φέρεις γιατὶ καλὰ ἐσὺ ξέρεις γιὰ ποιὸν σκοπὸ ὁρμοῦν.

Νίκη ζητᾶμε ἀπὸ σένα μὲ μάτια δακρυσμένα μ’ ὅλη μας τὴν καρδιὰ

φέρε μας τῆς Νίκης τὰ κλαδιά, ὤ! μητέρα Παναγιά»
Ω! ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ, έλεγε και ο Κολοκοτρώνης και ο Μακρυγιάννης και ο Καραϊσκάκης, που της αφιέρωνε ασημένια πουκάμισα γιατί τον γιάτρευε και ο Κανάρης, που μόλις λάμβανε τα παράσημα έσπευδε να τα αποδώσει στην Παναγιά κι όχι σε μια αόριστη επουράνια δύναμη και όλοι οι ενδοξώτατοι αγωνιστές του 1821 και μετά.

Κύριε Μαστιχιάδη μου,

δεν είμαι παπαδοπαίδι, δεν πέρασα ουτε καν έξω από κατηχητικό, δεν είμαι παπάς ή μοναχός, δεν σπούδασα Θεολογία ή κλασσικές επιστήμες αλλά πολυτεχνειακές. Ένοιωσα όμως δέος μπροστά σε “αγράμματα ανθρωπάκια” σαν τους αγωνιστές του 1821, ανθρώπους τραχείς, άξεστους, σκληρούς μαχητές, που μας παρέδωσαν αυτόν τον δοκιμασμένο πλούτο της πραγματικής υπερκόσμιας δύναμης. Σιγά-σιγά το δέος μετατράπηκε σε ντροπή, ανυπόφορη ντροπή, εμένα του κοσμικά μορφωμένου να μου βάζουν τα γυαλιά οι “καραγράμματοι” και προτρέπω τον κόσμο να μελετήσει την πραγματική Ιστορία του κόσμου και ειδικά του τόπου μας. Διαβάστε την ομιλία του “αγράμματου” Γέρου του Μωριά στην Πνύκα, που τότε φοιτούσε στο δημοτικό για να μάθει τα κοσμικά γράμματα. Σαν να την υπαγόρευσε το Άγιον Πνεύμα : https://www.sansimera.gr/articles/565

Η εμμονή των Ελλήνων να στέκονται στις προχριστιανικές δόξες και να αποφεύγουν να ερευνήσουν τα αίτια του ξεπεσμού στα τέλη της Ελληνιστικής περιόδου, δεν βοηθά γιατί ο παθώς δεν γίνεται μαθώς. Ο Έλληνας στάθηκε πάλι στα πόδια του, αιώνες μετά, με την κλήση του δι ΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΓΕΝΕΤΟ, του Ιησού Χριστού όταν τον κάλεσε και του εμπιστεύτηκε τον Ευαγγελισμόν της ανθρωπότητας («Ἐλήλυθεν ἡ ὥρα ἵνα δοξασθῇ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου» Ιω.ιβ’23 χωρίς τις λοιπές κυκλοφορούσες “σάλτσες” www.triklopodia.gr/bas_4-μόνη-γάρ-η-ελλάς-αψευδώς-ανθρωπογονε/ ).

Ο Περικλής Γιαννόπουλος, αυτός που μεταξύ άλλων έχει αποκληθεί «ὁ ἐξοχώτερος τῶν νέων Ἑλλήνων», «ὁ μεγαλείτερος, ὁ εὐγλωττότερος καὶ ὁ φωτεινότερος ἀπόστολος τοῦ κατὰ φύσιν ἑλληνικοῦ ζῆν», «ἅγιος τῆς ἑλληνικῆς νεολαίας», «ἀηδόνι τῆς ἑλληνικῆς γῆς», «μάγος τῆς ἑλληνικῆς γλώσσας», αυτός που υπήρξε μέντορας του Παύλου Μελά, του Ίωνα Δραγούμη και της γενιάς που διπλασίασε την Ελλάδα την δεκαετία 1904-1913 (αν και δεν δικαίωσε το ορθόδοξό του φρόνημα αυτοκτονώντας) είχε γράψει : «η μεγαλυτέρα και σπουδαιοτέρα εποχὴ του παρελθόντος μας, η Βυζαντινή, το Κλειδὶ προς νόησιν της αρχαίας, προς νόησιν της τωρινής Ελλάδος, προς νόησιν Ελληνισμού και Έλληνος, το είχε βυθίσει η Ευρώπη εις απύθμενον βάθος βορβόρου».

Αλλά Ρωμανία (κι όχι Βυζάντιο) ίσον Χριστός, ίσον Δύναμη, που έδινε π.χ. την δυνατότητα σε έναν μεγάλο θεοσεβή αυτοκράτορα, τον Βασίλειο Β’ τον Μακεδόνα, να διασχίζει αμέριμνος μόνος με τη φρουρά του όλη την Ελλάδα, ώστε να προσκυνήσει και να αποδώσει τιμές στην Παναγία την Αθηναιώτισσα (~Παρθενώνας) χωρίς να φοβάται βαρβάρους κι εχθρούς. Αυτό που αιώνες μετά πρωτοείπε ερχόμενος ο μέγιστος Κυβερνήτης των Ελλήνων Ιωάννης Καποδίστριας :

«ΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ’ΗΜΩΝ, ΤΙΣ ΚΑΘ’ΗΜΩΝ;»

Κύριε Μαστιχιάδη μου,

όπως μας δίδαξε ο μέγας Έλληνας Άγιος του 20ου αιώνα, ο Άγιος Νεκτάριος :

«ὁ Ἕλλην ἐγεννήθη κατὰ Θείαν Πρόνοιαν διδάσκαλος τῆς ἀνθρωπότητος· τοῦτο τὸ ἔργον ἐκληρώθη αὐτῷ· αὕτη ἦν ἡ ἀποστολὴ αὐτοῦ· αὕτη ἡ κλῆσις αὐτοῦ ἐν τοῖς ἔθνεσιν».

Αὐτὴ ἦταν ἡ ἀποστολὴ τοῦ Ἕλληνα καὶ προτοῦ ἀκόμη γνωρίσει τὸ Χριστιανισμό.

Πολὺ περισσότερο ἀφότου τὸν γνώρισε, ὅποτε ὁ Ἕλληνας, παρατηρεῖ ὁ Ἅγιος, βρῆκε σ᾿ αὐτὸν τὸ τέλειο, τὸ ἰδανικό, βρῆκε στὸ Χριστιανισμὸ ὅ,τι ὁ ἴδιος ποθοῦσε νὰ μάθει καὶ ἀναζητοῦσε νὰ βρεῖ.

Ὁ Χριστιανισμὸς ἔγινε ὁ διερμηνέας τῶν αἰσθημάτων τοῦ Έλληνα, γιατί στον Χριστό βρήκε αγάπη και συγχώρηση, σε αντίθεση με τον Δία, που όπως ο Όμηρος αναφέρει δεν ήθελε να ασχολείται με τους ανθρώπους και τα λάθη τους από τα οποία πεθαίνουν. Γι αυτό ο Έλληνας εγκολπώθηκε τον Χριστό, Τον περιέθαλψε μέσα του και στα δύσκολα παρακαλεί την Μάνα Του και Μάνα μας Παναγιά, όπως η αλησμόνητη Σοφία Βέμπο :

«Νίκη νὰ δώσεις στὰ παιδιά μας ποὺ γιὰ τὴ λευτεριά μας κεῖ πάνω πολεμοῦν.

Νίκη στοὺς Ἕλληνες νὰ φέρεις γιατὶ καλὰ ἐσὺ ξέρεις γιὰ ποιὸν σκοπὸ ὁρμοῦν.

Νίκη ζητᾶμε ἀπὸ σένα μὲ μάτια δακρυσμένα μ’ ὅλη μας τὴν καρδιὰ

φέρε μας τῆς Νίκης τὰ κλαδιά, ὤ! μητέρα Παναγιά»

Όπως δε λέει ο άλλος, πιο σύγχρονος, Έλληνας άγιος γ.Παίσιος :

«να αγωνιστούμε να αυταπάρνηση για να μην λυπήσουμε τον Χριστό».

Κύριε Μαστιχιάδη μου,

σε πολλούς φαίνονται “ζόρικες” οι απαιτήσεις του Χριστού. Ξεχνούν όμως ότι ο Έλληνας είναι ο στρατιώτης του Χριστού επί γης, ο αγωνιστής του Φωτός. Τα υψηλά έχουν υψηλές απαιτήσεις. Ο σημερινός Έλληνας γκρινιάζει αλλά ο αρχαίος Έλληνας δεν τολμούσε να αντιμιλήσει στους ένδοξους τιμημένους αρχαίους στρατηγούς του. Τολμούσε να αντιμιλήσει Σπαρτιάτης στον Λεωνίδα, όταν πολεμούσαν “υπό σκιάν” ή Αθηναίος στον Θεμιστοκλή, όταν κωπηλατούσαν τα ¨ξύλινα τείχη” ή όταν ο Κίμωνας πήγαινε “για πλάκα” κωπηλατώντας στην Κύπρο προς δόξαν Ελλάδας, ενώ στους σύγχρονους αστράτευτους ηγετίσκους “η Κύπρος κείται μακράν”; Ή ποιός τολμούσε να σηκώσει ανάστημα στον μέγιστο των μεγίστων Αλέξανδρο, που έκλεινε την πόρτα της Ιστορίας ακόμα και στους Λακεδαιμόνιους (“Ελλήνων πλην Λακεδαιμονίων”); Τα υψηλά απαιτούν υψηλή εκπαίδευση και θυσίες ακόμα και μάνες υπεράνω («ή ταν ή επί τας»).

Τι λέτε και σεις ως αξιωματικός του τιμημένου Ελληνικού στρατού;

Ειδικά για τους αστράτευτους ηγετίσκους, που προανέφερα να κάνω μια παρένθεση :

πως θα τους φαινόταν αν αύριο μετοικώντας προς τα χθόνια δουν τον Χαρίλαο να τους χαιρετά από τα φωτεινά; Ποιόν Χαρίλαο; Τον πρώην αιμοσταγή κομμουνιστή αλλά μετανοημένο σαν τον ληστή >

https://www.brighteon.com/862a08de-21a1-4ed3-9ac5-0f539eb9409a

Νάστε καλά και ευχαριστώ που με διαβάσατε, αν και μακρυγόρησα τελικά, εύχομαι προς δόξαν Ελλάδας και ΔΟΞΑΝ ΧΡΙΣΤΟΥ!

Παρεπιμπτόντως εύχομαι καλά κόλλυβα στο ετοιμοθάνατο ψοφοδεές ψευτορωμέηκο γραικυλιστάν. Εύχομαι ο Θεός να το “καταπαύσει” εις τόπον χλοερόν (κάτω από ραδίκια), εις τόπον “καταψύξεως” και να μην αναστηθεί ΠΟΤΕ! ΑΜΗΝ!

BAS_4

ΥΓ – Ας δούμε ένα trailer (συγχωρείστε μου την φραγκιά) από τα προσεχώς >

https://www.brighteon.com/343caa6e-1741-4e15-9647-cdf7836eb570

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr