ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

BAS_4 : ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ & ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

BAS_4. ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. - 13 Ιούλ 2022 - 21:30

Έχω κουραστεί να τα επαναλαβάνω. Ο πολύς κόσμος έχει μεσάνυχτα στα θέματα Ορθόδοξης Πίστης, με συνέπεια άλλα να περιμένει από αυτά που θα έπρεπε. Όσο κι αν μιλάς δεν χαμπαριάζουν, οπότε πως να δείξουν μετάνοια, για την οποία απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αντιλαμβάνεσαι πως ενεργεί και τι περιμένει από μας ο Τριαδικός Θεός.

Ας δούμε κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα :

► Προσφεύγει κάποιος σε προσκύνημα αγίου, προκειμένου να θεραπευτεί από ασθένεια, πιθανότατα μη ιάσιμη. Αναρωτήθηκε ποτέ για την γενικότερη υγεία των αγίων; Στον Απόστολο Παύλον, ο ίδιος ο Χριστός αρνήθηκε τρεις φορές την ίαση, ώστε να μην επαίρεται. Η ασθένεια μας παραχωρείται από τον Θεό, σαν δοκιμασία, σαν προειδοποίηση ή για κάποιους άλλους λόγους (που Εκείνος γνωρίζει) ώστε να παραδειγματιστούμε και να επανέλθουμε στον ορθό δρόμο κατά Θεόν. Ασφαλώς η ασθένεια θα παραχωρηθεί και για να κοιμηθούμε (πεθάνουμε), αφού από τον κοσμικό θάνατο θα περάσουμε όλοι.

Κάποτε ένας ερευνητής πήγε στο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα και πήρε τα στοιχεία όσων είχαν ευεργετηθεί με θαύματα από τον Άγιο, όπως οι ίδιοι τα είχαν καταγράψει. Επισκέφθηκε αυτούς και διαπίστωσε ότι τα 3/4 αυτών ζούσαν μακράν της Εκκλησίας. Δηλαδή ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΘΑΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΔΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ και μετά αγνόησαν τον Χριστό, επανερχόμενοι στον πρότερο βίο. Τι να σχολιάσω περισσότερο;

► Κανείς Άγιος δεν ζούσε σαν πλούσιος. Αντίθετα πολλοί πλούσιοι χάρισαν την περιουσία τους και έγιναν Άγιοι με τον καινούργιο βίο τους. Οπότε δεν μπορείς να ζητήσεις χρήματα σαν θαύμα, ώστε να πλουτίσεις. Μπορεί κάποιος να ζητήσει μια βοήθεια και ο Χριστός να ανταποκριθεί παραχωρώντας χρηματική βοήθεια “τόσην όσην” απαιτείται. Αυτό θα γίνει για να καταλάβει ο πιστός την υπερκόσμια δύναμη του Χριστού, ώστε μετά να μετανοήσει, δηλαδή να διορθώσει τη ζωή του σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Δημιουργού. Δεν θα γίνει ποτέ για να πλουτίσει, αφού ο πλούτος μπορεί να απομακρύνει τον πιστό από τον Χριστό.

► Οι Άγιοι παραχωρούνται από τον Χριστό σαν οδοδείκτες της χριστιανικής ζωής. Αλλά πόσοι εντυπωσιασμένοι από τον βίο τους, προσπαθούν να γίνουν μιμητές τους, όπως ο Απόστολος Παύλος ζήτησε; Κατ’ επέκταση μιμητές του Χριστού. Αντίθετα εντυπωσιαζόμαστε από τα θαύματα των Αγίων, που όμως δεν θα γίνονταν αν αυτοί δεν ζούσαν “άγια”, ώστε ο Χριστός να συγκινηθεί από τις πρεσβείες τους. Προϋπόθεση του θαύματος του αγίου είναι να είναι (ήταν) άγιος άρα να ζούσε “άγια”. Πόσοι το αντιλαμβάνονται αυτό;

► Αντίστοιχα είναι λάθος η αντίληψη των προφητειών από τους περισσότερους πιστούς. Η προφητεία παραχωρείται από τον Θεό σαν προειδοποίηση ότι σαν κοινωνία δεν πάμε καλά. Η προφητεία κατά κάποιον τρόπον είναι προειδοποίηση αντίστοιχη με την ασθένεια αλλά ομαδική. Τι κάνουμε λοιπόν; Με ένα “δαιμονικό” μαζοχισμό, περιμένουμε να εκτελεστεί, ενώ ο Χριστός παραχώρησε την προφητεία για να μην συντελεστεί. ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ “ΜΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΜΠΡΙΖΑ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙΣ” ΚΑΙ ΣΥ ΝΑ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙΣ. Τόσο μαζοχιστικό.

► Τελικά το γενικότερο λάθος που γίνεται, είναι ότι αγνοούμε τι είπε ο Χριστός : ΣΑΣ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΘΑΡΟΙ. Και μεις επιμένουμε να μένουμε σε αυτόν τον “σατανικό” κόσμο.

ΠΙΟ ΔΑΙΜΟΝΙΚΑ ΜΑΖΟΧΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Χριστέ μου, φώτισέ μας το σκότος!

(τζάμπα το παρακαλώ, αφού Εκείνος το κάνει διαρκώς και μεις θέλουμε να ζούμε με κλειστά μάτια)

BAS_4

ΥΓ – Στο προηγούμενο άρθρο προς τον γερμανό πρέσβη (www.triklopodia.gr/bas_4-γερμανέ-πρέσβη/ ) λησμόνησα να επισυνάψω κι αυτό >

ΥΓ – https://www.brighteon.com/6f89f9f6-746c-4ddc-a884-5890c0806f0f

αν κάποιος το έχει ξαναδεί, θα του πω ότι σε αυτό το άρθρο δεν ταίριαζε το χιούμορ που είχα ετοιμάσει και προτίμησα να βάλω ένα “ανθρώπινο” μάθημα από ζώο.

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr