• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 15 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ… ΑΣΤΡΑΠΗ! Θετικά συμπεράσματα από την αντίδραση στην τουρκική κρίση

10 έτη ago
in ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
0
ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ… ΑΣΤΡΑΠΗ! Θετικά συμπεράσματα από την αντίδραση στην τουρκική κρίση
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Οι εξελίξεις στην Τουρκία αποτέλεσαν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες τα αντανακλαστικά των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα τελευταία χρόνια, οι ΕΔ έχουν υποστεί τα πάνδεινα από τις κυβερνήσεις και ότι αφορά το προσωπικό βρίσκεται στην «μοίρα» του.

Το ΓΕΕΘΑ έμεινε εξαιρετικά ευχαριστημένο από την άμεση αντίδραση των ενόπλων και ειδικών δυνάμεων.

Μετά από μία εβδομάδα οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ έχουν καταλήξει σε πολύ θετικά συμπεράσματα τα οποία συνοπτικά είναι:

•Αναμφίβολα οι πρόσφατες εξελίξεις στην γείτονα με το αποτυχημένο πραξικόπημα ανατροπής της κυβέρνησης Ερντογάν αποτέλεσαν και μία εξαιρετική, πραγματική, αφορμή ελέγχου της λειτουργίας των ελληνικών αντανακλαστικών στο πολιτικοστρατιωτικό επίπεδο, κυρίως σε σχέση με την εγρήγορση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

•Αυτό που καταγράφεται με σαφήνεια πλέον είναι ότι πέραν της συνεκτικής αντιμετώπισης στο πολιτικό επίπεδο των αρμοδίων φορέων ΥΠΕΞ και ΥΠΕΘΑ, μιας όλως απρόβλεπτης κρίσης στην Τουρκία, υπήρξε λίαν ικανοποιητική και η αντίδραση στο επιχειρησιακό επίπεδο, από την άποψη της ετοιμότητας του συνόλου πλέγματος του ΓΕΕΘΑ και των επιτελείων και των μαχίμων μονάδων και των τριών όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων.

•Επιτεύχθηκαν χρόνοι ετοιμότητας μικρότεροι από αυτούς που προβλέπονται, μεσούσης μάλιστα της καλοκαιρινής περιόδου. Αυτοί που έπρεπε, πήγαν εκεί που έπρεπε, γρήγορα και εκτέλεσαν το έργο τους αποτελεσματικά. Ενώ επικράτησε απόλυτη σύνεση και ψυχραιμία, το προσωπικό ήταν έτοιμο να αντιμετωπίσει την κατάσταση με βάση και τη σοβαρότητα του συμβάντος που εξελισσόταν.

•Γεγονός που συνέβαλε καταλυτικά αποτελεί και η λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων στο ΓΕΕΘΑ. Η χωροταξική ενοποίηση των κλαδικών κέντρων επιχειρήσεων στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, διαδικασία η οποία ευρίσκεται σε εφαρμογή από τις αρχές του 2016, μετά από οδηγίες του Α/ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, αποδείχτηκε κρίσιμος παράγων ταχείας διεκπεραίωσης των εντολών με σύντμηση νεκρών χρόνων. Όλα έγιναν πολύ σύντομα και σωστά.

•Η ετοιμότητα και ικανότητα αντίδρασης επαληθεύτηκε την επόμενη ημέρα, το προηγούμενο Σάββατο, με το περιστατικό της προσγείωσης του τουρκικού ελικοπτέρου στην Αλεξανδρούπολη. Και πάλι οι αρμόδιες αρχές, το ΥΠΕΘΑ, το ΥΠΕΞ, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το ΓΕΕΘΑ κινήθηκαν άμεσα και αντιμετώπισαν επιτυχώς μία πρωτόγνωρη κατάσταση.

•Οι ελληνικές ΕΔ παραμένουν σε συνεχή επαγρύπνηση για παν ενδεχόμενο αφού οι συνέπειες της καταστολής της απόπειρας του πραξικοπήματος δεν είναι ακόμη ευδιάκριτες. Η έντονη φημολογία περί διαφυγής εμπλεκομένων στο πραξικόπημα στρατιωτικών στην Ελλάδα, έχει δημιουργήσει μία ακόμη απαίτηση πληρέστερης φύλαξης των ανατολικών συνόρων της χώρας με την βέλτιστη δυνατή χρήση όλων των διατιθέμενων μέσων και των 3 Κλάδων σε συνεργασία και με το ΛΣ και την ΕΛΑΣ.

•Χαρακτηριστικά, την προηγούμενη Τετάρτη ήρθαν στο φως πληροφορίες περί απόπειρας διαφυγής στη Σύμη ομάδας των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας, που μάλιστα είχαν εμπλακεί στην απόπειρα κατά του ίδιου του Ερντογάν. Ανεξάρτητα από την επιβεβαίωση ή μη της πληροφορίας και πάλι στήθηκε από το ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με το ΛΣ, άμεσα επιχείρηση έρευνας και επιτήρησης που κάλυψε όλα τα ενδεχόμενα.

• Η κατάσταση στην Τουρκία απέχει πολύ από τη σταθερότητα και επομένως όλα τα ενδεχόμενα πρέπει να εξεταστούν. Οι εξαγγελίες Ερντογάν, η στάση της ΕΕ και της διεθνούς κοινότητάς εν γένει, δημιουργούν δεδομένα που πρέπει να αναλυθούν ενδελεχώς και να βγουν συμπεράσματα για το πώς πρέπει να κινηθούμε στο άμεσο μέλλον.

•Σε κάθε περίπτωση, η ετοιμότητα και η αποτελεσματικότητα των Ενόπλων μας Δυνάμεων αποτελούν και τον καλύτερο ενδείκτη εξαγωγής αντικειμενικών συμπερασμάτων αναφορικά με την ικανότητα ανάληψης αποστολών και εφαρμογής της υφιστάμενης επιχειρησιακής σχεδίασης.
crashonline.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Μαζικές αποχωρήσεις γυναικών από τον Στρατό! Έφοδος Δένδια τα ξημερώματα: “Πετάξτε έξω τους Αξιωματικούς, θέλω να μάθω την αλήθεια”
Slider

Μαζικές αποχωρήσεις γυναικών από τον Στρατό! Έφοδος Δένδια τα ξημερώματα: “Πετάξτε έξω τους Αξιωματικούς, θέλω να μάθω την αλήθεια”

by admin
3 ημέρες ago
Στράτευση γυναικών: Όταν και αυτό το φιάσκο «βαφτίζεται επιτυχία»
Slider

Στράτευση γυναικών: Όταν και αυτό το φιάσκο «βαφτίζεται επιτυχία»

by admin
1 εβδομάδα ago
Αιφνίδιος θάνατος 48χρονου στελέχους του ΠΝ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Αιφνίδιος θάνατος 48χρονου στελέχους του ΠΝ

by admin
2 εβδομάδες ago
Τα 5 φονικά οπλικά συστήματα που αναμένει η Ελλάδα εντός 2026
Slider

Τα 5 φονικά οπλικά συστήματα που αναμένει η Ελλάδα εντός 2026

by admin
2 εβδομάδες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

«Οι κάτοικοι νίκησαν – Και τώρα αποκαλύπτουν τον απόλυτο οδηγό εναντίον των κέντρων δεδομένων AI»

«Οι κάτοικοι νίκησαν – Και τώρα αποκαλύπτουν τον απόλυτο οδηγό εναντίον των κέντρων δεδομένων AI»

4 ημέρες ago
«Πυρηνικό ολοκαύτωμα προ των πυλών: “Το Ιράν έχει ήδη τη βόμβα – οι τρελοί παίζουν με τη φωτιά”» Ο Άνταμς προειδοποιεί!

«Πυρηνικό ολοκαύτωμα προ των πυλών: “Το Ιράν έχει ήδη τη βόμβα – οι τρελοί παίζουν με τη φωτιά”» Ο Άνταμς προειδοποιεί!

3 ημέρες ago
Μαζί κρατάμε την ελπίδα ζωντανή

Μαζί κρατάμε την ελπίδα ζωντανή

6 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Το βρώμικο αναψυκτικό που σας σκοτώνει – 70 γραμμάρια ζάχαρη ανά μερίδα, “ισοδύναμο με 19 ντόνατς”

    Το βρώμικο αναψυκτικό που σας σκοτώνει – 70 γραμμάρια ζάχαρη ανά μερίδα, “ισοδύναμο με 19 ντόνατς”

    30 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Voice to skull «Φωνή στο Κρανίο». Η τεχνολογία που εξηγεί τις μπαλκονίτιδες;

    26 shares
    Share 10 Tweet 7
  • Εκτός από τους αεροψεκασμούς, σύννεφα, ίσως και σκόνη απο τα βουνά μας!!!

    24 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Δρ. Κ. Βαρδάκας: χαμπέρια από τους γείτονες – “η Ελλάδα θα ανακοινώσει τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, στο Αιγαίο Πέλαγος, τα 12 ναυτικά μίλια”

    29 shares
    Share 12 Tweet 7
  • Τί ἔλεγε ὁ Ἅγιος Παΐσιος γιὰ τὰ Ἀρχαῖα Ἑλληνικά καὶ τοὺς Ἠλεκτρονικοὺς Ὑπολογιστές

    18 shares
    Share 7 Tweet 5

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr