ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Γιάννης Βαρουφάκης: Τα χρήματα της δόσης είναι χαμένα

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ. - 19 Νοέ 2012 - 7:24

Σε έξι μήνες από σήμερα το ελληνικό εισόδημα θα είναι ακόμη πιο αδύνατο αφού η δόση των 44 δισ. θα πάει στις τράπεζες και στους πιστωτές του ελληνικού δημοσίου, δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι «αύριο ξημερώνει μια Τρίτη, στη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα που θα φέρει τη χώρα μας στην ίδια κατάσταση που βρίσκεται σήμερα».
Πρόσθεσε μάλιστα ότι παρά την επιμήκυνση και τη νέα δόση των 44 δισ. ευρώ η ελληνική κυβέρνηση θα αντιμετωπίζει τις ίδιες μαύρες τρύπες και ο κ. Σαμαράς θα κληθεί να απαντήσει πού έχουν οδηγήσει όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί στη χώρα μας.
«Τα χρήματα της δόσης δεν θα δοθούν στο ελληνικό δημόσιο, θα είναι δεσμευμένα. Θα πάνε κυρίως στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα υπόλοιπα θα πάνε στους πιστωτές του ελληνικού δημοσίου. Ένα ελάχιστο κομμάτι θα πάει στο ελληνικό δημόσιο, την ώρα που εμείς, με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, έχουμε μειώσει το ΑΕΠ κατά 20 δισ. ευρώ» είπε ο κ. Βαρουφάκης.
«Θα είναι χαμένα χρήματα» επισήμανε ο ίδιος.

ΠΗΓΗ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr