ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Handelsblatt: Γιατί μιλάμε για ελληνική κρίση όταν η Ιαπωνία έχει χρέος στο 240% του ΑΕΠ και η Ελλάδα στο 158%

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. - 13 Ιούλ 2013 - 18:32
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Την οικονομική κρίση σε Ελλάδα και Ιαπωνία συγκρίνει σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt αναφέροντας χαρακτηριστικά «Γιατί υπάρχει ελληνική άλλα όχι ιαπωνική κρίση όταν η Ιαπωνία έχει χρέος στο 240% του ΑΕΠ και η Ελλάδα στο 158%;».

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως η Ιαπωνία, αν και έχει μεγαλύτερο χρέος από την Ελλάδα, δεν έχει κανένα πρόβλημα να δανειστεί χρήματα στις κεφαλαιαγορές και ας είναι το χρέος της 82% μεγαλύτερο από το ελληνικό χρέος.

Ο λόγος που μπορεί η Ιαπωνία να «ελίσσεται» πιο εύκολα από την Ελλάδα και να μην «πνίγεται» από την κρίση χρέους, είναι επειδή σύμφωνα με το δημοσίευμα «η Ιαπωνία χρωστά στους πολίτες της και όχι σε διεθνείς δανειστές. Μόνο το 5% των χρεογράφων ανήκουν σε εξωτερικούς δανειστές.

ΠΗΓΗ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr